Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Άρθρα
Saucony
X-treme Stores

17 Σεπ 20 ← πίσω

Δημοφιλή αθλήματα για στοίχημα στην Ελλάδα

Εάν έχετε ποτέ μπει σε κάποια ιστοσελίδα αθλητικού στοιχήματος, θα παρατηρήσετε μεγάλη πληθώρα από αθλήματα τα οποία έχει στη διάθεσή του ο παίκτης προκειμένου να στοιχηματίσει. Μιλάμε ακόμα και για 30 και πλέον επιλογές με πολύ δημοφιλή αθλήματα, αλλά και με λιγότερο δημοφιλείς επιλογές και σε κάποιες περιπτώσεις σε αθλήματα που ενδεχομένως να μην έχετε ακούσει ποτέ στη ζωή σας.

 

Γνωρίζετε για παράδειγμα τα κέλτικα αθλήματα, το μπάντι ή το φλόρμπολ; Πιθανότατα όχι, όμως παρόλα αυτά έχετε τη δυνατότητα να στοιχηματίσετε σε τέτοιες επιλογές, που για τους περισσότερους Έλληνες φαντάζομαι ακραίες.

 

Στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα όπου ασχολούνται με τα αθλήματα και με το στοίχημα, υπάρχουν φυσικά διαφορετικές επιλογές και δημοφιλή αθλήματα. Πιο συγκεκριμένα, για τη χώρα μας τα πιο δημοφιλή αθλήματα είναι σίγουρα το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Ακολουθούν κατά σειρά το βόλεϊ, το πόλο και το τένις.

 

 

Η σωστή στοιχηματική προσέγγιση


Οι Έλληνες και οι ξένοι παίκτες εγγράφονται σε κάποια αξιόπιστη στοιχηματική ιστοσελίδα και μπορούν να ξεκινήσουν να πραγματοποιούν τα αθλητικά τους στοιχήματα. Επισκεφθείτε το bestcasinosites.net για βρείτε τις πιο αξιόπιστες στοιχηματικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα.

 

Στη συνέχεια, δύο είναι κατά βάση τα κύρια ερωτήματα για τους παίκτες του στοιχήματος: ποια αθλήματα θα πρέπει να επιλέξει κάνεις και πόσα από αυτά για να στοιχηματίσει; Οι συγκεκριμένες αποφάσεις είναι πιο εύκολες εφόσον κάποιος είναι φίλαθλος και παρακολουθεί ένα ή περισσότερα αθλήματα από κοντά. Ορισμένοι συνήθως επιλέγουν απλά να στοιχηματίσουν σε όλα τα αθλήματα που γνωρίζουν και τα οποία τους αρέσει να παρακολουθούν.

 

Η συγκεκριμένη προσέγγιση είναι πραγματικά λογική, καθώς πρόκειται για παιχνίδια και αθλήματα τα οποία ακολουθούν και κατανοούν καλύτερα. Για κάποιους άλλους, ωστόσο, οι επιλογές αυτές δεν είναι καθόλου εύκολες. Όταν παρακολουθείς πολλά αθλήματα, δεν είσαι σίγουρος ότι θέλεις τελικά να στοιχηματίσεις σε όλα αυτά. Κάποιοι άλλοι πάλι ακολουθούν κάποιο συγκεκριμένο σπορ και αναρωτώνται κατά πόσο είναι καλό να περιορίζουν τις επιλογές τους σε ένα και μόνο άθλημα. Υπάρχουν τέλος και εκείνοι που επιθυμούν να ξεκινήσουν να στοιχηματίζουν σε αθλητικά γεγονότα αλλά δεν γνωρίζουν ποιο άθλημα να ακολουθήσουν.

 

Υπάρχει κάποια σωστή προσέγγιση για τα παραπάνω και ποια είναι τα καλύτερα αθλήματα για να στοιχηματίσει κάνεις; Δυστυχώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τα ερωτήματα αυτά. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρίσκει ο καθένας τι ακριβώς είναι πιο κατάλληλο για τον ίδιο. Κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα αν δεν γνωρίζει τις προσωπικές σου επιλογές και γνώσεις. Αυτό που μπορούμε να πούμε στο σημείο αυτό είναι ποια είναι τα πιο δημοφιλή αθλήματα στην Ελλάδα και ποιες περίπου επιλογές σας προσφέρονται σε αυτά.

 

 

Τα κυρίαρχα αθλήματα στην Ελλάδα

Όπως αναφέρθηκε ήδη, τα κυρίαρχα αθλήματα είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο και το τένις. Tα συγκεκριμένα αθλήματα προσφέρουν στους παίκτες πολλές δυνατότητες για να στοιχηματίσουν. Επίσης είναι διαθέσιμα ευρέως για να τα παρακολουθήσει κάνεις μέσω τηλεόρασης ή μέσω διαδικτύου. Καθημερινά δημοσιεύονται στο διαδίκτυο αλλά και σε εφημερίδες και περιοδικά του χώρου πάρα πολλές πληροφορίες που αφορούν τα συγκεκριμένα τμήματα, τις ομάδες αλλά και τις διοργανώσεις στις οποίες μετέχουν οι διάφοροι σύλλογοι. 

 

Επειδή τα συγκεκριμένα αθλήματα που αγαπούν οι Έλληνες είναι κατά βάση τα πιο δημοφιλή στον κόσμο, αυτό σημαίνει πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να στοιχηματίσει κανείς σε αυτά. πρόκειται για γεγονότα και για αγώνες που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση και σε κάποιες περιπτώσεις είναι διαθέσιμα καθόλη τη διάρκεια του έτους (πχ. στο τένις). Οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος στοιχηματίζουν σε μεγάλο αριθμό από αγώνες, θεωρώντας πως έτσι βελτιώνουν τις πιθανότητες τους να κερδίσουν χρήματα.

 

Ωστόσο, στην πραγματικότητα το αντίθετο είναι αυτό που έχει σημασία. Η ποιότητα των στοιχημάτων αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας και όχι ο μεγάλος αριθμός των πονταρισμάτων. Με άλλα λόγια, όσο λιγότερα πονταρίσματα κάνουμε, τόσο υψηλότερες είναι συνήθως ποιοτικά οι επιλογές μας. Το παν είναι να είναι κανείς επιλεκτικός, να έχει μελετήσει και να ξέρει τι ακριβώς στοιχηματίζει.

 

Όσα κι αν γνωρίζουμε για κάποιο συγκεκριμένο άθλημα, είναι αδύνατο να κάνουμε συνεχώς καλές εκτιμήσεις όταν προσπαθούμε ουσιαστικά να προβλέψουμε τι θα συμβεί σε καθένα από τους διαθέσιμους αγώνες ξεχωριστά. Αντίθετα, όταν είμαστε επιλεκτικοί και κάνουμε σωστά τις επιλογές μας, οι πιθανότητες μας να κάνουμε τελικά καλές επιλογές αυξάνονται δραματικά. Σημειώστε πως καθημερινά υπάρχουν πραγματικά εκατοντάδες επιλογές αγώνων στους οποίους μπορούμε να στοιχηματίσουμε.

 

 

Στοιχηματίζοντας στο ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο είναι σίγουρα ο βασιλιάς των σπορ και αναμφίβολα αυτό ισχύει και για την Ελλάδα. Πρόκειται μακράν για το πιο δημοφιλές στοιχηματικά σπορ. Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες προσφέρουν στο σύνολό τους τα μεγάλα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων και την ελληνική Superleague. Μπορείτε εάν το επιθυμείτε να βρείτε σε κάποια στοιχηματικές ιστοσελίδες και χαμηλότερες κατηγορίες, ενώ διαθέσιμη είναι πάντα και οι αγώνες του κυπέλλου.

 

Όσο μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής είναι γενικά μία διοργάνωση, όπως το Champions League ή του Μουντιάλ, τόσο αντίστοιχα καλύτερες είναι και οι διαθέσιμες επιλογές στοιχήματος, από πλευράς πλήθους διαθέσιμων αγορών, αλλά και αναφορικά με το μέγεθος των αποδόσεων. Υπάρχουν πάρα πολλές στοιχηματικές αγορές στο ποδόσφαιρο, όμως οι πιο δημοφιλείς είναι η επιλογή του Νικητή του Αγώνα, τα Over/Under στα γκολ, η πρόβλεψη για Ημίχρονο/Τελικό αποτέλεσμα, η Διπλή Ευκαιρία, το Ακριβές Σκορ αγώνα το αν θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες ή όχι κλπ.

 

Τις συγκεκριμένες επιλογές μπορεί να τις επιλέξει κάνεις και συνδυαστικά, δημιουργώντας π.χ. ένα στοίχημα με δύο αγορές του ίδιο αγώνα και φυσικά πέρα από τα μονά αποδεκτά στοιχήματα, υπάρχουν και τα διάφορα συστήματα που μπορεί να παίξει κανείς και η κλασική επιλογή των παρολί, ο παίκτης επιλέγει πολλά γεγονότα στο δελτίο του, τα οποία θα πρέπει να επαληθευτούν όλα για να κερδίσει, ρίχνοντας την πιθανότητα επιτυχίας, αλλά αυξάνοντας αντίστοιχα τα πιθανά κέρδη από τις επιλογές του αυτές.

 

Στοιχηματίζοντας στο μπάσκετ

Το μπάσκετ είναι πάρα πολύ αγαπητό στην Ελλάδα και φυσικά μεγάλο ρόλο σε αυτό έχουν παίξει οι επιτυχίες των ελληνικών ομάδων σε επίπεδο εθνικών ομάδων αλλά και συλλόγων τις τελευταίες δεκαετίες. Μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την αγορά του μπάσκετ, περισσότερο από πολλούς άλλους λαούς. Όταν κάνεις ασχολείται με το μπάσκετ στοιχηματικά μπορεί να βρει ουσιαστικά στο διαδίκτυο όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα και τις διοργάνωσης, όπως συμβαίνει αντίστοιχα και με το ποδόσφαιρο.

 

Τα βασικά πρωταθλήματα βρίσκονται στην Ευρώπη και φυσικά συμπληρώνονται από το NBA, που θεωρείται το πιο ακριβό και το πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα στον πλανήτη. Παρότι το μπάσκετ στις υπόλοιπες ηπείρους δεν είναι τόσο δημοφιλές, μπορεί κανείς να βρει πρωταθλήματα και διοργανώσεις στις περιοχές αυτές με ευκολία. Οι Έλληνες παίκτες στοιχηματίζουν πιο πολύ σε αγώνες της Ευρωλίγκας, του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ και του κυπέλλου και στο NBA. Οι επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους στοιχηματικά έχουν να κάνουν με την επιλογή του νικητή του αγώνα που μπορεί να περιλαμβάνει την ισοπαλία ή και όχι (πρόβλεψη νικητή μετά τις οποίες παρατάσεις).

 

Φυσικά το να προβλέψει κάνεις με ισοπαλία σε αγώνες που μπαίνουν δεκάδες πόντοι είναι πραγματικά εξαιρετικά σπάνιο, αλλά ταυτόχρονα και κερδοφόρο. Τα σύνολα πόντων έχουν μεγάλη σημασία στο μπάσκετ. Στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα έχουμε κατά κύριο λόγο ως δημοφιλείς επιλογές το Over/Under 2,5 γκολ ή το Over/Under 3,5 γκολ. Στο μπάσκετ αντίστοιχα επειδή ο αριθμός των πόντων είναι πολύ μεγαλύτερος έχουμε πολύ περισσότερες αγορές όσον αφορά τα Over/Under πόντων, τις οποίες κάθε φορά προσαρμόζει η στοιχηματική ιστοσελίδα. Πρόκειται για μία πολύ δημοφιλή αγορά. Άλλες ενδιαφέρουσες και δημοφιλείς αγορές στο μπάσκετ βασίζονται κυρίως στην επιλογή νικητή με χάντικαπ. Επειδή γενικά είναι πιο εύκολο να προβλεφθεί ο νικητής του αγώνα, γι’ αυτό χρησιμοποιείται το χάντικαπ πόντων που λειτουργεί ως πλεονέκτημα για τη μία ομάδα και μειονέκτημα για την άλλη ομάδα, με σκοπό να έρθουν πιο κοντά στο 50-50% οι προβλέψεις νίκης του αγώνα. 

 

Στοιχηματίζοντας στο βόλεϊ και στην υδατοσφαίριση

Τα στοιχήματα στο βόλεϊ και στο πόλο μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Και πάλι έχουμε την κλασική επιλογή του Νικητή Αγώνα, που αποτελεί ουσιαστικά κλασική αγορά για όλα τα αθλήματα. Πολλές φορές, επειδή υπάρχουν μεγάλα φαβορί και αντίστοιχα μεγάλα αουτσάιντερ σε κάποιους αγώνες, χρησιμοποιείται και εδώ η επιλογή του χάντικαπ, προσφέροντας κάποιo προβάδισμα η μειονέκτημα αντίστοιχα στα σετ (βόλεϊ) ή στα γκολ (πόλο) σε κάθε ομάδα. Τα σύνολα πόντων έχουν και αυτά την παρουσία τους στα συγκεκριμένα αθλήματα και μάλιστα χωρίζονται και ανά περίοδο ή ανά σετ και προσφέρονται σε ακόμα περισσότερες επιλογές στον παίκτη του στοιχήματος.

 

Αντίστοιχα, μπορεί κανείς να επιλέξει ποια ομάδα θα κερδίσει μία συγκεκριμένη περίοδο ή κάποιο συγκεκριμένο σετ, εάν το παιχνίδι στο βόλεϊ θα κριθεί στο 5ο σετ κλπ. Υπάρχει ακόμα και το ακριβές σκορ στο βόλεϊ και φυσικά τα πονταρίσματα στους πρώτους σκόρερ και στα δύο αθλήματα καθώς πρόκειται για παιχνίδια με πολλούς πόντους και γκολ που ευνοούν τέτοιες επιλογές στοιχημάτων.

 

Στοιχηματίζοντας στο τένις 

Το τένις αποτελεί το πιο δημοφιλές ατομικό άθλημα, τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στον κόσμο. Είναι πραγματικά πολύ θετικό για τους παίκτες του στοιχήματος το γεγονός πως διεξάγονται αγώνες τένις καθόλη τη διάρκεια του έτους, όταν για παράδειγμα ατομικά αθλήματα έχουν παύση της δραστηριότητας τους.

 

Οι πιο κλασικές επιλογές για το τένις είναι φυσικά ο Νικητής του Αγώνα, το ποιος θα κερδίσει το πρώτο σετ ή το πρώτο γκέιμ αντίστοιχα στο παιχνίδι, το Ακριβές Σκορ του αγώνα σε σετ, στα πόσα γκέιμ θα παιχτεί το κάθε σετ, αν θα υπάρξουν tie breaker στο πρώτο ή σε κάποιο άλλο σετ κλπ. Ουσιαστικά μπορούμε να πούμε πως στο τένις έχουμε κατά βάση στοιχήματα στα γκέιμ, στοιχήματα στα σετ, στοιχήματα στους πόντους και διάφορες άλλες υποκατηγορίες. 

 

Αρκετά ακόμη αθλήματα έχουν κάποια δημοτικότητα τους παίκτες του στοιχήματος στην Ελλάδα. Θα πρέπει να μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και οι αγώνες Formula 1 και γενικότερα ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, υπάρχουν ιπποδρομίες και κυνοδρομίες, αγώνες στίβου και τεράστιο ακόμα πλήθος από ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες προσφέρουν πάρα πολλές επιλογές και κάθε χρόνο βλέπουμε όλο και κάτι νέο να προστίθεται στη λίστα τους.

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Γιατί το τρέξιμο βοηθά στην λήψη των αποφάσεων; 5 τρόποι για να ξαναβάλεις τη διασκέδαση στο τρέξιμο

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
4 βασικές ασκήσεις για να βελτιώσεις την τεχνική σου στο τρέξιμο 12 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο τρέξιμο τον χειμώνα
Τρέξιμο στο χιόνι, από την θεωρία στην πράξη! Το Καλλιμάρμαρο όπως δεν το έχετε ξαναδεί!
FitnessPulse

Runster

FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
11 Φεβ 21
Δοκιμάζουμε το νέο adidas ULTRABOOST 21 - Μια HI ENERGY εμπειρία running
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η adidas παρουσίασε πριν λίγες μέρες το νέο ULTRABOOST 21, την ανανεωμένη έκδοση του πιο επιτυχημένου running παπουτσιού της εταιρείας και μας υπόσχεται πως αυτό το running μοντέλο θα μας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας σε κάθε διασκελισμό.
27 Ιαν 21
Cryosauna Therapy: Κλείσε θέση στην Ολόσωμη Κρυοθεραπεία που θα απογειώσει τις επιδόσεις σου!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων. Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι μία διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζονται στο σώμα μας πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που ενισχύουν την θεραπευτική δράση
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse