Advertisement
adidas Running
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Άρθρα
Saucony
X-treme Stores

17 Νοέ 20 ← πίσω

Virtual Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: η 21η συμμετοχή στον ΑΜΑ προσέφερε ξεχωριστές εμπειρίες

Κώστας Παλάντζας
73 θέματα έχουμε την ενότητα " Race Reports ", με περιγραφές για όλα τα γούστα: Μαραθώνιοι, Αυθεντικός Μαραθώνιος, υπερμαραθώνιοι, Σπάρταθλο, Φειδιππίδειος, Olympus Marathon, Mythical, ROUT, εσωτερικό, εξωτερικό, από τις 5 Ηπείρους. Από Σαχάρα, από την κορυφή του Έβερεστ, Κιλιμάντζαρο, Mont Blanc, Νεπάλ. Από απολαυστικούς αναλυτές όπως ο Etien, ο Trexantiris, και πόσοι ακόμη... Από έμπειρους και από αρχάριους, γρήγορους και "αργούς".  Ποτέ δεν είναι αργά φίλε μου. Από τους ίδιους τους αγωνιζόμενους, και από συνοδούς.

Όλα τα είχε η ενότητα και κανείς δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι έλειπε κάτι, μέχρι που ήρθε ο covid-19. Οι αγώνες καταργήθηκαν σε όλο τον κόσμο, η δίψα των δρομέων όμως φούντωσε: " We Love Running: στις δύσκολες μέρες του κορωναϊού ξεχωρίζει η πραγματική αγάπη των δρομέων για το τρέξιμο " - από τις 19 Μαρτίου το άρθρο. Ποιος θα ήταν ο μοναδικός τρόπος για να έχουμε έστω την ψευδαίσθηση ότι τρέχουμε σε αγώνα? Αλλά και για να εκτονώσουμε τα εκατοντάδες ή χιλιάδες χιλιόμετρα προετοιμασίας? Ο μοναδικός αυτός τρόπος, λέγεται virtual.

Ομολογώ ότι η ιδέα ενός virtual δεν με είχε εξιτάρει, και δεν συμμετείχα σε όσους έγιναν μέχρι τώρα. Με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, είναι αλλιώς. Με 20 συμμετοχές στα 42.195 μέτρα του αγώνα από το 1999 ως το 2019, θα ήταν αδιανόητο να μη μετείχα στην άτυπη συνέχεια που ευχόμαστε να υπάρξει μόνο για το 2020. Εγγραφή λοιπόν στον αγώνα, και στις 9.00 το πρωί της Κυριακής 8 Νοεμβρίου, την ημέρα και την ώρα που θα παίρναμε εκκίνηση από τον Μαραθώνα, ξεκίνησα από τον Βόλο.

Βόλος - Άφησσος - Βόλος η διαδρομή που επέλεξα. Ο Μαραθώνας, ο Τύμβος, η Νέα Μάκρη, το Πικέρμι, η Αγία Παρασκευή, το Καλλιμάρμαρο, αντικαταστάθηκαν νοερά από τις Πλάκες, την Αγριά, τα Λεχώνια, τα Πλατανίδια, το Μαλάκι, τη Γατζέα, τα Καλά Νερά, την Κορώπη, τη διασταύρωση της Αφήσσου όπου ήταν ο Ημιμαραθώνιος, για να αρχίσει ο δρόμος της επιστροφής. Παραθαλάσσιος, πανέμορφος Μαραθώνιος. Ο αριθμός συμμετοχής αντικαταστάθηκε, αν και τον είχα, από το sms με τον κωδικό 6 και από την ταυτότητα. Χρειαζόμασταν και άδεια για να τρέξουμε, αλλά και να είμαστε και προετοιμασμένοι για όσα θα λέγαμε σε περίπτωση ελέγχου.

Η τροφοδοσία ελλειπής. Σε κάθε Μαραθώνιο έχουμε όλα τα καλά κάθε 2μισυ χιλιόμετρα. Στον virtual, μόνο ό,τι μεριμνήσουμε εμείς. Ξεκίνησα με ένα νερό στο χέρι, περισσότερο να εμποδίζει παρά να βολεύει. Μερικά πενηντόλεπτα για υδροδοσία από τα περίπτερα, συν μια δημοτική βρύση στην εκκλησία των Λεχωνίων ως ανεφοδιασμό. Λίγη στέρεη τροφή που είχα μαζί στο τσαντάκι, δεν χρειάστηκε. Ιδιαίτερο νόημα για να τρέξω αγωνιστικά δεν έβρισκα. Το "σημασία έχει ο τερματισμός", έβρισκε ακόμη πιο ιδιαίτερο νόημα σε αυτή την περίπτωση. Και πράγματι ο τερματισμός ήρθε σε 3 ώρες 59' σε ρυθμό long run. Έναντι 3:30 πέρυσι στον κανονικό Αυθεντικό πέρυσι, 3:14 πρόπερσι, 9 φορές κάτω των 3 ωρών στο παρελθόν με καλύτερο το 2:48 πριν 16 χρόνια, αλλά και το 2:49 το 2005 και 2011.


* 4η φωτογραφία: συνάντηση κάποια στιγμή με τον συναθλητή Θανάση Μπουγά που επίσης έτρεξε τη διαδρομή, με συνοδό στο ποδήλατο τον Κώστα Αγλαΐνη.

Τερματίσαμε τον virtual, τερματίσαμε και την δράση μας? Φυσικά όχι. Ο virtual Αυθεντικός Μαραθώνιος συνεχίζεται ως τις 22 του μήνα και οι δρομείς του Συλλογου μας Δρομέων Υγείας Βόλου κάνουν καθένας τη δική τους προσπάθεια. Προχθές Κυριακή, 4 δρομείς μας έκαναν τον αγώνα, ακόμη και στην Κέρκυρα και την Πτολεμαΐδα . Όπου μένει καθένας. 

Η Κατερίνα Τσάγγαρη, γνωστή και από το περσινό αφιέρωμα όταν εντάχθηκε στη λίστα των καλύτερων Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων" Το τρέξιμο σε κάνει να νιώθεις όμορφα και μια ευεξία. Ολη η ένταση βγαίνει εκεί ", έκανε τη διαδρομή Καλά Νερά - Λεχώνια - Καλά Νερά - Λεχώνια - Καλά Νερά. Τα πρώτα 10 χιλιόμετρα μόνη της. Για τα επόμενα 20 χιλιόμετρα με τη συνοδεία με ποδήλατο από τον Ορέστη Πατρώνη, που επίσης έτρεξε τον virtual μια βδομάδα πριν, σε 3 ώρες 36'. Κατόπιν ανέλαβα δράση ο ίδιος, και επίσης με ποδήλατο ερχόμενος από τον Βόλο, συνόδεψα την αθλήτρια στα υπόλοιπα χιλιόμετρα. Ο στόχος της επιτεύχθηκε. 3 ώρες και 56 λεπτά, υπό συνθήκες που για κανένα δεν μπορούν να συγκριθούν με ενός κανονικού οργανωμένου Μαραθωνίου. Κάτι που κάνει ακόμη πιο άξια την προσπάθειά της, όπως και κάθε συμμετέχοντα.
Το race report θα έπρεπε να τελειώσει εδώ, όμως ας ξεφύγω λίγο αναφέροντας και τη συνέχεια. Αντί της επιστροφής για Βόλο, το ποδήλατο έφτασε στην Άφησσο. Χρειαζόταν και ένα μπάνιο, έτσι να ξεσκάσουμε λίγο από όσα συμβαίνουν. Συνάντηση εκεί με ακόμη 3 φίλους και φίλες που είχαν την ίδια ιδέα, φυσικά τήρηση αποστάσεων, και από Δευτέρα άσκηση πολύ πιο πλησίον της οικίας μας.
Ο virtual όμως δεν τελείωσε. Συνεπώς για την Κυριακή που ακολουθεί, όλο και κάτι θα βρούμε για όσους θα τρέξουν τότε. Αλλά και για την πιο επόμενη, που θα γινόταν η Θεσσαλονίκη, που έστω και αν δεν όρισε η διοργάνωσή της virtual αγώνα, φίλοι δρομείς θα τρέξουν την απόσταση για να δούνε το αποτέλεσμα μιας προετοιμασίας που δεν αναγνωρίστηκε από τα ισχύοντα μέτρα, και θα τους βοηθήσουμε.

Αν θέλετε να μετέχετε στον Virtual Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και δεν το κάνατε ως τώρα, έχετε πολύ λίγες ημέρες ακόμη για να γραφτείτε εδώ: https://www.athensauthenticmarathon.gr/site/index.php/el/virtual-run-gr/register-vr-gr

Με την ευχή η συμμετοχή μας να είναι συλλεκτική, και να μη χρειαστεί ποτέ ξανά στο μέλλον να υπάρξει αντίστοιχη.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Το τρέξιμο πηγή ενδυνάμωσης χαρακτήρα και ψυχολογίας Διαχείριση νοητική προπόνηση: πόσο συμβάλει στη νίκη?

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
8 προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε νέος δρομέας 2 χιλιόμετρα να είναι η συγγνώμη σας!
4 προπονήσεις trail running για κάθε τύπο δρομέα Πώς να τρέξεις γρηγορότερο 5αρι
FitnessPulse

Runster

FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
11 Φεβ 21
Δοκιμάζουμε το νέο adidas ULTRABOOST 21 - Μια HI ENERGY εμπειρία running
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η adidas παρουσίασε πριν λίγες μέρες το νέο ULTRABOOST 21, την ανανεωμένη έκδοση του πιο επιτυχημένου running παπουτσιού της εταιρείας και μας υπόσχεται πως αυτό το running μοντέλο θα μας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας σε κάθε διασκελισμό.
27 Ιαν 21
Cryosauna Therapy: Κλείσε θέση στην Ολόσωμη Κρυοθεραπεία που θα απογειώσει τις επιδόσεις σου!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων. Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι μία διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζονται στο σώμα μας πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που ενισχύουν την θεραπευτική δράση
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.


©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse