Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Άρθρα
Saucony
Efklios Marathon
Olympic Health Run
X-treme Stores

07 Νοέ 20 ← πίσω

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που ...δεν έγινε

επιμέλεια: Στέφανος Αντωνάκης. Πρόλογος: Κώστας Παλάντζας

Φέτος δεν διεξήχθη στη χώρα μας, ούτε ένας αγώνας Μαραθωνίου. Μετά τις αναβολές ή ματαιώσεις της Άνοιξης, όλα έδειχαν ότι το φθινόπωρο κάτι θα μπορούσε να γίνει. Τελικά άλλες ήταν οι αρχικές εγκρίσεις της ΓΓΑ, και άλλες οι μετέπειτα αποφάσεις, σε αντίθεση με ομαδικά αθλήματα. Η τελευταία ελπίδα που υπήρχε για διεξαγωγή ενός Μαραθωνίου, έστω όχι με μαζική συμμετοχή, αλλά μόνο με διακεκριμένους δρομείς, ήταν με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γινόταν αύριο στον Σχοινιά. Τελικά και αυτό ματαιώθηκε καθώς η ΓΓΑ δεν έδωσε το οκ στο απόλυτα λειτουργικό πρωτόκολλο που κατέθεσε η διοργάνωση.

 

Ο Στέφανος Αντωνάκης με έργο εβδομάδων, είχε ετοιμάσει ένα ακόμη εξαιρετικό αφιέρωμα για τον αγώνα, και για κάθε μαραθωνοδρόμο που θα έτρεχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Με την ματαίωση του αγώνα, το αφιέρωμα προφανώς δεν έχει το ίδιο νόημα. Με σεβασμό στο μεράκι του συγγραφέα και επιπλέον για λόγους αρχείου για όποιον τώρα και οποτεδήποτε στο μέλλον θέλει να μελετήσει όσα έγραψε, τελικά απόφασίσαμε να το δημοσιεύσουμε.

 

Όπως μας ενημερώνει ο Στέφανος Αντωνάκης (φωτογραφία από τον Μαραθώνιο Αθήνας 1998 με τη σύζυγό του Ευαγγελία), την προηγούμενη Κυριακή είχε την τύχη να τρέξει στον τελευταίο μέχρι νεωτέρας αγώνα που έγινε στη χώρα μας, τον Αρκάδιο Δρόμο στο Ρέθυμνο. Αγώνα που έρχεται από το πολύ μακρινό παρελθόν, καθώς έγινε για 80η φορά! Τονίζει τον υποδειγματικό τρόπο διεξαγωγής του με το πλέον αυστηρό πρωτόκολλο. Για την ιστορία, ο διαχρονικός μαραθωνοδρόμος τερμάτισε σε 2.09.34 τον αγώνα που ήταν απόστασης 22.600 μέτρων.

 

 

Πριν περάσουμε στην παρουσίαση του αφιερώματος, δεν μπορούμε να μην αναπολήσουμε ότι σήμερα και αύριο θα ήταν η ημέρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Το απόγευμα θα γινόταν ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων, και αύριο το πρωί όλες οι άλλες αποστάσεις. Κάθε τέτοια ημέρα δημοσιεύαμε την πρόγνωση του καιρού, και για λόγους αρχείου θα βάλουμε τους πίνακες, πώς θα ήταν ο καιρός όταν θα τρέχαμε:

 

Αθήνα – Σάββατο

 

 

Μαραθώνας – Κυριακή

 

 

Αθήνα – Κυριακή

 

 

Περνάμε λοιπόν στην παρουσίαση του μεγάλου αφιερώματος από τον Στέφανο Αντωνάκη:


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, Σχινιάς, 08 Νοεμβρίου 2020

Επιμελείται και αναλύει ο Στέφανος Αντωνάκης


Α. Αντί προλόγου…

Β. Χρήσιμες οδηγίες για τον Μαραθώνιο στο Σχινιά.

Γ. Εμπειρικός πίνακας 35 περασμάτων (για επιδόσεις από 2:18’30’’ έως και 3:45’10’’), ως μπούσουλας στην προσπάθεια των επίλεκτων αθλητών μας.

Δ. Ποιοι θα είναι οι νικητές;

Ε. Εκτιμώμενοι χρόνοι άφιξης 34 αθλητών.

ΣΤ. Και κάποια σχόλια επί προσωπικού…Α. Αντί προλόγου…

Και κάπως έτσι, με αυτά και με εκείνα, φτάσαμε στην τελική ευθεία για το σημαντικότερο γεγονός της δρομικής χρονιάς. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, την Κυριακή 08 Νοεμβρίου 2020, στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά Εκατό αθλητές θα συμμετάσχουν στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου. Ιδιάζουσες οι συνθήκες αυτή τη χρονιά… Δεν έχουμε προσκύνημα στο Καλλιμάρμαρο εφέτος. Η Κλασσική Διαδρομή δεν θα γεμίσει από εκείνο το πολύχρωμο πλήθος δρομέων και θεατών, που μετατρέπουν τον αγώνα σε μια τεράστια γιορτή. Εφέτος ο ηλεκτρισμός και η (σχεδόν Διονυσιακή) ατμόσφαιρα θα απουσιάζουν. Κι ωστόσο, αυτό που θα είναι παρόν τώρα και πάντα, εκείνο που παραμένει αναλλοίωτο είναι το πνεύμα του Μαραθωνίου. Το πείσμα, η ψυχή, η προσήλωση, η υπέρβαση των ορίων, η δήλωση ότι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα αρκεί να το πιστέψουμε και ν’ αγωνιστούμε. Αυτό δεν αλλάζει, με μάσκες ή χωρίς, με μέτρα και περιορισμούς – και για τούτο αδημονούμε να παρακολουθήσουμε άλλη μια φορά τους κορυφαίους δρομείς της χώρας μας να αναμετρώνται με τον εαυτό τους και την ιστορία.

Πάγια συνήθεια του γράφοντα παραμονές μεγάλων διοργανώσεων, είναι η παράθεση κάποιων καλοπροαίρετων συμβουλών και σχολίων, απόσταγμα της πολυετούς εμπειρίας μου, ώστε να βοηθήσω όπως μπορώ με τον τρόπο μου τον αγώνα των αθλητών μας. Δεν διεκδίκησα ποτέ ρόλο μέντορα ή προπονητή – δεχτείτε τις παρατηρήσεις μου ως τις προτάσεις ενός εραστή των αγώνων, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και αν μπορέσετε κάτι θετικό να αποκομίσετε από αυτές, εγώ θα πορεύομαι ευτυχής.Β. Χρήσιμες οδηγίες για τον Μαραθώνιο στο Σχινιά.

Εφέτος οι αθλητές μας δεν θα αναμετρηθούν με την Κλασσική Διαδρομή. Ωστόσο, και εδώ ισχύουν οι ίδιες γενικές αρχές που διέπουν τους αγώνες μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Έχουμε σαφή αγωνιστικό στόχο, από την αρχή. Εφ’ όσον ξεκαθαρίσουμε, στον εαυτό μας πρωτίστως, την επίδοση-στόχο προσηλωνόμαστε σε αυτόν. Απαντάμε με ειλικρίνεια στο ερώτημα: μπορούμε; «Έχουμε» τη συγκεκριμένη επίδοση; Αν όχι, απαλλαγμένοι από εγωισμό, ανασκευάζουμε και επαναπροσδιορίζουμε. Δεν είναι ήττα το κυνήγι ενός λιγότερο φιλόδοξου στόχου – απεναντίας, δηλώνει αυτογνωσία και ωριμότητα, στοιχεία που προστατεύουν τον αθλητή και τον θωρακίζουν μακροχρόνια στην προσπάθειά του. Τρέχουμε πάντα με λογική και αυτογνωσία. Η αυτοσυγκράτηση και η σύνεση είναι τα κατεξοχήν συστατικά μιας επιτυχούς αγωνιστικής στρατηγικής. Εφ’ όσον ξεκαθαρίσουμε την επίδοση την οποία κυνηγάμε, διαμορφώνουμε από την αρχή την τακτική μας. Μέχρι και το πρώτο μισό του αγώνα, τα πεντάρια μας πρέπει να είναι κατάτι αργότερα από το μέσο ρυθμό του συνόλου της διαδρομής. Η υπομονή είναι αρετή, και ανταμείβει πάντα. Η αδρεναλίνη στη γραμμή της εκκίνησης μπορεί να είναι κακός σύμβουλος – την αφήνουμε στην άκρη, επικεντρωνόμαστε στο πλάνο μας και το ακολουθούμε κατά το δυνατόν απαρέγκλιτα. Μπορεί στην αρχή να νοιώθουμε ότι χάνουμε χρόνο, ότι οι συναθλητές μας φεύγουν μπροστά – πιστέψτε με, το ελάχιστο που θα χάσετε στην αρχή, θα το βρείτε πολλαπλάσιο στο τέλος. Από το 30ο χιλιόμετρο, εκεί όπου ξεκινά ουσιαστικά ο αγώνας, εκεί όπου κατά το ρηθέν ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους άντρες, εκεί θα δείτε τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης προσέγγισης. Το είχε πει αποστομωτικά ο μεγάλος Άρθουρ Λίντιαρντ: «η ιδέα ότι δεν πρέπει να χάσεις επαφή με τους πρωτοπόρους, έχει κόψει περισσότερους λαιμούς απ’ όσους έχει σώσει».

Ειδικά για την εφετινή διοργάνωση – εν αντιθέσει με την Κλασσική, η διαδρομή στο Σχινιά είναι εντελώς επίπεδη. Μπορεί να απουσιάζει μεν η εξουθενωτική ανηφόρα της Κλασσικής, αντίστοιχα όμως απουσιάζει και το τελευταίο κατηφορικό κομμάτι. Τα 11 χιλιόμετρα που μεσολαβούν από το Σταυρό μέχρι και τον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, βοηθούν πάντα τους δρομείς όταν εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της κόπωσης. Αυτό δεν ισχύει εφέτος, και γι αυτό είναι κεφαλαιώδους σημασίας το 30ο χιλιόμετρο να σας βρει φρέσκους. Επιτρέψτε μου ένα απλό παράδειγμα. Αν στη γέφυρα του Σταυρού της ΕΡΤ αφήσουμε μια μπάλα ή μια μπίλια, θα κυλήσει σχεδόν μόνη της μέχρι το Καλλιμάρμαρο – αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στο Σχινιά. Εξάλλου η κόπωση δεν καταβάλλει μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα μας και μπορεί να μας οδηγήσει σε σημαντικά λάθη. Το να διατηρούμε την πνευματική μας διαύγεια κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι εκ των ων ουκ άνευ. Προσωπικά, μου αρέσει να εκτελώ στοιχειώδεις μαθηματικές πράξεις προκειμένου να ελέγξω την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι κάθε φορά. Όταν αρχίσω να δυσκολεύομαι, καταλαβαίνω ότι πρέπει να κόψω ρυθμό. Υπολογίστε, τραγουδήστε, ανακαλέστε ονόματα δικών σας ανθρώπων – ό,τι σας βοηθάει να παραμείνετε διαυγείς κατά τη διάρκεια της κούρσας σας.

Κάθε Μαραθώνιος (ακόμη και αν έχετε συμμετάσχει σε παλιότερη διοργάνωση επί της ίδιας διαδρομής) είναι μοναδικός. Κάθε φορά μιλάμε για έναν καινούριο αγώνα. Και για τούτο πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ όψιν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν την ημέρα του αγώνα στο σχεδιασμό της αγωνιστικής μας τακτικής. Ζέστη, υγρασία, κόντρα αέρας, ηλιοφάνεια πρέπει όλα να συνυπολογίζονται και να συνεκτιμώνται στις λεπτομέρειες της κούρσας μας – από την τροφοδοσία του δρομέα μέχρι τον ρυθμό που εκείνος κινείται. Κόντρα συνθήκες σημαίνει ότι ανάλογα και με το επίπεδο του δρομέα, προσθέτουμε 10’’ έως και 20’’ ανά πεντάρι. Ειδικά για το Σχινιά – η έκθεση των αθλητών στους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή (ειδικά σε μια κυκλική διαδρομή, οπότε είναι υψηλές και οι πιθανότητες να έχεις τον αέρα κόντρα σε μεγάλο τμήμα της) θα δυσκολέψει σημαντικά την προσπάθειά τους, και πρέπει όλοι να το θυμούνται στην εκκίνηση.

Το ψυχολογικό κομμάτι έχει πάντα βαρύνουσα σημασία σε έναν αγώνα – κι ενώ ο ΑΜΑ ήταν ανέκαθεν μια τεράστια γιορτή, με μια ατμόσφαιρα που έδινε φτερά στα πόδια των αθλητών, η κατάσταση στο Σχινιά είναι αρκετά διαφορετική. Εκεί οι αθλητές θα είναι πρακτικά μόνοι τους, επαναλαμβάνοντας μια κυκλική διαδρομή επί οκτώ φορές, απουσία θεατών, με μόνη συντροφιά το κελάηδημα των πουλιών και τον αέρα. Αυτές οι ιδιάζουσες συνθήκες μπορούν να καταβάλλουν όσους δεν έχουν δουλέψει το κομμάτι «ψυχολογία». Το τρέξιμο, αντίθετα με την πεποίθηση πολλών που δεν έχουν γνωρίσει τη μαγεία του, δεν είναι μια απλή μηχανιστική επαναλαμβανόμενη διαδικασία. Αντίθετα ενέχει πολύ έντονο το πνευματικό/εγκεφαλικό στοιχείο. Ψάξτε μέσα σας, αναζητήστε την αλήθεια σας, βρείτε τι σας κινητοποιεί, την Τίγρη του Χαϊνη Δημήτρη Αποστολάκη και του Ψαραντώνη, αναρωτηθείτε γιατί τρέχετε και την ημέρα του αγώνα θα είστε έτοιμοι να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Έστω κι από μακριά, θα είμαστε όλοι μαζί σας!Γ. Εμπειρικός πίνακας 35 περασμάτων (για επιδόσεις από 2:18’30’’ έως και 3:45’10’’), ως μπούσουλας στην προσπάθεια των επίλεκτων αθλητών μας.


Τα όσα λέμε παραπάνω, παρουσιάζονται συνοπτικά στον παρακάτω πίνακα. Επιλέξτε από αυτόν την επίδοση-στόχο, βρείτε τον ιδανικό μέσο ρυθμό του αγώνα, και φροντίστε το πρώτο μισό να είναι ελαφρώς αργότερο από το δεύτερο. Θα δικαιωθείτε, θα δείτε…


 

Επίδοση στόχος

Μέσος ρυθμός αγώνα

Πρώτο πεντάρι

Πρώτο μισό 21 χλμ

Δεύτερο μισό 21χλμ

Τελική επίδοση

αα

1000 μ

5000μ

1

2:18'30''

3'17''

16'25''

16'35''

1:09'25''

1:09'05''

2:18'30''

2

2:19'55''

3'19''

16'35''

16'45''

1:10'10''

1:09'45''

2:19'55''

3

2:21'35''

3'21''

16'45''

16'55''

1:11'05''

1:10'30''

2:21'35''

4

2:23'30''

3'24''

17'00''

17'10''

1:12'00''

1:11'30''

2:23'30''

5

2:24'55''

3'26''

17'10''

17'22''

1:12'40''

1:12'15''

2:24'55''

6

2:26'20''

3'28''

17'20''

17'32''

1:13'25''

1:12'55'

2:26'20''

7

2:28'25''

3'31''

17'35''

17'47''

1:14'30''

1:13'55''

2:28'25''

8

2:30'30''

3'34''

17'50''

18'02''

1:15'30''

1:15'00''

2:30'30''

9

2:32'40''

3'37''

18'05''

18'20''

1:16'35''

1:16'05''

2:32'40''

10

2:34'10''

3'39''

18'15''

18'30''

1:17'20''

1:16'50''

2:34'10''

11

2:36'20''

3'42''

18'30''

18'45''

1:18'25''

1:17'55''

2:36'20''

12

2:38'20''

3'45''

18'45''

19'00''

1:19'25''

1:18'55''

2:38'20''

13

2:40'30''

3'48''

19'00''

19'15''

1:20'30''

1:20'00''

2:40'30''

14

2:42'05''

3'50''

19'10''

19'25''

1:21'20''

1:20'45''

2:42'05''

15

2:44'35''

3'54''

19'30''

19'48''

1:22'35''

1:22'00''

2:44'35''

16

2:46'45''

3'57''

19'45''

20'03''

1:23'40''

1:23'05''

2:46'45''

17

2:48'50''

4'00''

20'00''

20'18''

1:24'45''

1:24'05''

2:48'50''

18

2:50'55''

4'03''

20'15''

20'33''

1:25'50''

1:25'05''

2:50'55''

19

2:53'05''

4'06''

20'30''

20'48''

1:26'55''

1:26'10''

2:53'05''

20

2:55'10''

4'09''

20'45''

21'05''

1:27'55''

1:27'15''

2:55'10''

21

2:57'20''

4'12''

21'00''

21'20''

1:29'00''

1:28'20''

2:57'20''

22

2:59'30''

4΄15''

21'15''

21'35''

1:30'10''

1:29'20''

2:59'30''

23

3:02'15''

4'19''

21'35''

21'55''

1:31'30''

1:30'45''

3:02'15''

24

3:04'15''

4'22''

21'50''

22'10''

1:32'30''

1:31'45''

3:04'15''

25

3:07'15''

4'26''

22'10''

22'30''

1:34'00''

1:33'15''

3:07'15''

26

3:10'05''

4'30''

22'30''

22'52''

1:35'25''

1:34'40''

3:10'05''

27

3:12'45''

4'34''

22'50''

23'12''

1:36'45''

1:36'00''

3:12'45''

28

3:14'10''

4'36''

23'00''

23'22

1:37'30''

1:36'40''

3:14'10''

29

3:17'20''

4'40''

23'20''

23'42''

1:39'05''

1:38'15''

3:17'20''

30

3:20'30''

4'45''

23'45''

24'07''

1:40'40''

1:39'50''

3:20'30''

31

3:24'00''

4'50''

24'10''

24'32''

1:42'25

1:41'35''

3:24'00''

32

3:30'45''

5'00''

25'00''

25'25''

1:45'50''

1:44'55''

3:30'45''

33

3:35'20''

5'06''

25'30''

25'55''

1:48'10''

1:47'10''

3:35'20''

34

3:40'10''

5'13''

26'05''

26'30''

1:50'35''

1:49'35''

3:40'10''

35

3:45'10''

5'20''

26'40''

27'05''

1:53'00''

1:52'10''

3:45'10''

Επιμ. Στέφανος Αντωνάκης


Δ. Ποιοι θα είναι οι νικητές;

Σε έναν αγώνα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τους νικητές (μετά Χριστόν, προφήτης γάιδαρος…). Δικαίωμα για τη νίκη έχουν όλοι οι συμμετέχοντες, οι παράγοντες είναι πολλοί, και μια πρόβλεψη μπορεί να αδικεί κάποιους από τους διαγωνιζόμενους. Από την άλλη, δύσκολα αντιστέκεσαι στο να μην κάνεις μια εκτίμηση για το «ποιοι θα είναι…» κάθε φορά. 

Θεωρώ λοιπόν ότι για εφέτος, όσον αφορά στη νίκη, ο πρώτος λόγος ανήκει στους συνήθεις υπόπτους Κώστα Γκελαούζο και Παναγιώτη Καραϊσκο. Εκτιμώ ότι οι δυο φίλοι θα πάνε μαζί μέχρι ενός σημείου, για να κάνουν ο καθένας την επίθεσή του στο τελευταίο κομμάτι. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και θα απολαύσουν τον αγώνα δίχως άγχος, και θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Θεωρώ ότι έχουν ίσες πιθανότητες για τη νίκη, και η διαφορά μεταξύ τους θα κριθεί σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο Κώστας κυνηγάει την τέταρτη νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για να «ισοφαρίσει» έτσι την επίδοση του μεγάλου Χριστόφορου Μερούση – επίδοση που ωστόσο έχει άλλη συναισθηματική βαρύτητα καθώς όλες οι νίκες του έχουν επιτευχθεί επί της κλασσικής διαδρομής. Ο Κώστας θα πρέπει επίσης να θυμάται ότι δεν πρέπει να κυνηγήσει το ατομικό του ρεκόρ (2:18’37’’), καθώς στο Σχινιά απλώς δε γίνεται να σπάσει. Ο Παναγιώτης από την άλλη, διανύει την καλύτερή του περίοδο και καθώς δεν έχει κερδίσει ποτέ, έχει πολύ ισχυρό κίνητρο – αν δε τον βοηθήσει ο Κώστας, μπορεί να επιτύχει μεγάλο ατομικό ρεκόρ, ίσως και (καιρού επιτρέποντος πάντα…) οριακά κάτω από το 2:20’00’’. Κώστα, Παναγιώτη, το νο2 στον πίνακα των περασμάτων είναι μελετημένο ειδικά για εσάς. Αν δε κατεβείτε και οι δυο κάτω από το 2:20’00’’, σας περιμένουν ως πριμ 2 ταψιά γαλακτομπούρεκο, για να τα φάτε με τους φίλους σας στο τραπέζι του τερματισμού!

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η μάχη για την τρίτη θέση. Πρώτη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι τόσο δυνατοί δρομείς. Πιτσόλης, Μερούσης, Μαλτέζος, Ζερβάκης, Σταμούλης, όλοι υποψήφιοι για το βάθρο, όλοι σε πολύ καλή κατάσταση, και το ποιος θα επικρατήσει θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Εξάλλου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επιστροφή του Μένη στην αγωνιστική δράση, έπειτα από απουσία δύο ετών. Πολύ καλός αθλητής, μένει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Θεωρώ ότι ίσως αδικήθηκε αθλητικά – και αν φέρει κι αυτός μερίδιο ευθύνης, είναι το μικρότερο… Όπως και να χει, του εύχομαι να αφήσει πίσω το παρελθόν και να επιστρέψει δριμύτερος. Ό,τι δε μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς, και από τα λάθη μας μαθαίνουμε – ισχύει για όλους μας αυτό… Καλή επιστροφή!

Όσον αφορά στην κατάταξη των γυναικών, θεωρώ ότι η πρώτη θέση ανήκει στην Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η οποία διανύει εξαιρετική περίοδο. Έχε μόνο υπ’ όψιν σου ότι η διαδρομή δεν προσφέρεται για ρεκόρ και θέλει προσοχή. Δεύτερη νικήτρια θεωρώ ότι θα είναι η Κατερίνα Ασημακοπούλου. Παρ’ ότι τεράστια αθλήτρια, η δεκαετής απουσία δύσκολα υποσκελίζεται. Ακόμη κι έτσι, το ότι την έχουμε ξανά μαζί μας μόνο καλό είναι για το άθλημα, κι έχει να δώσει ακόμη πολλά. Το βάθρο θεωρώ ότι θα συμπληρώσει κατά πάσα πιθανότητα η Βασιλάτου Ανδριάνα.

Από κει και πέρα – ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε έναν όμορφο αγώνα!Ε. Εκτιμώμενοι χρόνοι άφιξης 34 αθλητών.


Στον πίνακα που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες επιδόσεις 34 αθλητών, βάσει της εικόνας των τελευταίων αγώνων τους και της συνολικής τους πορείας. Ας τα δουν ως μπούσουλα και «μαθητικό σκονάκι» για τον αγώνα της Κυριακής.


αα

Ονοματεπώνυμο

Πρόταση Πίνακα

συν -πλην 

1

Καραϊσκος Παναγιώτης

3

1,45

2

Γκελαούζος Κώστας

3

1,45

3

Πιτσώλης Χαράλαμπος

5

1,30

4

Μερούσης Χριστόφορος

5

1,30

5

Μαλτέζος Λάμπρος

5

1,30

6

Ζερβάκης Γιάννης

5

1,30

7

Σταμούλης Κώστας

5

1,30

8

Θεοδωρακάκος Δημήτρης

7

1,35

9

Ευαγγελίδης Δήμος

7

1,35

10

Μένης Γεώργιος

7

2,30

11

Ιωαννίδης Ιάσων

7

2,00

12

Καλαπόδης Γεώργιος

8

2,00

13

Καρούζος Παναγιώτης

9

2,00

14

Βότσος Χρήστος

10

2,00

15

Γαλανόπουλος Κώστας

10

2,00

16

Στυμιριώτης Κυριάκος

10

2,00

17

Καλιακούδης Δημήτρης

11

2,00

18

Αντωνόπουλος Κώστας

11

2,15

19

Σκουλαρίκης Γρηγόρης

12

2,00

20

Παπαδάκης Σταμάτης

12

1,59

21

Σηφάκης Μανώλης

12

2,00

22

Πριβιλέτζιο Γκλόρια

14

2,0

23

Τζιώτης Νικηφόρος

16

2,00

24

Ασημακοπούλου Κατερίνα

16

2,30

25

Τασόπουλος Δημήτρης

16

2,00

26

Μανούσακας Μηνάς

16

2,00

27

Κατερινοπουλος Ηλίας

17

2,00

28

Βασιλάτου Ανδριάνα

18

2,30

29

Λαφτσίδης Νικόλαος

18

2,00

30

Πουρνάρας Χρήστος

18

2,00

31

Τσαναβάρας Παύλος

19

2,30

32

Μπόλιας Αλέξανδρος

20

2,30

33

Βλαχάκη Παναγιώτα

22

2,30

34

Γαβριηλόγλου Αναστασία

27

2,30ΣΤ. Και κάποια σχόλια επί προσωπικού…

… μιας και ένας αγώνας δεν είναι μόνο τακτική και αναλύσεις!

 • Λέτε να πάνε μαζί Καραϊσκος και Γκελαούζος, μιας και ο εφετινός Μαραθωνιος θα μείνει στην ιστορία ως εκείνος της μοναξιάς, της απογοήτευσης και της πανδημίας; Τουλάχιστον έτσι θα απολαύσουν τον αγώνα χωρίς άγχος!

 • Ποιος θα διεκδικήσει την τρίτη θέση στους άνδρες; Ένας παλιός που ειν’ αλλιώς, ή ένας νέος που ειν’ ωραίος;

 • Τι θα κάνει η Ασημακοπούλου; Θα καταφέρει να νικήσει την Πριβιλέτζιο, ή θα αρκεστεί στην πιο σίγουρη δεύτερη θέση;

 • Ποιος θα κερδίσει το ντέρμπυ μεταξύ των Σκουλαρίκη, Σηφάκη, Παπαδάκη; Θα ΄φυγει πάλι γρήγορα ο Γρηγόρης?!

 • Στο ντέρμπυ των 2:50’00’’ ποιος θα επικρατήσει; Ο Λαφτσίδης, ο Πουρνάρας ή η Βασιλάτου;

 • Ο Τζιώτης θα σπάσει ξανά το ατομικό του ρεκόρ ή θα μείνει στη λίστα αναμονής;

 • Η Βλαχάκη θα πέσει κάτω από τις 3 ώρες, ή η πτήση της θα έχει αναταράξεις και κενά αέρος;

 • Θα δικαιώσει τον ευφυή και διαβασμένο προπονητή της η Αναστασία Γαβριηλίδου κατεβαίνοντας στο 3:12’00’’ ή προτιμάει το 3:14’00’’;

 • Θα κερδίσει ο Μπόλιας τον αειθαλή βετεράνο Τσαναβάρα;

 • Το σούπερ ντέρμπυ ποιος θα το κερδίσει; Ο Συμιριώτης, ο Βώτσος ή ο πρωτοεμφανιζόμενος φλογερός Γαλανόπουλος;

 • Τρικυμιώδης θα είναι η κούρσα του Γιάννη Ζερβάκη. Γιάννη, δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες… Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Θα σε βάλουν στη μέση τρεις νέοι, κι ένας πολύπειρος καπετάνιος. Πώς θα τους ξεφύγεις; Πάντως έχεις αποδείξει ότι όταν σου κλείνουν τις πόρτες, τους αιφνιδιάζεις από το παράθυρο – κάν’ το ξανά!

 • Το ΣΕΓΑΣ δεν δίνει πριμ, εγώ όμως δεν σας ξεχνώ. Όσοι πέσετε μέσα (συν ή πλην 2’’) στα προτεινόμενα περάσματα του πίνακά μου έχετε πριμ ένα ταψί γαλακτομπούρεκο. Επίσης, όποιοι κατέβουν κάτω από το 2:20’00 (άνδρες) ή 2:40’00’’ (γυναίκες). 


ΥΓ: Από τον «Προφήτη», του Χαλίλ Γκιμπράν. «Να μη λέτε «βρήκα την αλήθεια» - να λέτε «βρήκα μιαν αλήθεια». Να μη λέτε «βρήκα το δρόμο της ψυχής» - να λέτε «βρήκα στο δρόμο μου την ψυχή μου». Γιατί η ψυχή περνάει απ’ όλους τους δρόμους. Γιατί η ψυχή δεν προχωράει σε μια ευθεία. Γιατί η ψυχή δεν ψηλώνει σαν την καλαμιά. Η ψυχή ξεδιπλώνεται σαν εκατόφυλλος λωτός.

ΥΓ2: Από τους σελιδοδείκτες των εκδόσεων Άγρα, Jean Genet και JFK σε έναν άτυπο διάλογο.

ΥΓ3: Την εμπειρία μην την αγνοείτε. Να τη μελετάτε και να την εξετάζετε. Η εμπειρία είναι συνειδητότητα. Η εμπειρία είναι η καθημερινή ζωή. Η εμπειρία είναι ο παρατηρητής. Η εμπειρία είναι το κέντρο του σύμπαντος.
Καλό αγώνα σε όλους. Έχετε το σεβασμό και την αγάπη μου.

Με τιμή, 

Στέφανος Αντωνάκης

Ηράκλειο, 02/11/2020

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Μιτοχόνδρια & Κρεατίνη Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν γυμναζόμαστε νηστικοί;

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Η αερόβια άσκηση δίνει ζωή Πώς θα μειωθεί το λίπος στην κοιλιά;
Πρόγραμμα προπόνησης 5χλμ για ερασιτέχνες δρομείς Ολυμπιακοί Αγώνες: Γνωρίστε τα μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας (βιογραφικά/Φωτογραφίες)
Nutrition NewsRunster

Thessaloniki Half Marathon

Πρέπει να διαβάσετε
21 Ιουλ 21
Το νέο adidas Ultraboost 21 έφτασε σε δύο μοναδικά χρώματα, αποκλειστικά στην INTERSPORT!
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο ULTRABOOST 21, η ανανεωμένη έκδοση του πιο επιτυχημένου running παπουτσιού της adidas επιστρέφει αυτό ο Καλοκαίρι μοναδικούς χρωματικούς συνδιασμούς που θα βρεις αποκλειστικά στα καταστήματα INTERSPORT! Ανακάλυψε το και απογείωσε το τρέξιμο σου!
09 Ιουλ 21
2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή
Είμαι ο Άγης Εμμανουήλ, είμαι ηθοποιός, αλλά  τα τελευταία 7 χρόνια η ενασχόληση μου με την υπεραπόσταση έχει κερδίσει μεγαλύτερο μέρος στην καρδιά μου από ότι το θέατρο.
08 Ιουλ 21
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2021 - λίγες μόνο θέσεις διαθέσιμες!
O ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ ξεκινούν την μεγάλη προσπάθεια για την «επανεκκίνηση» των αγώνων δρόμου, και την επιστροφή στην κοινωνικότητα της ζωής όλων μας, με έναρξη της προσπάθειας αυτής, την διεξαγωγή της Διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.


©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse