New Balance Prism
Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Roly Greece NSCoaching My Athlete Energy Photos Trinews.gr Kasimis Training
Άρθρα
Saucony
Metron Group
Volos Run
Kallithea Run
Nafplio Marathon
X-treme Stores

15 Απρ 20 ← πίσω

Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2020

Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας
Τη διεξαγωγή του πρώτου Μαραθωνίου της Άνοιξης, αυτόν του Ναυπλίου, περιμέναμε για την παρουσίαση της πρώτης λίστας της χρονιάς για το 2020. Ωστόσο ο αγώνας αναβλήθηκε και έτσι μπορούμε από τώρα να δούμε όσους μαραθωνοδρόμους πέτυχαν στους δύο πρώτους μήνες του έτους επίδοση που τους εντάσσει σε αυτή.

Πρώτος ως τώρα έρχεται ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος που πέτυχε στο Χιούστον 2.32.07. Ακολουθεί ο Μανώλης Σηφάκης με το 2.39.44 στο Austin.

Υπολογίζονται οι επιδόσεις μέχρι 3 ώρες για τους άνδρες, και μέχρι 4 ώρες για τις γυναίκες, όπως έχει καθιερωθεί από δημιουργίας του RunningNews.gr. Παλιότερα δεν ήταν τόσο πολλοί οι αθλητές και αθλήτριες που έμπαιναν στη λίστα, αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, και έπεται ακόμη καλύτερη συνέχεια, ένα ακόμη δείγμα της ανάπτυξης του δρομικού κινήματος από όποια πλευρά και αν το δει κανείς! Καταρτίζουμε τη λίστα όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της IAAF και AIMS, με τον μικτό χρόνο σε προτεραιότητα, και τον καθαρό σε παρένθεση. Όσοι έχουν μικτό χρόνο που δεν θα τους εντάσσει στη λίστα, και καθαρό που θα τους έβαζε, αναφέρονται επίσης.
Παρακάτω μπορούμε τη λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων όπως διαμορφώνεται ως τώρα στα πρώτα της βήματα. Εκτός από τις επιδόσεις, αναφέρουμε επίσης το έτος γέννησης κάθε αθλητή, καθώς και τον σύλλογο με τον οποίο δηλώθηκε στον αγώνα, ή αν δεν είναι διαθέσιμος, ο σύλλογος με τον οποίο δηλώνεται συνήθως.
 Από το 2016 καθιερώσαμε να βάζουμε και υπερσύνδεσμο που οδηγεί στο ρεπορτάζ ή τα αποτελέσματα για την επίδοση του κάθε αθλητή.---
edit 15 Απριλίου.

" Τη διεξαγωγή του πρώτου Μαραθωνίου της Άνοιξης, αυτόν του Ναυπλίου, περιμέναμε για την παρουσίαση της πρώτης λίστας της χρονιάς για το 2020. Ωστόσο ο αγώνας αναβλήθηκε και έτσι μπορούμε από τώρα να δούμε όσους μαραθωνοδρόμους πέτυχαν στους δύο πρώτους μήνες του έτους επίδοση που τους εντάσσει σε αυτή. "

Αυτό είχαμε γράψει στην πρώτη έκδοση της λίστας στις 3 Μαρτίου, αλλά ήταν δυστυχώς μόνο η αρχή. Μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου δεν ξαναέγινε Μαραθώνιος, πουθενά στον κόσμο. Ως το καλοκαίρι δεν πρόκειται να γίνει, αλλά ακόμη και αν σε κάποια χώρα αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα και πραγματοποιηθεί Μαραθώνιος, θα είναι αδύνατη η μετάβαση συμπατριώτη μας για να αγωνιστεί.

Συνεπώς οι λίστες των καλύτερων Ελλήνων και Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων είναι οριστικές για τουλάχιστον ως το καλοκαίρι, και παραμένουν όπως τις είχαμε δημοσιεύσει στις αρχές του Μάρτη. Περιλαμβάνουν μόλις 6 άνδρες και 3 γυναίκες. Γρηγορότερος του έτους ως τώρα ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος που πέτυχε στο Χιούστον 2.32.07, γρηγορότερη η Αλεξία Παππά από τον ίδιο αγώνα  με 2.34.26.

Θυμηθείτε λοιπόν τις ιδιαίτερα μικρές ως τώρα λίστες του 2020:Τέλος, θυμίζουμε ότι όσον αφορά τους Μαραθωνιους της Ελλάδας, η Μεσσήνη, η Κρήτη και η Ρόδος ματαιώθηκαν οριστικά και δίνουν ραντεβού για το 2021. Το Ναύπλιο και η Θεσσαλονίκη μετατέθηκαν αρχικά για Μάιο και Ιούνιο, και κατόπιν επαναορίστηκαν για τις 29 Νοεμβρίου. Η Ολυμπία αναβλήθηκε και έχει αφήσει σε εκκρεμότητα το αν θα γίνει σε άλλη ημερομηνία φέτος, ή αν θα πάει κατευθείαν για το 2021. Η Αθήνα πρόκειται να γίνει στις 8 Νοέμβρη. Όσον αφορά την Κύπρο, η Πάφος ματαιώθηκε και θα γίνει το 2021, ενώ η Λεμεσός μεταφέρθηκε για τις 22/11. Μια βδομάδα πριν θα γίνει η Λάρνακα που πάντα γίνεται εκείνη την εποχή. Ελπίζουμε από το φθινόπωρο όλοι οι αγώνες να μπορούν να διεξάγονται κανονικά...ΑΝΔΡΕΣ (όλες οι επιδόσεις κάτω από 3 ώρες)
 Αθλητής – Έτος γέννησης - Σύλλογος - Επίδοση – Τόπος – Ημερομηνία (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

,1 Θεοδωρακάκος Δημήτρης 1978 ΓΣ Αστέρας 90 Αιγάλεω 2.32.07 Χιούστον 19/1
,2 Σηφάκης Μανώλης 1973 Αγία Βαρβάρα Κρήτη 2.39.44 Austin Τexas 16/2
,3 Μπόλιας Αλέξανδρος 1982 Α.Ο. Μυκόνου / osbet by tzefalis 2.43.23 2.43.19 Σεβίλλη 23/2
,4 Κρητικός Κωνσταντίνος Μ30   London City Athletics Club 2.53.53 2.53.50 Ντουμπάι 24/1
,5 Καμπουρόπουλος Αλέξανδρος 2.58.06 2.57.38 Μαρακές 26/1
,6 Μανιουδάκης Κωστής 1973 Ζαρός Κρήτη 2.59.11 Austin Τexas 16/2

Στη περίπτωση που διαπιστώνετε κάποιο λάθος, ή χρειάζεται κάποια προσθήκη, ενημερώστε μας με e-mail στο info @ runningnews.gr παραθέτοντας εφόσον χρειάζεται και το ανάλογο λινκ για επιβεβαίωση.

Η λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων 2020 με βάση τους καθαρούς χρόνους!


Κατόπιν παραπόνων που γίνονται κατά καιρούς και δεν αφορούν εμάς αλλά τους κανονισμούς της IAAF, θεωρούμε δίκαιο να δημοσιεύσουμε τη λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων και σε 2ο πίνακα, που θα έχει ως βάση τους καθαρούς χρόνους των δρομέων.

Οι κανονισμοί θεωρούν επίσημο τον μικτό χρόνο (το σχετικό θέμα: Gun time vs chip time: γιατί η κατάταξη στους αγώνες γίνεται με βάση τον μεικτό χρόνο runningnews.gr/item.php?id=22884), αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να δημοσιεύσουμε και τον "ανεπίσημο" πίνακα που θα λαμβάνει υπόψη τα net time.

Σημειώνουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που διοργανώσεις δεν δίνουν net time (μην ξεχνάμε μάλιστα ότι εκτός από τις διοργανώσεις που δεν δίνουν, μπορεί σε οποιονδήποτε αγώνα ένα τσιπ να μη πιάσει την εκκίνηση), και σε όσους δρομείς δεν είχαν net, βάλαμε ως net τον μικτό (αλλιώς άλλωστε δεν θα γινόταν να έχουν κατάταξη στον πίνακα). Δίπλα στο net time τους έχουμε και έναν αστερίσκο ώστε να γνωρίζουμε για ποιους ως "net" είναι ο μικτός.

Από το 2020 θα δημοσιεύουμε τους πίνακες και στις δύο εκδόσεις τους. Προς το παρόν δεν ξαναδημοσιεύουμε την παραπάνω λίστα καθώς μέχρι στιγμής είναι ίδια και στις δύο μορφές της.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Κατερίνα Στεφανίδη: «Αν είχα μείνει στην Ελλάδα, θα είχα παρατήσει τον αθλητισμό» Ένας ανά χιλιόμετρο

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Όταν ρωτάς την εφαρμογή ποια διαδρομή πρέπει να κάνεις για να χάσεις μερικά κιλά Με ...ρομπότ η απονομή της ανθοδέσμης στη νικήτρια
1 στους 7 αθλητές που ασθένησαν με covid έχουν υποστεί καρδιακή βλάβη Τρεχαλατζήδες στην εποχή του COVID
FitnessPulse

adidas Supernova at Cosmos Sport

Alexander the Great Marathon

FitnessPulse.gr
Runster
Πρέπει να διαβάσετε
18 Σεπ 20
Δοκιμάσαμε το νέο adidas Supernova στα COSMOS SPORT και νιώθουμε πιο έτοιμοι για προπόνηση!
Το ολοκαίνουριο adidas Supernova «έφτασε» στο cosmossport.gr, συνεχίζοντας την παράδοση αξιοπιστίας και σταθερότητας της σειράς Supernova που έχει καθιερώσει η adidas τα τελευταία χρόνια.
01 Σεπ 20
NB FuelCell Prism: Το μόνο που μετράει είναι η ταχύτητα
Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος
Τον Σεπτέμβρη περιμένουμε με αγωνία την κυκλοφορία του νέου FuelCell Prism της New Balance. Ένα γρήγορο και ελαφρώς υποστηρικτικό παπούτσι που έρχεται να καλύψει το κενό για όσους θέλουν την ταχύτητα και την ήπια υποστήριξη χωρίς να περιοριστούν.
11 Αυγ 20
Τρέξτε στον κορυφαίο ημιμαραθώνιο του Navarino Challenge στην πανέμορφη Βοϊδοκοιλιά!
Η πολυβραβευμένη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού Navarino Challenge έρχεται για 8η συνεχή χρονιά στις 16-18 Οκτωβρίου 2020, στη Μεσσηνία, την Πύλο και την Costa Navarino. Πιστή στο παγκόσμιο μήνυμα της «ο αθλητισμός ενώνει», θα συνδέσει ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων,


©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse