Advertisement
Thessaloniki Protergia Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Parmakis Training NSCoaching My Athlete Triathlon News Energy Races Kasimis Training
Εξοπλισμός
Saucony

Outrun
Military Marathon
Skyros Half Marathon
X-treme Stores

10 Μαϊ 18 ← πίσω

Δοκιμάσαμε το νέο Reebok Floatride Run ULKT

Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος – Μαρία Μεντζέλου

Δοκιμάσαμε το νέο Reebok Floatride Run ULKT

Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος – Μαρία Μεντζέλου

Το Reebok Floatride Run ULKT είναι ένα «καθαρόαιμο» δρομικό παπούτσι. Τόσο για τον πιο αφοσιωμένο δρομέα που γράφει αρκετά χιλιόμετρα την εβδομάδα, όσο και για τον απλό αθλούμενο που, χαλαρά, χωρίς ρολόγια και χρονόμετρα, απολαμβάνει το τρέξιμό του.

Τα Floatride Run τοποθετούνται στην hi-end κατηγορία δρομικών παπουτσιών, αφού ενσωματώνουν με την καλύτερη δυνατή υλοποίηση όλες τις νέες τεχνολογίες και υπόσχονται να κάνουν τα δρομικά μας χιλιόμετρα πιο άνετα και ευχάριστα. Έχουν ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές παγκοσμίως, από περιοδικά, bloggers και reviewers, ενώ ανακηρύχθηκαν “Best Debut 2017” από το αμερικάνικο περιοδικό Runner’s World.

Το κρισιμότερο στοιχείο κάθε δρομικού παπουτσιού είναι μάλλον το κάτω μέρος του. Και εδώ ο Floatride Foam είναι «η καρδιά» αυτού του παπουτσιού. Αυτός ο νέας γενιάς αφρός με την σταθερή δομή κυψελικής μορφής είναι κατά 50% ελαφρύτερος σε σχέση με τον κλασσικό αφρό EVA, ενώ ταυτόχρονα έχει ανάδραση, κάνοντας το επόμενο βήμα ουσιαστικά ελαφρύτερο.  Δεν είναι απλώς ένα μαλακό παπούτσι - είναι πολύ ελαφρύ και ταυτόχρονα έχει αρκετά έντονη την αίσθηση της ανάδρασης και επιστροφής ενέργειας.

 

Εκτός από την τεχνολογία όμως του αφρού, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η υλοποίηση, το σχήμα, η υποστήριξη, το drop του παπουτσιού κτλ. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλού drop (8mm), σε ωθεί σε ένα πιο midfoot και natural πάτημα από ότι θα περιμέναμε για ένα παπούτσι με τόσο cushioning. Σε αυτό συντελεί το  Eva Support Rim. Με τις μύτες ελαφρώς σηκωμένες, το περιμετρικό αυτό πλαίσιο βοηθάει σε μια ομαλή κίνηση σε όλο τον κύκλο του πατήματος - είναι σαν να καθοδηγεί την κίνηση του ποδιού!

Τα Reebok FloatRide UKLT πήραν στα ‘χέρια’ τους για να μας πουν τις εντυπώσεις τους ο Γιώργος Σπύρος (όπως λέει ο ίδιος, είναι wannabe δρομέας, καθώς επανέρχεται από μεγάλη αποχή στο τρέξιμο….) και η Μαρία Μεντζέλου η οποία είναι πιο αρχάρια δρομέας.

 


Γιώργος Σπύρος

Έχω ήδη γράψει περίπου 150 χλμ με τα νέα Reebok Floatride Run ULKT. Αυτό σημαίνει περίπου 20-22 προπονήσεις, καθώς αυτή την περίοδο οι προπονήσεις μου είναι περίπου 7-8χλμ την  φορά, κοντά στο 40λεπτό με τα μεγαλύτερα τρεξίματα να μην ξεπερνάνε την 1 ώρα. Έχω τρέξει με τα νέα Reebok Floatride Run ULKT σε χώμα, τσιμέντο, διάδρομο…

Η πρώτη αίσθηση όταν φοράς το Reebok Floatride Run ULKT είναι απλά εντυπωσιακή. Είναι διαφορετικό να διαβάζεις για ένα παπούτσι με 50% πιο ελαφρύ αφρό και ανάδραση, και διαφορετικό να το βλέπεις στην πράξη. Η αίσθηση είναι φανταστική και όντως σου δίνει μια αίσθηση ‘ελατηρίου’.

Το νούμερό του, μου ‘κάθισε’ ένα κλικ πιο μεγάλο. Ίσως ευθύνεται και το Ultraknit Upper, υλικό το οποίο αποτελεί το πάνω μέρος, το οποίο μοιάζει λίγο με πλεκτό και έχει διαφορετική εφαρμογή σε σχέση με άλλα running παπούτσια. Αναπνέει τέλεια και αγκαλιάζει το πόδι ακόμα πιο τέλεια. Όσο για την εμφάνιση, αν και ποτέ δεν ήταν πολύ ψηλά ως κριτήριο για μένα, μπορώ να πω ότι τα Reebok Floatride Run ULKT τα επιλέγω και στην βόλτα/καθημερινότητά μου, και αυτό λέει πολλά!Το παπούτσι είναι neutral χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία stability. Τι σημαίνει αυτό για μένα προσωπικά; Επειδή έχω έναν ελαφρύ πρηνισμό και επειδή αυτή την περίοδο είμαι σχετικά πιο πάνω από τα κιλά που θα έπρεπε (72 κιλά – 171 ύψος), στα αργά κομμάτια (6’30’’/χλμ) πχ αποθεραπεία, ζέσταμα κτλ, που πατάω κάπως πιο βαριά, ίσως χρειαζόμουν επιπλέον σταθερότητα. Παρολαυτά, με τα Reebok Floatride Run ULKT έβγαλα τις προπονήσεις μου χωρίς προβλήματα.

Όταν άνοιγα λίγο τον διασκελισμό μου (5’30’’ – 5’00’’ – 4’45’’), τότε (και εκεί!) το παπούτσι έδειχνε τις ‘αρετές’ του. Ένιωθα πολύ άνετα, πατούσα πολύ σταθερά, το βήμα μου μεταφερόταν πιο πολύ σε midfoot πάτημα, το cushioning ήταν απίστευτο και η ‘χρέωση’ στα καλάμια μου και στα πόδια μου ελάχιστη σε σχέση με άλλα παπούτσια που έχω φορέσει. Για το cushioning που έχει, είναι ό,τι πιο natural έχω φορέσει. Εξάλλου είναι πολύ ελαφρύ και σε… προκαλεί να ανοίξεις λίγο το βήμα σου.

Αποσβένει τέλεια τους κραδασμούς είτε είσαι σε τσιμέντο είτε σε πεζοδρόμιο και σε ‘χρεώνει’ ελάχιστα. Είναι από τις λίγες φορές που τα ‘ευαίσθητα’ καλάμια μου δεν διαμαρτυρήθηκαν μετά από 2-3 μέρες συνεχόμενων προπονήσεων - και για μένα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

 Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και πλέον αποτελεί το βασικό παπούτσι προπονήσεων στα περισσότερα δρομικά σενάρια, παρόλο που οι ντουλάπες μου έχουν περίπου 7-8 ζευγάρια παπουτσιών σε κατάσταση σχεδόν αφόρετου.


Μαρία Μεντζέλου

Η άνεση και η εφαρμογή του παπουτσιού είναι για μένα είναι πολύ σημαντικές παράμετροι και μπορώ να πω πως εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα με την πλεκτή ύφανση στο πάνω μέρος του Reebok Floatride Run, που ανεβάζει την αισθητική και κάνει το παπούτσι πολύ… ‘φιλικό’ με το πόδι. Ο χαμηλός σχεδιασμός του ένιωσα να μου δίνει την δυνατότητα για ελεύθερη κίνηση στους αστραγάλους μου. Το υλικό Ultraknit στο πάνω μέρος του παπουτσιού και το γεγονός ότι δεν έχει ραφές πιστεύω κάνει την διαφορά στο πόσο άνετο είναι. Αυτό, πάντα σε συνδυασμό με την νέα τεχνολογία αφρού, το Floatride Foam, που είναι τρομερά μαλακό, ένιωσα ότι είναι ένα από τα πιο άνετα παπούτσια που έχω φορέσει μέχρι στιγμής.

Δεν είμαι σε καμία περίπτωση έμπειρη δρομέας και δεν θα αποκαλούσα τον εαυτό μου dedicated δρομέα, αφού, εξάλλου, ακόμα κάνω τα πρώτα μου… ‘βήματα’! Όμως, προσπαθώ να βελτιώνω την φυσική μου κατάσταση. Κάνω 1-2 φορές την εβδομάδα ένα γρήγορο περπάτημα με εναλλαγές τρεξίματος. Επίσης στο γυμναστήριο, πριν κάνω όργανα, κάνω για ζέσταμα ένα 10λεπτο στον διάδρομο, γρήγορο βάδην με εναλλαγές τρεξίματος.  Σε όλες τις περιπτώσεις το Reebok Floatride Run, δεν είχε καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο είχα δοκιμάσει πιο πριν. Τα λεπτά του τρεξίματος είναι πιο άνετα και ευχάριστα από ό,τι είχα συνηθίσει. Έχοντας πλέον δοκιμάσει τα νέα Reebok Floatride Run ULKT, νομίζω πως είναι τα ιδανικά παπούτσια για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει σιγά σιγά το τρέξιμο, βάζοντάς το στην καθημερινότητά του.

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Ασκήσεις δύναμης για δρομείς με λάστιχα, Vol 5: ασκήσεις κορμού Ασκήσεις δύναμης με λάστιχα γυμναστικής: ασκήσεις κορμού και άνω μέρος του σώματος Vol 4

Runster.gr
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Τι είναι η ντοπαμίνη και πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τα επίπεδά της στον εγκέφαλό μας Τρίαθλο/aquathlon: 3 πράγματα που οι νέοι κολυμβητές πρέπει να ξέρουν
10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για την άσκηση Οι καλύτεροι άνδρες Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2018
Nutrition News

Energy Run Karpenissi
Garmin FR family
Hoka
Runster
FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
07 Ιουλ 18
Κάνε την εγγραφή σου στο Santorini Experience! Γραφικές και πανέμορφες διαδρομές με θέα την Καλντέρα …
Το 4ο "Santorini Experience", το οποίο έχει μπει για τα καλά στο καλεντάρι τον απανταχού δρομέων εντός και εκτός Ελλάδας, θα διεξαχθεί φέτος το διάστημα μεταξύ 5-7 Οκτωβρίου 2018, στο μαγευτικό νησί των Κυκλάδων.
22 Ιουν 18
Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις»
Το βιβλίο «Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις» του Δημήτρη Τζεφαλή αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό τόσο για τους νεοεισερχόμενους δρομείς στον μαγικό κόσμο των μεγάλων αποστάσεων
21 Ιουν 18
Το Καρπενήσι θα είναι ο ιδανικός προορισμός για έναν καλοκαιρινό αγώνα δρόμου 10χλμ
Ο Δήμος Καρπενησίου, η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος συνδιοργανώνουν την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 τους αγώνες KARPENISSI Energy RUN 10k & Energy Duathlon 2018 Kids edition στην πόλη του Καρπενησίου.
20 Ιουν 18
Τα νέα μοντέλα της σειράς Garmin® fēnix® 5 Plus, έχουν χάρτες, μουσική, είναι Garmin Pay™ Ready και διαθέτουν παλμικό οξύμετρο από τον καρπό
Η νέα γενιά smartwatch με GPS, fēnix 5 Plus διαθέτει τοπογραφικούς χάρτες, έχει δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής και υποστηρίζει ανέπαφες πληρωμές Garmin Pay™. Όπως και η προηγούμενη σειρά fēnix 5, διατίθεται σε διαφορετικά μεγέθη για να ταιριάζει σε κάθε καρπό. Το fenix 5s Plus διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη Garmin Chroma από τον προκάτοχό του ενώ η διάμετρός του παραμένει στα 42 χιλιοστά, το fenix 5 Plus έχει διάμετρο 47 χιλιοστά και το fenix 5X Plus είναι στα 51 χιλιοστά.

©2005-2018 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse