Advertisement
adidas Running
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Άρθρα
Saucony
X-treme Stores

15 Οκτ 20 ← πίσω

Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2020

Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας
Κάθε χρόνο στο αντίστοιχο θέμα μας μιλούσαμε για τη διαρκή πρόοδο του δρομικού κινήματος, την αύξηση των δρομέων που πετυχαίνουν ικανοποιητικό χρόνο κάτω των 3 ωρών, και βέβαια για τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς που κατακτούσαν τις πρώτες θέσεις στον πίνακα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων.

Πέρυσι η λίστα έκλεισε με 198 δρομείς. Ούτε ένας δεν θα φανταζόταν ότι η λίστα του 2020 θα είχε μόλις 9. Βέβαια, με όσα συνέβησαν και συμβαίνουν με την πανδημία του covid-19, και τις ματαιώσεις σχεδόν όλων των αγώνων παγκοσμίως, οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν αδύνατο. Αν συνοψίσουμε, θα δούμε ότι μόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έγιναν απροβλημάτιστα Μαραθώνιοι, αλλά ούτως ή άλλως εκείνη την εποχή διεξάγονται πολύ λίγοι. Έκτοτε σχεδόν όλοι ματαιώθηκαν, ενώ κάποιοι λίγοι έγιναν μόνο με ελίτ μαραθωνοδρόμους. Σε χώρες όπως η Βουλγαρία έγιναν Μαραθώνιοι κανονικά, έστω με λιγότερες συμμετοχές. Και στη χώρα μας έγιναν από το καλοκαίρι και μετά κάποιοι μικροί αγώνες με αυστηρούς όρους, αλλά βέβαια κανένας Μαραθώνιος.

Πρώτος για το 2020 αναδεικνύεται δικαιωματικά ο Κώστας Γκελαούζος με το 2.14.44 που πέτυχε στη Βαλένθια. Δεύτερος είναι ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος που σημείωσε στο Χιούστον 2.32.07. Ακολουθεί ο Χριστόφορος Τσαντούλας με 2.39.35 στο Dorney.

Σημειώνουμε ότι στις 11 Δεκεμβρίου ο Κώστας Κρητικός σημείωσε σε Μαραθώνιο στο Ντουμπάι 2.50.44, βελτιώνοντας το 2.53.50 που πέτυχε τον Ιανουάριο στον διεθνή αγώνα της ίδιας πόλης.


Η τελική λίστα του 2020

Θυμίζουμε ότι πολογίζονται οι επιδόσεις μέχρι 3 ώρες για τους άνδρες, και μέχρι 4 ώρες για τις γυναίκες, όπως έχει καθιερωθεί από δημιουργίας του RunningNews.gr. Παλιότερα δεν ήταν τόσο πολλοί οι αθλητές και αθλήτριες που έμπαιναν στη λίστα, αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, και έπεται ακόμη καλύτερη συνέχεια, ένα ακόμη δείγμα της ανάπτυξης του δρομικού κινήματος από όποια πλευρά και αν το δει κανείς! (σημ: το κείμενο είχε γραφτεί προ covid-19). Καταρτίζουμε τη λίστα όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της IAAF και AIMS, με τον μικτό χρόνο σε προτεραιότητα, και τον καθαρό σε παρένθεση. Όσοι έχουν μικτό χρόνο που δεν θα τους εντάσσει στη λίστα, και καθαρό που θα τους έβαζε, αναφέρονται επίσης.




Εκτός από τις επιδόσεις, αναφέρουμε επίσης το έτος γέννησης κάθε αθλητή, καθώς και τον σύλλογο με τον οποίο δηλώθηκε στον αγώνα, ή αν δεν είναι διαθέσιμος, ο σύλλογος με τον οποίο δηλώνεται συνήθως.
 Από το 2016 καθιερώσαμε να βάζουμε και υπερσύνδεσμο που οδηγεί στο ρεπορτάζ ή τα αποτελέσματα για την επίδοση του κάθε αθλητή.



ΑΝΔΡΕΣ (όλες οι επιδόσεις κάτω από 3 ώρες)
 Αθλητής – Έτος γέννησης - Σύλλογος - Επίδοση – Τόπος – Ημερομηνία


,1 Γκελαούζος Κώστας 1990 Παναθηναϊκός ΑΟ 2.14.44 Βαλένθια 6/12
,2 Θεοδωρακάκος Δημήτρης 1978 ΓΣ Αστέρας 90 Αιγάλεω 2.32.07 Χιούστον 19/1
,3 Τσαντούλας Χριστόφορος 1979 Πανελλήνιος ΓΣ 2.39.35 Dorney 4/10
,4 Σηφάκης Μανώλης 1973 Αγία Βαρβάρα Κρήτη 2.39.44 Austin Τexas 16/2
,5 Μπόλιας Αλέξανδρος 1982 Α.Ο. Μυκόνου / osbet by tzefalis 2.43.23 2.43.19 Σεβίλλη 23/2
,6 Κρητικός Κωνσταντίνος Μ30   London City Athletics Club 2.50.44 Ντουμπάι 11/12
,7 Μηνάς Πέτρος 1982 ΣΔ Βέροιας 2.52.46 2.52.43 Βάρνα 7/11 
,8 Καμπουρόπουλος Αλέξανδρος 2.58.06 2.57.38 Μαρακές 26/1
,9 Μανιουδάκης Κωστής 1973 Ζαρός Κρήτη 2.59.11 Austin Τexas 16/2


Στη περίπτωση που διαπιστώνετε κάποιο λάθος, ή χρειάζεται κάποια προσθήκη, ενημερώστε μας με e-mail στο info @ runningnews.gr παραθέτοντας εφόσον χρειάζεται και το ανάλογο λινκ για επιβεβαίωση.

Η λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων με βάση τους καθαρούς χρόνους


Κατόπιν παραπόνων που γίνονται κατά καιρούς και δεν αφορούν εμάς αλλά τους κανονισμούς της IAAF, θεωρούμε δίκαιο να δημοσιεύσουμε τη λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων και σε 2ο πίνακα, που θα έχει ως βάση τους καθαρούς χρόνους των δρομέων , κάτι που κάναμε αρχής γενομένης από το 2019.

Οι κανονισμοί θεωρούν επίσημο τον μικτό χρόνο (το σχετικό θέμα: Gun time vs chip time: γιατί η κατάταξη στους αγώνες γίνεται με βάση τον μεικτό χρόνο runningnews.gr/item.php?id=22884), αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να δημοσιεύσουμε και τον "ανεπίσημο" πίνακα που θα λαμβάνει υπόψη τα net time.

Σημειώνουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που διοργανώσεις δεν δίνουν net time (μην ξεχνάμε μάλιστα ότι εκτός από τις διοργανώσεις που δεν δίνουν, μπορεί σε οποιονδήποτε αγώνα ένα τσιπ να μη πιάσει την εκκίνηση), και σε όσους δρομείς δεν είχαν net, βάλαμε ως net τον μικτό (αλλιώς άλλωστε δεν θα γινόταν να έχουν κατάταξη στον πίνακα). Δίπλα στο net time τους έχουμε και έναν αστερίσκο ώστε να γνωρίζουμε για ποιους ως "net" είναι ο μικτός.

Είχαμε πει ότι θα δημοσιεύουμε τους πίνακες και στις δύο εκδόσεις τους, αλλά λόγω των συνθηκών, φέτος δεν χρειάζεται να κάνουμε ανάλογη δημοσίευση.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Ευχαριστήριο για τη συμπαράσταση από όλη την Ελλάδα για τα γεγονότα της Μακρινίτσας, και δημόσια ανακοίνωση για νέα ατομική πεζοπορία αυτή την Κυριακή Ν.Χαρδαλιάς για επανεκκίνηση αθλητισμού: «έχει διαπιστωθεί ότι πολλά κρούσματα έχουν προκληθεί από αθλητικές δραστηριότητες»

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
12 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο τρέξιμο τον χειμώνα Συχνότητα βημάτων και υπεραποστάσεις
Κοιλιακοί: Κάθε πότε πρέπει να τους γυμνάζεις; 4 βασικές ασκήσεις για να βελτιώσεις την τεχνική σου στο τρέξιμο
FitnessPulse

Runster

FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
11 Φεβ 21
Δοκιμάζουμε το νέο adidas ULTRABOOST 21 - Μια HI ENERGY εμπειρία running
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η adidas παρουσίασε πριν λίγες μέρες το νέο ULTRABOOST 21, την ανανεωμένη έκδοση του πιο επιτυχημένου running παπουτσιού της εταιρείας και μας υπόσχεται πως αυτό το running μοντέλο θα μας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας σε κάθε διασκελισμό.
27 Ιαν 21
Cryosauna Therapy: Κλείσε θέση στην Ολόσωμη Κρυοθεραπεία που θα απογειώσει τις επιδόσεις σου!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων. Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι μία διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζονται στο σώμα μας πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που ενισχύουν την θεραπευτική δράση
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse