Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Acerbis Sportitalia blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Quantum Nicosia Marathon

Saucony

Ecolife



Heday Road

Kiriakideia Filothei

Vouliagmeni Lake Run

Poseidon Half Marathon

X-treme Stores
Douni Health
19 Μάρ 17 ← πίσω

Καλλίας, Καρακατσάνη πήραν το 5αρι του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, Μίνος, Γιαννοπούλου το 3αρι

Με σύμμαχο τον καλό καιρό περισσότεροι από 21.000 δρομείς πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας με αφορμή τη διοργάνωση του 6ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθήνας, την Περιφέρεια Αττικής και μεγάλο χορηγό την ERGO. 


Άνθρωποι κάθε ηλικίας από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Λίγο πριν τις 9.00 όλοι ήταν στις θέσεις τους για τη στιγμή της εκκίνησης. Ωστόσο οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από τα ξημερώματα, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της Άνοιξης.


Ο πρώτος πυροβολισμός ακούστηκε ακριβώς στις 9.00 και οι συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο ξεκίνησαν τον αγώνα τους, ενώ δέκα λεπτά αργότερα οι δρομείς στον αγώνα των 3 χλμ πήραν τη σκυτάλη υπό τις επευφημίες των εκατοντάδων θεατών, οι οποίοι βρίσκονταν κατά μήκος της διαδρομής. 

 
Οι πρώτοι δρομείς που πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού ήταν εκείνοι του αγώνα των 3 χλμ. 



Πρώτος έκοψε το νήμα ο Γιώργος Μίνος (9.06) από τον Α.Ο. Μυκόνου. «Ο αγώνας ήταν υπέροχος. Ο κόσμος χειροκροτούσε σε όλη τη διάρκεια. Ήταν ωραίο που υπήρχε μουσική στη διαδρομή. Χαίρομαι που κέρδισα σε αυτή την πόλη. Είναι μοναδική εμπειρία να τρέχεις στην Αθήνα χωρίς αυτοκίνητα. Για μένα ήταν μια δυνατή προπόνηση ενόψει του ανοιχτού στίβου όπου στοχεύω να κερδίσω για πέμπτη φορά τα 3.000 μ. στιπλ», δήλωσε μετά το τέλος της διαδρομής.

 
Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Γιαννούλης (9.11) από τον Κούρο Αίγινας. «Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στον αγώνα των 3 χλμ και ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Είχα έναν τραυματισμό και είχα μείνει εκτός σχεδόν δύο χρόνια. Επέστρεψα πέρυσι και κατάφερα να πάρω τη δεύτερη θέση σε μια δύσκολη διαδρομή διότι στο τέλος είναι ανηφορική. Στόχος μου το καλοκαίρι είναι να τρέξω στις μεσαίες αποστάσεις», είπε όταν ολοκλήρωσε τον αγώνα.


Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Αντώνιος Πανταζόπουλος (9.34) από τον Α.Ο. Λασιθίου. 

 
«Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στη διοργάνωση και στα 3 χλμ. Είναι όμορφο να τρέχεις στην άδεια Αθήνα και να βλέπεις τα ωραία της σημεία. Για μένα ο αγώνας ήταν μια αφετηρία για το καλοκαίρι, όπου στοχεύω να τρέξω καλά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 800μ. και τα 1.500», είπε.
 

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (10.25) από τον Γ.Σ. Κηφισιάς, η οποία μας είπε: «Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στον συγκεκριμένο αγώνα. Η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη. Ευχαριστώ τον προπονητή μου και τον χορηγό μου».

 
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Εμμανουέλα Μαργαρώνη (10.53) από τον ΑΣΕ Δούκα. «Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Έτρεξα πρώτη φορά, αλλά σίγουρα θα το κάνω και στο μέλλον», είπε μόλις πέρασε τη γραμμή του τερματισμού.


Τρίτη τερμάτισε η Ζωή Ανίτα Ανδρικοπούλου (11.09) από τον Γ.Σ. Ηλιούπολης. 


 
«Μου αρέσει πολύ αυτός ο αγώνας. Η διαδρομή, ο κόσμος, η μουσική που ακούγεται συνέχεια, αλλά είμαι στενοχωρημένη διότι δεν μου βγήκε αυτό που ήθελα επειδή ήμουν άρρωστη», δήλωσε.

 
Τα αναλυτικά αποτελέσματα (και live) στο επίσημο site της διοργάνωσης. 


Καλλίας και Καρακατσάνη νικητές στα 5χλμ



Χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών πήραν θέση στην εκκίνηση των 5χλμ. Εθνική Τράπεζα  στο γεγονός με τη μεγαλύτερη συμμετοχή, στο πλαίσιο του 6ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθήνας, την  Περιφέρεια Αττικής και μεγάλο χορηγό την ERGO.



Ο Χρήστος Καλλίας όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές ήταν νικητής στην απόσταση με 15.30 και έδειξε σε καλή κατάσταση. «Ο καιρός βοήθησε την πολύ καλή και φέτος διοργάνωση. Ο κόσμος έδωσε το παρών και μας χειροκροτούσε σ’όλη τη διαδρομή. Είναι ένας άρτια οργανωμένος αγώνας και πιστεύω ότι μπορεί να έχει ακόμη περισσότερους δρομείς. Ευχαριστώ για τη στήριξη τον προπονητή μου Παναγιώτη Γερακό και τον χορηγό μου», είπε ο αθλητής του ΑΟ Μυκόνου. 


 
Δεύτερος με 16.20 ήταν ο Λάμπρος Μαλτέζος του (ΓΑΣ Ιλισσός), ο οποίος δήλωσε με το τέλος του αγώνα: «Πρώτη φορά έτρεξα στον συγκεκριμένο αγώνα, ήταν μια δύσκολη διαδρομή. Ωστόσο η διοργάνωση είναι πολύ καλή και είναι έντονη και η παρουσία του κόσμου». 


Τρίτος στα 5 χλμ. ήταν ο Μιχάλης Καραγιώργος (16.35), ο οποίος δήλωσε: «Η διοργάνωση είναι φοβερή, με τη διαδρομή να έχει πολλές απαιτήσεις». 

 
Η Αναστασία Καρακατσάνη δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει πρώτη τη γραμμή του τερματισμού στα 5χλμ Γυναικών. Η πρωταθλήτρια των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων διένυσε την απόσταση σε 18.17 και άφησε δεύτερη την Ειρήνη Τσουπάκη (19.26) και στην τρίτη την Αγγελική Καλύβα (20.04).
 

«Είχε αρκετή ζέστη που μας εμπόδισε κάπως αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Με τη βοήθεια του κόσμου έφτασα στην πρώτη θέση και είμαι χαρούμενη, παρά το γεγονός ότι τα 5 χλμ δεν είναι το καλύτερο αγώνισμα μου. Χαιρόμαστε να τρέχουμε σε τέτοιες διοργανώσεις γιατί δεν υπάρχει το άγχος όπως στο στίβο. Είναι ωραίο να βλέπεις κόσμο να τρέχει ή να μας χειροκροτεί», είπε η Καρακατσάνη. Από την πλευρά της η Ειρήνη Τσουπάκη, δήλωσε: «Πέρυσι ήμουν θεατής και φέτος έτρεξα γιατί ήθελα να δοκιμάσω για πρώτη φορά και χαίρομαι που πήρα τη δεύτερη θέση». Η Αγγελική Καλύβα, είπε: Ηταν δύσκολη διαδρομή, παρόλα αυτό το διασκέδασα γιατί είναι μια ωραία γιορτή».


Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ημιμαραθώνιος Αθήνας - Athens Half Marathon 2017 LIVE ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ





Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Μεταξία Μπερτζελέα – Η πρώτη νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών. Το απόλυτο αφιέρωμα και οι πίνακες από τον Στέφανο Αντωνάκη - ΜΕΡΟΣ 1ο

Runster
Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Πόσο γρήγορα πρέπει να τρέχεις; Γιατί είναι αναγκαία η αποκατάσταση μετά την προπόνηση – Οι σημαντικότερες μέθοδοι
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2023 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2023
Nutrition News

Salomon

Drink Ready

fitness awards



Spirulina Supreme

Πρέπει να διαβάσετε
17 Νοέ 23
Τρέξιμο: Η προπονητική προετοιμασία για τη νέα χρονιά ξεκινάει στο RUNAWAY
Ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας πέρασε στην ιστορία και έτσι κλείνει για τους περισσότερους δρομείς ένας μεγάλος αγωνιστικός και προπονητικός κύκλος, ενώ όπως κάθε χρονιά η διοργάνωση συγκεντρώνει νέους φίλους του τρεξίματος που πλέον θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα.
13 Νοέ 23
Οι adidas Runners Athens δίνουν μοναδικό boost ενέργειας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Οι adidas Runners Athens εκτόξευσαν και φέτος την ενέργεια των δρομέων στα ύψη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με πάρα πολλές δράσεις και περισσότερα από 600 μέλη του community να συμμετέχουν στη μεγαλύτερη δρομική γιορτή, αυτό το σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου.
27 Οκτ 23
Μια νέα σελίδα δημιουργείται στο Αγωνιστικό Running – με τα FAST-FWD NITRO ELITE & FAST-R NITRO ELITE!
Η εταιρεία αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τεχνολογία Nitro και δημιουργεί δύο ξεχωριστά μοντέλα το κάθε ένα σχεδιασμένο ειδικά έτσι ώστε να καλύπτει τις εκάστοτε ανάγκες για μικρές ή μεγάλες αποστάσεις.
24 Οκτ 23
Cryosauna Therapy: Προσφορά Θεραπεία Κρυοσάουνας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο με 15 ευρώ!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων που ενισχύουν την θεραπευτική δράση και αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη γκάμα προβλημάτων με ταχύτερα αποτελέσματα.
13 Οκτ 23
Εάν θες ένα μόνο παπούτσι για τρέξιμο, αυτό είναι το NB Fresh Foam X 1080
Για τον αμερικανικό κολοσσό στο χώρο των αθλητικών ειδών, το 1080 είναι το καλύτερο παπούτσι που κατασκευάζει, όπως περήφανα αναφέρει η New Balance, τοποθετώντας το στο μοναδικό σημείο που τέμνονται η επαυξημένη άνεση, οι επιδόσεις του υψηλότερου επιπέδου και η καθημερινή, έντονη χρήση.

©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse