Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Roly Greece NSCoaching My Athlete Energy Photos Trinews.gr Kasimis Training
Άρθρα
Saucony
Metron Group
Volos Run
Kallithea Run
Marathon HalfMarathon
Nafplio Marathon
Life Run
X-treme Stores

15 Απρ 20 ← πίσω

Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2020

Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας
Με μία εντυπωσιακή επίδοση ξεκινά η λίστα των καλύτερων Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων για το 2020. Πρόκειται για το 2.34.26 / 2/34.22 που πέτυχε η Αλεξία Παππά στον Μαραθώνιο του Χιούστον, χρόνος που μπορεί ακόμη και από τώρα να της δώσει την 1η θέση στο τέλος του έτους. Ευχόμαστε αυτός ο χρόνος να ξεπεραστεί στο 2020 τόσο από την ίδια όσο και από άλλες δρομείς μας, ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων που ακολουθούν, ιδίως των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μέχρι στιγμής 4 αθλήτριες έχουν πετύχει χρόνο για τη λίστα. Οι αναβολές αγώνων όπως του Μαραθωνίου Ναυπλίου, περιορίζουν προσωρινά τη συμμετοχή στον πίνακα από περισσότερες αθλήτριες.

Υπολογίζονται οι επιδόσεις μέχρι 3 ώρες για τους άνδρες, και μέχρι 4 ώρες για τις γυναίκες, όπως έχει καθιερωθεί από δημιουργίας του RunningNews.gr. Παλιότερα δεν ήταν τόσο πολλοί οι αθλητές και αθλήτριες που έμπαιναν στη λίστα, αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, και έπεται ακόμη καλύτερη συνέχεια, ένα ακόμη δείγμα της ανάπτυξης του δρομικού κινήματος από όποια πλευρά και αν το δει κανείς! Καταρτίζουμε τη λίστα όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της IAAF και AIMS, με τον μικτό χρόνο σε προτεραιότητα, και τον καθαρό σε παρένθεση. Όσες έχουν μικτό χρόνο που δεν θα τους εντάσσει στη λίστα, και καθαρό που θα τους έβαζε, αναφέρονται επίσης.
Παρακάτω μπορούμε τη λίστα των καλύτερων Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων όπως διαμορφώνεται ως τώρα στα πρώτα της βήματα. Εκτός από τις επιδόσεις, αναφέρουμε επίσης το έτος γέννησης κάθε αθλήτρια, καθώς και τον σύλλογο με τον οποίο δηλώθηκε στον αγώνα, ή αν δεν είναι διαθέσιμος, ο σύλλογος με τον οποίο δηλώνεται συνήθως.
 Από το 2016 καθιερώσαμε να βάζουμε και υπερσύνδεσμο που οδηγεί στο ρεπορτάζ ή τα αποτελέσματα για την επίδοση του κάθε αθλητή.

---

edit 15 Απριλίου.

" Τη διεξαγωγή του πρώτου Μαραθωνίου της Άνοιξης, αυτόν του Ναυπλίου, περιμέναμε για την παρουσίαση της πρώτης λίστας της χρονιάς για το 2020. Ωστόσο ο αγώνας αναβλήθηκε και έτσι μπορούμε από τώρα να δούμε όσους μαραθωνοδρόμους πέτυχαν στους δύο πρώτους μήνες του έτους επίδοση που τους εντάσσει σε αυτή. "

Αυτό είχαμε γράψει στην πρώτη έκδοση της λίστας στις 3 Μαρτίου, αλλά ήταν δυστυχώς μόνο η αρχή. Μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου δεν ξαναέγινε Μαραθώνιος, πουθενά στον κόσμο. Ως το καλοκαίρι δεν πρόκειται να γίνει, αλλά ακόμη και αν σε κάποια χώρα αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα και πραγματοποιηθεί Μαραθώνιος, θα είναι αδύνατη η μετάβαση συμπατριώτη μας για να αγωνιστεί.

Συνεπώς οι λίστες των καλύτερων Ελλήνων και Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων είναι οριστικές για τουλάχιστον ως το καλοκαίρι, και παραμένουν όπως τις είχαμε δημοσιεύσει στις αρχές του Μάρτη. Περιλαμβάνουν μόλις 6 άνδρες και 4 γυναίκες. Γρηγορότερος του έτους ως τώρα ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος που πέτυχε στο Χιούστον 2.32.07, γρηγορότερη η Αλεξία Παππά από τον ίδιο αγώνα  με 2.34.26.

Θυμηθείτε λοιπόν τις ιδιαίτερα μικρές ως τώρα λίστες του 2020:Τέλος, θυμίζουμε ότι όσον αφορά τους Μαραθωνιους της Ελλάδας, η Μεσσήνη, η Κρήτη και η Ρόδος ματαιώθηκαν οριστικά και δίνουν ραντεβού για το 2021. Το Ναύπλιο και η Θεσσαλονίκη μετατέθηκαν αρχικά για Μάιο και Ιούνιο, και κατόπιν επαναορίστηκαν για τις 29 Νοεμβρίου. Η Ολυμπία αναβλήθηκε και έχει αφήσει σε εκκρεμότητα το αν θα γίνει σε άλλη ημερομηνία φέτος, ή αν θα πάει κατευθείαν για το 2021. Η Αθήνα πρόκειται να γίνει στις 8 Νοέμβρη. Όσον αφορά την Κύπρο, η Πάφος ματαιώθηκε και θα γίνει το 2021, ενώ η Λεμεσός μεταφέρθηκε για τις 22/11. Μια βδομάδα πριν θα γίνει η Λάρνακα που πάντα γίνεται εκείνη την εποχή. Ελπίζουμε από το φθινόπωρο όλοι οι αγώνες να μπορούν να διεξάγονται κανονικά...

ΓΥΝΑΙΚΕΣ (όλες οι επιδόσεις κάτω από 4 ώρες)
 Αθλητής – Έτος γέννησης - Σύλλογος - Επίδοση – Τόπος – Ημερομηνία (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

,1 Παππά Αλεξία 1990 ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος 2.34.26 2.34.22 Χιούστον 19/1
,2 Τόκα Σουλτάνα 1974 Allterrain Runners 3.04.19 3.04.02 Σεβίλλη 23/2
,3 Δημπάρη Βένη 1976 Fotiadis Coaching / ΟΜ Γιαννιτσών 3.29.20 3.27.42 Τελ Αβίβ 28/2
,4 Σταθοπούλου Σωτηρία 1995 3.59.24 Washington 16/2


Στη περίπτωση που διαπιστώνετε κάποιο λάθος, ή χρειάζεται κάποια προσθήκη, ενημερώστε μας με e-mail στο info @ runningnews.gr παραθέτοντας εφόσον χρειάζεται και το ανάλογο λινκ για επιβεβαίωση.


Η λίστα των καλύτερων Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων 2020 με βάση τους καθαρούς χρόνους!


Κατόπιν παραπόνων που γίνονται κατά καιρούς και δεν αφορούν εμάς αλλά τους κανονισμούς της IAAF, θεωρούμε δίκαιο να δημοσιεύουμε τη λίστα των καλύτερων Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων και σε 2ο πίνακα, που θα έχει ως βάση τους καθαρούς χρόνους των δρομέων.

Είναι άλλωστε απαράδεκτο για μεγάλους αγώνες όπως το Παρίσι να μην εφαρμόζουν το wave start με συνέπεια να υπάρχουν χιλιάδες χρόνοι όπως πχ το 5.33.24 / 3.56.24 της Έλενας Δόσση πέρυσι.

Οι κανονισμοί θεωρούν επίσημο τον μικτό χρόνο (το σχετικό θέμα: Gun time vs chip time: γιατί η κατάταξη στους αγώνες γίνεται με βάση τον μεικτό χρόνο runningnews.gr/item.php?id=22884), αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να δημοσιεύσουμε και τον "ανεπίσημο" πίνακα που θα λαμβάνει υπόψη τα net time.

Σημειώνουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που διοργανώσεις δεν δίνουν net time (μην ξεχνάμε μάλιστα ότι εκτός από τις διοργανώσεις που δεν δίνουν, μπορεί σε οποιονδήποτε αγώνα ένα τσιπ να μη πιάσει την εκκίνηση), και σε όσες δρομείς δεν είχαν net, θα βάζουμε ως net τον μικτό (αλλιώς άλλωστε δεν θα γινόταν να έχουν κατάταξη στον πίνακα). Δίπλα στο net time τους θα έχουμε και έναν αστερίσκο ώστε να γνωρίζουμε για ποιες ως "net" είναι ο μικτός.

Από το 2020 θα δημοσιεύουμε τους πίνακες και στις δύο εκδόσεις τους. Προς το παρόν δεν ξαναδημοσιεύουμε την παραπάνω λίστα καθώς μέχρι στιγμής είναι ίδια και στις δύο μορφές της.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Η σημασία του σωστού ρυθμού στις Υπεραποστάσεις Απλοί κανόνες για να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου (και οι εξαιρέσεις τους)

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Προπόνηση δρομικών ασκήσεων με την Αναστασία Μαρινάκου Αυτή είναι η μυστική άσκηση καραντίνας για το σπίτι. Δοκιμάστε την!
SNF Run. Φέτος σε Virtual μορφή! Συνέντευξη με τον πρ. πρωταθλητή των 5χλμ και 10χλμ Χρήστο Ζαρκάδα
FitnessPulse

Garmin FR family
Fitness Awards

Half Marathon EXPO

FitnessPulse.gr
Runster
Πρέπει να διαβάσετε
30 Ιουλ 20
«Το θέλω είναι πάνω από το μπορώ»: Ένα βιβλίο για την καλοκαιρινή προετοιμασία του Μαραθωνίου
Αιμιλία Πλατή
Η Αιμιλία Πλατή γράφει πως έτρεξε τον πρώτο της Μαραθώνιο και μας εμπνέει στην προετοιμασία μας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
29 Ιουλ 20
Τρέξτε στο 6ο Santorini Experience με θέα που κόβει την ανάσα
Η Σαντορίνη επιστρέφει δυναμικά στην αθλητική δράση για την 6η κατά σειρά έκδοση του Santorini Experience που θα προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών του τρεξίματος και της κολύμβησης open water, στις 2-4 Οκτωβρίου 2020.
25 Ιουν 20
Η Camelbak μειώνει τα πλαστικά μιας χρήσης
Επιμέλεια: Άγγελος Μαυρογιάννης
Η Camelbak έχει μια αποστολή, να μειώσει τη χρήση του πλαστικού μιας χρήσης. Αυτό ξεκινάει αρχικά με την απόρριψη των μπουκαλιών μιας χρήσης. Αποφάσισε να ξαναχρησιμοποιείς.

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse