Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Roly Greece NSCoaching My Athlete Energy Photos Trinews.gr Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony
Metron Group
Volos Run
Kallithea Run
Nafplio Marathon
Stis geitonies tis Athinas
Methana Volcano Challenge
X-treme Stores

26 Ιαν 20 ← πίσω

7οι Ιαματικοί Αγώνες Λουτρών Λουτρακίου Πόζαρ Δήμου Αλμωπίας

7ος Ιαματικός  Αγώνας  Λουτρών Λουτρακίου (Πόζαρ) Δήμου Αλμωπίας.

Ο αθλητικός σύλλογος «Παύλος Μελάς» , μαζί με την Α.Ε. Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας διοργανώνουν αγώνες βουνού τη Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020  ,                      21   χλμ., 11 χλμ  και 6 χλμ. στα Λουτρά Λουτρακίου Πόζαρ.

Η περιοχή που ανήκουν τα διάσημα Λουτρά Πόζαρ  βρίσκεται στο Δήμο Αλμωπίας του Νομού Πέλλας 13χλμ. από την Αριδαία, 30χλμ. από την Έδεσσα και 110 χλμ. από την Θεσσαλονίκη . Το θαυμάσιας ομορφιάς τοπίο με τους καταρράκτες , τα σπήλαια, τα φαράγγια, τα μονοπάτια και τα ιαματικά ζεστά  νερά των 37ο C ,σε συνδυασμό με τα υπερσύγχρονα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια  και τα κέντρα ευεξίας και χαλάρωσης μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη ανεπανάληπτες στιγμές.

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων :  

 

Κυριακή  26 Ιανουαρίου 2020 :

  • αγώνας  21χλμ.                        ώρα  11:00 π.μ
  • ·         αγώνες  11χλμ και 6χλμ          ώρα 11:15 π.μ  

 

1000 μ για παιδιά δημοτικού  10:45

 

Εκκίνηση και τερματισμός στον Ιαματικό Καταρράκτη.

 

 

Δικαίωμα συμμετοχής:

     

Για την συμμετοχή στον αγώνα βουνού των 21 χλμ. και στον αγώνα βουνού των       11 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί το 18Ο  έτος της ηλικίας.

Για τη συμμετοχή  στον αγώνα βουνού & δυναμικό βάδην  των 6 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί το 12Ο  έτος της ηλικίας.

Ο αγώνας 1000 μέτρων θα είναι μόνο για παιδιά δημοτικού.

Οι ανήλικοι μπορούν να συμμετέχουν με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΩΝ  :

 

  •  Χρονομέτρηση.
  • Μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.
  • Αθλητικά σκουφάκια (BUFF) στα 21 &11 χλμ.
  • Πλούσιος μπουφές.

 

Παραλαβή  αριθμών :

 

Σάββατο 25 Ιανουαρίου και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου .

 

Οι δρομείς των 21 χλμ. , των 11 χλμ. και των 6 χλμ  θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους το Σάββατο από τις 18.00 μ.μ. έως 20.00μ.μ. και την Κυριακή από 8.30 π.μ. έως 10.15 π.μ. από τη γραμματεία που θα λειτουργεί μέσα ξενοδοχείο  τον λουτρών , απέναντι από  το Αλεξάνδρειο υδροθεραπευτήριο.

 

Περιγραφή διαδρομών

Ο αγώνας  21 χλμ  βουνού ξεκινάει από τον  Ιαματικό καταρράκτη από υψόμετρο 400 μέτρων περίπου και φτάνει στα 990 μέτρα    . Η διαδρομή ακολουθεί μια ανηφορική πορεία 1.5  χλμ. με μέτρια κλίση μέσα από μονοπάτι, καταλήγει  στο χωματόδρομο που πάει στον  Υδροηλεκτρικό Σταθμό και συνεχίζει ανηφορικά  μπαίνοντας  σε ένα μονοπάτι  και κάνοντας  κυκλική πορεία  επιστρέφει στο χωματόδρομο,   που οδηγεί και πάλι πίσω στα Λουτρά.

Ο αγώνας 11 χλμ. βουνού ξεκινάει από τον Ιαματικό  καταρράκτη . Η διαδρομή ακολουθεί μια ανηφορική πορεία 1.5  χλμ. με μέτρια κλίση μέσα από μονοπάτι, συνεχίζει στο χωματόδρομο που πάει για το Μαύρο Δάσος και φτάνοντας στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό στρίβει αριστερά, και ακλουθώντας  κυκλική πορεία  επιστρέφει στο χωματόδρομο  που οδηγεί και πάλι πίσω στα Λουτρά.

 Ο αγώνας 6 χλμ  βουνού ξεκινάει από τον Ιαματικό καταρράκτη . Η διαδρομή ακολουθεί μια ανηφορική πορεία 1.5 χλμ. με μέτρια κλίση μέσα από μονοπάτι, συνεχίζει στο χωματόδρομο που πάει για το φυλάκιο της Ορμάς,   στρίβει αριστερά, ακολουθεί κυκλική πορεία και επιστρέφει στο χωματόδρομο,  που οδηγεί και πάλι πίσω στα Λουτρά.

 

Τα 1000 μετρά για τα παιδιά θα γίνουν στο φαράγγι των λουτρών.

.

Τροφοδοσία :

 

Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας κάθε 5  χιλιόμετρα περίπου με νερό, ισοτονικά, μπανάνες και ξηρούς καρπούς .

Έπαθλα και απονομές :

Στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων θα δοθούν μετάλλια.

Κύπελλα θα απονεμηθούν μετά το τέλος των αγώνων στους  πρώτους αθλητές και αθλήτριες κάθε κατηγορίας. Μετάλλια θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους αθλητές/τριες κάθε κατηγορίας.


Αναλυτικά στα 21χλμ. Ανδρών: έως 34, 35 – 49, 50+

                                    Γυναικών: έως 34, 35+

 

Στα 11 χλμ. Ανδρών: έως 34, 35 – 49, 50+

                                    Γυναικών: έως 34, 35+

Στα 6 χλμ.  Εφήβων έως 18 και Ανδρών 19+

      Νεανίδων έως 18 και Γυναικών19+  

 Στα 1000μ. θα βραβευτούν τα τρία πρώτα κορίτσια και τα τρία πρώτα αγόρια. 

Θα βραβευτεί ο σύλλογος με τις περισσότερες νίκες στους αγώνες  και ο πιο πολυπληθής.

Υγειονομική κάλυψη:

Γιατρός θα υπάρχει στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού για οποιαδήποτε ανάγκη και οι εθελοντές της ΕΔΟΜΑΚ θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Όχημα θα επιβιβάζει τους δρομείς που δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και θα τους μεταφέρει στον τερματισμό.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις.

 

Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι τη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020.

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή μετά από την παραπάνω ημερομηνία θα συμμετάσχουν χωρίς αριθμό και χρονομέτρηση και δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα στα προαναφερόμενα.

Το κόστος συμμετοχής:

 

  •  21 χλμ.  15 ευρώ   
  • 11 χλμ.  10 ευρώ 
  •  6 χλμ.    5 ευρώ
  •  1000 μέτρα για τα παιδάκια δωρεάν

  

 

Link για δηλώσεις συμμετοχής και συμπλήρωσης των απαραίτητων   στοιχείων  στη φόρμα:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ

Συμμετέχοντες   

(Η λίστα των συμμετοχών ανανεώνεται κάθε μέρα)

Για την Αριδαία Δηλώσεις συμμετοχής και  στο κατάστημα Voras  Action   

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» της ΔΗΚΕΑ του Δήμου Αλμωπία.

 

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 

Στα πλαίσια των αγώνων βουνού που θα διεξαχθούν θα χρειαστούμε τη πολύτιμη βοήθεια σας!!!   Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετέχει !!!                                                                 
           

 Αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο σας θα βοηθήσουμε τους δρομείς και τα παιδάκια να ολοκληρώσουν με επιτυχία το στόχο τους!!!

 

                                     

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Στα τηλ.

6947070702 & 6989732945   Τύπος Παύλος.

6986874344      Πλέσκας  Πέτρος

Η Saman Relax προσφέρει για τους αθλητές και τους συνόδους τους  , καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους, -20% σε όλα τα προγράμματα μασάζ .τηλ. 2384091209 και  6999214092  http://www.relaxcenter.gr , επίσης θα προσφέρει  -20%    στο προϊόν runsaman που φροντίζει ,περιποιείται και προστατεύει τα πόδια των αθλητών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. https://www. samandust.com 

 

Για όσους δρομείς έρθουν με το Κ.Τ.Ε.Λ. στην Αριδαία τις ημέρες των αγώνων θα υπάρχει δωρεάν mini bus  για τη μεταφορά τους στα Λουτρά.

 Πληροφορίες ξενοδοχείων  στο link

 

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 για όποιον επιθυμεί από τους αθλητές και τους συνοδούς τους μπορούν συμμετέχουν στη ξενάγηση που θα γίνει στα μονοπάτια και στα σπήλαια των Λουτρών από τους συνοδούς βουνού του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.                Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τις 15.00 έως  τις 17.00.

 

 

Oι βεβαιώσεις συμμετοχής και φωτογραφίες του αγώνα για όλους τους τερματίζοντες θα δημοσιευθούν στο   και στο

facebook : ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

Ελάτε να τρέξουμε στον 7ο Ιαματικό αγώνα βουνού προσφέροντας στον οργανισμό μας ευεξία και τη καλύτερη αθλητική αποκατάσταση στα ζεστά νερά των λουτρών.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
«Μπήκε καραντίνα και βγήκαν όλοι στους δρόμους για άσκηση»: ΟΧΙ. Αυτή είναι η μισή αλήθεια Καταργούνται τα long run με τα νέα μέτρα που εξετάζονται για την άσκοπη μετακίνηση

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Προπόνηση δρομικών ασκήσεων με την Αναστασία Μαρινάκου Garmin App καταγραφής μηνιαίου κύκλου
Γιατί η γυμναστική στο σπίτι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα γυμναστήρια! Συνέντευξη με τον πρ. πρωταθλητή των 5χλμ και 10χλμ Χρήστο Ζαρκάδα
Nutrition News

MyElements Sports

Garmin FR family
Fitness Awards
FitnessPulse.gr
Runster
Πρέπει να διαβάσετε
15 Μάρ 20
Διαβάστε το νέο βιβλίο «Νενικήκαμεν» - Η ιστορία του πρώτου Μαραθωνοδρόμου (+Διαγωνισμός)
Αυτές τις μέρες, που εξαιτίας των δυσχερών καταστάσεων με τον κοροναϊο μένουμε περισσότερο στο σπίτι και είναι ευκαιρία να διαβάσουμε και κάποιο βιβλίο. Γι' αυτό σας έχουμε μια πολύ καλή πρόταση που έφτασε πρόσφατα τα χέρια μας.
05 Μάρ 20
Το ολοκαίνουριο adidas SL20 είναι εδώ και σε προκαλεί να γίνεις πιο γρήγορος από αυτά που σε κρατούν πίσω!
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η adidas λανσάρει το νέο πανάλαφρο παπούτσι για τρέξιμο adidas SL20 καινοτομώντας για άλλη μια φορά, όχι μόνο με τα υλικά του παπουτσιού, αλλά και με το τρόπο που αυτό θέλει να εμπνεύσει μέσα από την καμπάνια FASTER THAN.
04 Μάρ 20
Αυτό το Σάββατο 07.03, η Θεσσαλονίκη γίνεται FASTER THAN
Αλλάζουμε το νόημα του «Γρήγορου». «Γρήγορο» δεν είναι απλά ένας αριθμός, είναι αυτό που νιώθεις. Γιατί το τρέξιμο είναι θέμα προσωπικής αλλαγής και αυτοβελτίωσης.


©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse