New Balance
Trikala Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete POWERMAN GREECE Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
MIZUNO Horizon
Saucony RIDE ISO
Olympians Run
Volos Half Marathon
Nafplio Marathon
Euchidios Athlos
Kifisia Run
MESSINI MARATHON
CRETE MARATHON
Orliakas Race
X-treme Stores
Half Marathon EXPO
14 Ιουλ 18 ← πίσω

2ος Αγώνας Δρόμοι Πάρνωνα

ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ 2018

(ΗΜΙΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ)

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας,

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα –Μουστού – Μαινάλου & Μονεβασίας,

Η τοπική κοινότητα Αγίου Πέτρου Κυνουρίας, με την αρωγή των τοπικών φορέων και των επαγγελματιών της Κοινότητας

Ο ιστότοπος www.ultrarunning.gr

Και με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 37,5 ΧΛΜ. ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ 2018(ΗΜΙΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ)

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 14/07/2018

Ώρα: 10.00 π.μ.

Αφετηρία – τερματισμός: Αγ.Πέτρος Αρκαδίας

Απόσταση:37,5 χλμ.

Η Ιδέα του αγώνα: Η ιδέα ενός δεύτερου παράλληλου – με το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ – αγώνα, προέκυψε από την ανάγκη και την επιθυμία πολλών δρομέων να συμμετάσχουν σε έναν τέτοιου είδους αγώνα, αλλά λόγω εμπειρίας ίσως και κούρασης, δεν μπορούσαν να τρέξουν στον μεγάλο αγώνα υπεραπόστασης, των 70 περίπου χλμ.! Έτσι σκεφτήκαμε μία ναι μεν μεγάλη, αλλά παράλληλα πολύ μικρότερη διαδρομή, που θα απευθύνεται σε λιγότερους έμπειρους δρομείς ή και σε δρομείς που δεν μπορούν αυτήν την εποχή να συμμετάσχουν σε τόσο μεγάλο αγώνα! Έτσι μας προέκυψε ο αγώνας περίπου 37,5χλμ. με το όνομα ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ ή Ημικρόνιον Πέρασμα όπως πολλοί το βάφτισαν από μόνοι τους! Η διαδρομή καλύπτει ίσως το ομορφότερο κομμάτι του Κρόνιου Περάσματος και είναι με την μορφή του πέρα δώθε, από τον Άγιο Πέτρο μέχρι τον κόμβο της Στραβόρραχης περίπου στο 18,7χλμ. και πίσω στον Άγιο Πέτρο!

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας διεξάγεται όλος σε άσφαλτο. Πρόκειται για μία διαδρομή που διεξάγεται με την μέθοδο του πέρα - δώθε, με αφετηρία και τερματισμό τον Αγ.Πέτρο Αρκαδίας. Ο αγώνας αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε να τρέξετε σε ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής του ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ, και ίσως κάποια άλλη χρονιά, τρέξετε στον αυτού κάθε αυτού αγώνα υπεραπόστασης του ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ!. Ο αγώνας πραγματοποιείται όλος σε μία περιοχή απείρου κάλλους, περνώντας κάτω από έλατα, πλατάνια και άλλα δέντρα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά.

Ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ.Πέτρο Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας και κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, φτάνει μέχρι τον κόμβο της Στραβόρραχης περίπου στο 18,7ο χλμ. όπου θα υπάρχει σημείο ελέγχου! Από εκεί θα γυρίσετε πίσω από την ίδια διαδρομή και θα τερματίσετε, στην Κοινότητα του Άγιου Πέτρου, από όπου και ξεκινήσατε!

Υψομετρικά: Ο αγώνας ξεκινάει από τα 930μ. περίπου, φτάνει μέσα από συνεχόμενη ανηφόρα μέχρι τα 1500μ. από όπου και κατέρχεται πάλι, στα 930μ. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μεγάλη ανηφόρα που διασχίζει το 50% της διαδρομής, και τελειώνει με το υπόλοιπο 50% με κατηφόρα!

Σταθμοί ανεφοδιασμού:

1)       Θέση Στάνη – Άγιος Πέτρος(5,7χλμ.): νερό

2)       Μεθόριος Αρκαδίας – Λακωνίας(10,4χλμ.): νερό

3)       Θέση Καταφύγιο Πάρνωνα(14,7χλμ.):νερό, ισοτονικό, coca cola

4)       Στραβόρραχη(18,7χλμ.): νερό – ισοτονικό – Coca cola – ξηροί καρποί – γλυκίσματα – ΣΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΤΟΣ 3 ωρών – μέχρι τις 13.00 – ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ, ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ

5)       Θέση Καταφύγιο Πάρνωνα(22,7 χλμ.): :νερό, ισοτονικό, coca cola

6)       Μεθόριος Αρκαδίας – Λακωνίας(27χλμ.): νερό, ισοτονικό, coca cola, μπανάνες

7)       Θέση Στάνη – Άγιος Πέτρος(31,7χλμ.): νερό ισοτονικό, coca cola, μπανάνες, γλυκίσματα, μπανάνες

8)       Άγιος Πέτρος(τερματισμός, 37,5χλμ.): OΛΑ ΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Όριο αγώνα: 6 ώρες – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΈΤΡΟ ΣΤΙΣ 16.00.

Σημεία αποκλεισμού:

-          Θέση Στραβόρραχη(18,7χλμ.): εντός 3 ωρών – μέχρι τις 13.00

-          Τερματισμός – Άγιος Πέτρος(37,4χλμ.): εντός 6 ωρών – μέχρι τις 16.00

Έπαθλα – Δώρα:

Σε όλους όσους τερματίσουν θα δωθεί ένα ανάγλυφο μετάλλιο! Κύπελλα θα δωθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες! Σε όλους τους τερματίσαντες θα δωθεί μία σακκούλα με τοπικά προϊόντα, καθώς και ένα τεχνικό μπλουζάκι με τα λογότυπα του αγώνα! Στον 1ο ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 1η ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΩΣ ΔΩΡΟ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ – ΑΓΩΝΑΣ 70χλμ. του 2019! Η απονομή των μεταλλίων σε όλους τους δρομείς θα γίνει με τον τερματισμό τους, ενώ η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στις 16.00 και αφού έχει λήξει ο αγώνας!

Δικαίωμα συμμετοχής:

 Όσοι το επιθυμούν και αφού έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους!

Κόστος αγώνα:

Το κόστος του αγώνα ορίζεται στα 15,00 ευρώ! Καλείστε να καταθέσετε το εν λόγω ποσόν μέχρι και την Τετάρτη 12/07/2017, προκειμένου να θεωρηθεί έγκαιρη η εγγραφή σας, στον αριθμό λογ/σμου ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:5108 – 010468 – 187, IBAN: GR02 0172 1080 0051 0801 0468 187(Oνοματεπώνυμο δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Εγγραφές:

Για ηλεκτρονικές εγγραφές παρακαλώ πατήστε εδώ:  

https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=2e0b9ba12042c138b57fc267fc69082f

 Μέχρι και την Τετάρτη 11/07/2018! Λίγες εγγραφές περιορισμένες στον αριθμό θα γίνουν την ημέρα του αγώνα!

Μεταφορά από Αθήνα:

H διοργάνωση σας παρέχει δωρεάν μεταφορά αυθημερόν από Αθήνα, για την ίδια μέρα του αγώνα 15/7! Η εκδρομή θα ξεκινήσει στις 05.00 π.μ. από την πλατεία Καραϊσκάκη(Μεταξουργείο), μαζί με τους ΔΡΟΜΕΙΣ του ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ , μπροστά από το ξενοδοχείο STANLEY! Η επιστροφή θα γίνει ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 22.00 από τον Άγιο Πέτρο ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ! Για την μετάβασή σας, με το πούλμαν του αγώνα, δεν απαιτείται κάποιο εξτρά ποσόν, πέραν από το αντίτιμο του κόστους συμμετοχής που καλείστε να δώσετε! Στην φόρμα συμμετοχής υπάρχει ειδικό λινκ, όπου θα μπορείτε να δηλώσετε για την συμμετοχή σας με το πούλμαν της διοργάνωσης

Φύλαξη πραγμάτων:

Θα υπάρχει φύλαξη πραγμάτων από ανθρώπους της διοργάνωσης, πάνω στην Κοινότητα του Άγιου Πέτρου, όπου και θα μπορείτε να τα φυλάξετε!

Φύλαξη διαδρομής – ασφάλεια δρομέων:

Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν οχήματα της διοργάνωσης, όπου και θα επιβλέπουν την διαδρομή, και θα είναι έτοιμοι να σας παράσχουν την οποιαδήποτε βοήθεια επιθυμείτε, ενώ θα υπάρχουν και οχήματα του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού με τον ίδιο ακριβώς ρόλο! Επίσης θα υπάρχουν γιατροί και κατάλληλο ασθενοφόρο για παν ενδεχόμενο!

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με τσιπάκι που θα τοποθετείται στο κορδόνι, και το οποίο επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα!

Πρόγραμμα αγώνα:

Tην Παρασκευή 13/07 θα λειτουργεί επάνω στην πλατεία του Άγιου Πέτρου γραμματεία του αγώνα, όπου θα μπορείτε να πάρετε τους αριθμούς σας, από τις 19.00 – 21.30! Το Σάββατο 14/07 η γραμματεία θα λειτουργεί από τις 08.00 το πρωί επάνω στην πλατεία του Άγιου Πέτρου!

 

Για οποιαδήποτε πρώτη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας μας email στο lakoniaultrarunning@gmail.com ή στα τηλ. 6936853165/ 6955985506(Γορανίτης Παύλος)

Για περαιτέρω πληροφορίες και εγγραφές παρακαλούμε επισκεφτείτε τον διαδικτυακό μας τόπο www.kronionperasma.com

ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΑΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ – ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ

Χορηγός επικοινωνίας: www.ultrarunning.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Συνέντευξη με τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο και πρεσβευτή του Navarino Challenge, Κωνσταντίνο Καρνάζη στο Runningnews.gr Επίδοση κάτω από 3 ώρες σε Μαραθώνιο. Αξίζει τον κόπο?

Runster.gr
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Σαλταδόροι στο Μαραθώνιο υπήρχαν πάντα! Διαβάστε μια ιστορία απάτης του …1948 2.06.53: το «παγκόσμιο ρεκόρ» του Μιχάλη Κούση, που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ
Ό,τι πρέπει να ξέρεις, λίγο πριν την εκκίνηση του 4ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: το πιο πλήρες αφιέρωμα και ανάλυση για τον μεγάλο αγώνα Α ΜΕΡΟΣ
Nutrition News

POWERMAN GREECE
Garmin FR family
Brooks
Runster
FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
29 Ιαν 19
Δηλωθείτε με την ομάδα του RunningNews.gr στον Μαραθώνιο Ναυπλίου και κερδίστε!
Οι εγγραφές για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου που θα γίνει στις 3 Μαρτίου 2019 έχουν ανοίξει και το RunningNews.gr σας δίνει τη δυνατότητα αν έχετε επιλέξει αγώνισμα Μαραθώνιο ή Ημιμαραθώνιο να μπείτε αυτόματα στην κλήρωση για δωρεάν διαμονή στο Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ Ναυπλίου 2-3/03/2018.
17 Ιαν 19
Συνεχίζονται οι εγγραφές για το POWERMAN Greece! Δήλωσε συμμετοχή μέχρι 15/2/2019 σε προνομιακή τιμή!
Η μεγαλύτερη διοργάνωση multisport τρέξιμο- ποδηλασία- τρέξιμο μεγάλης απόστασης, το POWERMAN, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο Λουτράκι, στις 24 Μαρτίου 2019, με την ονομασία “POWERMAN Greece 2019”. Διοργανωτές του μεγάλου αυτού event είναι η  Διεθνής Ένωση Powerman, (I.P.A.), η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων
08 Ιαν 19
Athens Half Marathon Expo 2019
Για ακόμη μία χρονιά, το εκθεσιακό γεγονός που έχει γίνει θεσμός, η ATHENS HALF MARATHON EXPO, θα λάβει χώρα από τις 14 έως 16 Μαρτίου 2019 στο υψηλών προδιαγραφών εκθεσιακό κέντρο HELEXPO MAROUSSI.

©2005-2019 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse