Advertisement
adidas Running
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Άρθρα
Saucony
X-treme Stores

30 Ιαν 21 ← πίσω

Ν.Χαρδαλιάς για επανεκκίνηση αθλητισμού: «έχει διαπιστωθεί ότι πολλά κρούσματα έχουν προκληθεί από αθλητικές δραστηριότητες»

Κώστας Παλάντζας
Στον 4ο συνεχή μήνα μπαίνει το γενικευμένο lockdown, ενώ λιγότερες από 30 ημέρες μένουν μέχρι να συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που οι ζωές μας άλλαξαν προκειμένου να σώσουμε την υγεία μας, μη συμπεριλιαμβανόμενης πάντως της ψυχικής θα λέγαμε. Στους πλέον πληττόμενους βρίσκονται αυτοί που δεν περίμεναν τους ειδικούς να τους πούνε να προσέχουν την υγεία τους, αλλά από χρόνια ή και δεκαετίες, ευ όρου ζωής, προστάτευαν αυτή μέσω του αθλητισμού. Εδώ και 11 μήνες μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν μόνο με όρους: με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, όχι το βράδυ, με sms, με κίνδυνο προστίμων, με ελέγχους γιατί τρέχουν, χωρίς τη συνδρομή των γυμναστηρίων, χωρίς παρέα αρκετών ατόμων που προσθέτουν μεγαλύτερη ασφάλεια, ή και "σπάζοντας" τα πόδια τους τρέχοντας επί μήνες στους δρόμους εφόσον στερούνται την εναλλακτική μαλακότερων τεραίν.


Όλα τα αθλήματα έχουν ξεσηκωθεί, και το σημερινό ρεπορτάζ αναφέρει τα παρακάτω για την ερώτηση που υποβλήθηκε στη συνέντευξη τύπου του υπουργού κ. Χαρδαλιά:

"Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ότι τα παιδιά των Ακαδημιών βρίσκονται εδώ και 10 μήνες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή, έχοντας αλλάξει άρδην τον τρόπο ζωής τους, η απάντηση από την Πρόεδρο της Επιτροπής ήταν πως κατανοούν το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με τον αθλητισμό, ωστόσο δεν μπορούν να δώσουν το ΟΚ για την επανεκκίνηση, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Ο Νίκος Χαρδαλιάς πρόσθεσε μάλιστα πως έχει διαπιστωθεί από στατιστική ανάλυση πως πολλά κρούσματα έχουν προκληθεί από αθλητικές δραστηριότητες και γι αυτό η Πολιτική Προστασία δεν συναινεί προς το παρόν στην άρση της αναστολής."

Όταν κάτι τόσο σοβαρό απλά λέγεται και δεν παρουσιάζονται τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία, καθένας μπορεί να διατηρεί τις αμφιβολίες του. Με πρώτη και καλύτερη, να αναρωτιόμαστε όλοι, ποιες είναι αυτές οι αθλητικές δραστηριότητες που επέφεραν τον covid, καθώς ουδεμία ομαδική δεν γίνεται, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αλλά ακόμη και αν υποθέσουμε ότι τα λόγια του υφυπουργού ισχύουν, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε πόσοι νόσησαν από τις αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες αναφέρεται, πόσοι δεν απέφυγαν το μοιραίο, και πόσοι αντιθέτως πέρασαν τον covid-19 με λιγοστές συνέπειες. Γνωρίζοντας ότι οι αριθμοί δικαιώνουν αθλητές και αθλούμενους σε κάθε ασθένεια (κανείς δεν είναι αθάνατος, αλλά όσοι έχουν γερό οργανισμό και τις πιθανότητες κατά κανόνα υπέρ τους σε σύγκριση με κάποιον που ακολουθεί καθιστική ζωή), δημιουργεί εύλογη απορία γιατί επί 11 μήνες απαξιώνεται τόσο ο αθλητισμός στη χώρα μας, και παρεμποδίζεται η άθληση, δηλαδή το μέλλον τους, ακόμη και στα παιδιά.

Για να επανέλθουμε στα λόγια του κ. υφυπουργού, θα του δώσουμε και ένα δίκιο. Πράγματι, υπήρξαν κρούσματα από αθλητικές δραστηριότητες. Αυτά αφορούν τους "εκλεκτούς", ποδοσφαιριστές και ομάδες της Super League. Εκεί όμως βέβαια, ούτε σκέψη για λοκντάουν κι ας υπάρχουν άπειρα κρούσματα. Οι έμμισθοι αθλητές ποδοσφαίρου και μπάσκετ στις πρώτες κατηγορίες, μπορούν να συνεχίζουν να παίζουν (μόνο οι άνδρες. Για τις γυναίκες, γίνεται διάκριση!). Καλώς επιτρέπεται σε όσους επιτρέπεται. Αλλά οι επαγγελματίες αθλητές μικρότερων κατηγοριών και μικρότερων αθλημάτων, οι γυναίκες, και ο κάθε ερασιτέχνης αθλητής, δεν μπορούν να αγωνίζονται. Τους ακυρώνουν μέχρι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, μία βδομάδα πριν γίνει. Κι ας έκαναν προετοιμασία με χιλιάδες χιλιόμετρα, με καύσωνα, λοκντάουν, και ελέγχους για το γιατί τρέχουν.


Θα κλείσουμε ξανα-διευκρινίζοντας ούτε ένας από εμάς δεν ανήκει στους "ψεκασμένους" ή σε αυτούς που απαιτούν να μην υπάρχουν μέτρα. Αυτό που απαιτούμε, είναι κάθε αθλητής και άθλημα να αντιμετωπίζεται ισότιμα, και με τους ίδιους όρους, είτε είναι ο Ρονάλντο, είτε ένας ερασιτέχνης δρομέας που ιδρώνει ακόμη περισσότερο από τον Ρονάλντο. Όπως και ισότιμα να αντιμετωπίζονται τα δύο φύλα. Οι ειδικοί κατάφεραν ακόμη και για τις κατηγορίες των ελάχιστων αθλημάτων που συνεχίζονται στους άνδρες, αυτό να μη γίνεται και για τις γυναίκες!

Ως τρεξιματικό σάιτ δεν συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε ανακοινώσεις που προέρχονται από το ποδόσφαιρο, αλλά αυτή τη φορά θα κάνουμε την εξαίρεση παρουσιάζοντας όσα λέει ο ΠΣΑΠ. Διάκριση βλέπετε, υπάρχει ακόμη και εκεί. Δεν επιτρέπεται οι μικρότερες κατηγορίες, να αγωνίζονται, ούτε με τους ίδιους όρους της Super League:

«Πατήσατε τη σκανδάλη και εκτελέσατε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές! Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωτεργάτες τους κύριους Κυριάκο Μητσοτάκη και Λευτέρη Αυγενάκη, μόλις έστησε στο απόσπασμα 400 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, τις γυναίκες και τα παιδιά τους και πάτησε την σκανδάλη εκτελώντας τους στην κυριολεξία. Από μικρά παιδιά ο αθλητισμός, μας προσφέρει ψυχική και σωματική υγεία και εσείς κάθε μέρα εδώ και δέκα μήνες μας αρρωσταίνετε και ψυχικά και σωματικά. 

Απαιτούμε ουσιαστική αντίδραση από τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής κύριο Λεωνίδα Λεουτσάκο και τον πρόεδρο της ΕΠΟ κύριο Βαγγέλη Γραμμένο, για τη σκανδαλώδη απόφαση της πολιτείας να μην επιτρέψει την επαναλειτουργία των ομάδων της Football League.

ΥΓ.1 Κύριε Αυγενάκη τέτοιες ώρες θα έπρεπε να γίνονται ανακοινώσεις ανοίγματος του αθλητισμού και όχι ανακοινώσεις αναδιάρθρωσης. 

ΥΓ.2 Κύριε Χαρδαλιά κορυφαία πηγή μετάδοσης είναι η πολιτική σας που ανοίγει κλάδους χωρίς τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας, που άνθρωποι στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ, που υπάρχει πολυπληθής αριθμός μαθητών μέσα στις σχολικές αίθουσες, που αναγκάζονται καταναλωτές να περιμένουν στην ουρά των εμπορικών καταστημάτων και άλλα πολλά που εσείς αποφασίσατε. Το σίγουρο είναι πως όχι, δεν είναι ο αθλητισμός κορυφαία πηγή μετάδοσης γιατί τα νούμερα λένε την αλήθεια. 

ΥΓ.3 Παιχνίδι είναι το Τζόκερ ή το ΛΟΤΤΟ που θα μπορεί ο κόσμος να τα απολαύσει από την επόμενη βδομάδα (αν είναι δυνατόν) και όχι οι ζωές μας».

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
8 προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε νέος δρομέας 2 χιλιόμετρα να είναι η συγγνώμη σας!

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Ευχαριστήριο για τη συμπαράσταση από όλη την Ελλάδα για τα γεγονότα της Μακρινίτσας, και δημόσια ανακοίνωση για νέα ατομική πεζοπορία αυτή την Κυριακή Ν.Χαρδαλιάς για επανεκκίνηση αθλητισμού: «έχει διαπιστωθεί ότι πολλά κρούσματα έχουν προκληθεί από αθλητικές δραστηριότητες»
Κώστας Παναγόπουλος: Φίλαθλος ήρθε, φίλαθλος φεύγει 12 λεπτά γυμναστικής για 2 εβδομάδες είναι μια καλή αρχή !
FitnessPulse

Runster

FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
11 Φεβ 21
Δοκιμάζουμε το νέο adidas ULTRABOOST 21 - Μια HI ENERGY εμπειρία running
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η adidas παρουσίασε πριν λίγες μέρες το νέο ULTRABOOST 21, την ανανεωμένη έκδοση του πιο επιτυχημένου running παπουτσιού της εταιρείας και μας υπόσχεται πως αυτό το running μοντέλο θα μας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας σε κάθε διασκελισμό.
27 Ιαν 21
Cryosauna Therapy: Κλείσε θέση στην Ολόσωμη Κρυοθεραπεία που θα απογειώσει τις επιδόσεις σου!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων. Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι μία διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζονται στο σώμα μας πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που ενισχύουν την θεραπευτική δράση
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.


©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse