Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony
X-treme Stores

29 Σεπ 19 ← πίσω

1ος ΚΡΙΚΡΙ SUPER SPOON SIRRIS halfmarathon και ΒΟΛΤΑ RUN 5χλμ και ΚΡΙΚΡΙ kids run

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

1ος ΚΡΙΚΡΙ SUPER SPOON SIRRIS halfmarathon και ΒΟΛΤΑ RUN 5χλμ και ΚΡΙΚΡΙ kids run

 

Έχουν ανοίξει οι εγγραφές της διοργάνωσης μας. Πληροφοριες - εγγραφές στο www.marathonserres.gr

Η ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ  Αν. Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με τον σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Σερρών, προκηρύσσει  και διοργανώνει  ημιμαραθώνιο δρόμο, με την επωνυμία “Σίρρις 2019”  με τους παρακάτω όρους:

 

1.ΤΟΠΟΣ-ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  Σέρρες Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

 

2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ώρα εκκίνησης 10:00

ΑΦΕΤΗΡΙΑ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:   ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΟΝΙΟΥ

Διαδρομή : Πλατεία Κρονίου - Δ. Σολωμού – Μ. Αλεξάνδρου - Αγίας Σοφίας – Δ. Μαρούλη -΄Αγιος Ιωάννης-Επτάμυλοι – Κρι κρι - Σκλαβενίτης - Παράδρομος Εθνικής οδού Σερρών-Δράμας- Νέο Σούλι-Αριστερά στην εκκλησία Αγίας Μαρίνας – Οινούσα -΄Αγιος Ιωάννης – Δ. Μαρούλη - Αναπαύσεως έως σιδερένια γέφυρα στο ύψος της καφετέρειας Βαλέρια – Εξοχών – Αγίας Σοφίας - Μ. Αλεξάνδρου - Πλατεία Κρονίου.

Το υψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι  157μ. στο 10ο χιλιόμετρο (Ν. Σούλι)   και το έλάχιστο   46μ.  στην αφετηρία-τερματισμό.

 

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

Α). ΒΟΛΤΑ RUN (ΜΠΕΚΙΑΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 5000Μ

Ώρα εκκίνησης:10:15

 ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:    ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΟΝΙΟΥ.

Διαδρομή: Πλατεία Κρονίου - Δ. Σολωμού - Μ. Αλεξάνδρου – Εξοχών - Αναστροφή στον θερινό κινηματογράφο και επιστροφή.

Β).  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ 500Μ

΄Ωρα εκκίνησης 10:20

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΟΝΙΟΥ                       

                      

 

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής στον ημιμαραθώνιο  έχουν αθλητές-αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία-μέλη του ΣΕΓΑΣ και ανεξάρτητοι αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (οι γεννηθέντες το 2001  και μεγαλύτεροι)

Στον αγώνα των 5000Μ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες το 2004 και μεγαλύτεροι, αθλητές συλλόγων και ανεξάρτητοι.

 Στην περίπτωση  συμμετοχής μαθητών  κάτω των 15 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα.

Στον αγώνα των 500Μ δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν τα έτη 2007-2008-2009 Μπορούν να μετέχουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας  με την προϋπόθεση να συνοδεύονται από γονέα-κηδεμόνα σε όλη την διάρκεια της διαδρομής.

Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα την γονική μέριμνα και επιμέλεια γονέα.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής γίνεται υποχρεωτικά παρουσία γονέα/κηδεμόνα.

.

4. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Θα γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. marathonserres.gr

 Η υποβολή της δήλωσης όλων των αγώνων θα γίνεται αποκλειστικά στη συνημμένη φόρμα εγγραφής που έχει αναρτηθεί στο  sιte των Μαραθονωδρόμων Σερρών

Το ανώτατο όριο εγγραφών έχει ως εξής:

 Για τον ημιμαραθώνιο  300  δρομείς, για τα 5000μ. όριο εγγραφών 500 δρομείς και για τα 500μ. Δημοτικών Σχολείων δεν θα υπάρχει περιορισμός.                                                                                                                                                                                   

 

5.ΙΑΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Οι συμμετέχοντες-δρομείς στη διοργάνωση γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους.  Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του βούληση και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.

Οι δρομείς  θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα. Δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

 Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ή άλλου είδους επίπτωσης που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση. Οι δρομείς μετέχουν  με δική τους ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο πριν τους αγώνες.

Όλοι οι αθλητές-τριες θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξετασθεί ιατρικώς. Στην περίπτωση ανηλίκου την υπεύθυνη δήλωση υπογράφει ο γονέας/κηδεμόνας και συναινεί στη συμμετοχή του στον αγώνα.

   Οι αθλητές συλλόγων - μελών ΣΕΓΑΣ θα αγωνισθούν προσκομίζοντας το αθλητικό τους δελτίο και την κάρτα υγείας θεωρημένη όπως ο νόμος ορίζει και σύμφωνα με την 24/12/18 κοινή υπουργική απόφαση υπουργού υγείας και υφυπουργού αθλητισμού.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ  ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ -ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ (πιστοποίηση υγείας) συμπληρωμένο. Υπεύθυνες δηλώσεις θα υπάρχουν στην γραμματεία των αγώνων.

6. ΕΠΑΘΛΑ:

Στους τρεις πρώτους νικητές-τριες του ημιμαραθωνίου θα απονεμηθούν έπαθλα.

 Θα  απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες της  γενικής κατάταξης του ημιμαραθωνίου δρόμου

Επιπλέον στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες κάθε κατηγορίες

1η κατηγορία 18-30 ετών

2η κατηγορία 31-40 ετών

3η κατηγορία 41-50 ετών

4η κατηγορία 51-60 ετών

5η κατηγορία 60 και άνω

 

Παρατήρηση : Για να υπάρξουν κατηγορίες θα πρέπει να τερματίσουν σε κάθε κατηγορία τουλάχιστον 5 δρομείς

Στον δρόμο των 5000μ. θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές-τριες.

Επίσης έπαθλο θα δοθεί στον  μεγαλύτερο ηλικιακά δρομέα του ημιμαραθωνίου δρόμου .

Έπαθλο θα δοθεί στην πολυπληθέστερη ομάδα.

Αναμνηστικό μετάλλιο σε όσους τερματίσουν σε όλες τις κατηγορίες.

 

7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Tο αργότερο 20’ πριν την εκκίνηση οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν τους  σάκους, με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει ορίσει  η Οργανωτική Επιτροπή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει χρήματα, τιμαλφή .

 Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

8. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό Πρώτων Βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες αναζήτησης και διάσωσης, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Σε κάθε σημείο ελέγχου και στη διαδρομή θα υπάρχουν Εθελοντές – Διασώστες, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

9. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της I.A.A.F. έκδοσης 2018 – 2019 καθώς και του ΣΕΓΑΣ. Οι κριτές και η Ελλανόδικος επιτροπή μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, αλλά και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό ή οπτικό υλικό.

 ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η συμμετοχή στον αγώνα σε μη εγκύρως εγγεγραμμένους δρομείς ή δρομείς χωρίς αριθμό συμμετοχής

 

10. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1 Κάθε αθλητής – αθλήτρια θα λαμβάνει ένα (1) προσωπικό αριθμό και ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας.

Οι αριθμοί συμμετοχής πρέπει να συγκρατούνται με τις 4 παραμάνες, μία σε κάθε γωνία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτουν και, επιπλέον, πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ορατοί  κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι αριθμοί είναι προσωπικοί και η χρήση του αριθμού θα γίνει μόνο στο αγώνισμα για το οποίο έχει υποβάλλει αίτηση συμμετοχής. Δεν μεταβιβάζονται και δεν δίνονται σε άλλο άτομο αυθαίρετα χωρίς πρότερη έγκριση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να φέρουν τον αριθμό συμμετοχής τους μέχρι και την γραμμή τερματισμού.

2 Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Η εποπτεία - επιτήρηση της διαδρομής του αγώνα θα γίνεται με ειδικές ομάδες ασφάλειας, αναζήτησης και διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας. Το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές θα έχουν την δυνατότητα να υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας ή να διακόψουν την προσπάθεια εφόσον ο γιατρός κρίνει ότι κάποιος αθλητής κινδυνεύει. Άρνηση συμμόρφωσης θα σημαίνει αποκλεισμό από τον αγώνα. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και μετά από σχετική εισήγηση των γιατρών του αγώνα θα επεμβαίνει όχημα έκτακτης ανάγκης κατά μήκος της διαδρομής προκειμένου  να γίνει η διακομιδή των αθλητών σε ιατρικές μονάδες.

Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και οι Εθελοντές – Διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

3 Οι συμμετέχοντες συμφωνούν και συναινούν στη χρήση των προσωπικών τους στοιχείων, καθώς και στη χρήση της εικόνας τους για τους σκοπούς της διοργάνωσης.

4. Η χρονομέτρηση του ημιμαραθωνίου δρόμου και του Volta Run 5χλμ θα  γίνει ηλεκτρονικά με chip εγγραφής ενσωματωμένο στον αριθμό συμμετοχής.

5.Το χρονικό όριο τερματισμού στον ημιμαραθώνιο είναι 3 ώρες ’ , για τα 5000μ. δεν υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού.

6  Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις και θα υπάρχουν δείκτες στα δύσβατα σημεία. Για την χιλιομετρική ενημέρωση των αθλητών θα υπάρχουν πινακίδες ένδειξης ανά 5χιλ.

7. Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν:

 Στον ημιμαραθώνιο στο 4ο χιλ. νερό, στο 6.5ο χιλ. νερό και ισοτονικό, στο 10ο χιλ. νερό – ισοτονικό - τζελάκι  στο 15οχιλ. νερό και ισοτονικό στο 18ο χιλ. νερό. Σημειώνεται ότι μετά από κάθε σταθμό τροφοδοσίας στα 50μ. θα υπάρχει κάδος απορριμάτων.

Στον αγώνα των 5000μ.  θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας στο ήμισυ της διαδρομής με νερό

8. Παροχές:

Για τους δρομείς του ημιμαραθωνίου. 

Pasta party στον τερματισμό, στο τέλος της διοργάνωσης

9. Οι απονομές θα γίνουν στις 12:30

10 Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη του αγώνα, σύμφωνα με  τους  Κανονισμούς

11 σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής

 

11.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Θα υπάρχει αντίτιμο συμμετοχής για τους αθλητές – τριες που θα αγωνισθούν  και ορίζεται σε 12 ευρώ για τον ημιμαραθώνιο, 5 ευρώ για τα 5000μ. και 2 ευρώ για τα 500μ.των Δημοτικών Σχολείων.

Το αντίτιμο συμμετοχής  θα καταβάλλεται με την εγγραφή του κάθε αθλητή – τριας.

Για κάθε συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο θα διατίθεται από ενα (1) ευρώ στο Κ.Ε.Θ.Ι.Σ (κέντρο θεραπευτικής ιππασίας Σερρών)

 

12.ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ.

 Οργανωτικός εκπρόσωπος ορίζεται ο πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων κ. Κοτζάογλου Ηλίας, τηλ. 6974678290.

Στην οργανωτική επιτροπή είναι επίσης ο Νίκος Μάντσος, τηλέφωνο επικοινωνίας 6977259711.

 

13.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:

Τεχνικός Υπεύθυνος της διοργάνωσης ορίζεται  ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Ζορμπάς Σταύρος.


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Βάλε αυτά τα τρόφιμα στην διατροφή σου και θα δεις τις επιδόσεις σου να απογειώνονται L-Γλουταμίνη: Ο Σύμμαχος της Αποκατάστασης…και όχι μόνο

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Προπόνηση με ελβετική μπάλα 12 λεπτά γυμναστικής για 2 εβδομάδες είναι μια καλή αρχή !
Γιατί ο έλεγχος του μέσου ρυθμού είναι το ήμισυ του παντός στους δρόμους αντοχής (από 3000 έως 42195 μέτρα) Τρέξιμο παντού, πως και γιατί
Nutrition News

Runster

Suunto

Πρέπει να διαβάσετε
11 Φεβ 21
Δοκιμάζουμε το νέο adidas ULTRABOOST 21 - Μια HI ENERGY εμπειρία running
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η adidas παρουσίασε πριν λίγες μέρες το νέο ULTRABOOST 21, την ανανεωμένη έκδοση του πιο επιτυχημένου running παπουτσιού της εταιρείας και μας υπόσχεται πως αυτό το running μοντέλο θα μας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας σε κάθε διασκελισμό.
27 Ιαν 21
Cryosauna Therapy: Κλείσε θέση στην Ολόσωμη Κρυοθεραπεία που θα απογειώσει τις επιδόσεις σου!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων. Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι μία διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζονται στο σώμα μας πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που ενισχύουν την θεραπευτική δράση
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse