Advertisement
adidas Running
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Ενημέρωση
Saucony
X-treme Stores

19 Ιαν 21 ← πίσω

Ένα νέο παραθαλάσσιο μονοπάτι Άγιος Στέφανος – Κριθαριά ετοιμάστηκε από τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου και προσφέρεται σε όλους τους πεζοπόρους και trail runners

Ακόμη ένα λιθαράκι προστέθηκε στο έργο που προσφέρουν τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στην πόλη μας, και στην προσφορά τους που χαρίζουν σε όλη τη Μαγνησία. Ο ατέλειωτος κόπος πολλών εβδομάδων του Γιώργου Καλαντζή και του Θανάση Οικονόμου, όπως και του Γιάννη Προκοπίου από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Πάνα, ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς «ξέθαψαν» από τη λήθη του χρόνου ένα σχεδόν ξεχασμένο μονοπάτι που χρησιμοποιούταν ως τον προηγούμενο αιώνα, και που έκλεισε ο χρόνος, από τον Άγιο Στέφανο Αλυκών ως την Κριθαριά. Μετά τον καθαρισμό και τη σήμανσή του η οποία μάλιστα θα συνεχιστεί, τα μέλη του ΣΔΥΒ προσέφεραν το μονοπάτι σε όλους τους πεζοπόρους και trail runners που θα το εντάξουν στο προπονητικό τους πρόγραμμα. Η διαδρομή είναι ξεχωριστή, καθώς πρόκειται για την ίσως πιο παραθαλάσσια trail της Ελλάδας, με μαγευτικό θέαμα. Έχει ως μεγαλύτερο υψόμετρο μερικές δεκάδες μέτρα, αλλά είναι αρκετά δύσκολη από τεχνικής πλευράς, και έχει συνολική θετική υψομετρική 450 μέτρα. Η απόστασή του είναι 6,3 χιλιόμετρα, και άλλα τόσα χρειάζονται για την επιστροφή. Περνάει από πολλές μαγευτικές παραλίες, περίπου δέκα στον αριθμό, και ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές εικόνες, δεσπόζει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, χτισμένο σε βράχο μέσα στη θάλασσα.

Η Κυριακή 17 Ιανουαρίου ήταν αφιερωμένη στο μονοπάτι αυτό, και έτσι πραγματοποιήθηκε η πρώτη οργανωμένη πεζοπορία όλων των εποχών από τον Άγιο Στέφανο στην Κριθαριά με επιστροφή. Μάλιστα η πορεία έγινε με τη συνοδεία του «Λέανδρου», του καιρικού φαινομένου που επιφύλασσε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Ο ήλιος μετρίασε τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, και το αποκορύφωμα υπήρξε στην Κριθαριά, όπου πριν την επιστροφή, επτά από τους συμμετέχοντες έκαναν χειμερινό μπάνιο. Όπως είναι φυσιολογικό, η πεζοπορία έγινε σε ατομικό επίπεδο, και κάθε μέλος κινήθηκε εντελώς μόνος και σε απόσταση δεκάδων μέτρων από κάθε άλλο, βάζοντας ακόμη πιο αυστηρούς όρους από αυτούς που προβλέπονται για λόγους ασφαλείας και προστασίας από τον covid-19.
 

Στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου εδώ δημοσιεύεται το προφίλ και το ίχνος της διαδρομής από gps για όσους θέλουν να τη διασχίσουν. Ήδη το νέο μονοπάτι και η πεζοπορία συγκέντρωσαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, έτσι αποφασίστηκε για ένα μήνα μετά, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, η διαδρομή να επαναληφθεί ώστε να τη γνωρίσει και άλλος κόσμος. Μάλιστα λήφθηκε η απόφαση από τον ΣΔΥΒ, η πορεία να γίνει και τότε σε ατομικό στυλ για λόγους ασφαλείας, έτσι ακόμη και στην περίπτωση που τότε τα μέτρα θα έχουν χαλαρώσει και θα επιτρέπονται και οι ομαδικές δράσεις, δεν θα γίνει χρήση του δικαιώματος και καθένας θα κινηθεί ατομικά. Εξίσου σημαντική θα είναι και η ενέργεια του καθαρισμού των παραλιών που αποφασίστηκε από τον ΣΔΥΒ, και θα γίνει ταυτόχρονα εκείνη την ημέρα σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής, καθώς διαπιστώθηκε ότι πολλά απορρίμματα έχουν συγκεντρωθεί δίπλα στη θάλασσα σε πολλά μέρη.

Ατέλειωτη δράση και στο χιόνι

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι θερμοκρασίες κάτω του μηδενός και το χιόνι, όχι μόνο δεν οδήγησαν σε διακοπή των δράσεων, αλλά αντίθετα έδωσαν την ευκαιρία στα μέλη του ΣΔΥΒ να ανηφορίσουν στο Πήλιο και όχι μόνο, ακολουθώντας ποικιλία ατομικών δραστηριοτήτων. Έτσι, μεταξύ άλλων σε αυτές τις ημέρες έγιναν:


31 χιλιόμετρα trail στο Πήλιο με 1.230m υψομετρική, σε 3 ώρες 59'57, οι Μάρθα Ξηροφώτου, Νίκος Βαούτης.
Πρωινό trail στη Μακρινίτσα από τον Ευριπίδη Μπουμπουζιώτη.
Trail 15 χιλιομέτρων στο χιόνι από τον Γιώργο Μιχαηλίδη στη Μυτιλήνη.
14χλμ trail με 680m υψομετρική σε Άγιο Ονούφριο - Φυτόκο - Μακρινίτσα - Άγιο Ονούφριο, ο Ζήσης Τσουρέλης.
Δίωρο trail στο χιόνι ο Θανάσης Αλεξίου.
Trail Run με χιόνι και αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, από τον Αμβρόσιο Δημητριάδη στην Πτολεμαΐδα.
Γορίτσα Trail οι Γιάννης Παπαδόπουλος, Παντελής Ζήσης.
Πεζοπορία στο χιόνι, Άγιος Ονούφριος - Χάνια και επιστροφή, έγινε από τον Γιώργο Γερογιάννη και φίλους το Σάββατο 16/1.
Πεζοπορία στα Χάνια την Κυριακή 17/1 από τον Ζήνωνα Λουλούδη.
Πεζοπορία στα Χάνια στο χιόνι την ίδια μέρα Καταφύγιο Πάνα - Σανατόριο Καραμάνη - Καταφύγιο Πάνα, από τη Μάρω Μακροθανάση.
Απογευματινή και βραδινή πεζοπορία στο χιόνι Άγιος Ονούφριος - Μακρινίτσα - Σταγιάτες - Άγιος Ονούφριος τη Δευτέρα 18/1 οι Στάθης Καραδημητρίου, Μάρω Μακροθανάση, Κώστας Παλάντζας, Γιώργος Παπαϊωάννου.
Trail από την Αγγελική Σταματίου στον Αλμυρό.
Trail στη Λιβαδειά η Έλλη Τασιά.

Δράση υπήρξε βέβαια και στους δρόμους. Έτσι μεταξύ άλλων μέσα στην εβδομάδα έγιναν σε διάφορες προπονήσεις:


30 χιλιόμετρα σε 2 ώρες 14'53 οι Μίλτος Καραπιπέρης, Κώστας Σκοτίδης.
Ημιμαραθώνιο σε 1.21.16 έτρεξε ο Ζήσης Τσουρέλης, σε 1 ώρα 47'12 ο Τρύφωνας Καραμανλής.
18,5 χιλιόμετρα σε 1 ώρα 44'52 οι Γιώργος Παπαϊωάννου, Κώστας Μπέκας, Μαρία Διαμαντοπούλου.
17,3 χιλιόμετρα σε 1 ώρα 25' ο Πέτρος Γεωργούλας.
16.560 μέτρα σε 1.20.02 η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου.
14 χιλιόμετρα οι Πασχάλης Στάνιος, Γιάννης Καζανίδης
13,5 χιλιόμετρα σε 1 ώρα 00'58 από τον Στέργιο Κουσκουρίδα στη Σητεία Κρήτης με έντονη βροχή.
13 χιλιόμετρα στις Αλυκές οι Αρίστος Μακρής, Γιώργος Μπατζιώρας.
10 χιλιόμετρα σε 47'30 λεπτά με θερμοκρασία μείον 3 βαθμών Κελσίου ο Δημήτρης Κυριακόπουλος.
10 χιλιόμετρα οι Ρούλα Αθανασίου, Αγγέλα Αντωνίου, Ευαγγελία Παπαχρήστου, και σε διάφορες άλλες προπονήσεις οι Γιώργος Αλμπανούδης, Γιάννης Αντωνίου, Λάζαρος Βούλγαρης, Χρήστος Γεωργουλόπουλος, Χαράλαμπος Γιώτας, Αντωνία Ελευθεράκη, Τόλης Κουτσουμπές, Αλέξανδρος Λουλούδης, Λίνα Παπακυριαζή, Θανάσης Σταμάτης, Λένα Ταμπούρη, Κατερίνα Τσάγγαρη, Σπύρος Τρύφωνος.
8,2χλμ σε 43'10, Άρης Γεωργαντάς στη Στυλίδα.
8χλμ σε 38'52 η Εύη Μυλωνά.
6,5 χιλιόμετρα σε 50 λεπτά οι Κατερίνα Putz, Χρυσούλα Σακαβάρα.
4χλμ σε 17'13, Βασίλης Αθανασίου.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Το τρέξιμο πηγή ενδυνάμωσης χαρακτήρα και ψυχολογίας 15 χρόνια πόνου (Ανώνυμος)

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Τρέξιμο στο χιόνι, από την θεωρία στην πράξη! Το Καλλιμάρμαρο όπως δεν το έχετε ξαναδεί!
8 προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε νέος δρομέας 2 χιλιόμετρα να είναι η συγγνώμη σας!
Nutrition News

Runster

FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
11 Φεβ 21
Δοκιμάζουμε το νέο adidas ULTRABOOST 21 - Μια HI ENERGY εμπειρία running
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η adidas παρουσίασε πριν λίγες μέρες το νέο ULTRABOOST 21, την ανανεωμένη έκδοση του πιο επιτυχημένου running παπουτσιού της εταιρείας και μας υπόσχεται πως αυτό το running μοντέλο θα μας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας σε κάθε διασκελισμό.
27 Ιαν 21
Cryosauna Therapy: Κλείσε θέση στην Ολόσωμη Κρυοθεραπεία που θα απογειώσει τις επιδόσεις σου!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων. Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι μία διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζονται στο σώμα μας πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που ενισχύουν την θεραπευτική δράση
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse