Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Roly Greece NSCoaching My Athlete Energy Photos Trinews.gr Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony
Metron Group
Volos Run
Kallithea Run
Marathon HalfMarathon
Nafplio Marathon
Life Run
X-treme Stores
Lenshop.gr
02 Αυγ 20 ← πίσω

Με ειδικούς κανόνες λόγω covid θα γίνει το Σπάρταθλο 2020

Ειδικούς κανόνες θέσπισε η διοργάνωση του Σπάρταθλου για τον φετινό αγώνα που προγραμματίζεται για τέλος του επόμενου μήνα. Για πρώτη φορά μάλιστα οι δρομείς δεν θα πρέπει να αγκαλιάζουν το άγαλμα του Λεωνίδα.


Εδώ μπορείτε την ανακοίνωση με τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζουν και να τηρούν οι Σπαρταθλητές:

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Το 2020 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Όλοι μας πρέπει να το αντιληφθούμε, να είμαστε προσεκτικοί και να προσαρμοστούμε στις καινούργιες καταστάσεις.

Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκαν μια σειρά απο κανόνες που πρέπει να τηρούνται για να διασφαλίσουμε ότι ο φετινός αγώνας θα είναι επιτυχής.

Α. ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

**1. Η οργανωτική επιτροπή του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2020 στέλνει σειρά ενημερωτικών emails σε όλους τους συμμετέχοντες κάθε φορά που κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο.

**2. Αθλητές, πληρώματα και συνοδοί πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά το ΦΕΤΕΙΝΟ Road Book όπως αυτό έχει διαμορφωθεί ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ. Θα το βρουν αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Σπάρταθλου αλλά και μέσα στην τσάντα που θα παραλάβουν κατά την εγγραφή τους στη Γλυφάδα.

**3. Οι αθλητές  θα πρέπει ειδικά για φέτος να έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μαζί τους:

3α) δοχείο υγρών 500ml ή/και πτυσσόμενα ατομικά ποτηράκια,

3β) μικρό τσαντάκι ή σακίδιο που να χωράει 2 σφουγγάρια και 1 ή 2  'μεταλλικές' κουβέρτες που θα παραλάβουν  κατά την εγγραφή τους.

3γ)4-5  μάσκες που θα φορούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κάθε φορά που θα βρίσκονται σε κλειστό χώρο, στο χώρο της Γραμματείας κατά την εγγραφή τους καθώς και κάθε φορά που χρησιμοποιούν πούλμαν της διοργάνωσης δηλαδή από τα ξενοδοχεία στο χώρο της εκκίνησης και μέχρι τη στιγμή της εκκίνησης, σε περίπτωση εγκατάλειψης, επιστροφή στην Αθήνα κλπ)

4)Οι αθλητές κατά την εγγραφή τους στη Γραμματεία θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις όπως θα τους υποδειχθεί.

Β. ΕΚΚΙΝΗΣΗ :

  1. Οι αθλητές πρέπει να φορούν τη μάσκα τους συνεχώς μέχρι τη στιγμή της εκκίνησης. Μετά την εκκίνηση οι μάσκες μπορούν να πεταχτούν στα ειδικά δοχεία που θα βρίσκονται λίγο μετά τον τάπητα.
  2. Πριν την εκκίνηση μέλη της διοργάνωσης, θα τοποθετήσουν τους αθλητές σε σειρές των 10 ατόμων σύμφωνα με αύξουσα σειρά του αριθμού τους (ΒΙΒ Νο). Κάθε σειρά θα ξεκινάει κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Χρόνος εκκίνησης θα λογίζεται η στιγμή που ο κάθε αθλητής περάσει πάνω από τον τάπητα. Με βάση αυτόν τον χρόνο εκκίνησης θα υπολογιστεί και η επίδοσή τους στον τερματισμό.
  3. Στο χώρο της εκκίνησης θα βρίσκονται μόνον οι δρομείς και τα απολύτως απαραίτητα μέλη του Σπάρταθλου. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η παρουσία των μελών των πληρωμάτων, των συνοδών και φίλων των αθλητών στο χώρο της εκκίνησης.

Γ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

**1. Οι αθλητές θα πρέπει να φροντίζουν να κρατούν μεταξύ τους τις απαραίτητες αποστάσεις καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα.

**2. Οι εθελοντές του αγώνα θα είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα είδη προστασίας ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία αθλητών και εθελοντών.

**3.Οι αθλητές φθάνοντας στα C/Ps δεν  θα 'σερβίρονται' μόνοι τους αλλά θα ζητούν τα είδη τροφοδοσίας και τα ποτά από τους εθελοντές των C/Ps,  οι οποίοι θα τους τα προσφέρουν. Τα τρόφιμα θα είναι σε ατομικές συσκευασίες.

**4. Τα drop bags θα βρίσκονται στην αρχή του c/p.

**5.Οι αθλητές θα πρέπει να μη καθυστερούν μπροστά στα τραπέζια του c/p. Παρ΄ όλα αυτά σε κάποια C/Ps και κυρίως μέχρι το c/p 22 είναι βέβαιον ότι θα δημιουργηθούν θέματα συνωστισμού. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις ο επί κεφαλής του c/p θα είναι εφοδιασμένος με ένα σήμα κυκλοφορίας STOP για να δημιουργεί την απαραίτητη 'ουρά' που αναγκαστικά θα φέρει και κάποιες χρονικές καθυστερήσεις. Εάν κάποιος αθλητής δεν επιθυμεί να καθυστερήσει, μπορεί να παρακάμψει  το συγκεκριμένο c/p αλλά όχι να εξυπηρετηθεί εκτός σειράς.

**6. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ στα μέλη των πληρωμάτων, στους συνοδούς και σε οποιονδήποτε άλλον να πλησιάζουν στο χώρο των C/Ps  όπου δεν επιτρέποντα βοήθειες προς τους αθλητές. Πρόσβαση στο χώρο του c/p θα έχουν ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ. Ο χώρος 15 μέτρα πριν και 15 μέτρα μετά το c/p θα πρέπει να μένει τελείως ελεύθερος(τα σημεία των 15 μέτρων θα σημαδευτούν)

Δ. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

**1. Στο χώρο του τερματισμού (Άγαλμα Λεωνίδα) θα παρευρίσκονται μόνον οι απολύτως απαραίτητοι για την διαδικασία του τερματισμού

**2. Δεν επιτρέπεται -όπως συνηθιζόταν σε παλαιότερες χρονιές—ο αθλητής κατά τον τερματισμό του να συνοδεύεται από συνοδούς ή/και φίλους. Τα τελευταία 100 μέτρα ο αθλητής θα τα διανύει μόνος του

**3. Οι αθλητές καλούνται να μην αγγίζουν ή να αγκαλιάζουν το Άγαλμα του Λεωνίδα.


---
Θυμηθείτε επίσης:


Κανένας επιλαχόντας δεν θα τρέξει στο φετινό Σπάρταθλο

Σημαντική Ανακοίνωση - Σπάρταθλον 2020

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Σαλάτα: Γιατί δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι μας; 3 Απλοί τρόποι να μειώσουμε το stress

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Οστεοαρθρίτιδα και η θεραπευτική επίδραση της άσκησης Βιταμίνη D και καλοκαίρι
Όταν μετά από ένα κουραστικό long run διαπιστώνεις ότι έχει πέσει το garmin connect... Ολυμπιακοί Αγώνες 1896: Tο τηλεγράφημα του ανταποκριτή των LA Times για τη νίκη του Λούη!
Nutrition News

Garmin FR family
Fitness Awards

Half Marathon EXPO

FitnessPulse.gr
Runster
Πρέπει να διαβάσετε
30 Ιουλ 20
«Το θέλω είναι πάνω από το μπορώ»: Ένα βιβλίο για την καλοκαιρινή προετοιμασία του Μαραθωνίου
Αιμιλία Πλατή
Η Αιμιλία Πλατή γράφει πως έτρεξε τον πρώτο της Μαραθώνιο και μας εμπνέει στην προετοιμασία μας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
29 Ιουλ 20
Τρέξτε στο 6ο Santorini Experience με θέα που κόβει την ανάσα
Η Σαντορίνη επιστρέφει δυναμικά στην αθλητική δράση για την 6η κατά σειρά έκδοση του Santorini Experience που θα προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών του τρεξίματος και της κολύμβησης open water, στις 2-4 Οκτωβρίου 2020.
25 Ιουν 20
Η Camelbak μειώνει τα πλαστικά μιας χρήσης
Επιμέλεια: Άγγελος Μαυρογιάννης
Η Camelbak έχει μια αποστολή, να μειώσει τη χρήση του πλαστικού μιας χρήσης. Αυτό ξεκινάει αρχικά με την απόρριψη των μπουκαλιών μιας χρήσης. Αποφάσισε να ξαναχρησιμοποιείς.

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse