Advertisement
adidas Running
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Άρθρα
Saucony
X-treme Stores

15 Ιαν 21 ← πίσω

Βαλένθια, 6/12/2020. Δυο λόγια για τους Κώστα Γκελαούζο και Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Επιμελείται και αναλύει ο Στέφανος Αντωνάκης
Βαλένθια, 6/12/2020. Δυο λόγια για τους Κώστα Γκελαούζο και Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Επιμελείται και αναλύει ο Στέφανος Αντωνάκης

Α. Αντί προλόγου.
Β. Κώστας Γκελαούζος. Ποια είναι τα όριά του, και μέχρι πού μπορεί να φτάσει μετά το 2:14'
44'' της Βαλένθια;
Γ. Γκλόρια Πριβιλέτζιο. Ό,τι δε μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς...
Δ. Τι θα συνέβαινε αν αγωνιζόντουσαν στη Βαλένθια... Μια άτυπη εκτίμηση για 5 αθλητές και 2 αθλήτριες.
Ε. Εν κατακλείδι...

Α. Αντί προλόγου.


Πάει κι αυτό... το 2020 ανήκει πλέον στην ιστορία. Πήρε και έφερε πολλά μαζί του, συνοδεύτηκε από πολύ άσχημες εικόνες και καταστάσεις, και σίγουρα θα χουμε να το θυμόμαστε. Το (θετικό ή αρνητικό) πρόσημο, ας το επιλέξει τελικά ο καθένας – το σίγουρο είναι ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος θα χουν πολλή δουλειά να κάνουν... Πολλά γράφτηκαν, πολλά μένει ακόμη να ειπωθούν, και δεν έχει νόημα να γράψουμε περισσότερα εδώ. Μένοντας στα του οίκου μας, το 2020 υπήρξε μελανό. Αγώνες ακυρώθηκαν, πρωταθλήματα ματαιώθηκαν, αθλητές είδαν τους κόπους και τις θυσίες τους να χάνονται, ενώ ο μαζικός αθλητισμός δέχτηκε πολύ σοβαρά (φοβάμαι και μόνο να σκεφτώ το «ανεπανόρθωτα» )πλήγματα. Μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, υπήρξαν ωστόσο και πολύ όμορφες και έντονες στιγμές – για κάποιες από αυτές θα ήθελα να μιλήσω στο παρόν κείμενο, ώστε να λειτουργήσουν ως έμπνευση (την έχουμε όλη ανάγκη) και ώθηση για ένα δυνατό νέο ξεκίνημα στη χρονιά που μόλις αρχίζει. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ κάθε καλό στην Ελευθερία Πετρουλάκη, που στις 17/12 έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Ελευθερία, όσα τα χιλιόμετρα, τόσες οι ευχές και η αγάπη! Με το καλό σύντομα κοντά μας...

Β. Κώστας Γκελαούζος. Ποια είναι τα όριά του, και μέχρι πού μπορεί να φτάσει μετά το 2:14.44'' της Βαλένθια;

Για άλλη μια χρονιά, ο Κώστας Γκελαούζος έδειξε περίτρανα ότι είναι πρωταθλητής με όλα τα γράμματα κεφαλαία, και ο καλύτερος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος αυτή τη στιγμή. Για την ανοικτή επιστολή που απηύθυνε σε Πρωθυπουργό και κυβέρνηση αναφέρθηκα εκτενέστερα στο παρελθόν (http://www.runningnews.gr/item.php?id=47184), δεν θα ήθελα να σας κουράσω εδώ. Να επαναλάβω ωστόσο ότι η πρωτοβουλία του είναι δηλωτική ποιότητας και ψυχής, τελεία. Ακόμη περισσότερο, όταν συνοδεύτηκε λίγες μόνο εβδομάδες αργότερα από μια απίστευτη εμφάνιση στη Βαλένθια (2:14'44'') υπογράφοντας εμφατικά τα όσα είπε με τον μόνο τρόπο που μετράει τελικά – με έργα.


Σε αυτήν του την εμφάνιση θα ήθελα να σταθούμε λίγο παραπάνω. Ο Κώστας έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ, το οποίο ήρθε μετά από αγωνιστική αποχή 13 (!) μηνών. Είναι πολύ πολύ δύσκολο για έναν αθλητή να παραμείνει σε κατάσταση φορμαρίσματος για τόσο μεγάλο διάστημα απουσία αγώνων. Είναι πολύ δύσκολο μόνο με προπόνηση ένας δρομέας να διαχειριστεί το (σωματικό και ψυχικό) άχθος της προετοιμασίας για έναν Μαραθώνιο τέτοιου επιπέδου. Όσοι από τους αναγνώστες έχουν συμμετάσχει απλώς σε έναν Μαραθώνιο μπορούν να καταλάβουν τι λέω – όταν το σώμα πονάει (πιστέψτε με, ο πόνος υπάρχει, και είναι εκεί είτε μιλάμε για αθλούμενους του σαββατοκύριακου είτε για elit δρομείς), όταν το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια, όταν οι περισπάσεις της καθημερινότητας σε κάνουν να αμφιβάλλεις για τα πάντα, η απουσία αγώνων (για έναν αθλητή) είναι ό,τι χειρότερο, και η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Ο Κώστας όχι μόνο το διαχειρίστηκε άψογα, αλλά επανήλθε στην ενεργό δράση (επαναλαμβάνω, 13 μήνες μετά από τη νίκη του στο περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα) με μια εμφάνιση σημείο αναφοράς και μελέτης.

Η τακτική που ακολούθησε ο Κώστας στη Βαλένθια ήταν πραγματικά άψογη – τα εύσημα εδώ και στον προπονητή του κο Χρήστο Παπαχρήστο, που βίωσε ό,τι ομορφότερο μπορεί να βιώσει ένας δάσκαλος: είδε τον μαθητή του να τον ξεπερνάει, σπάζοντας το δικό του 2:15'22'' (Σεούλ 1987, Παγκ. Πρωτάθλημα). Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνονται τα όσα επαναλαμβάνω κάθε φορά στα άρθρα μου (και έχετε την υπομονή να ακούτε!) : για έναν επιτυχημένο Μαραθώνιο δεν κινούμαστε ποτέ στο πρώτο μισό πιο γρήγορα από τον μέσο ρυθμό αγώνα. Ο Κώστας το τήρησε απαρέγκλιτα, και πέτυχε το ιδεώδες: το 8ο πεντάρι του ήταν το ταχύτερο του αγώνα... Το ατομικό ρεκόρ ήρθε ως φυσική συνέπεια.

Αυτό που με εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο στην κούρσα του Κώστα ήταν τα τελευταία 2195 μέτρα. Τα 6'30'' που χρειάστηκε (2'57'',6 ανά χιλιάρι, σκεφτείτε το λίγο, όταν έχουν προηγηθεί 40...) είναι διαστημική επίδοση για τα ελληνικά δεδομένα (ο μεγάλος Χριστόφορος Μερούσης ακολουθεί με 6'40'' στον ΑΜΑ του 2016). Για να αντιληφθείτε πλήρως το μέγεθος, οι 3 πρώτοι νικητές του αγώνα (με επιδόσεις 2:02'58'' // 2:03'01'' // 2:03'14'') σημείωσαν αντίστοιχα 6'18'' // 6'22'' // 6'29''. Στον ΑΜΑ του 2019 (2:19'01'') διέσχισε τα τελευταία 12195 σε 38'38'' βοηθούσης και της κατηφορικής διαδρομής, όταν στη Βαλένθια ο αντίστοιχος χρόνος (σε εντελώς επίπεδη διαδρομή) ήταν 38'33''. Ας θυμηθούμε επίσης ότι πέρυσι στο Βερολίνο (2:18'37'') διένυσε την αντίστοιχη απόσταση σε 7'42'' – η βελτίωση κατά 1'12'' είναι απίστευτη, και δηλωτική του τι να περιμένουμε... Σε όλες τις περιπτώσεις το φινάλε τον βρήκε πολύ δυνατό, και αυτή η «άνεση» είναι που δείχνει ότι τα όριά του δεν τα έχει πιάσει ακόμη. Κώστα, τολμώ να πω ότι η ακύρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Σχινιά μπορεί και να σου βγήκε σε καλό, καθώς δύσκολα θα πετύχαινες εκεί τέτοια επίδοση – άσε που δε μου βγάζεις από το μυαλό ότι θα πηγαίνατε όλο τον αγώνα μαζί με το φίλο σου και εξαιρετικό Παναγιώτη Καραϊσκο για να τον βοηθούσες να σπάσει το 2:20'00''...

Κώστα, σου αξίζουν μόνο συγχαρητήρια, τόσο για τη δημόσια σου παρουσία όσο και για τη μεγάλη σου επίδοση. Ξεκουράσου, απόλαυσέ το, και ξεκίνα τη νέα χρονιά ως οφείλει ένας πρωταθλητής – δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά (το ξέρεις, είμαι σίγουρος) και τα καλύτερα έρχονται. Ξεκινάς από το αναγκαίο (προπόνηση), μετά από το εφικτό (τη δεδομένη στιγμή κάθε φορά) και σιγά σιγά θα δεις και το ανέφικτο να έρχεται πιο κοντά... Οι μεγάλες επιδόσεις στο Μαραθώνιο επιτυγχάνονται μετά τα 30, τώρα μπαίνεις στην καλύτερή σου φάση – και αν μου επιτρέπεις μια πρόβλεψη, το 2:13'00'' έρχεται... Για να σε προκαλέσω (πάντα καλοπροαίρετα και χάριν αστεϊσμού, το ξέρεις...), εν όψει της νέας χρονιάς, θέτω τρεις στόχους για το πριμ του γαλακτομπούρεκου:

- 10 χλμ. Ανώμαλος Δρόμος, Πηγή Τρικάλων: Καιρού επιτρέποντος, πρέπει να βελτιώσεις το 30'23'' που έχεις (και γιατί όχι), ει δυνατόν να πέσεις κάτω από το 30'00'' – έστω και στο στάδιο, το καλοκαίρι. Όταν 52 χρόνια πριν, το 1968, ο μοναδικός Δημήτρης Βούρος είχε κάνει με λινά παπούτσια 29'37'', δεν δέχομαι ότι εσύ τώρα, στην εκπληκτική σου κατάσταση (με το διαστημικό 2'57'':6 στα τελευταία 2195 του Μαραθωνίου...), δεν μπορείς. Τι λες;

- Στο Βερολίνο (26/09/2021) κυνήγησε το 2:13'10''. Εκείνη την ημέρα εάν κινηθείς στα όρια και βγάλεις τη μέγιστη επίδοση, σαφώς και είναι εφικτό.

- Και τώρα τα δύσκολα – αλλά γι αυτά είσαι φτιαγμένος! Αν θες να λέγεσαι αστέρι, σούπερ σταρ και number one Έλληνας Μαραθωνοδρόμος της εποχής μας, επεδίωξε στον ΑΜΑ της 14ης Νοεμβρίου όχι μόνο ρεκόρ διαδρομής, αλλά και την επίδοση που νομίζω είναι το όριό σου – το 2:16'45''.

Κώστα να θυμάσαι το «Όλα ή τίποτα» του μεγάλου Μιχάλη Κούση, αλλά και τα λόγια του Mark Twain – δεν ήξεραν ότι ήταν αδύνατο να γίνει, κι έτσι το έκαναν. Μην αφήσεις να πάει χαμένο οτιδήποτε σε πάει μπροστά. Ένα από τα προσόντα σου είναι ότι είσαι αθλητής κομάντο – δεν φοβάσαι, και κυνηγάς πάντα τους πολύ καλύτερους σου. Είναι όμως και επικίνδυνο, γιατί χρειάζεται η σύνεση κι ο αυτοέλεγχος, καθώς κάποια λάθη δύσκολα διορθώνονται. Να προσπαθείς να κυνηγάς τον χθεσινό σου εαυτό, και τότε θα σαι νικητής. Έτσι κι αλλιώς, εμείς θα περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί σου... Ευχαριστούμε για όλα!

ΥΓ1: Η διδασκαλία κι η προπονητική είναι μια τέχνη επικοινωνίας. Αν ένας προπονητής ή γυμναστης διαθέτει 100 βολτ γνώσης αλλά μπορεί να μεταδώσει το 20% στους αθλητές του, θα πρέπει να θεωρείται λιγότερο επιτυχημένος από εκείνον που μπορεί να διαθέτει μόνο 50 βολτ, αλλά καταφέρνει να περάσει στους αθλητές του το 50% των όσων γνωρίζει.

ΥΓ2: «Σπουδαίος είναι εκείνος που μετέτρεψε τη φωνή του ανέμου σε τραγούδι, που η αγάπη του το κάνει ακόμη πιο αγαπησιάρικο.» Χαλίλ Γκιμπράν

ΥΓ3: «Ήμουν υπερπροπονημένος. Πίεζα τον εαυτό μου επειδή ήθελα πολύ το χρυσό μετάλλιο. Αν είχα προπονηθεί, έστω 15% λιγότερο, θα είχα κερδίσει. Προπονιόμουν σαν τρελός. Είχα έλλειψη αυτοπεποίθησης και ωριμότητας. Ένας αθλητής δεν πρέπει να προπονείται μόνο με το σώμα αλλά και με το μυαλό του.» Χισάμ Ελ Γκερούζ, από το εξαιρετικό βιβλίο «Πού τρέχει ο λογισμός σου;» (εκδ. Sportbook) του Δημ. Τζεφαλή.

Γ. Γκλόρια Πριβιλέτζιο. Ό,τι δε μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς...


Στον ίδιο αγώνα, η Γκλόρια Πριβιλέτζιο άφησε την προσπάθειά της ημιτελή. Παρ' ότι διένυε εξαιρετική περίοδο, ενοχλήσεις στο πόδι (τραυματισμός;) δεν της επέτρεψαν να κυνηγήσει τους στόχους της. Και εκεί είναι που ξεκινάει το δυσκολότερο κομμάτι του αγώνα ενός αθλητή. Η διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης... Δεν θα πω «ήττας» σκόπιμα – άλλωστε πιστεύω απόλυτα στο ρηθέν: δε χάνεις ποτέ – είτε νικάς, είτε μαθαίνεις. Για να γίνω σαφής από την αρχή – η Γκλόρια είναι μια τεράστια αθλήτρια, και έχει να δώσει ακόμη πάρα πολλά στο χώρο, τελεία. Η απίστευτη εμφάνιση της στη Ντόχα πέρυσι αποτελεί ένα μόνο από τα διαπιστευτήριά της. Καμιά θλάση (ο συχνότερος τραυματισμός στους αθλητές ταχύτητας, ημιαντοχής ή αντοχής – ούτε ο μέγας Γιουσέιν Μπολτ δεν ξέφυγε...) δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Ούτε μια εγκατάλειψη μπορεί να αμαυρώσει την λαμπερή της εικόνα.

Άρα – αυτό που πρέπει να θυμάται (και να θυμόμαστε πολύ καλά όλοι μας...) είναι ότι στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή, σημασία δεν έχει το πόσες φορές πέφτεις αλλά το πόσες φορές σηκώνεσαι. Η χθεσινή ήττα (και πάλι εντός εισαγωγικών και μόνο) είναι το καλύτερο μάθημα για την αυριανή νίκη – οι προπονητές σου και παλιοί πρωταθλητές κκ Χάνζος και Περήφανος το ξέρουν αυτό πολύ καλά.
Τι θέλω να κρατήσεις – όπως και όλοι όσοι αγωνίζονται εκεί έξω: εστίασε στην αποκατάσταση του τραυματισμού σου (αποθεραπεία / ενδυνάμωση / επιστροφή στις προπονήσεις) και ψάξε βαθειά μέσα σου τι σε κινητοποιεί. Οι άνθρωποί σου, οι στιγμές σας, του δρόμου η χαρά – είναι όλα εκεί και σε περιμένουν. Είμαι σίγουρος ότι το έχεις αφήσει ήδη πίσω σου, και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το νέο έτος να σε βρίσκει χαμογελαστή, υγιή και αποφασισμένη. Σε έχω χαρακτηρίσει πολλές φορές «καμικάζι» στο παρελθόν. Εμμένω στον χαρακτηρισμό μου – και μια δρομέας με τα δικά σου ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είναι πολύ σκληρή για να καμφθεί από μια ατυχία – τι λες;!

Προς τεκμηρίωση των παραπάνω – η εμφάνιση σου την ημέρα του αγώνα ήταν άψογη. Τα περάσματά σου είχαν τη σταθερότητα υπολογιστή (τα 3 πρώτα πεντάρια σε 18'19 // 18'21'' // 18'17'' αντίστοιχα με πέρασμα στο πρώτο μισό 1:17'28''), και αν δεν ήσουν άτυχη θα πετύχαινες μεγάλο ατομικό ρεκόρ. Άλλωστε η εικόνα σου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (5 και 10 χιλιόμετρα) αυτή μου την άποψη ενισχύει – εφέτος ήσουν πιο ώριμη και βελτιωμένη από κάθε άλλη φορά.

Θα δεις, το 2021 θα φέρει μόνο ωραία πράγματα. Καμικάζι Γκλόρια, σε έχουμε ανάγκη! Τις ευχές μου και την αγάπη μου!

ΥΓ1: «Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό...

ΥΓ2: «Προσπάθησες; Απέτυχες; Άνευ σημασίας. Να προσπαθήσεις ξανά, να αποτύχεις ξανά, να αποτύχεις καλύτερα» Σ. Μπέκετ

ΥΓ3: «Οι μεγαλύτερες μας επιτυχίες δεν είναι αυτές που κάνουν τον μεγαλύτερο θόρυβο, αλλά οι ώρες μας οι πιο σιωπηλές» Νίτσε

Δ. Τι θα συνέβαινε αν αγωνιζόντουσαν στη Βαλένθια... Μια άτυπη εκτίμηση για 5 αθλητές και 2 αθλήτριες.


Το παιχνίδι του «τι θα είχε συμβεί αν...» έχει πάντα μια ιδιαίτερη γοητεία. Και ενώ η ιστορία δεν γράφεται με τα «αν» και «εφ' όσον», μέρες που είναι, νομίζω ότι μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας αυτό το παιχνίδι – και αντιμετωπίζοντας το βέβαια ως αυτό που πραγματικά είναι. Ένα παιχνίδι... Έτσι, εάν στη Βαλένθια αγωνίζονταν οι Καραϊσκος, Πιτσόλης, Μερούσης, Μαλτέζος, Ζερβάκης, Πάππας και Ασημακοπούλου, και είχαν τον αγώνα αυτόν ως κορύφωση της αγωνιστικής τους χρονιάς όπως ο Γκελαούζος, θεωρώ ότι θα πετύχαιναν τις επιδόσεις που παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα (συν ή πλην ένα λεπτό).


Επίδοση

1

Γκελαούζος Κώστας

2:14’44’’(το έκανε!)

2

Καραϊσκος Παναγιώτης

2:19’20’’

3

Πιτσόλης Χαράλαμπος

2:22’15’’

4

Μερούσης Χριστόφορος

2:22’15’’

5

Μαλτέζος Λάμπρος

2:22’50’’

6

Ζερβάκης Γιάννης

2:23’10’’

7

Αλεξία Πάππας

2:30’25’’

8

Ασημακοπούλου Κατερίνα

2:39’30’’

Αν οι παραπάνω αθλητές αγωνίζονταν στον ΑΜΑ και με εξίσου καλές συνθήκες, εκτιμώ ότι θα ήταν οι πρώτοι μεταξύ των Ελλήνων, με χρόνους ωστόσο κατά τι αργότερους (από 2'10'' έως 3'30'' για τους άνδρες και από 3'00 έως 4'00'' για τις γυναίκες).

Για το Γιάννη Ζερβάκη, ένα σχόλιο προσωπικό καθ' ότι το επιτρέπει η σχέση μας. Τον έχω στην 6η θέση γιατί έχει να αγωνιστεί σε μαραθώνιο 4 χρόνια (2016, ΑΜΑ, 2:30'07''). Γιάννη άλλο να τρέχεις 10 χιλιόμετρα, άλλο 21 και εντελώς άλλο να αναμετράσαι με τα 42192 του Μαραθωνίου... Ρώτησα το χρόνο για σένα να μου πει πια είναι η λύση για την ηλικία σου (36 έτη...) και μου πε «άσε με να περάσω»...! Θα μου πεις – κι ο Χριστόφορος Μερούσης στα 38 του; Ναι αλλά αυτός είναι πρωταγωνιστής επί 20 έτη (και 4 συνεχώς πρώτος...) – ο χρόνος του χει δώσει ελευθέρας! Έμπειρος Χιώτης Καπετάνιος, έχει συνηθίσει φουρτούνες και τρικυμίες, και περνά πάντα ανώδυνα τους ύφαλους και το τρίγωνο των Βερμούδων του Μαραθωνίου, εκεί κάπου μετά το 30ο χιλιόμετρο... Εσύ έχεις 4 χρόνια να διασχίσεις τέτοια νερά... Και καλά το τρίγωνο των Βερμούδων – πώς όμως θα περάσεις και τους δυο πειρατές (Πιτσόλης / Μαλτέζος, δέκα χρόνια νεότεροί σου...), που σε περιμένουν πώς και πώς... Μπορεί στην Κρήτη να είσαι ο σημαιοφόρος στο Μαραθώνιο, πανελληνίως όμως, καίτοι αρχοντικός κι αγαπητός απ' όλους, είσαι ένας από τους έξι παραστάτες – κι αυτό, μόνο υποτιμητικό δεν είναι βέβαια! Γνώμη μου είναι ότι είναι δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, και το κυνήγι της τριάδας του Μαραθωνίου μπορεί να σε ζορίσει επικίνδυνα. Μην ξεχνάς αυτό που λέμε πάντα για τη σημασία της σύνεσης – το είναι μας είναι το μυαλό μας. Εκτός κι αν μας εκπλήξεις ευχάριστα, ως γνήσιος Κρητικός ανατροπέας! Χρόνια πολλά για τη γιορτή σου, και σε όλους τους εορτάζοντες!

ΥΓ: εκεί που ανεβαίνω με ακολουθεί ένα σκυλί που το λένε «εγώ».

Ε. Εν κατακλείδι...

Δυο φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του γράφοντα. Στην πρώτη, ο άρχοντας Σπύρος Ανδριόπουλος, ο κάτοχος των αρχαιοτέρων πανελληνίων ρεκόρ στο Μαραθώνιο (Βερολίνο, 9/10/1988 – 2:12'04'', 2η θέση) αλλά και στα 10000 μέτρα (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ρώμη, 28/08/1987, 28'07'', 7η θέση). Ήταν 5/11/2000, στον τερματισμό του ΑΜΑ, όταν ο γράφοντας (Στέφανος Αντωνάκης, νο28) έκανε 3:15'55''. Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτο
Στη δεύτερη, ένα κουίζ: Βρείτε με το σορτς ποιος Έλληνας αθλητής και κάτοχος πολλών Πανελληνίων Ρεκόρ στα εμπόδια είναι στη φωτογραφία, σε ποιο μέρος της Ελλάδας και ποια χρονιά. Βοήθεια: 10 φορές πανελληνιονίκης, γεννημένος το 1950. Για να δούμε!
ΥΓ: Ο Διογένης, 2500 χρόνια πριν έψαχνε με το λυχνάρι να βρει αληθινούς ανθρώπους, και δεν έβρισκε. Εγώ ψάχνω χρόνια τώρα τον αθλητή που θα κάνει 2:12'04'' και δεν έχω βρει... γιατί άραγε;

Καλή χρονιά!

Με τιμή, Στέφανος Αντωνάκης

Ηράκλειο, 15/01/2021

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Κώστας Παναγόπουλος: Φίλαθλος ήρθε, φίλαθλος φεύγει Ευχαριστήριο για τη συμπαράσταση από όλη την Ελλάδα για τα γεγονότα της Μακρινίτσας, και δημόσια ανακοίνωση για νέα ατομική πεζοπορία αυτή την Κυριακή

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Το τρέξιμο πηγή ενδυνάμωσης χαρακτήρα και ψυχολογίας 12 λεπτά γυμναστικής για 2 εβδομάδες είναι μια καλή αρχή !
Τα Οφέλη και οι Κίνδυνοι της Άσκησης στις Γυναίκες Τα 7 λάθη στη διατροφή που μειώνουν την πρόοδο στην γυμναστική
FitnessPulse

Runster

FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
11 Φεβ 21
Δοκιμάζουμε το νέο adidas ULTRABOOST 21 - Μια HI ENERGY εμπειρία running
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η adidas παρουσίασε πριν λίγες μέρες το νέο ULTRABOOST 21, την ανανεωμένη έκδοση του πιο επιτυχημένου running παπουτσιού της εταιρείας και μας υπόσχεται πως αυτό το running μοντέλο θα μας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας σε κάθε διασκελισμό.
27 Ιαν 21
Cryosauna Therapy: Κλείσε θέση στην Ολόσωμη Κρυοθεραπεία που θα απογειώσει τις επιδόσεις σου!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων. Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι μία διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζονται στο σώμα μας πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που ενισχύουν την θεραπευτική δράση
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse