Thessaloniki Virtual Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony
Metron Group
Atromitos Ultra
X-treme Stores

28 Νοέ 20 ← πίσω

595 χιλιόμετρα ανάμεσα σε δυο Πύργους - 1η θέση για τον Κρίστιαν Τσαντούλα

Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας
Ανάμεσα στους Virtual αγώνες που διεξάγονται αυτό το διάστημα, είναι και ο "The Road between the 2 Towers" Εκτός από τις απλές αποστάσεις του Ημιμαραθωνίου και των 10 χιλιομέτρων, ("Galata Tower Half Marathon (21,1km) και το "White Tower 10km"), έχει και μια πολύ μεγαλύτερη, των 595 χιλιομέτρων, αλλά με περιθώριο ολοκλήρωσης τις 100 ημέρες, με αρχή από την 1η Νοεμβρίου.

Ο Α.Σ Πέρα ιδρύθηκε το 1923 στην Κωνσταντινούπολη στη περιοχή Πέραν και είναι ακόμη και σήμερα ένας από τους δυο ενεργούς Ελληνικούς συλλόγους στη Πόλη. Το 1977 Κωνσταντινουπολίτες που ζούσαν πλέον στη Θεσσαλονίκη ίδρυσαν τον σύλλογο Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης. Σε ανάμνηση αυτής της πορείας εμπνεύστηκε αυτόν τον αγώνα, και τα 595 χιλιόμετρα είναι η απόσταση που χωρίζει τον Πύργο του Γαλατά (Galata Kulesi) στην Κωνσταντινούπολη με τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος δρομέας ήδη κάλυψε την απόσταση των 595 χιλιομέτρων, σε 24 ημέρες (24 Νοεμβρίου). Πρόκειται για τον Κριστιάν Τσαντούλα. Ο Κριστιάν είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο «Άθληση και Ποιότητα Ζωής». 

Στη σημερινή πραγματικότητα των απαγορεύσεων… ο Αθλητικός Σύλλογος Πέρα Θεσσαλονίκης (αδελφός σύλλογος) εμπνεύσθηκε κάτι που καταμετρείται σε 595 χιλιόμετρα, όσο δύο πύργοι-σύμβολα! Ο Λευκός Πύργος και ο Πύργος του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη, στην αριστοκρατική και ελληνοκρατούμενη κάποτε συνοικία «Πέραν εν Συκαιές»! Οι συναισθηματικοί δεσμοί λοιπόν λειτουργούν καταλυτικά… Ο ονειρικός εικονικός αγώνας «The Road Between the 2 Towers» - 595 km αρχίζει την 1η Νοεμβρίου και πρέπει η δρομική συλλογή των 595 χιλιομέτρων να έχει ολοκληρωθεί σε εκατό ημέρες! Ο Κριστιάν συμμετέχει και ολοκληρώνει 14 Μαραθώνιους σε 24 ημέρες, με την τελευταία ημέρα να κάνει 77 χιλιόμετρα στη διαδρομή Βάρκιζα – Σούνιο – Βάρκιζα και να κατατάσσεται πρώτος! Κατάφερε δηλαδή να τρέξει 24 ημέρες με μέσο όρο περισσότερο από έναν ημιμαραθώνιο ημερησίως! Ακόμα ο αγώνας αυτός λειτουργεί και σαν πλατφόρμα κινητοποίησης για τον αγώνα ζωής που δίνει η μικρή Αναστασία https://www.supportanastasia.gr/Σχετικά με τα αποτελέσματα: https://as-perathess.gr/the-road-between-the-2-towers-results2/".

Τέλος, ο αθλητής γράφει τα εξής στη σελίδα του:

«The Road Between the 2 Towers» - 595 km
14 Μαραθώνιοι σε 24 ημέρες
Προετοιμάζεσαι για τον πρώτο σου Μαραθώνιο στην κλασική διαδρομή εδώ και κάποιους μήνες.
Ο πρωταθλητής «παντός εδάφους» και φίλος Δημήτρης Θεοδωρακάκος, σου ετοιμάζει το εντατικό προπονητικό πρόγραμμα …και εσύ δεν έχεις παρά να πειθαρχήσεις και να θυμηθείς παλιές καλές εποχές. Που όμως είχαν μεγάλη χρονική διάρκεια και για να γυρίσω σε πρώτο ενικό πρόσωπο, τότε που ο Βαλκανιονίκης αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Κώστας Ιωαννίδης ήταν προπονητής μου, έχοντας περάσει μαζί άπειρες ώρες προπόνησης στο ρομπότ, στιγμές τεράστιας έντασης στους αγώνες και φυσικά ώρες χαράς και αγαλλίασης για τα μετάλλια που κατέκτησα στα πανελλήνια πρωταθλήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες σαν αθλητής του Α.Σ. Πέρα Αθηνών!
Η λαίλαπα του Covid-19 έφερε τα πάνω κάτω παντού. Τηλεεργασία, τηλεδιάσκεψη, τηλεφεστιβάλ και μόνο τηλεμεταφορά δεν πετύχαμε!
Όμως το λεξικό πρόθεμα -τηλε- προσδιορίζει τη μεγάλη απόσταση. Και αφού ακυρώθηκαν τα πάντα, μία νέα μορφή δράσης γεννήθηκε. Οι virtual αγώνες!
Και ο καλός φίλος και συμφοιτητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Κώστας Δόλλας, ένας από τους στυλοβάτες του Αθλητικού Συλλόγου Πέρα Θεσσαλονίκης εμπνεύσθηκε κάτι που καταμετρείται σε 595 χιλιόμετρα!
Και γιατί αυτή η απόσταση; Μα τόσο απέχουν δύο πύργοι-σύμβολα! Ο Λευκός Πύργος και ο Πύργος του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη, στην αριστοκρατική και ελληνοκρατούμενη κάποτε συνοικία «Πέραν εν Συκαιές»!
Οι συναισθηματικοί δεσμοί αποτελούν κίνητρα ισχυρά, ο μεταπτυχιακός τίτλος «Άθληση και Ποιότητα Ζωής» επικροτεί, οι παγκόσμιες διακρίσεις με τα short films «Ultra Running» και «Running is a source of human liberation» γνέφουν καταφατικά και βέβαια η τετραετής συμβίωση με τη μαγική ατμόσφαιρα του Σπαρτάθλου λειτουργεί απολύτως καταλυτικά…
Ο ονειρικός εικονικός αγώνας αρχίζει την 1η Νοεμβρίου και πρέπει η δρομική συλλογή των 595 χιλιομέτρων να έχει ολοκληρωθεί σε εκατό ημέρες!
Συμμετέχοντας σαν video supporter για τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο στον «Δρόμο των Αθανάτων», διάλεξα η πρώτη καταγραφή χιλιομέτρων μέσω της πιστοποίησης της εφαρμογής Strava, να έχει δυναμικό χαρακτήρα. Έτσι λοιπόν πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυκτα στο ξεκίνημα του Νοέμβρη έγραψα το πρώτο δεκάρι με τον Ταΰγετο να φωτίζεται από την Πανσέληνο!
Την επομένη στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά έκανα τα πρώτα μου 30 χιλιόμετρα. Και κάθε μέρα πιστός στην αποστολή, πότε στην ησυχία και την ασφάλεια των διαδρόμων του Αγίου Κοσμά και πότε στα όμορφα και πολύβουα σκηνικά στις μαρίνες Φλοίσβου και Αλίμου.
Και η δραστηριότητα να καταγράφεται στην εφαρμογή Strava και όλοι να βλέπουν την εξέλιξη του αγώνα και να επικροτούν με kudos!
Εμπλεκόμενος λοιπόν με το Strava έβλεπα κάτω-κάτω αντί για like το «κύντος». Λίγο κακόηχο, λίγο περίεργο. Είπα να το ψάξω λίγο και να τι βρήκα! Η αρχαιοελληνική λέξη κῦδος, που σημαίνει κλέος, δόξα, πολιτογραφήθηκε στο χώρο των πανεπιστημιακών της Αγγλίας το 1799 σαν kudos!
Και εδώ αρχίζουν και τα πιο ωραία. Αρχίζεις να ανακαλύπτεις και τις συναθλήτριες και τους συναθλητές. Αρκετοί οι πιο έμπειροι από εσένα, οι πιο γρήγοροι, οι πιο δυνατοί… Και τα μέρη που συνήθως τρέχουν. Και ο παγκόσμιος χάρτης ξεδιπλώνεται. Η Evelyn τρέχει στα πάρκα της Γουατεμάλα, η Stacey στα δάση του Καναδά στο Νησί του Πρίγκηπα Εδουάρδου, το καταπληκτικό ζευγάρι των απίθανων μαραθωνοδρόμων από τη Λάρισα, η Μαρία Σταμάτη και ο Αντώνης Γιώτας, που τους αισθάνομαι φίλους μου κι ας μην έχουμε συναντηθεί! Και η Cyndi από την Καλιφόρνια, ο Marc από το Βέλγιο, ή το τρομερό commando ο Ανδρέας της KFOR, της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο, που έχει χαρτογραφήσει το στρατόπεδο εκατοντάδες φορές!
Και όμως δεν είναι αντίπαλοι, είναι συναθλητές με συναίσθημα, αξίες και ποιότητα…
Ο αγώνας είναι virtual, αλλά εσύ τους γνωρίζεις από τις φωτογραφίες …και τρέχεις δίπλα τους!
Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι ένα μικρό πανέμορφο κοριτσάκι, η Αναστασία, δίνει τον δικό της αγώνα για ζωή… Αρκετοί από εμάς ήδη έχουμε ανταποκριθεί, αλλά θέλουμε και τη δική σας βοήθεια και ας μην είσαστε δρομείς. Δώστε χαρά σε εσάς, δώστε ζωή στη μικρή Αναστασία: https://www.supportanastasia.gr/
Ο καιρός περνάει, η απόσταση των δύο Πύργων όλο και μικραίνει, η κούραση αθροιστική, χωρίζεις τη δραστηριότητα σε δύο ημερήσια μέρη, αλλά στο τέλος χρειάζεσαι συναρμολόγηση…
Έγινες πρεσβευτής του δρομικού κινήματος και της χώρας σου στο SkyPixel 5th Anniversary Aerial Photo & Video Contest και θέλεις να ολοκληρώσεις τον Δρόμο μεταξύ των Δύο Πύργων με έναν δικό σου υπερμαραθώνιο…
Στις 24 Νοεμβρίου, 05:50 λίγο μετά τη Βάρκιζα, με τον φακό κεφαλής και τον αστερισμό του Ωρίωνα να έχει πλαγιάσει στα δυτικά, βάζεις πλώρη για το ακρωτήριο πέρα στο Σούνιο…
Η μεγάλη δική σου περιπέτεια ήδη ξεκίνησε. Γιλέκο με αντανακλαστικά, αφού δεν υπάρχουν αυτοκίνητα της οργάνωσης, αστυνομία, κοντρολέρς… Τρέχεις γιατί τα χιλιόμετρα είναι για σένα απίστευτα πολλά, αφού το ταξίδι είναι μετ’ επιστροφής… Και την παγωνιά της νύχτας τη διαδέχεται μία απίθανη φωτεινή μέρα.
Αγία Μαρίνα, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Μαύρο Λιθάρι, Παλαιά Φώκαια, Θυμάρι, Λεγρενά…
Η βραχονησίδα του Σαν Τζώρτζη και ο Πάτροκλος στα δεξιά σου …και επιτέλους το εμβληματικό Ιερό του Ποσειδώνα σε μαγνητίζει…
Αλλάζεις ρούχα, ο άνεμος δυναμώνει, η θάλασσα προς Μακρόνησο βράζει…
Ο γυρισμός έχει δυσκολέψει, μερικές φορές δεν μπορείς να τρυπήσεις από την ένταση του αέρα!
Οι υψομετρικές αξιόλογες όμως θέλεις να τερματίσεις. Η κατάσταση μετά την Ανάβυσσο γίνεται αφόρητη και άκρως επικίνδυνη με την παντελή έλλειψη κυκλοφοριακής παιδείας…
Είναι αδύνατον να καθίσω κάπου, γιατί αισθάνομαι ότι θα γίνω μέρος της φύσης εν είδει απολιθώματος. Τρέχω συνέχεια και στις ανηφόρες με σχετικά αργό τέμπο. Περνώ μέσα από τη στενή γαλαρία πριν τη Βάρκιζα, δίνοντας μάχη να πατήσω με το αριστερό στην άσφαλτο και με το δεξί να πατάω τρέχοντας στο βράχινο πρανές και το λεωφορείο-φυσούνα να με σφηνώνει…
Και λίγο μετά η τελευταία αγωνία. Τα χιλιόμετρα είναι 77(!), οι ώρες δέκα και ένα τέταρτο, …και πατάω το save στο Strava. Η επεξεργασία αργεί, η πίεση κορυφώνεται… Μήπως σβηστούν όλα; Και μετά συγκίνηση…
Κατάφερα να ολοκληρώσω πρώτος από μία μεγάλη ομάδα υπέροχων ανθρώπων 595 χιλιόμετρα, δηλαδή 14 μαραθωνίους σε 24 ημέρες, δηλαδή κατά μέσο όρο περισσότερο από έναν ημιμαραθώνιο ημερησίως!
Έχω μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό στους συναθλητές μου, αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω ευκαιρίας δοθείσης τον αγαπημένο φίλο Γιώργο Κωτάκη εκεί στη Βαυαρία που ήταν το άγρυπνο μάτι, την ομάδα All Terrain Runners για την ηθική υποστήριξη και φυσικά τους γονείς μου για το 24ήμερο full supporting.
Επιγραμματικά να πω ότι έγινα πιο πλούσιος άνθρωπος…_Κ.Τ.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Ράδιο Αρβύλα: Το κρυφό γυμναστήριο της καραντίνας - το χιουμοριστικό βίντεο Αν έχεις χρησιμοποιήσει μία από αυτές σε αγώνα...

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
12 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο τρέξιμο τον χειμώνα Συχνότητα βημάτων και υπεραποστάσεις
Ορθοσωμική Γυμναστική 20 λεπτά γυμναστικής στο σπίτι
Nutrition News

Runster

FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.
09 Οκτ 20
Οι adidas Runners Athens δοκίμασαν το νέο adidas Supernova και μοιράζονται την εμπειρία τους!
Τα μέλη των adidas Runners Athens, της μεγαλύτερης δρομικής κοινότητας της Αθήνας, είχαν την αποκλειστική ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο adidas Supernova στις προπονήσεις τους και να μοιραστούν την εμπειρία τους.
08 Οκτ 20
Δοκιμάσαμε τα νέα Reebok Forever Floatride Energy 2
Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος
Όταν έπιασα με τα χέρια μου το νέο μοντέλο της Reebok, τα Forever Floatride Energy 2, το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν «ωχ και αυτά ψήλωσαν!».


©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse