Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Άρθρα
Saucony

Crete Marathon

Volos Half Marathon

Nafplio Marathon

X-treme Stores
23 Αυγ 22
Ξεκινώντας την άσκηση
Καρολίνα Σκούρτη – head running coach myathlete

Παρόλο που οι περισσότεροι θα πείτε ότι βαριούνται την αερόβια άσκηση, ίσως περισσότερο να αποθαρρύνονται επειδή δεν γνωρίζουν τον τρόπο να την εισάγουν προοδευτικά και με ασφάλεια στην καθημερινότητά τους.

06 Αυγ 22
Συνέπεια στην προπόνηση
Ζήσης Πετσόπουλος
Η συνέπεια είναι ένας όρος ο οποίος χρησιμοποιείται από τους περισσότερους προπονητές και θεωρείται βασικό συστατικό της επιτυχίας μιας προπονητικής περιόδου. Συχνά, οι αθλητές ακούνε την φράση πως "η συνέπεια είναι το κλειδί της επιτυχίας" επισημαίνοντας έτσι την σημασία της. Τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα?
10 Μαϊ 22
Επιστροφή στο γυμναστήριο και τις προπονήσεις μετά από διακοπές
fmh.gr
Η διατροφή μπήκε ξανά σε δεύτερη μοίρα ενώ μόλις που πήγαμε να μπούμε σε ρυθμό προπονήσεων έφτασαν οι διακοπές, μικρές για πολλούς, μεγαλύτερες για άλλους.
28 Απρ 22
Fartlek : Μια μορφή τέχνης για τους Κενυάτες δρομείς
Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος
Κάθε Πέμπτη πρωί στις 9:00 μαζεύονται από 100 ως 200 Κενυάτες δρομείς, (στο γκρουπ ενσωματώνονται και λίγοι λευκοί δρομείς που τυχαίνει να βρίσκονται εκεί για προετοιμασία. Αυτούς τους αποκαλούν «mzungu») στο ξεκίνημα μιας trail στροφής, μια διαδρομή που πλέον έχει γίνει γνωστή ως το Item Fartlek.
20 Απρ 22
Ο Στόχος της Προπόνησης
Ζήσης Πετσόπουλος
Το πρώτο πράγμα που οι προπονητές καλούνται να εξετάσουν, να δουλέψουν, να καθορίσουν και να προσπαθήσουν  να πετύχουν όταν αναλαμβάνουν έναν αθλούμενο είναι ο τελικός στόχος που έχει καθοριστεί αλλά και οι στόχοι της προπονητικής διαδικασίας που έχει ακολουθήσει ο αθλούμενος προκειμένου αυτός να επιτευχθεί.
03 Μάρ 22
Υπερπροπόνηση: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία
fmh.gr
Η βελτίωση της απόδοσης είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προπόνησης, του σωστού δηλαδή συνδυασμού επιβάρυνσης, γύμνασης και αποκατάστασης. Η υπερβολική ποσότητα και η υψηλή ένταση των προπονήσεων, σε συνδυασμό με προσωπικά προβλήματα του ασκούμενου
10 Φεβ 22
5 κανόνες που κάθε αρχάριος δρομέας πρέπει να ακολουθεί
Επιμέλεια: Νικολέττα Τουμαζάτου – Γρηγόρης Σκουλαρίκης

Η έναρξη της ενασχόλησης με το τρέξιμο, όσο απλό κι αν φαίνεται δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Αν κάνεις μια γρήγορη αναζήτηση, θα βρεις έναν ατελείωτο αριθμό άρθρων που θα σου λένε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις, και μάλιστα πολλές από αυτές τις απόψεις συχνά θα είναι και αντικρουόμενες.

03 Φεβ 22
Mini-workouts που θα σε κρατήσουν σε φόρμα μέσα στον χειμώνα
Επιμέλεια: Νικολέττα Τουμαζάτου – Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Αν δεν προετοιμάζεσαι έχοντας κάποιο μεγάλο αγωνιστικό στόχο την Άνοιξη, ο χειμώνας είναι μια εξαιρετική περίοδος για να διατηρήσεις τη φόρμα σου με βασική αερόβια προπόνηση. Ωστόσο, το να κάνεις πολλά αργά χιλιόμετρα μπορεί να γίνει λίγο βαρετό μετά από λίγο, οπότε τι μπορεί να κάνεις; Μία μικρή γρήγορη προπόνηση
01 Φεβ 22
Μια ιδιαίτερη διαλειμματική προπόνηση για να βελτιώσεις την αγωνιστική σου απόδοση
Επιμέλεια: Νικολέττα Τουμαζάτου – Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Σε έναν ιδανικό αγώνα, ξεκινάς να τρέχεις με τον ρυθμό που έχεις θέσει ως στόχο και με αυτή ακριβώς την ταχύτητα μέχρι να φτάσεις στη γραμμή τερματισμού. Φυσικά, σε έναν πραγματικό αγώνα δύσκολα να πάνε όλα όπως ακριβώς τα έχεις σχεδιάσει, ειδικά αν τρέχεις σε μια διαδρομή με ανώμαλο έδαφος ή σε λόφους
14 Ιαν 22
Γιατί να κάνω προθέρμανση;
Επιμέλεια: Ζήσης Πετσόπουλος
Ο κύριος στόχος της προθέρμανσης στο τρέξιμο είναι πολύ απλός. Συμβαίνει έτσι ώστε να προετοιμάσει το σώμα για την έντονη άσκηση που ακολουθεί, χωρίς ωστόσο να προκαλεί κόπωση.
16 Δεκ 21
Αθώα και ένοχα λάθη στην προπόνηση
xtr.gr
Όλοι μας λίγο ως πολύ κάνουμε κάποια μικρά λάθη στην προπόνησή μας. Άλλα σοβαρά και μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν κάποιο τραυματισμό, και άλλα αθώα που απλά καθυστερούν λίγο την πρόοδό μας.
04 Νοέ 21
Tapering ή αλλιώς Φορμάρισμα πριν από τον αγώνα
Επιμέλεια: Ζήσης Πετσόπουλος
Ένα από τα πιο παρεξηγημένα θέματα στον χώρο του τρεξίματος είναι το γνωστό σε πολλούς ‘’tapering’’ ή αλλιώς ‘’φορμάρισμα’’. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δρομείς φτάνουν στην γραμμή εκκίνησης ενός πολυπόθητου αγώνα όμως τα πόδια τους και η γενική τους διάθεση είναι στα ‘’κάτω’’ τους
31 Ιουλ 21
Πρόγραμμα προπόνησης 5χλμ για ερασιτέχνες δρομείς
fmh.gr

Ο αριθμός των ερασιτεχνών δρομέων ανά τον κόσμο είναι πολύ μεγάλος, καθώς το τρέξιμο αποτελεί ένα δημοφιλή τρόπο άσκησης και εκτόνωσης. Μετά από μερικές προπονήσεις αναπόφευκτα η προσοχή στρέφεται στις επιδόσεις. Ωστόσο ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι ο ίδιος για όλους.

03 Ιουλ 21
Υπερκόπωση από την προπόνηση: Συμπτώματα και αντιμετώπιση
fmh.gr
Η υπερκόπωση που σχετίζεται με την προπόνηση χαρακτηρίζεται ως υπερπροπόνηση και είναι αποτέλεσμα πολύ συχνών και έντονων επιβαρύνσεων που οδηγούν σε μειωμένη ικανότητα απόδοσης. Η ανεπαρκής αποκατάσταση από την δύσκολη προπόνηση οδηγεί το σώμα
12 Ιουν 21
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: Πως να προετοιμαστείς σωστά !
xtr.gr
Ο μαραθώνιος αγώνας δρόμου (42Km) αποτελεί ίσως έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες για έναν ασκούμενο/αθλητή. Η ιδιαιτερότητα που κάνει τον αγώνα αυτό τόσο ξεχωριστό είναι η εξάντληση όλων των αποθεμάτων ενέργειας (γλυκογόνου) του οργανισμού πριν τον τερματισμό.
βλέπετε 1 έως 15 από 231
Σελίδα:  1 |  2 |  3 |  4 |  5 |  6 |  τελευταία σελίδα
Athens Half Marathon EXPO

Runster.gr

Πρέπει να διαβάσετε
26 Ιαν 23
Job alert! Αναζητούμε Γυμναστές-Προπονητές
RunningNews.gr
Αναζητούμε Γυμναστές-Προπονητές για πλήρη ή μερική απασχόληση για τη στελέχωση νέου γυμναστηρίου στα Βόρεια Προάστια.
03 Νοέ 22
9-12 Νοεμβρίου η ΟΠΑΠ MARATHON EXPO 2022
Λίγες μέρες έμειναν μέχρι η ΟΠΑΠ MARATHON EXPO 2022 να ανοίξει τις πύλες της για το ευρύ κοινό, να υποδεχτεί το σύνολο των δρομέων του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας καθώς θα παραλάβουν από τον εκθεσιακό χώρο το kit της συμμετοχής τους αλλά και τους 180 εκθέτες από τον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού, της υγείας, της ευεξίας, της διατροφής, του αθλητικού τουρισμού και της αποκατάστασης.
06 Οκτ 22
Προπονήσου με τους Rundome Runners και τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο ενόψη του Αυθεντικού Μαραθωνίου
Το Rundome κάνει την εμφάνιση στους δρόμους της Αθήνας από αυτή την Τρίτη 11/10 με το πιο δυναμικό Running Community της πόλης! Τρέξε μαζί μας κάθε βδομάδα στις πιο εμβληματικές διαδρομές, στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που χτυπάει η καρδιά του Running.
16 Σεπ 22
Αυτό είναι το πιο soft παπούτσι της New Balance

Για το μόνο που μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε αυτόν τον κόσμο είναι πως τα πάντα αλλάζουν. Το Fresh Foam X More v4 είναι το πιο απορροφητικό παπούτσι της New Balance. Για σένα που θέλεις να τρέξεις περισσότερο.©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse