Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete POWERMAN GREECE Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
MIZUNO Horizon
Saucony
Metron Group
Volos Half Marathon
Posidonios Imimarathonios
Almopia road running
Euchidios Athlos
Limni Marathona
CRETE MARATHON
Orliakas Race
Life Run
Agonas Limenon
OPA RUN
X-treme Stores
Lamia Night Run
06 Απρ 19 ← πίσω

1ος Αγώνας Κήρυξης Ελληνικής Επανάστασης

1oς ΑΓΩΝΑΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

O ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης

με περηφάνια και τιμή προκηρύσσει

τον 1ο ΑΓΩΝΑ ΚΗΡΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

με τις εξής διαδρομές:

1)      AΡΕΟΠΟΛΗ – ΟΙΤΥΛΟ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ 21,5 χλμ.

2)      ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΛΙΜΕΝΙ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ 9,5χλμ.

 

Ημερομηνία διεξαγωγής:  Σάββατο 06/04/2019

Tόπος: Αρεόπολη Λακωνίας

Ώρα διεξαγωγής: 18.00 απογευματινή(κοινή ώρα έναρξης και για τους 2 αγώνες)

Εκκίνηση – Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Αρεόπολης – Άγαλμα Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη!

ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

Οι αγώνες ουσιαστικά ακολουθούν την διαδρομή που έκαναν ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης με τους ξεσηκωμένους Μανιάτες στις 17 Μαρτίου 1821, προκειμένου να πάνε στην Καλαμάτα, για να την απελευθερώσουν από τον Τουρκικό Ζυγό! Έτσι και εμείς με τις διαδρομές που σχεδιάσαμε, ακολουθάμε την εν λόγω πορεία μέχρι ένα σημείο, προκειμένου να ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΗΡΥΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΕΡΩΧΗ ΜΑΝΗ, ΤΗΝ 17η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821! Οι εν λόγω αγώνες εντάσσονται μέσα στις γενικότερες εκδηλώσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Μαρτίου 2019, για την 198η Επέτειο της Κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ, ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΜΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΆΔΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ! ΤΟ 2020, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ!

Και οι 2 διαδρομές γίνονται με την μέθοδο του πέρα δώθε, και πορεύονται μαζί μέχρι και το 5ο χιλιόμετρο στο Λιμένι – την πατρίδα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, όπου διαχωρίζονται μιας και η μεγάλη διαδρομή θα κινηθεί μέχρι το Οίτυλο, ενώ η μικρή των 9,5 χλμ. θα γυρίσει πίσω!

ΑΓΩΝΑΣ 21,5χλμ.

Ο αγώνας των 21,5 χλμ. θα ξεκινήσει στις 18.00 το απόγευμα ακριβώς! Ο αγώνας κάνει την διαδρομή Αρεόπολη – Λιμένι – Νέο Οίτυλο – Οίτυλο και πίσω όπου τερματίζει και πάλι από εκεί που ξεκίνησε στην Κεντρική πλατεία της Αρεόπολης, μπροστά από το άγαλμα του Άρχοντα της Μάνης, του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη! Η αναστροφή στο Οίτυλο θα πραγματοποιηθεί στην πλακόστρωτη πλατεία της κοινότητας!

Οι σταθμοί του ανεφοδιασμού είναι οι εξής:

1)      5o χλμ. Λιμένι

2)      9ο χλμ. Στροφή για Οίτυλο

3)      10,7ο χλμ. Πλατεία Οίτυλου

4)      12,6ο χλμ. Στροφή προς Νέο Οίτυλο

5)      17ο χλμ. διασταύρωση προς Λιμένι!


Ο αγώνας ουσιαστικά καλύπτει την διαδρομή που διασχίζει το πέταλο του Κόλπου του Οίτυλου, και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες και επίπονες ανηφόρες στα εξής τμήματα της διαδρομής: από το 7,5ο – 10,7ο χλμ. και από το 17ο – 21ο χλμ. περίπου!

Το χρονικό όριο του αγώνα ορίζονται οι 3 ώρες – μέχρι τις 21.00!

Όλοι οι δρομείς θα λάβουν ένα μοναδικό ξεχωριστό μετάλλιο που θα απεικονίζει την σημαία της Μάνης, ενώ θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατηγορίας, ενώ θα υπάρχουν και οι εξής ηλικιακές βραβεύσεις:

ΑΝΔΡΕΣ

-          Έως 29 ετών

-          30 – 39

-          40 – 49

-          50 – 59

-          60+

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

-          Έως 39 ετών

-          40 – 59

-          60+

Επίσης όλοι όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν ως αναμνηστικό το μοναδικό μπλουζάκι μακό, που θα απεικονίζει παραστάσεις από την Μάνη!!!

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής του μεγάλου αγώνα ορίζεται στα 12,00 ευρώ και περιλαμβάνει μέσα και το αναμνηστικό t – shirt! Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας καλείστε να καταβάλετε το εν λόγω ποσό μέχρι την Παρασκευή 05/04/2019, στον κάτωθι λογ/σμο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

GR25 0172 1080 0051 0800 9878 304 (Ονοματεπώνυμο δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ πατήστε εδώ:

https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=90c5d747d287d82265839c2c8295fd7c

ΑΓΩΝΑΣ 9,5χλμ.

Ο μικρότερος αγώνας των 9,5 χλμ. θα ξεκινήσει και αυτός στις 18.00 το απόγευμα μαζί με τον μεγαλύτερο αγώνα! Ο αγώνας κάνει την διαδρομή Αρεόπολη – Λιμένι και πίσω όπου τερματίζει και πάλι από εκεί που ξεκίνησε στην Κεντρική πλατεία της Αρεόπολης, μπροστά από το άγαλμα του Άρχοντα της Μάνης, του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη! Οι 2 αγώνες θα πορευτούν μαζί μέχρι και το 5ο χλμ. όπου εκεί στον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού στην έξοδο από το Λιμένι, ο μικρότερος αγώνας θα στρίψει αριστερά και θα ανηφορίσει για να κατευθυνθεί ξανά προς την Αρεόπολη!

Οι σταθμοί του ανεφοδιασμού είναι οι εξής:

στο 5o χλμ. στο Λιμένι και μετά στον τερματισμό!

Ο αγώνας έχει την εξής επίπονη ανηφόρα από το 5ο – 9ο χλμ. περίπου!

Το χρονικό όριο του αγώνα ορίζεται στην 1 ½ ΄ώρα – μέχρι τις 19.30!

Όλοι οι δρομείς θα λάβουν ένα μοναδικό ξεχωριστό μετάλλιο που θα απεικονίζει την σημαία της Μάνης, ενώ θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατηγορίας, ενώ θα υπάρχουν και οι εξής ηλικιακές βραβεύσεις:

Επίσης όλοι όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν ως αναμνηστικό το μοναδικό μπλουζάκι μακό, που θα απεικονίζει παραστάσεις από την Μάνη!!!

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής του μικρού αγώνα ορίζεται στα 7,00 ευρώ και περιλαμβάνει μέσα και το αναμνηστικό t – shirt! Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας καλείστε να καταβάλετε το εν λόγω ποσό μέχρι την Παρασκευή 05/04/2019, στον κάτωθι λογ/σμο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

GR25 0172 1080 0051 0800 9878 304 (Ονοματεπώνυμο δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

 

 

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ πατήστε εδώ:

https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=90c5d747d287d82265839c2c8295fd7c

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

-          Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει το απόγευμα του Σαββάτου 06 Απριλίο στην Κεντρική πλατεία της Αρεόπολης, από τις 15.30 το απόγευμα! Θα υπάρχουν 2 ξεχωριστές γραμματείες μία για τον κάθε αγώνα

-          Οι απονομές θα ξεκινήσουν περίπου στις 21.00 περίπου πάνω στην Κεντρική πλατεία της Αρεόπολης και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες

-          Η στάθμευση των οχημάτων σας, απαγορεύεται να γίνει παραπλεύρως της Κεντρικής πλατείας της Αρεόπολης, και θα πρέπει να τα αφήσετε έξω από αυτήν και πάνω στην Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα

 

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα παρακαλώ επικοινωνήστε στα 6936853165/ 6955985506(Γορανίτης Παύλος) ή στο lakoniaultrarunning@gmail.com

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΜΠΕΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ, ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ!!!!

 

Η Οργανωτική Επιτροπή
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Καραγεωργάκη-Σορολή ρεκόρ masters στον «ημι» της Αθήνας Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2019

Posidonios Imimarathonios
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
8 τρόποι για να καίμε περισσότερες θερμίδες Παγκόσμια ημέρα φυσικής δραστηριότητας. Τα οφέλη της άσκησης
Τα υγιεινά τρόφιμα που παχαίνουν Νόστιμες ιδέες για πρωινό
Nutrition News

Garmin FR family
Suunto
Business Run
Runster
FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
16 Απρ 19
Άνοιξαν οι εγγραφές για το Kids Aquathlon Rafina που θα γίνει στις 11 Μαΐου 2019
Ο Δ.Ο.Π.Α.Π. Ραφήνας – Πικερμίου και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου συνδιοργανώνουν το Σάββατο 11 Μαϊου 2019 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας την 3η παιδική-αναπτυξιακή ημερίδα Aquathlon (Κολύμβηση+Τρέξιμο) Ραφήνας με τον διακριτικό τίτλο "Kids Aquathlon Rafina 2019".
11 Απρ 19
Οι adidas Runners Athens και η INTERSPORT σε προσκαλούν σε νέες running διαδρομές στα βόρεια & νότια προάστια!
Οι adidas Runners Athens δίνουν ραντεβού για τρέξιμο κάθε Τρίτη στο κατάστημα INTERSPORT στη Γλυφάδα και κάθε Πέμπτη στο κατάστημα INTERSPORT στο THE MALL ATHENS.
02 Απρ 19
SOLAR RUN CHALLENGE adidas και Intersport σε καλούν να τρέξεις, να ξεπεράσεις τα όριά σου και να κερδίσεις
adidas και Intersport σε καλούν να τρέξεις, να ξεπεράσεις τα όριά σου και να κερδίσεις. Από την 21η Μαρτίου, κατέγραψε τα χιλιόμετρα που τρέχεις στην digital πλατφόρμα Solar Run Challenge και κέρδισε πλούσια δώρα ανάλογα με τις επιδόσεις σου
01 Απρ 19
Το Cosmos ULTRABOOST19 Run, ο αγώνας θεσμός στο Ηράκλειο, έδωσε τον πιο reboosted παλμό στην πόλη
Περισσότεροι από 2.000 δρομείς κάθε ηλικίας απόλαυσαν μια νέα εμπειρία τρεξίματος στο "Cosmos ULTRABOOST19 Run", που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 24.03, από το Cosmos Sport,


©2005-2019 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse