Under Armour Clone
Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony
Kallithea Half Marathon
Efklios Marathon
Olympic Health Run
X-treme Stores

15 Σεπ 20 ← πίσω

Προειδοποιητική επιστολή της Δ.Ο.Ε. στον Αυγενάκη ενόψει ψήφισης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου

Νέα επιστολή προς τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη έστειλε η Δ.Ο.Ε. ενόψει της ψήφισης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου. Στην επιστολή τονίζονται οι επίμαχες διατάξεις που είναι ενάντια στις αρχές του Ολυμπιακού Χάρτη και εκφράζεται προβληματισμός γιατί ο υπουργός επιμένει σε αυτές ενώ έχει ξανασυζητηθεί και ξεκαθαριστεί από πλευράς Δ.Ο.Ε. το θέμα στο παρελθόν. Αν και η επιστολή είναι γραμμένη με ευγενικό τρόπο, προφανώς έχει και χαρακτήρα προειδοποίησης αν ο κ. Αυγενάκης δεν κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις. Αναλυτικά, η επιστολή μεταφρασμένη:


Λωζάννη, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητέ κύριε Αυγενάκη

Ενημερωθήκαμε ότι αυτήν την εβδομάδα, αναμένεται να κατατεθεί νέος αθλητικός νόμος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Θα θέλαμε να επαναλάβουμε τη θέση της ΔΟΕ και με όλο το σεβασμό να ζητήσουμε από τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν ότι αυτός ο νέος νόμος
, δεν θα παραβιάζει την αρχή της «υπεύθυνης αυτονομίας» για τους αθλητικούς οργανισμούς που ανήκουν στο Ολυμπιακό Κίνημα, όπως αυτό ορίζεται στην Ολυμπιακή Χάρτα, ιδίως στην παράγραφο 5 της θεμελιώδους αρχής του Ολυμπισμού που αναφέρει:

Αναγνωρίζοντας ότι ο αθλητισμός είναι μέρος της κοινωνίας, οι αθλητικοί οργανισμοί με το Ολυμπιακό Κίνημα εφαρμόζουν πολιτική ουδετερότητα. Έχουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της αυτονομίας, που περιλαμβάνουν την ελεύθερη θέσπιση και έλεγχο των κανόνων του αθλητισμού, τον καθορισμό της δομής και της διακυβέρνησης των οργανώσεών τους, την απόκτηση του δικαιώματος των εκλογών απαλλαγμένων από οποιαδήποτε εξωτερική επιρροή και την ευθύνη για τη διασφάλιση της εφαρμογής των αρχών της χρηστής διακυβέρνησης
.

Όπως αναφέρθηκε επανειλημμένα στο παρελθόν, ο αθλητικός νόμος μπορεί να θεσπίσει έναν αριθμό εύλογων προϋποθέσεων (που αποσκοπούν, ιδίως, στη διασφάλιση της εφαρμογής των βασικών αρχών της χρηστής διακυβέρνησης) για να μπορούν οι αθλητικοί οργανισμοί να επωφελούνται από την κρατική υποστήριξη και χρηματοδότηση , ωστόσο, δεν θα πρέπει να επιβάλλει αξιώσεις που αντίκεινται στην Ολυμπιακή Χάρτα
(για την Ολυμπιακές Επιτροπές) ή στο καταστατικό των σχετικών Διεθνών Ομοσπονδιών (για τις αντίστοιχες εθνικές ομοσπονδίες). Επιπλέον, τυχόν τέτοιες προϋποθέσεις πρέπει να συζητούνται εκ των προτέρων με τους σχετικούς αθλητικούς οργανισμούς.

Αυτή η προσέγγιση συνοψίζεται στο έγγραφο αναφοράς (επισυνάπτεται) που έχει εκπονηθεί ως αποτέλεσμα της Σύστασης 28 της Ολυμπιακής Ατζέντας 2020 για τη διευκόλυνση αρμονικών και παραγωγικών σχέσεων μεταξύ των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών / Εθνικών Ομοσπονδιών και των αντίστοιχων κυβερνητικών αρχών τους, διασφαλίζοντας παράλληλα τον πλήρη σεβασμό της αρχής της «υπεύθυνης αυτονομίας» και την αμοιβαία κατανόηση της δικαιοδοσίας και των ευθυνών του καθενός
.

Τέλος, έχουμε ήδη καταστήσει σαφές σε αρκετές περιπτώσεις
, ότι οι συγκεκριμένοι περιορισμοί που θεωρούνται μέρος αυτού του νόμου, δεν θα πρέπει να ισχύσουν αναδρομικά και είχαμε αντιληφθεί ότι θα είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τις ελληνικές αρχές για την αποσαφήνιση και επιβεβαίωση αυτής της ερμηνείας προκειμένου να αποφευχθούν παρανοήσεις ή νομικές διαφορές.

Υπολογίζουμε στην πλήρη υποστήριξή σας
, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε πως η προαναφερθείσα θέση μας θα εξεταστεί προσεκτικά κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα ομαλά και φιλικά, προς το συμφέρον του Ελληνικού Ολυμπιακού Κινήματος.

Δυστυχώς, λόγω των περιορισμών εξαιτίας του
Covid-19, δεν είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε δια ζώσης τους τελευταίους μήνες, ωστόσο ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να οργανώσουμε μια τέτοια συνάντηση.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας και παραμένουμε πλήρως στη διάθεσή σας σε περίπτωση που χρειάζεστε περαιτέρω διευκρινίσεις


Με εκτίμηση

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Μιτοχόνδρια & Κρεατίνη Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν γυμναζόμαστε νηστικοί;

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Ο μαραθωνοδρόμος που έχασε τον δρόμο στη Σαχάρα, πέρασε 9 ημέρες χωρίς νερό, έπινε τα ούρα του και αίμα νυχτερίδων Ημιμαραθώνιος Αθηνών, 12 Σεπτεμβρίου 2021. Στην τελική ευθεία!
Τι είναι και πως φεύγει το Υποδόριο και το Σπλαχνικό Λίπος Προβλήματα στο γόνατο
Nutrition News

CYBEX AVI

HOKA One One

Athens Company Run

Runster

Πρέπει να διαβάσετε
16 Σεπ 21
UA HOVR™ Mega 2 Clone: Τεχνολογικά Εξελιγμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε Δρομέα!
Η τεχνολογία στο επάνω μέρος του Mega 2 Clone, προσαρμόζεται ανάλογα με το σχήμα και το πάτημα του ποδιού κάθε δρομέα, με σκοπό να αποτρέπει τις τριβές που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς.
14 Σεπ 21
Τρέξε στον κορυφαίο Ημιμαραθώνιο του Navarino Challenge
Το Navarino Challenge, η κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού επιστρέφει για 9η χρονιά στην Costa Navarino και την Πύλο, στη Μεσσηνία, ενώνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Με το παγκόσμιο μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει»
03 Σεπ 21
New Balance Lerato: Περισσότερα χιλιόμετρα… γρηγορότερη αποκατάσταση…
Επιμέλεια: Γιωργος Σπύρος
Από καινοτομία που εξελίχθηκε σε απαίτηση, η προσθήκη πλάκας ανθρακονημάτων κυριαρχεί πλέον στη σχεδίαση των κορυφαίων αθλητικών παπουτσιών του κόσμου και γράφει το νέο κεφάλαιο στη βίβλο του τρεξίματος σε σελίδες γεμάτες (επιστροφή) ενέργεια(ς).
26 Αυγ 21
Πήγαινε το τρέξιμό σου μπροστά με το νέο βραβευμένο adidas 4DFWD
Η adidas παρουσιάζει τη νέα έκδοση του running παπουτσιού, adidas 4DFWD, που αποτελεί το επόμενο βήμα στην καινοτομία της σχεδιασμένης με βάση data, 3D printed ενδιάμεσης σόλας, η οποία δημιουργήθηκε για να σε πηγαίνει μπροστά.
19 Αυγ 21
Ξεκίνησε ο Άγης την προσπάθεια του «2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή» (UPDATE 10/9)
Είμαι ο Άγης Εμμανουήλ, είμαι ηθοποιός, αλλά  τα τελευταία 7 χρόνια η ενασχόληση μου με την υπεραπόσταση έχει κερδίσει μεγαλύτερο μέρος στην καρδιά μου από ότι το θέατρο.


©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse