New Balance Prism
Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Roly Greece NSCoaching My Athlete Energy Photos Trinews.gr Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony
Metron Group
Volos Run
Kallithea Run
Nafplio Marathon
X-treme Stores

26 Σεπ 20 ← πίσω

Αγώνες Στίβου Διαχρονικών Αθλητών Νάξου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ  ΣΤΙΒΟΥ ΝΑΞΟΥ

                                             (Σ.Ε.Β.Α.Σ .ΝΑΞΟΥ)

                                Έδρα:  Χώρα Νάξου    τ.κ.84300

                                            ΝΑΞΟΣ   ΚΥΚΛΑΔΕΣ

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΣΕΒΑΣ ΝΑΞΟΥ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,  ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟ, ΝΑΞΙΑΚΟΣ ΓΣ

ΟΙ Αγώνες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της ΟΕΒΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

   Ο ΣΕΒΑΣ ΝΑΞΟΥ υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ) και σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  διοργανώνει Αγώνες Στίβου Διαχρονικών Αθλητών για να τιμηθεί η μνήμη δύο μεγάλων αθλητών και δύο πολύ καλών φίλων, του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ .

Λίγα λόγια για τους μεγάλους αυτούς αθλητές:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗΣ: Πρωταθλητής, Σημαιοφόρος της ΑΕΚ, 6ος Βαλκανιονίκης, 3ος Πανελληνιονίκης, αποτελεσματικός προπονητής, διαχρονική η προσφορά του στον αθλητισμό. Άνθρωπος της προσφοράς με πολλά μετάλλια και διακρίσεις όχι μόνο στην ΑΕΚ αλλά και στη Νάξο. Ο Δημήτρης Περιστεράκης διακρίθηκε στον κλασικό αθλητισμό. Αποτελούσε τον βασικό ακοντιστή της ΑΕΚ για 15 χρόνια, από το 1953 έως το 1968. Το 1953 ήταν 2ος Πανελληνιονίκης στον Ακοντισμό ενώ μέχρι το 1959 έμπαινε πάντοτε στην εξάδα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, με συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διετέλεσε για χρόνια κριτής του ΣΕΓΑΣ, συμμετέχοντας με αυτήν την ιδιότητα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου ως τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Διετέλεσε κατά σειρά ετών πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίου με σημαντικότερη πρωτοβουλία εκτός των άλλων, να γίνει ο Στίβος 400μ αντί 350μ. Αγωνίστηκε με σθένος για την υλοποίηση της ιδέας του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου και έτσι μετά την περάτωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, το κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νάξου, ονομάστηκε το 2009 προς τιμή του «Δημήτριος Περιστεράκης». Το 2017 τον τίμησε η ΑΕΚ σε εκδήλωση που έγινε στη Νάξο στο Θεατρικό Μουσείο «Ιακ. Καμπανέλλης»

               

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Μια μεγάλη μορφή του κλασικού αθλητισμού της Ελλάδας, υπηρέτησε τον Στίβο ως προπονητής ,ως μέλος ΔΣ της ΑΕΚ αλλά και του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ. Πολύ καλός φίλος της Νάξου, και αρωγός των ΜΑΝΔΗΛΑΡΕΙΩΝ για μια δεκαετία με τη συμμετοχή των μεγάλων ονομάτων της ΑΕΚ και όχι μόνο. Ο Γιώργος Παπαβασιλείου αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΑΡΗ και της ΑΕΚ είχε προσωποποιήσει το αγώνισμα των 3.000μ στηπλ (φυσικά εμπόδια) και είχε το προσωνύμιο «αέρινος» για τον τρόπο που περνούσε τα εμπόδια. Είχε καταρρίψει 12 φορές το πανελλήνιο ρεκόρ. Κατέκτησε 11 πρωταθλήματα (ανδρών), στέφθηκε 7 φορές Βαλκανιονίκης και δύο χάλκινος, κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στους Μεσογειακούς (1955, 1959), πήρε την 8η θέση στους Πανευρωπαϊκούς του 1958. Μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης (1956, 8.55.6) και της Ρώμης (1960, 8.51.2).Εκτός από το αγώνισμα των στηπλ αγωνιζόταν και στα 5.000μ όπου είχε καταρρίψει τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ, 14.41.2 το 1955, 14.35.8 το το 1956 και 14.34.4 το 1958 αγώνισμα στο οποίο στέφθηκε και επτά φορές Πανελληνιονίκης. Στο ίδιο αγώνισμα κατέκτησε δύο ασημένια και δύο χάλκινα Βαλκανικά μετάλλια.   Το 1955 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ κορυφαίος Έλληνας αθλητής.

 

  Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Νάξου με ώρα έναρξης στις 16:00 το απόγευμα  της 26ης Σεπτεμβρίου 2020.  


Παράλληλα θα διεξαχθούν αγωνίσματα αναπτυξιακών ηλικιών 80μ , 1000μ , Μήκος. Αγόρια και κορίτσια  2006 έως  2008.

 

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ    ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

 ΔΡΟΜΟΙ: 100μ, 800μ, 5000μ, Δυναμικό Βάδισμα 3000μ.

ΑΛΜΑΤΑ: Μήκος , Ύψος

ΡΙΨΕΙΣ:  Δίσκος Σφαίρα, Ακόντιο

 

ΒΑΡΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΡΙΨΕΩΝ

ΑΝΔΡΕΣ

ΗΛΙΚΙΑ                  ΣΦΑΙΡΑ            ΔΙΣΚΟΣ              ΑΚΟΝΤΙΟ

35-49                   7,260 kg             2 Kg                   800 gr

50-59                          6 Kg            1,5 Kg                 700 gr

60-69                          5 Kg               1 Kg                 600 gr

70-79                          4 Kg               1 Kg                 500 gr

80+                             3 Kg               1 Kg                  400 gr

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 ΗΛΙΚΙΑ               ΣΦΑΙΡΑ                   ΔΙΣΚΟΣ                  ΑΚΟΝΤΙΟ

 35-49                      4 Kg                       1 Kg                          600 gr

50-59                       3 Kg                       1 Kg                         500 gr

60-74                       3 Kg                       1 Kg                         500 gr

75+                          2 Kg                  0,750 Kg                       400 gr

 

 

-          Οι Αγώνες απευθύνονται σε αθλητές και αθλήτριες 35 ετών έως 105 ετών .

-          Η τελική κατάταξη των αθλητών, θα υπολογίζεται ανά πενταετία. π.χ. 35-39…40-44…κτλ

-          Ο κάθε αθλητής /τρια αγωνίζεται με δική του ευθύνη.

-          Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, πριν τη συμμετοχή τους.

-          Οι αθλητές/τριες έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε δύο αγωνίσματα.

-          Θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες και κύπελλο στον πρώτο αθλητή.

-          Οι δηλώσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται μέχρι τις 23/09/2020  στο e-mail: sevasnaxou@hotmail.com με τα πλήρη στοιχεία των αθλητών, ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο, αγώνισμα, σύλλογος, τηλέφωνο, αλλά και στη γραμματεία του Σταδίου μισή ώρα πριν την έναρξη του αγωνίσματος.

-          Οι αθλητές/τριες καλούνται να έχουν μαζί τους την αθλητική τους ταυτότητα, διαφορετικά να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

-          Στα αγωνίσματα των δρόμων θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση (photo-finish) , εφόσον ανταποκριθεί ο ΣΕΓΑΣ στο αίτημά μας.

-          Στους αγώνες θα βρίσκονται επίσημοι κριτές.

-          Όλοι οι παρευρισκόμενοι στον χώρο του σταδίου καλούνται να κάνουν χρήση αντισηπτικού να κρατούν αποστάσεις 1,5 μ και να έχουν μαζί τους μάσκα.

-          Στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου επιτρέπεται να είναι παρόντες μόνο οι αθλητές, οι κριτές και οι βοηθοί-εθελοντές.

-          Μετά τους αγώνες θα ακολουθήσει τιμητική εκδήλωση σε εξωτερικό χώρο.

 

Θα ακολουθήσει και συμπληρωματικό κείμενο της προκήρυξης, που θα αφορά στις μειωμένες τιμές διαμονής, εισιτηρίων και εστίασης.

 

ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΕΓΑΣ-ΓΓΑ 

Η Οργανωτική Επιτροπή θα τηρήσει όλα τα υγειονομικά μέτρα, που προβλέπει το Πρωτόκολλο που κατήρτισε ο ΣΕΓΑΣ και η ΓΓΑ, για την ασφαλέστερη συμμετοχή των αθλητών, κριτών και βοηθητικού προσωπικού στους αγώνες. 

Η συμμετοχή των αθλητών/τριών θα επιτρέπεται μόνον εφόσον προσκομίσουν στην γραμματεία του αγώνα, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το έντυπο για τον covid-19, σύμφωνα με την οποία πληρούν τα κριτήρια για την ασφαλή συμμετοχή τους στους αγώνες.

Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να τo προσκομίσουν, θα υπάρχουν διαθέσιμες φόρμες και στη Γραμματεία. 

Στην γραμματεία του αγώνα οι αθλητές/τριες θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους και θα παραδίδουν την Υπεύθυνη Δήλωση τηρώντας τις αποστάσεις του 1,5μ σε όλα τα επίπεδα και φορώντας την προστατευτική τους μάσκα. 

Το προσωπικό της γραμματείας καθώς και οι κριτές θα φορούν προστατευτικές μάσκες και όπου χρειάζεται θα χρησιμοποιούν γάντια μιας χρήσης. 

Στους χώρους διεξαγωγής των αγωνισμάτων αλλά και στην γραμματεία θα υπάρχει αντισηπτικό για τους κριτές, αλλά και τους συμμετέχοντες αθλητές. Θα προσδιοριστεί συγκεκριμένος κλειστός χώρος, που θα βρίσκεται σε απόσταση από τους υπόλοιπους χώρους, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την περίπτωση που παρουσιαστεί ύποπτο κρούσμα. 

Για την αποφυγή συνωστισμού κατά τη διάρκεια της εκκίνησης , οι δρομείς στο αγώνισμα των 100μ θα κατανεμηθούν ανά τρεις στους διαδρόμους (1-3-5 ή 2-4-6). Για τα δρομικά αγωνίσματα των 800μ και 5000μ θα ληφθεί μέριμνα, ώστε να τηρηθούν οι αποστάσεις κατά την εκκίνηση.  Συνιστάται στους συμμετέχοντες αθλητές να φορούν την προστατευτική μάσκα μέχρι την έναρξη της αθλητικής τους δραστηριότητας.  Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές/τριες οφείλουν να έχουν μαζί τους μία μικρή ατομική πετσέτα χειρός.

Οι αθλητές φροντίζουν, ώστε τα προσωπικά τους αντικείμενα, ο ρουχισμός και το σακίδιό τους να  βρίσκονται σε ικανή απόσταση, τουλάχιστον 1,5μ από τα αντίστοιχα των συναθλητών τους. 

Οι απονομές θα γίνουν τηρώντας απόλυτα τους κανόνες απόστασης και περιορισμού επαφών, με  απομακρυσμένες θέσεις βάθρων και χρήση γαντιών. 

Στους χώρους πλησίον της διεξαγωγής των αγωνισμάτων θα απαγορεύεται η προσέγγιση σε πρόσωπα,  που δεν έχουν συγκεκριμένη αρμοδιότητα. 

Για την ενημέρωση των αθλητών σχετικά με τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου, θα υπάρχουν  ειδικές σημάνσεις και θα γίνονται τακτικές ενημερώσεις με οδηγίες και συστάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής κατά τη διάρκεια των αγώνων.


ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

                                                        26/09/2020

 

ΩΡΕΣ

ΔΡΟΜΟΙ

ΑΛΜΑΤΑ

ΡΙΨΕΙΣ

16:00

100μ Α

 

 

16:10

100μ Γ

 

ΣΦΑΙΡΑ Α

16:20

80μ αγοριών

 

 

16:30

80μ κοριτσιών

 

ΣΦΑΙΡΑ Γ

16:45

800μ Α

 

 

17:15

800μ Γ

ΜΗΚΟΣ Α-Γ

 

17:40

 

ΥΨΟΣ Α-Γ

 

18:00

1000μ αγοριών

ΜΗΚΟΣ αγοριών - κοριτσιών

ΑΚΟΝΤΙΟ Α-Γ

18:15

1000μ κοριτσιών

 

 

18:30

5000μ Α-Γ

 

ΔΙΣΚΟΣ Α-Γ

19:30

3000μ  Α-Γ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ

 

 

           ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

 

     Στο πρόγραμμα πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές, ανάλογα τις συμμετοχές και την προσαρμογή  του στους κανονισμούς προστασίας από τον covid-19.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Κατερίνα Στεφανίδη: «Αν είχα μείνει στην Ελλάδα, θα είχα παρατήσει τον αθλητισμό» Ημών των ιδίων… Σύντομο αφιέρωμα σε εκείνους που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στους δρόμους αποστάσεων στην Κρήτη

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Δημοφιλή αθλήματα για στοίχημα στην Ελλάδα Ground Contact Time - χρόνος επαφής με το έδαφος
Ραχιαίοι: Πόσο σημαντικοί είναι και ποιες ασκήσεις και διατάσεις να κάνω Back Squat vs Front Squat: Ποια είναι η διαφορά
FitnessPulse

adidas Supernova at Cosmos Sport

Alexander the Great Marathon

FitnessPulse.gr
Runster
Πρέπει να διαβάσετε
18 Σεπ 20
Δοκιμάσαμε το νέο adidas Supernova στα COSMOS SPORT και νιώθουμε πιο έτοιμοι για προπόνηση!
Το ολοκαίνουριο adidas Supernova «έφτασε» στο cosmossport.gr, συνεχίζοντας την παράδοση αξιοπιστίας και σταθερότητας της σειράς Supernova που έχει καθιερώσει η adidas τα τελευταία χρόνια.
01 Σεπ 20
NB FuelCell Prism: Το μόνο που μετράει είναι η ταχύτητα
Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος
Τον Σεπτέμβρη περιμένουμε με αγωνία την κυκλοφορία του νέου FuelCell Prism της New Balance. Ένα γρήγορο και ελαφρώς υποστηρικτικό παπούτσι που έρχεται να καλύψει το κενό για όσους θέλουν την ταχύτητα και την ήπια υποστήριξη χωρίς να περιοριστούν.
11 Αυγ 20
Τρέξτε στον κορυφαίο ημιμαραθώνιο του Navarino Challenge στην πανέμορφη Βοϊδοκοιλιά!
Η πολυβραβευμένη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού Navarino Challenge έρχεται για 8η συνεχή χρονιά στις 16-18 Οκτωβρίου 2020, στη Μεσσηνία, την Πύλο και την Costa Navarino. Πιστή στο παγκόσμιο μήνυμα της «ο αθλητισμός ενώνει», θα συνδέσει ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων,

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse