Advertisement
New Balance
Thessaloniki Protergia Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Promo Plus Energy Races Kasimis Training
Εξοπλισμός
Mizuno
Run together

Outrun
MSF Athens Marathon
Aktios Hal Marathon
Military Marathon
Nea Smirni
Skyros Half Marathon
Cardio Run
Andros Trail Race
X-treme Stores
Edipsos Multisport Festival
10 Μαϊ 18 ← πίσω

Δοκιμάσαμε το νέο Reebok Floatride Run ULKT

Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος – Μαρία Μεντζέλου

Δοκιμάσαμε το νέο Reebok Floatride Run ULKT

Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος – Μαρία Μεντζέλου

Το Reebok Floatride Run ULKT είναι ένα «καθαρόαιμο» δρομικό παπούτσι. Τόσο για τον πιο αφοσιωμένο δρομέα που γράφει αρκετά χιλιόμετρα την εβδομάδα, όσο και για τον απλό αθλούμενο που, χαλαρά, χωρίς ρολόγια και χρονόμετρα, απολαμβάνει το τρέξιμό του.

Τα Floatride Run τοποθετούνται στην hi-end κατηγορία δρομικών παπουτσιών, αφού ενσωματώνουν με την καλύτερη δυνατή υλοποίηση όλες τις νέες τεχνολογίες και υπόσχονται να κάνουν τα δρομικά μας χιλιόμετρα πιο άνετα και ευχάριστα. Έχουν ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές παγκοσμίως, από περιοδικά, bloggers και reviewers, ενώ ανακηρύχθηκαν “Best Debut 2017” από το αμερικάνικο περιοδικό Runner’s World.

Το κρισιμότερο στοιχείο κάθε δρομικού παπουτσιού είναι μάλλον το κάτω μέρος του. Και εδώ ο Floatride Foam είναι «η καρδιά» αυτού του παπουτσιού. Αυτός ο νέας γενιάς αφρός με την σταθερή δομή κυψελικής μορφής είναι κατά 50% ελαφρύτερος σε σχέση με τον κλασσικό αφρό EVA, ενώ ταυτόχρονα έχει ανάδραση, κάνοντας το επόμενο βήμα ουσιαστικά ελαφρύτερο.  Δεν είναι απλώς ένα μαλακό παπούτσι - είναι πολύ ελαφρύ και ταυτόχρονα έχει αρκετά έντονη την αίσθηση της ανάδρασης και επιστροφής ενέργειας.

 

Εκτός από την τεχνολογία όμως του αφρού, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η υλοποίηση, το σχήμα, η υποστήριξη, το drop του παπουτσιού κτλ. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλού drop (8mm), σε ωθεί σε ένα πιο midfoot και natural πάτημα από ότι θα περιμέναμε για ένα παπούτσι με τόσο cushioning. Σε αυτό συντελεί το  Eva Support Rim. Με τις μύτες ελαφρώς σηκωμένες, το περιμετρικό αυτό πλαίσιο βοηθάει σε μια ομαλή κίνηση σε όλο τον κύκλο του πατήματος - είναι σαν να καθοδηγεί την κίνηση του ποδιού!

Τα Reebok FloatRide UKLT πήραν στα ‘χέρια’ τους για να μας πουν τις εντυπώσεις τους ο Γιώργος Σπύρος (όπως λέει ο ίδιος, είναι wannabe δρομέας, καθώς επανέρχεται από μεγάλη αποχή στο τρέξιμο….) και η Μαρία Μεντζέλου η οποία είναι πιο αρχάρια δρομέας.

 


Γιώργος Σπύρος

Έχω ήδη γράψει περίπου 150 χλμ με τα νέα Reebok Floatride Run ULKT. Αυτό σημαίνει περίπου 20-22 προπονήσεις, καθώς αυτή την περίοδο οι προπονήσεις μου είναι περίπου 7-8χλμ την  φορά, κοντά στο 40λεπτό με τα μεγαλύτερα τρεξίματα να μην ξεπερνάνε την 1 ώρα. Έχω τρέξει με τα νέα Reebok Floatride Run ULKT σε χώμα, τσιμέντο, διάδρομο…

Η πρώτη αίσθηση όταν φοράς το Reebok Floatride Run ULKT είναι απλά εντυπωσιακή. Είναι διαφορετικό να διαβάζεις για ένα παπούτσι με 50% πιο ελαφρύ αφρό και ανάδραση, και διαφορετικό να το βλέπεις στην πράξη. Η αίσθηση είναι φανταστική και όντως σου δίνει μια αίσθηση ‘ελατηρίου’.

Το νούμερό του, μου ‘κάθισε’ ένα κλικ πιο μεγάλο. Ίσως ευθύνεται και το Ultraknit Upper, υλικό το οποίο αποτελεί το πάνω μέρος, το οποίο μοιάζει λίγο με πλεκτό και έχει διαφορετική εφαρμογή σε σχέση με άλλα running παπούτσια. Αναπνέει τέλεια και αγκαλιάζει το πόδι ακόμα πιο τέλεια. Όσο για την εμφάνιση, αν και ποτέ δεν ήταν πολύ ψηλά ως κριτήριο για μένα, μπορώ να πω ότι τα Reebok Floatride Run ULKT τα επιλέγω και στην βόλτα/καθημερινότητά μου, και αυτό λέει πολλά!Το παπούτσι είναι neutral χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία stability. Τι σημαίνει αυτό για μένα προσωπικά; Επειδή έχω έναν ελαφρύ πρηνισμό και επειδή αυτή την περίοδο είμαι σχετικά πιο πάνω από τα κιλά που θα έπρεπε (72 κιλά – 171 ύψος), στα αργά κομμάτια (6’30’’/χλμ) πχ αποθεραπεία, ζέσταμα κτλ, που πατάω κάπως πιο βαριά, ίσως χρειαζόμουν επιπλέον σταθερότητα. Παρολαυτά, με τα Reebok Floatride Run ULKT έβγαλα τις προπονήσεις μου χωρίς προβλήματα.

Όταν άνοιγα λίγο τον διασκελισμό μου (5’30’’ – 5’00’’ – 4’45’’), τότε (και εκεί!) το παπούτσι έδειχνε τις ‘αρετές’ του. Ένιωθα πολύ άνετα, πατούσα πολύ σταθερά, το βήμα μου μεταφερόταν πιο πολύ σε midfoot πάτημα, το cushioning ήταν απίστευτο και η ‘χρέωση’ στα καλάμια μου και στα πόδια μου ελάχιστη σε σχέση με άλλα παπούτσια που έχω φορέσει. Για το cushioning που έχει, είναι ό,τι πιο natural έχω φορέσει. Εξάλλου είναι πολύ ελαφρύ και σε… προκαλεί να ανοίξεις λίγο το βήμα σου.

Αποσβένει τέλεια τους κραδασμούς είτε είσαι σε τσιμέντο είτε σε πεζοδρόμιο και σε ‘χρεώνει’ ελάχιστα. Είναι από τις λίγες φορές που τα ‘ευαίσθητα’ καλάμια μου δεν διαμαρτυρήθηκαν μετά από 2-3 μέρες συνεχόμενων προπονήσεων - και για μένα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

 Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και πλέον αποτελεί το βασικό παπούτσι προπονήσεων στα περισσότερα δρομικά σενάρια, παρόλο που οι ντουλάπες μου έχουν περίπου 7-8 ζευγάρια παπουτσιών σε κατάσταση σχεδόν αφόρετου.


Μαρία Μεντζέλου

Η άνεση και η εφαρμογή του παπουτσιού είναι για μένα είναι πολύ σημαντικές παράμετροι και μπορώ να πω πως εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα με την πλεκτή ύφανση στο πάνω μέρος του Reebok Floatride Run, που ανεβάζει την αισθητική και κάνει το παπούτσι πολύ… ‘φιλικό’ με το πόδι. Ο χαμηλός σχεδιασμός του ένιωσα να μου δίνει την δυνατότητα για ελεύθερη κίνηση στους αστραγάλους μου. Το υλικό Ultraknit στο πάνω μέρος του παπουτσιού και το γεγονός ότι δεν έχει ραφές πιστεύω κάνει την διαφορά στο πόσο άνετο είναι. Αυτό, πάντα σε συνδυασμό με την νέα τεχνολογία αφρού, το Floatride Foam, που είναι τρομερά μαλακό, ένιωσα ότι είναι ένα από τα πιο άνετα παπούτσια που έχω φορέσει μέχρι στιγμής.

Δεν είμαι σε καμία περίπτωση έμπειρη δρομέας και δεν θα αποκαλούσα τον εαυτό μου dedicated δρομέα, αφού, εξάλλου, ακόμα κάνω τα πρώτα μου… ‘βήματα’! Όμως, προσπαθώ να βελτιώνω την φυσική μου κατάσταση. Κάνω 1-2 φορές την εβδομάδα ένα γρήγορο περπάτημα με εναλλαγές τρεξίματος. Επίσης στο γυμναστήριο, πριν κάνω όργανα, κάνω για ζέσταμα ένα 10λεπτο στον διάδρομο, γρήγορο βάδην με εναλλαγές τρεξίματος.  Σε όλες τις περιπτώσεις το Reebok Floatride Run, δεν είχε καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο είχα δοκιμάσει πιο πριν. Τα λεπτά του τρεξίματος είναι πιο άνετα και ευχάριστα από ό,τι είχα συνηθίσει. Έχοντας πλέον δοκιμάσει τα νέα Reebok Floatride Run ULKT, νομίζω πως είναι τα ιδανικά παπούτσια για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει σιγά σιγά το τρέξιμο, βάζοντάς το στην καθημερινότητά του.

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Συνέντευξη με τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο και πρεσβευτή του Navarino Challenge, Κωνσταντίνο Καρνάζη στο Runningnews.gr Επίδοση κάτω από 3 ώρες σε Μαραθώνιο. Αξίζει τον κόπο?

Runster.gr
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
5 οφέλη που έχουμε αν δεν τρώμε (πολύ) κρέας Χορτοφαγική διατροφή: Ποια είναι τα οφέλη της και πώς θα την κάνουμε σωστά;
Ντενίζ Δημάκη: Ο δρόμος προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ...10 χρόνια μετά! Απολογισμός 12ετίας Ημιμαραθωνίου Βόλου και Δρόμου Υγείας: αύξηση συμμετοχών μέχρι και κατά 1904%, θεαματική άνοδος στη γενικότερη απήχηση του αγώνα
FitnessPulse

Garmin FR family
Hoka
Runster
FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
12 Σεπ 18
ERGO Marathon Expo - Πέμπτη 8 έως Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου
Μη χάσετε την Έκθεση του Αυθεντικού Μαραθωνίου! Γίνετε μέρος της παγκόσμιας γιορτής του αθλητισμού και γνωρίστε πρώτοι όλες τις νέες τάσεις στο χώρο του αθλητισμού, του fitness και του wellness
08 Σεπ 18
Triathlon και Aquathlon στη Σαλαμίνα 7 Οκτωβρίου. Δήλωσε συμμετοχή τώρα!
Άνοιξαν οι εγραφές για 1ο Multisport TR1ATHLON Salamina 2018 - Το Νομικό Πρόσωπο Άθλησης-Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας του Δήμου Σαλαμίνας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου , διοργανώνουν το 1ο Multisport Tr1athlon Salamina 2018 την Κυριακή 7 Οκτωβρίου. Σημαντικός υποστηρικτής της διοργάνωσης θα είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Σαλαμίνας.
05 Σεπ 18
Άνοιξαν οι εγγραφές για το Edipsos Multisport Festival 29-30/9 με triathlon, aquathlon και αγώνες δρόμου 5 και 10χλμ!
Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού (δια μέσου του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού) και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου συνδιοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου 2018 το Edipsos Multisports Festival στην όμορφη πόλη της Αιδηψού, με τα μοναδικά ιαματικά νερά.
05 Σεπ 18
Multisport Festival Loutraki 22-23/9/2018 με Cross Triathlon, Energy Swim & Aquathlon! Οι εγγραφές άνοιξαν!
Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων συνδιοργανώνουν την αθλητική εκδήλωση “Multisport Festival Loutraki” το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Λίμνης Ηραίου (Βουλιαγμένη) Λουτρακίου.


©2005-2018 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse