Athens Marathon Vrtual
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Roly Greece NSCoaching My Athlete Energy Photos Trinews.gr Kasimis Training
Άρθρα
Saucony
Metron Group
X-treme Stores

15 Οκτ 20 ← πίσω

Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2020

Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας
Με μία εντυπωσιακή επίδοση ξεκινά η λίστα των καλύτερων Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων για το 2020. Πρόκειται για το 2.34.26 / 2/34.22 που πέτυχε η Αλεξία Παππά στον Μαραθώνιο του Χιούστον, χρόνος που μπορεί ακόμη και από τώρα να της δώσει την 1η θέση στο τέλος του έτους. Ευχόμαστε αυτός ο χρόνος να ξεπεραστεί στο 2020 τόσο από την ίδια όσο και από άλλες δρομείς μας, ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων που ακολουθούν, ιδίως των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μέχρι στιγμής 4 αθλήτριες έχουν πετύχει χρόνο για τη λίστα. Οι αναβολές αγώνων όπως του Μαραθωνίου Ναυπλίου, περιορίζουν προσωρινά τη συμμετοχή στον πίνακα από περισσότερες αθλήτριες.

Υπολογίζονται οι επιδόσεις μέχρι 3 ώρες για τους άνδρες, και μέχρι 4 ώρες για τις γυναίκες, όπως έχει καθιερωθεί από δημιουργίας του RunningNews.gr. Παλιότερα δεν ήταν τόσο πολλοί οι αθλητές και αθλήτριες που έμπαιναν στη λίστα, αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, και έπεται ακόμη καλύτερη συνέχεια, ένα ακόμη δείγμα της ανάπτυξης του δρομικού κινήματος από όποια πλευρά και αν το δει κανείς! Καταρτίζουμε τη λίστα όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της IAAF και AIMS, με τον μικτό χρόνο σε προτεραιότητα, και τον καθαρό σε παρένθεση. Όσες έχουν μικτό χρόνο που δεν θα τους εντάσσει στη λίστα, και καθαρό που θα τους έβαζε, αναφέρονται επίσης.
Παρακάτω μπορούμε τη λίστα των καλύτερων Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων όπως διαμορφώνεται ως τώρα στα πρώτα της βήματα. Εκτός από τις επιδόσεις, αναφέρουμε επίσης το έτος γέννησης κάθε αθλήτρια, καθώς και τον σύλλογο με τον οποίο δηλώθηκε στον αγώνα, ή αν δεν είναι διαθέσιμος, ο σύλλογος με τον οποίο δηλώνεται συνήθως.
 Από το 2016 καθιερώσαμε να βάζουμε και υπερσύνδεσμο που οδηγεί στο ρεπορτάζ ή τα αποτελέσματα για την επίδοση του κάθε αθλητή.

---

edit 15 Απριλίου.

" Τη διεξαγωγή του πρώτου Μαραθωνίου της Άνοιξης, αυτόν του Ναυπλίου, περιμέναμε για την παρουσίαση της πρώτης λίστας της χρονιάς για το 2020. Ωστόσο ο αγώνας αναβλήθηκε και έτσι μπορούμε από τώρα να δούμε όσους μαραθωνοδρόμους πέτυχαν στους δύο πρώτους μήνες του έτους επίδοση που τους εντάσσει σε αυτή. "

Αυτό είχαμε γράψει στην πρώτη έκδοση της λίστας στις 3 Μαρτίου, αλλά ήταν δυστυχώς μόνο η αρχή. Μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου δεν ξαναέγινε Μαραθώνιος, πουθενά στον κόσμο. Ως το καλοκαίρι δεν πρόκειται να γίνει, αλλά ακόμη και αν σε κάποια χώρα αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα και πραγματοποιηθεί Μαραθώνιος, θα είναι αδύνατη η μετάβαση συμπατριώτη μας για να αγωνιστεί.

Συνεπώς οι λίστες των καλύτερων Ελλήνων και Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων είναι οριστικές για τουλάχιστον ως το καλοκαίρι, και παραμένουν όπως τις είχαμε δημοσιεύσει στις αρχές του Μάρτη. Περιλαμβάνουν μόλις 6 άνδρες και 4 γυναίκες. Γρηγορότερος του έτους ως τώρα ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος που πέτυχε στο Χιούστον 2.32.07, γρηγορότερη η Αλεξία Παππά από τον ίδιο αγώνα  με 2.34.26.

Θυμηθείτε λοιπόν τις ιδιαίτερα μικρές ως τώρα λίστες του 2020:Τέλος, θυμίζουμε ότι όσον αφορά τους Μαραθωνιους της Ελλάδας, η Μεσσήνη, η Κρήτη και η Ρόδος ματαιώθηκαν οριστικά και δίνουν ραντεβού για το 2021. Το Ναύπλιο και η Θεσσαλονίκη μετατέθηκαν αρχικά για Μάιο και Ιούνιο, και κατόπιν επαναορίστηκαν για τις 29 Νοεμβρίου. Η Ολυμπία αναβλήθηκε και έχει αφήσει σε εκκρεμότητα το αν θα γίνει σε άλλη ημερομηνία φέτος, ή αν θα πάει κατευθείαν για το 2021. Η Αθήνα πρόκειται να γίνει στις 8 Νοέμβρη. Όσον αφορά την Κύπρο, η Πάφος ματαιώθηκε και θα γίνει το 2021, ενώ η Λεμεσός μεταφέρθηκε για τις 22/11. Μια βδομάδα πριν θα γίνει η Λάρνακα που πάντα γίνεται εκείνη την εποχή. Ελπίζουμε από το φθινόπωρο όλοι οι αγώνες να μπορούν να διεξάγονται κανονικά...

ΓΥΝΑΙΚΕΣ (όλες οι επιδόσεις κάτω από 4 ώρες)
 Αθλητής – Έτος γέννησης - Σύλλογος - Επίδοση – Τόπος – Ημερομηνία (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

*edit: προσθέτουμε και την επίδοση της 27ης Σεπτεμβρίου από το θέμα: Κι όμως έγινε Μαραθώνιος στη Βρετανία, με ελληνική μάλιστα διάκριση
και κατόπιν: " Μαραθώνιος Βάρνας στη γειτονική μας Βουλγαρία! Ανδριάννα Βασιλάτου 2.46..." της 7ης Νοεμβρίου)

,1 Παππά Αλεξία 1990 ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος 2.34.26 2.34.22 Χιούστον 19/1
,2 Βασιλάτου Ανδιάννα 1990 Εθνικός Αθηνών 2.46.33 2.46.32 Βάρνα 7/11 
,3 Τόκα Σουλτάνα 1974 Allterrain Runners 3.04.19 3.04.02 Σεβίλλη 23/2
,4 Μακαρονίδη Ζανίν 1988 Mornington Chasers 3.14.24 3.13.15 GoodWood Marathon 27/9
,5 Δημπάρη Βένη 1976 Fotiadis Coaching / ΟΜ Γιαννιτσών 3.29.20 3.27.42 Τελ Αβίβ 28/2
,6 Σταθοπούλου Σωτηρία 1995 3.59.24 Washington 16/2Στη περίπτωση που διαπιστώνετε κάποιο λάθος, ή χρειάζεται κάποια προσθήκη, ενημερώστε μας με e-mail στο info @ runningnews.gr παραθέτοντας εφόσον χρειάζεται και το ανάλογο λινκ για επιβεβαίωση.


Η λίστα των καλύτερων Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων 2020 με βάση τους καθαρούς χρόνους!


Κατόπιν παραπόνων που γίνονται κατά καιρούς και δεν αφορούν εμάς αλλά τους κανονισμούς της IAAF, θεωρούμε δίκαιο να δημοσιεύουμε τη λίστα των καλύτερων Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων και σε 2ο πίνακα, που θα έχει ως βάση τους καθαρούς χρόνους των δρομέων.

Είναι άλλωστε απαράδεκτο για μεγάλους αγώνες όπως το Παρίσι να μην εφαρμόζουν το wave start με συνέπεια να υπάρχουν χιλιάδες χρόνοι όπως πχ το 5.33.24 / 3.56.24 της Έλενας Δόσση πέρυσι.

Οι κανονισμοί θεωρούν επίσημο τον μικτό χρόνο (το σχετικό θέμα: Gun time vs chip time: γιατί η κατάταξη στους αγώνες γίνεται με βάση τον μεικτό χρόνο runningnews.gr/item.php?id=22884), αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να δημοσιεύσουμε και τον "ανεπίσημο" πίνακα που θα λαμβάνει υπόψη τα net time.

Σημειώνουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που διοργανώσεις δεν δίνουν net time (μην ξεχνάμε μάλιστα ότι εκτός από τις διοργανώσεις που δεν δίνουν, μπορεί σε οποιονδήποτε αγώνα ένα τσιπ να μη πιάσει την εκκίνηση), και σε όσες δρομείς δεν είχαν net, θα βάζουμε ως net τον μικτό (αλλιώς άλλωστε δεν θα γινόταν να έχουν κατάταξη στον πίνακα). Δίπλα στο net time τους θα έχουμε και έναν αστερίσκο ώστε να γνωρίζουμε για ποιες ως "net" είναι ο μικτός.

Από το 2020 θα δημοσιεύουμε τους πίνακες και στις δύο εκδόσεις τους. Προς το παρόν δεν ξαναδημοσιεύουμε την παραπάνω λίστα καθώς μέχρι στιγμής είναι ίδια και στις δύο μορφές της.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
«Πονάω παντού»: όλος ο Virtual Μαραθώνιος, σε δύο λέξεις Virtual Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: η 21η συμμετοχή στον ΑΜΑ προσέφερε ξεχωριστές εμπειρίες

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Τύποι τρεξίματος και αποφυγή καταπόνησης, για μέγιστη ενεργειακή απόδοση Ground Contact Time - χρόνος επαφής με το έδαφος
Ερασιτέχνης δρομέας και ρολόι Road Runners vs Trail Running
Nutrition News

Runster

FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.
09 Οκτ 20
Οι adidas Runners Athens δοκίμασαν το νέο adidas Supernova και μοιράζονται την εμπειρία τους!
Τα μέλη των adidas Runners Athens, της μεγαλύτερης δρομικής κοινότητας της Αθήνας, είχαν την αποκλειστική ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο adidas Supernova στις προπονήσεις τους και να μοιραστούν την εμπειρία τους.
08 Οκτ 20
Δοκιμάσαμε τα νέα Reebok Forever Floatride Energy 2
Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος
Όταν έπιασα με τα χέρια μου το νέο μοντέλο της Reebok, τα Forever Floatride Energy 2, το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν «ωχ και αυτά ψήλωσαν!».


©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse