Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Ενημέρωση
Saucony

Atlas Trail Running

Taygetos Challenge

X-treme Stores
20 Απρ 19 ← πίσω

Τιμήθηκε ο Γιώργος Παπαβασιλείου, ο «θρύλος των στηπλ»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Τιμήθηκε ο Γιώργος Παπαβασιλείου, ο «θρύλος των στηπλ».

Ένα μεγάλο δελτίο τύπου,

για μια μεγάλη φυσιογνωμία και μια λαμπρή εποχή.


 

    Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση τιμής στο μεγάλο πρωταθλητή των 3.000 μ. με φυσικά εμπόδια, το «θρύλο των στηπλ» Γιώργο Παπαβασιλείου, η οποία είχε σχεδιαστεί και οργανωθεί από τους Φίλους της Κερκίδας του Στίβου και τον Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας.

   Οι διοργανωτές με επαγγελματική φροντίδα είχαν προετοιμάσει όλα τα απαιτούμενα για την εκδήλωση, η οποία ήταν αντάξια του μεγέθους του Γιώργου Παπαβασιλείου. Και όπως τότε ξεσήκωνε όλο το Παναθηναϊκό Στάδιο με τις λαμπρές του νίκες, έτσι και το βράδυ αυτό της Κυριακής, έκανε όλο το ακροατήριο να χειροκροτεί και να ζει στιγμές ενθουσιασμού και συγκίνησης για τα επιτεύγματα αυτού του μοναδικού πρωταθλητή.

   Το Συνεδριακό Κέντρο κυριολεκτικά πλημμύρισε από προσωπικότητες, συναθλητές - πρωταθλητές της εποχής του Γιώργου Παπαβασιλείου, αλλά και από μικρότερης ηλικίας πρωταθλητές, από εκπροσώπους τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και από φιλάθλους εκείνης, αλλά και της σημερινής εποχής του στίβου. Διάχυτα και ανάμεικτα ήταν τα  συναισθήματα συγκίνησης, ενθουσιασμού, θαυμασμού, αθλητικού πνεύματος και μεγάλης ικανοποίησης. Συχνά ο κ. Παπαβασιλείου και η σύζυγός του κ. Νίκη δάκρυζαν, γιατί ήταν μέσα σε ένα περιβάλλον που απέπνεε σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη προς το πρόσωπο του μεγάλου πρωταθλητή, που δήλωνε ότι κανένας δεν είχε ξεχάσει τους ηρωικούς αγώνες του και τις νίκες του.

   Η ατμόσφαιρα από την έναρξη της εκδήλωσης έδειχνε ότι θα εξελιχθεί σε μία λαμπρή τελετή.

    Ο γενικός συντονιστής της εκδήλωσης κ. Αλέξανδρος Φωτακίδης, (εκπρόσωπος των «Φίλων της Κερκίδας του Στίβου»), ένας εμπειρότατος διοργανωτής τέτοιων εκδηλώσεων, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε το Δήμαρχο της Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση ( για την παραχώρηση της αίθουσας), καθώς και όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ανήγγειλε ότι το άνοιγμα της τελετής θα έκανε η Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας.

    Η χορωδία με μαέστρο την κ. Καίτη Τσεκούρα έδωσε το Μικρασιάτικο στίγμα του Δήμου μας, παρουσιάζοντας τέσσερα γνωστά μικρασιάτικα τραγούδια. Στο πιάνο συνόδευσε η κ. Δέσποινα Στεφανίδου. Ανθοδέσμες προσέφερε η Οργανωτική Επιτροπή στη μαέστρο και στην πιανίστρια, τις οποίες παρέδωσαν ο Δήμαρχος κ. Γκότσης και η κ. Μαρίκα Καρδαρά, εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ.

   Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το καλωσόρισμα του Δημάρχου κ. Γκότση, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία να τιμήσουν το Γιώργο Παπαβασιλείου. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί: από τον Πρόεδρο της «ΑΝΑΤΟΛΗΣ» Ν. Ιωνίας κ. Ευάγγελο Βασιλείου, ο οποίος ευχαρίστησε κατ’ αρχάς όλους τους παρόντες και στη συνέχεια τον κ. Φωτακίδη, για την πρόταση που έκανε στο Σύλλογό μας, από κοινού να διοργανώσουμε την τιμητική εκδήλωση για τον κ. Παπαβασιλείου. Η άποψη της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ότι αποτελεί μεγαλύτερη τιμή όταν ο τιμώμενος είναι παρών, δηλαδή είναι εν ζωή.

    Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Πέτρος Λινάρδος, ιστορικός του αθλητισμού, επί τιμή Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ., οποίος στην πολύ μεστή ομιλία του αναφέρθηκε στην πλούσια αθλητική και λοιπή σταδιοδρομία του τιμώμενου Γιώργου Παπαβασιλείου. Αναφέρθηκε στο «μεγάλο αθλητή, στο μεγάλο άνθρωπο», που κατά την άποψη του έμπειρου αθλητικογράφου, ήταν το κράμα του πρωταθλητή, του έντιμου, θαρραλέου, προσιτού ανθρώπου, που χάρισε αξέχαστες ώρες από τις εμφανίσεις του στο Παναθηναϊκό Στάδιο και του αθλητή που ήξερε να νικά, αλλά και να δέχεται με εντιμότητα την ήττα. Αναφέρθηκε και στα νέα παιδιά, που ασχολούνται με το στίβο, τα οποία ονόμασε μαχητές του αγώνα του καλού, φυτώριο και αυριανούς πρωταθλητές.

    Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον Βαλκανιονίκη του στίβου Σπύρο Κοντοσώρο, ο οποίος αναφέρθηκε στα δικά του δύσκολα χρόνια, όταν ξεκίνησε τον αθλητισμό στην πατρίδα του την Κέρκυρα, με ανύπαρκτες αθλητικές εγκαταστάσεις και έφτασε με πείσμα μοναδικό να γίνει Πανελληνιονίκης, Βαλκανιονίκης και Μεσογειονίκης των 3.000 μ. στηπλ, καταρρίπτοντας το 1973, το ρεκόρ του Γιώργου Παπαβασιλείου. Ο Σπύρος Κοντοσώρος, έκλεισε τον χαιρετισμό του με  το θαυμασμό του προς το Γιώργο Παπαβασιλείου, καθώς και τις ευχαριστίες του, καθόσον για ένα διάστημα τον προπονούσε, μαθαίνοντάς τον την τεχνική των εμποδίων.

    Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Νίκου Πανταζή, αθλητή της Α.Ε.Κ. και του Γιώργου Παπαβασιλείου, γνωστού σήμερα φυσικοθεραπευτή, ο οποίος αναφέρθηκε στα εφηβικά του χρόνια, όταν κάτω από τις οδηγίες του προπονητή Γιώργου Παπαβασιλείου αναδείχθηκε πρωταθλητής παίδων και εφήβων με πολλές διακρίσεις. Έκλεισε την ομιλία του με δύο συγχαρητήριους χαιρετισμούς που έστειλαν ειδικά για την εκδήλωση, ένας Σύνδεσμος φιλάθλων στίβου και ένας φίλαθλος από τη μακρινή Καβάλα.

    Αφού ολοκληρώθηκαν οι χαιρετισμοί ο λόγος δόθηκε στον Κώστα Τσαγκαράκη βιογράφο του Γιώργου Παπαβασιλείου. Ο Κώστας Τσαγκαράκης ξεκίνησε αναφέροντας τους λόγους από τους οποίους «προέκυψε» η συγγραφή του βιβλίου της βιογραφίας του Γιώργου Παπαβασιλείου, ο οποίος του «εμπιστεύθηκε» την αθλητική και υπόλοιπη ιστορία της ζωής του. Προέβη σε χρονολογική αναφορά της σταδιοδρομίας του μεγάλου πρωταθλητή, ο οποίος ξεκινώντας από ένα χωριό του Νομού Θεσσαλονίκης και μέσα από μύρια βάσανα και κακουχίες έφτασε και για έντεκα χρόνια αποτελούσε τον Πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά και το Βαλκανιονίκη και Μεσογειονίκη. Παρουσίασε τις μεγάλες στιγμές της ζωής του Γιώργου Παπαβασιλείου, ο οποίος ήταν ο σίγουρος πρώτος νικητής εκείνων των χρόνων στα 3.000 μ. στηπλ, ο αθλητής ο οποίος συγκινούσε και έκανε τις καρδιές των πολυπληθών φιλάθλων να «κινδυνεύουν να σπάσουν». Ο Γιώργος Παπαβασιλείου ήταν ο αθλητής με τη μαχητικότητα, τη συνέπεια, τις φυσικές ικανότητες και το απαράμιλλο πείσμα στην επίτευξη των υψηλών στόχων του. Τίποτε δεν του χαρίστηκε. Μέσα από στερήσεις και δυσκολίες βρήκε το δρόμο και χάραξε μία πορεία, η οποία μέχρι σήμερα τον κρατά στις υψηλές βαθμίδες, τον διατηρεί ανάμεσα στους πρώτους στο αθλητικό στερέωμα. Ο Γιώργος Παπαβασιλείου το 1960 πέτυχε ρεκόρ στα 3.000 μ. στηπλ 8.45.8, μία επίδοση, που, όπως τόνισε ένας συναθλητής του, «και σήμερα θα τον έχριζε Πανελληνιονίκη». Ο Γιώργος Παπαβασιλείου μετά από τα χρόνια του πρωταθλητισμού συνέχισε ως προπονητής, ως κριτής, καθώς και ως στέλεχος στη Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και διαφόρων επιτροπών του ΣΕΓΑΣ. Μέχρι και τη σημερινή ηλικία του (89 ετών), προπονεί νέα παιδιά, μεταφέροντάς τους την αγάπη προς το στίβο, αλλά και την υπομονή που πρέπει να δείχνουν, εάν θέλουν να φτάσουν ψηλά. Ο Κώστας Τσαγκαράκης ολοκλήρωσε την αναφορά στο πρόσωπο του Γιώργου Παπαβασιλείου λέγοντας ότι υπήρξε ένας μοναδικός, μακράς διάρκειας πρωταθλητής του στίβου. Ήταν ένας θρύλος. Σήμερα παραμένει πρωταθλητής της ζωής και ένα σοβαρό κεφάλαιο του στίβου, με τα παραδείγματά του. Την ομιλία του συμπλήρωσε με πλήθος φωτογραφιών, που, όπως δήλωσε, του πρόσφεραν από το αρχείο τους οι κύριοι: Δημ. Μποντικούλης, (πρωταθλητής του βάδην και δημιουργός του αθλητικού Μουσείου «Ιωάννης Φωκιανός»), Άρης Καραγιώργος (πρωταθλητής του βάδην) και Κώστας Κατσιγιάννης (ιστορικός του αθλητισμού). Στο τέλος της προβολής του φωτογραφικού υλικού παρουσίασε τη μικρότερη θαυμάστρια του Γιώργου Παπαβασιλείου, τη μικρή αθλήτρια (7,5 ετών) Βασιλική Γκέκα από την Κερατέα, η οποία δηλώνει από τώρα ότι θέλει να του μοιάσει.

   Μετά την εκτενή αναφορά που έκανε ο Κώστας Τσαγκαράκης, ο γενικός συντονιστής Αλέξανδρος Φωτακίδης έδωσε το λόγο σε πρωταθλητές της δεκαετίας του ’50, (των οποίων ανέφερε ένα σύντομο βιογραφικό), οι οποίοι αναφέρθηκαν με νοσταλγία στα χρόνια εκείνα, τα «δύσβατα», τα «πέτρινα», αλλά και γεμάτα δυναμισμό και μοναδικές συγκινήσεις. Οι περιγραφές και οι αναφορές τους ήταν συναρπαστικές, αλλά και χαρακτηριστικές της εποχής, που ούτε μέσα, ούτε ευκολίες έδινε στους τότε πρωταθλητές.

Ο λόγος δόθηκε: στο Γιώργο Μαρσέλλο, αθλητή του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., Πανελληνιονίκη, Βαλκανιονίκη και Μεσογειονίκη, στο ύψος, στα 110 μ. με εμπόδια, στο Δέκαθλο και στα 4Χ100. Ο Γιώργος Μαρσέλλος διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης και του Τόκιο, στον Κώστα Σφήκα, αθλητή του Εθνικού Γ.Σ., Πανελληνιονίκη, Βαλκανιονίκη, Μεσογειονίκη, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, στο άλμα τριπλούν, στο Νίκο Ρεγκούκο, αθλητή του Π.Α.Ο., Πανελληνιονίκη, Βαλκανιονίκη και Μεσογειονίκη στα 400 μ., 400 μ. με εμπ., 4Χ400. Ο Νίκος Ρεγκούκος διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, στην Αλκινόη Κατσικαδέλλη, του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., Πανελληνιονίκη και Βαλκανιονίκη στο ύψος, 400 μ., 800 μ., 1.500 μ. και 4Χ100. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν: ο κάτοχος της καλύτερης επίδοσης στο Μαραθώνιο και κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στα 10.000 μ. Σπύρος Ανδριόπουλος, εκπρόσωπος του ΑΣΑΕΔ., ο Λάμπρος Πασχάλης, ιστορικός του αθλητισμού και Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κλασικού Αθλητισμού (Σ.Φ.Κ.Α.) και ο Άγγελος Μοσχονάς Επίτιμος Πρόεδρος της Κερκίδας του Στίβου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κώστας Τζίβας, εκ μέρους των παλαιών αθλητών της ΑΕΚ.

    Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον μεγάλο πρωταθλητή Γιώργο Παπαβασιλείου, την οποία απένειμε ο κ. Πέτρος Λινάρδος συνοδευόμενος από μία πληθώρα πρωταθλητών και με την παρουσία της μικρούλας Βασιλικής Γκέκα, η οποία, αν και τα είχε λίγο χαμένα, λόγω των συνεχών εκπλήξεων, απόλαυσε τη βραδιά ανάμεσα στα μεγαθήρια. Με την μορφή της η μικρή Βασιλική ένωσε τρεις γενιές ξεκινώντας από τον Γιώργο Παπαβασιλείου και καταλήγοντας στην αγνή δική της ηλικία.

    Η απονομή και οι φωτογραφίες κράτησαν αρκετή ώρα. Το κλίμα ήταν μοναδικό και ήταν η μεγαλύτερη τιμή για το Γιώργο Παπαβασιλείου. Πολλοί «διαγκωνίσθηκαν» για να φωτογραφηθούν με τον πρωταγωνιστή της βραδιάς.

    Πλακέτες προσφοράς απονεμήθηκαν ακόμη: στο Δημήτρη Μποντικούλη, για την υποστήριξη που παρέχει σε όλες τις εκδηλώσεις με φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του και στον Κώστα Τσαγκαράκη, για τη συνδρομή του στην εκδήλωση και τη συγγραφή της βιογραφίας του Γιώργου Παπαβασιλείου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διατέθηκαν βιβλία του Γιώργου Παπαβασιλείου, τα οποία υπέγραφε ο Γιώργος Παπαβασιλείου και ο Κώστας Τσαγκαράκης. Οι εισπράξεις από τη διάθεση των βιβλίων θα προσφερθούν από το συγγραφέα σε κοινωνικό σκοπό.

Παρόντες στην εκδήλωση  ήταν πέραν των αναφερθέντων πιο πάνω και οι κατωτέρω αναφερόμενοι (τους οποίους αναφέρουμε, γιατί ήταν συγκινητική η παρουσία όλων αυτών):

 οι πρωταθλητές και συναθλητές του Γιώργου Παπαβασιλείου: Γιώργος Κάβουρας, Κώστας Λώλος, Γιάννης Μπέλλος, Κώστας Πολίτης, Γιώργος Ηλιόπουλος, Παναγιώτης Παπαδάκης, Δημήτρης Μποντικούλης, Θανάσης Βογιατζής (ο οποίος έχει διατελέσει για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ).

Παρόντες ήταν και οι δύο γιοι του Γιώργου Παπαβασιλείου, ο Δημήτρης και ο Γρηγόρης, καθώς και οι δύο εγγονές του. Συγκίνηση και χαρά προξένησαν ο ζωγράφος και γλύπτης κ. Χρήστος Κυριαζής, συναθλητής του Παπαβασιλείου (του Π.Α.Ο.), που πρόσφερε ένα πίνακα που εμφάνιζε το «μεγάλο αθλητή εν δράσει» και ο κ. Αδαμόπουλος, γιος του συναθλητή του από την Πάτρα Λουκά Αδαμόπουλου, ο οποίος του πρόσφερε εφημερίδα εκείνης της εποχής, η οποία στην πρώτη σελίδα «κατέγραφε» μία ακόμη κατάρριψη πανελλήνιου ρεκόρ του Γιώργου Παπαβασιλείου.

 Παρόντες και οι αθλητές του Γιώργου Παπαβασιλείου και της ΑΕΚ: Χρήστος Λιανός (πρωταθλητής της ΑΕΚ στα 5.000 μ., 10.000 μ. και στο Μαραθώνιο- κριτής του ΣΕΓΑΣ), ο Μπάμπης Γεωργακόπουλος, (αθλητής του Εθνικού Γ.Σ.- Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας), Κοροβέσης Χρήστος, Στράτος Καραγιαννόπουλος και Γιώργος Ψαρογιάννης (αθλητές της ΑΕΚ)  Δημήτρης Χόρτης (αθλητής του Εθνικού Γ.Σ.), Ηρακλής Αθανασόπουλος (αθλητής της ΑΕΚ, αθλητικογράφος – συγγραφέας), η νεαρή σημερινή αθλήτρια Ευτυχία Νάππα, η οποία πρόσφερε με μεγάλη αγάπη μία όμορφη ανθοδέσμη στον προπονητή της.

   Οι βετεράνοι αθλητές της ΑΕΚ: Τζίβας Κώστας (εκπρόσωπος βετεράνων στίβου της ΑΕΚ), Τζίβα Αιμιλία,  Μαστέλος Θέμης και Λάμαρη Αλίκη (και σημερινοί προπονητές της ΑΕΚ),  Βιδάλη Άννα,  Χαλάς Βασίλης, Χαλάς Μιχάλης, Κουμουρτζής  Δημήτρης, Παπαδόπουλος Νίκος, Παπασταύρου Δημήτρης,  Κυπραίου Ματούλα, Παπαδοπούλου Νίκη, Ωρολογάς Παντελής, Νάτσιος Δημήτρης,  Παπαδάκης  Παναγιώτης, Κονταξόπουλος Γιώργος, Μιχάλης Πλυτάς, Κώστας Καψής.

Ξεχωριστές παρουσίες οι:  Κούβελα Αθηνά, Βαρδαλής  Κώστας και η αθλήτρια Ναξάκη Νικόλ 

Παρόντες ήταν ακόμη: ο Γιώργος Καρδαράς, Πρόεδρος ΣΦΚΑ και Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά, η Γεωργία Ζωγράφου, Αντιπρόεδρος ΣΦΚΑ και Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Κριτών, η Μαρίνα Ιακωβίδου Γεν. Γραμματέας ΣΦΚΑ, ο Γιάννης Μαμουζέλος εκπρόσωπος ΠΣΑΤ, ο Παπαδόπουλος Κώστας, (Πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών ΣΕΓΑΣ), ο Θανάσης Κάζος (παλαιός αθλητής και νυν κριτής του ΣΕΓΑΣ), ο Γιάννης Ερδεβετλίογλου (κριτής του ΣΕΓΑΣ), η Ελένη Μπερτσάτου Πρόεδρος του Σ.Δ.Υ. Αθήνας, η Αριστέα Λαμέρα, Έφορος Φ.Σ. Καλλιθέας, ο Νίκος Τσώνης Δημοσιογράφος ΕΡΤ, ο Τάσος Τασούλας πρ. Πρόεδρος Συνδέσμου Κριτών, οι ιστορικοί του αθλητισμού: Γιάννης Κυριακός  και Μάνθος Αρταβάνης, ο Νίκος Κριεζής στατιστικός του στίβου, ο Ευάγγελος Παπαποστόλου Διευθυντής της Τεχνικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Αθήνας, ο γιος του Γιώργου Μαρσέλλου, ο Μάνος Μαρσέλλος,

Οι πρωταθλητές: Άρης Καραγιώργος, Γιώργος Μάλλιαρης, Χρήστος Παπαχρήστος, Νίκος Τσιάκουλας, Γιάννης Μάρης. Ο Ευάγγελος Καστριτσέας και ο Στράτος Νικήτας μέλη του ΣΔΥΑ, ο Γιάννης Μαρουδάς (αθλητής 3.000 μ. στηπλ), ο Γιώργος Χατζηαγγέλου, εκπρόσωπος του Σ.Δ.Υ. Πειραιά, ο Κώστας Αντωνόπουλος προπονητής του Πανελληνίου Γ.Σ., ο Γιώργος Τσαλτάκης, προπονητής του Γ.Σ. Αμαρουσίου, ο προπονητής Γιώργος Κουκουβιτάκης, το μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Πεύκης Σταματία Κυπραίου, και η συγγραφέας Τατιάνα Στρατηγίου.

   Παρόντες ήταν ακόμη από τη Νέα Ιωνία: Ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χρήστος Χατζηϊωάννου, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ και Δημοτ. Σύμβουλος κ. Σπύρος Αμανατίδης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης κ. Χάρης Σαπουντζάκης και τα μέλη της Ένωσης κυρία Ζαχαράκη Βασιλεία και κυρία Σαπουντζάκη Ιωάννα, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών «η Καππαδοκία» κ. Κούλα Μπρόλιου, ο Πρόεδρος της ΔΙΑΠΕ κ. Γιάννης Δαρμογιάννης, ο επίτιμος Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ο.Ν.Ι. κ. Νίκος Χομπάς, ο επίτιμος Πρόεδρος των Αλαγιωτών κ. Κώστας Τσοπανάκης και το μέλος του Δ.Σ. κυρία Σακαλόγλου Κέλη, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Τάκης Κωστιδάκης,  ο κ. Κώστας Βελλιανίτης, Πρόεδρος της Ρουμελιώτικης Εστίας, η κ. Έλσα Ανθρακίδου, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας και ο κ. Άγγελος Μελεμενής μέλος του Συλλόγου Σμυρναίων, ο πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ν. Ιωνίας κ. Μανώλης Στρατής, ο κ. Κυριάκος Κόττης, εκπρόσωπος Παλαιών Προσκόπων Ν. Ιωνίας, ο τυφλός Παπρολυμπιονίκης του Μαραθωνίου κ. Στέργιος Σιούτης, ο Πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Ν. Ιωνίας κ. Γιώργος Ουσταμπασίδης.

    Από το Δ.Σ. της Ανατολής, εκτός του Προέδρου κ. Ευάγγ. Βασιλείου, παρόντες ήταν: ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Ιωάννου, ο Γεν. Γραμματέας κ. Νίκος Κοντουδάκης, ο Γεν. Αρχηγός Τάσος Θεοδωρογιάννης, ο πρώην Γεν. Γραμματέας  κ. Γιώργος Κουφάκος,  το μέλος μας Γιώργος Βασιλάκης 

    Δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης είχαμε από την δημοσιογράφο κ. Παναγιώτα Σούγια (ΙΟΝΙΑΝΕΤ)

   Στο τέλος της τελετής προσφέρθηκαν γλυκίσματα και αναψυκτικά σε όλους τους παραβρεθέντες, οι οποίοι υπήρξαν διαχυτικότατοι, με σφικτές χειραψίες, ζεστές αγκαλιές, υποσχέσεις για νέα συνάντηση, αλλά και αρκετά αστεία και πειράγματα. Ήταν τόση η χαρά τους, γιατί μετά από πολλά χρόνια τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταμώσουν και να ανατρέξουν στις αθλητικές τους εμφανίσεις και στις υπέροχες νίκες τους, με πρωτοπόρο το Γιώργο Παπαβασιλείου και τους υπόλοιπους «αστέρες μεγίστου μεγέθους», «τα μεγαθήρια εκείνης της εποχής». Οι διοργανωτές «ανάγκασαν» όλους τους παλιούς να θυμηθούν και να αναπολήσουν και όλους τους νεώτερους να θαυμάσουν και να απορήσουν πώς και με τι τρόπο υπήρξαν τέτοιες προσωπικότητες του αθλητισμού, που γέμιζαν το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Μάθε γιατί τα αυγά μετά την προπόνηση είναι μια εξαιρετική επιλογή Pre-workouts : έχουν σχεδιαστεί για να σε ενισχύσουν έτσι ώστε να ξεπεράσεις τα όρια σου!

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: «Κοίταξα το παιδί μου και είπα στον εαυτό μου θα τα καταφέρεις!» Παναγιώτης Μπουρίκας: Το ανερχόμενο αστέρι του Μαραθωνίου μιλάει στο RunningNews.gr για όλα
Αρνητικές επαναλήψεις Γυμναστήριο τσέπης
Nutrition News

Runster.gr

Πρέπει να διαβάσετε
22 Οκτ 21
Δοκιμάζουμε τα νέα μοντέλα Reebok: Floatride Energy GROW & Floatride Energy 3
RunningNews.gr Shoe reviews
Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων Γιώργος Δαφνής και η personal trainer Κάτια Στρατουδάκη δοκιμάζουν για το RunningNews.gr τα τα νέα μοντέλα παπουτσιών της Reebok. το Floatride Energy 3 και το Floatride Energy GROW αντίστοιχα, είναι δυο μοντέλα υψηλής ποιότητας , σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή, ιδανικά για απαιτητικούς δρομείς
10 Οκτ 21
Emelia: Μελάσα ανώτερης ποιότητας – μοναδικής γεύσης
Ως μία από τις 9 θρεπτικότερες τροφές του πλανήτη, η μελάσα από ζαχαροκάλαμο είναι μια Yπερτροφή, που καλύπτει συνολικά τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού προκειμένου να παραμένει υγιής. Όμως κάθε μελάσα διαφέρει από την ποιότητα των ζαχαροκάλαμων, τον τρόπο συγκομιδής τους και τη μέθοδο παραγωγής της. Η Emelia είναι μελάσα ανώτερης ποιότητας και μοναδικής γεύσης, διότι δεν είναι προϊόν σύνθλιψης και απόσταξης
30 Σεπ 21
Mizuno Running. Συλλεκτική Έκδοση Wave Skyrise 2 Amsterdam
Τιμώντας την Ιαπωνική της κληρονομιά, η Mizuno συνεργάζεται ξανά με το Rijksmuseum για να σχεδιάσει αυτή την συλλεκτική έκδοση για τον Μαραθώνιο του Άμστερνταμ 2021 του οποίου είναι επίσημος χορηγός. Η έμπνευση του σχεδίου προέρχεται από τα διάφορα εκθέματα του Ασιατικού Περιπτέρου
16 Σεπ 21
UA HOVR™ Mega 2 Clone: Τεχνολογικά Εξελιγμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε Δρομέα!
Η τεχνολογία στο επάνω μέρος του Mega 2 Clone, προσαρμόζεται ανάλογα με το σχήμα και το πάτημα του ποδιού κάθε δρομέα, με σκοπό να αποτρέπει τις τριβές που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς.

©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse