Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony
Metron Group
Kallithea Run
Nafplio Marathon
Atromitos Ultra
X-treme Stores

22 Σεπ 19 ← πίσω

Λεωνίδα Τρόπαιο 2019

ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΜΗΣ «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ»

 

1.       O Σύλλογος «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ»

ανακοινώνει την διεξαγωγή

του 8ης ετησίου δρόμου-πορείας τιμής απόστασης 25 χλμ με την επωνυμία «Λεωνίδα Τρόπαιο», σε τμήμα της Ανοπαίας Ατραπού, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019.

2.       Η εκδήλωση διεξάγεται από τον Σύλλογο “ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ” και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΩΝ του Δήμου Λαμιέων, με σκοπό την απότιση φόρου τιμής στον Σπαρτιάτη Βασιλιά Λεωνίδα και στους συμπολεμιστές του, κατά την μάχη των Θερμοπυλών το θέρος του 480 π.Χ.


3.
       Η τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης έχει ανατεθεί στη Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).


4.
       Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους όσους μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν την εν λόγω απόσταση. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων και την αρτιότερη διοργάνωση, ο μέγιστος αριθμός των συμμετοχών έχει ορισθεί στις 300.


5.
       Διαδρομή: Η διαδρομή του αγώνα καλύπτει απόσταση 25 χλμ, με αφετηρία το χωριό Ελευθεροχώρι (υψόμετρο 850 μέτρων), σε χωμάτινη διαδρομή με ανηφορική κλίση τα πρώτα 6 χλμ, (υψόμετρο 1.023 μέτρα) και στη συνέχεια διαρκώς κατηφορική μέχρι το σημείο του τερματισμού, το Μνημείο των Θερμοπυλών. Τα τελευταία 7 χιλιόμετρα η διαδρομή είναι επί ασφαλτόστρωτου επαρχιακού δρόμου. Οι συμμετέχοντες μπορούν να βεβαιωθούν ότι παραμένουν επί της διαδρομής με χρήση της εφαρμογής WIKILOC   «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ (LEONIDA TROPHY)».


6.
       Εκκίνηση: Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 στο χωριό Ελευθεροχώρι, επί του όρους Καλλίδρομο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ευρίσκονται στον χώρο του Μνημείου των Θερμοπυλών το αργότερο την 07:30 για την μεταφορά τους στην αφετηρία με μέριμνα της οργανωτικής επιτροπής.


7.
       Τερματισμός: Ο τερματισμός θα γίνει στο Μνημείο των Θερμοπυλών και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί υποχρεωτικά εντός 6 ωρών.


8.
       Βραβεύσεις: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί τεχνικό Τ-shirt και αναμνηστικό μετάλλιο.


9.       Μετακίνηση:
Η μετακίνηση των δρομέων από τον χώρο συγκέντρωσης (Μνημείο των Θερμοπυλών) στον χώρο της εκκίνησης (Ελευθεροχώρι) θα γίνει με λεωφορεία με μέριμνα της οργανωτικής επιτροπής.


10.
     Υδροληψία: Θα υπάρχουν σταθμοί υδροληψίας και πρώτων βοηθειών ανά περίπου 5 χλμ και στον τερματισμό, όπου θα διανεμηθούν νερά, μπανάνες και μπάρες δημητριακών στους τερματίζοντες.


11.
     Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρξει στοιχειώδης ιατρική κάλυψη με ιατρό, ασθενοφόρο όχημα και διασώστες κατά μήκος της διαδρομής, με μέριμνα της οργανωτικής επιτροπής.  Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων, αλλά θεωρεί αυτονόητο ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο με δική τους ευθύνη και θα έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε αγώνα-πορεία  25 χιλιομέτρων.


12.
     Δηλώσεις Συμμετοχής: Το κόστος της συμμετοχής στον αγώνα είναι 10 € για όλους τους συμμετέχοντες και χωρίς κόστος για τα μέλη του Συλλόγου. Οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν από Δευτέρα 19 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου (24.00) ή μέχρι συμπληρώσεως του ανωτάτου αριθμού συμμετοχών (300), με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στην ιστοσελίδα του συλλόγου(www.leonidatropaio.gr). Οι δηλώσεις θα θεωρηθούν έγκυρες αφού καταβληθεί το κόστος συμμετοχής στον λογαριασμό της τραπέζης ΠΕΙΡΑΙΩΣ με αριθμό ΙΒΑΝ GR58 0172 0440 0050 4408 3294 715 και δικαιούχο το ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ (παρακαλούμε ως αιτιολογία να χρησιμοποιηθεί το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος/συμμετέχουσας).


Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως μέλη του Συλλόγου, μπορούν να το κάνουν μέσω της ιστοσελίδας.     Η ετήσια συνδρομή των 10 € μπορεί να πληρωθεί την ημέρα της εκδήλωσης στον ταμία του συλλόγου.
Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντική εργασία σε οργανωτικό επίπεδο μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της σχετικής φόρμας στην ιστοσελίδα του συλλόγου.


13.
     Βεβαίωση Ικανότητας: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.


14.
     Παραλαβή Αριθμών: Η διάθεση των πακέτων με τους αριθμούς συμμετοχής και το τεχνικό T-shirt θα γίνει την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου και το πρωί του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου σε κατάλληλο σημείο στην πόλη των Αθηνών και το απόγευμα του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου σε ανάλογο σημείο στην πόλη της Λαμίας. Τα ακριβή σημεία διάθεσης θα γίνουν γνωστά με νεώτερη ανακοίνωση του Συλλόγου.


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Άγχος και αθλητική απόδοση Βάρη στην εφηβεία: Όλη η αλήθεια

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
«Τι προπόνηση έχουμε σήμερα?» Ο «μίνι Μαραθώνιος» στην Αυθεντική διαδρομή!
Τα emojis του Μαραθωνίου, χιλιόμετρο προς χιλιόμετρο! Σανίδα πήγαινα κάνω, σε τραμπάλα εξελίχθηκε...
FitnessPulse

Garmin FR family
Salomon
FitnessPulse.gr';
Runster
Πρέπει να διαβάσετε
06 Δεκ 19
adidas Ultraboost 20: Τεχνολογία από το διάστημα για ...«διαστημικές» επιδόσεις!
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Δοκιμάσαμε το «διαστημικό» adidas Ultraboost 20 και είμαστε έτοιμοι για απογείωση στο ...διάστημα!
01 Νοέ 19
Τρέχεις στον Αυθεντικό Μαραθώνιο; Πέτυχε τον χρόνο-στόχο σου και μπορεί να είσαι εσύ μαζί με δύο υποστηρικτές σου που θα πετάξεις με την AEGEAN για να τρέξεις τον επόμενο σου Μαραθώνιο Δρόμο!
Ο Μαραθώνιος δεν είναι απλά ένα αγώνισμα, είναι ένα ταξίδι εμπειριών, συναισθημάτων και βιωμάτων πάνω στη διαδρομή του αγώνα των 42,2χλμ και όλων αυτών των διαδρομών και των χιλιομέτρων που έτρεξες και σε έφεραν μέχρι τη γραμμή της εκκίνησης.
30 Οκτ 19
Θα τρέξεις στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας; Φέτος θα σπάσουμε μαζί τον «τοίχο» στα 31χλμ της διαδρομής
Με την ενεργοποίηση του AVRA Wave, για πρώτη φορά οι υποστηρικτές ενώνουν τη δύναμή τους και βρίσκονται στο πλευρό των μαραθωνοδρόμων, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα
23 Οκτ 19
Wave Ultima 11 Amsterdam edition. Το επίσημο παπούτσι του Μαραθώνιου Άμστερνταμ 2019
Η Mizuno, σε συνεργασία με το μουσείο Rembrandt στην Ολλανδία, παρουσιάζει τη συλλεκτική έκδοση του Wave Ultima 11 το οποίο θα είναι για φέτος το επίσημο παπούτσι του μαραθωνίου του Amsterdam. Ο πίνακας του Rembrandt ¨Νυχτερινή περίπολος¨


©2005-2019 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse