Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Άρθρα
Saucony
X-treme Stores

02 Μάρ 21 ← πίσω

Το τρέξιμο πηγή ενδυνάμωσης χαρακτήρα και ψυχολογίας

Αν επιθυμούμε να είμαστε και όχι μόνο να νιώθουμε σωματικά και ψυχικά υγιείς, θα πρέπει η σωματική δραστηριότητα και η άσκηση να αποτελεί μέρος του τρόπου ζωής μας. Η σωματική άσκηση  είναι μια από τις καλές συνήθειες που θα μπορούσε ο καθένας μας να προσθέσει στην καθημερινότητα του, απολαμβάνοντας τα πολλαπλά της οφέλη.

 

Συμβάλει σημαντικά στην γενικότερη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας καθώς και της φυσικής κατάστασης του σώματος. Πριν δούμε αναλυτικά τα οφέλη, μπορείτε να επισκεφτείτε τη ιστοσελίδα της bet365 και να βρείτε ενδιαφέρουσες στοιχηματικές αγορές για μια σειρά από αθλήματα και διοργανώσεις (π.χ EURO, Μουντιάλ, Ολυμπιακοί Αγώνες, κ.α).

 

Ένα είδος φυσικής άσκησης, που δεν χρειάζεται να ανήκετε σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων για να το ακολουθήσετε, είναι το τρέξιμο. Αν αποφασίσετε να το κάνετε μέρος της ζωή σας, τότε αυτό θα σας βγει φυσικά και χωρίς κάποιου είδους άγχους ή πίεσης να το συνοδεύει. Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα οφέλη της άσκησης στην ζωή μας είναι πολλά. Ωστόσο, δεν θα τα αναγνωρίσουμε άμεσα. Γι’ αυτό αν πραγματικά επιθυμείτε να το ακολουθήσετε, θα πρέπει να έχετε επιμονή και λίγη υπομονή.

 

Ένας ακόμα θετικός παράγοντας της άσκησης είναι το χτίσιμο δυνατών χαρακτήρων. Αν παρακολουθήσετε με προσοχή τους δρομείς ενός Μαραθώνιου Αγώνα θα καταλάβετε τι ακριβώς τι θέλω να πω. Τόσο προσηλωμένοι, τόσο ταπεινοί, με τόση πίστη στον εαυτό τους και αυτό να αντανακλάτε στο πρόσωπό τους. Ο αγώνας αυτός είναι σκληρός και επίπονος, δεν είναι όμως ανταγωνιστικός. Είναι μια γιορτή που λαμβάνουν μέρος δρομείς έχοντας στόχο την προσωπική τους νίκη και όχι την νίκη επι του συνόλου.

 

Είναι τρομερό συναίσθημα και πρέπει ο καθένας από εμάς να το βιώσει έστω κι μια φορά στην ζωή του. Ας δούμε μερικά ακόμα οφέλη του παντρέματος άθλησης και ψυχολογίας.

 

 

Το τρέξιμο βοηθά στην αύξηση της σωματικής αντοχής

Το τρέξιμο καταβάλει σωματικά, γι’ αυτό και ανάλογα με την προπόνηση που έχετε επιλέξει, θέτετε και τα όρια σας. Όμως οι δρομείς, έχουν αποκτήσει την ικανότητα να παρεκκλίνουν τα όρια τους, ασκώντας λίγη παραπάνω πίεση στις προσωπικές τους αντοχές μέσω της σκέψης. Αν πάρουμε σαν παράδειγμα τους μαραθωνοδρόμους, είναι ολοφάνερο πως από ένα σημείο και μετά, είναι κάτι παραπάνω από εξαντλημένοι. Εύκολα αναγνωρίζεις πως αν και ναι, έχουν φτάσει τα όρια τους, συνεχίζουν με επιμονή και πίστη στον εαυτό τους.

 

Μπορεί να μην ανήκετε στην κατηγορία του μαραθωνοδρόμου όμως, αν κάποια στιγμή κουραστείτε  να μην τους ξεχάσετε και να έχετε πάντα υπόψιν σας χρήσιμα tips για να προστατεύσετε το σώμα σας από τραυματισμούς. Το τρέξιμο μας δίνει από μόνο του ένα μάθημα, τρέχουμε μόνο προς τα μπροστά, δεν μπορούμε να τρέξουμε προς να πίσω. Τρέξιμο, περπάτημα, εξερεύνηση, δεν έχει σημασία. Υπάρχουν επιλογές αρκεί να μπει ο στόχος.

 

 

Το τρέξιμο ανεβάζει τον δείκτη της αυτοεκτίμησης

Παίρνοντας την απόφαση να βγείτε από την πόρτα τους σπιτιού σας φορώντας μια αθλητική φόρμα και τα κατάλληλα, για εσάς, αθλητικά παπούτσια θα μπείτε αυτομάτως στην κατηγορία του αθλητή. Αυτό και μόνο,  θα αλλάξει την εικόνα που έχετε για τον εσάς. Το τρέξιμο απαιτεί αφοσίωση και συγκέντρωση. Όταν αρχίσετέ να τρέχετε ίσως το μυαλό με τις σκέψεις του σας κάνει να αισθανθείτε πιο γρήγορα κόπωση ή κούραση. Είναι εκεί που θα δώσετε ένα καλό μάθημα στον εαυτό σας, δουλεύοντας τις σκέψεις σας.


Το τρέξιμο και γενικά η άσκηση βοηθά να βλέπουμε τα πράγματα πιο καθαρά και ουσιαστικά. Παραγκωνίζοντας φοβίες, άγχος, στρες η αποστάσεις θα αρχίζουν να μοιάζουν πιο ευχάριστες και κοντινές. Ο στόχος των χιλιομέτρων που θα βάζετε όλο και θα αυξάνεται και μαζί του, η πίστη στις δυνάμεις και τον εαυτό σας.

 

Το τρέξιμο αυξάνει τους δείκτες πειθαρχίας και συγκέντρωσης

Το τρέξιμο, όπως και κάθε άλλο είδος προπόνησης, απαιτεί συγκέντρωση, πρόγραμμα και πειθαρχία. Σιγά, σιγά  το σώμα σας θα σας μάθει πως θα πρέπει να είστε συνεπείς στις προπονήσεις σας. Αν τις παραλείπετε συχνά,θα σας χτυπά καμπανάκι. Όσο πιο συνεπείς είστε με το πέρασμα του χρόνου, στις προπονήσεις σας τόσο πιο εύκολο και απολαυστικό θα γίνεται για εσάς το τρέξιμο. Βάζοντας τους στόχους σας κάθε φορά αυτό θα σας κάνει όλο και πιο συγκεντρωμένους.


Θα μάθετέ να εστιάζετε στο τώρα, στην στιγμή και αυτό θα είναι μεγάλο επίτευγμα για τον τρόπο που βλέπετε την ζωή σας στο σύνολο. Η πειθαρχία του μυαλού είναι δύσκολο εγχείρημα. Όμως θα είστε διπλά ωφελημένοι, θα μάθετε πρώτα να χαλιναγωγείτε τις αρνητικές σκέψεις και έπειτα να εστιάζεται με μεγαλύτερη αφοσίωση στον στόχο σας. Προσέξτε μαθαίνοντας να ελέγχετε τις σκέψεις σας,  θα αναγνωρίσετε θετικό αντίκτυπο σε όποιο στόχο και αν καλεστείτε να βάλλεται, προσωπικό ή επαγγελματικό.

 

 

Το τρέξιμο βοηθάει στην επίτευξη στόχου

Αναφέραμε και παραπάνω πόσο σημαντικό είναι να θέτουμε στόχους. Βλέποντας το τρέξιμο σας προορισμό ενός σύντομου νέου ταξιδιού, απολαύστε το όσο αυτό διαρκεί. Μπορεί ο πρώτος σας στόχος να είναι απλός ένα γρήγορο τζόκινγκ και σιγά σιγά να αυξάνετε τις απαιτήσεις σας. Μπορεί οι στόχοι σας να σας οδηγήσουν από το κοντινό πάρκο στον επόμενο Μαραθώνιο της Αθήνας.


Ο καθορισμός στόχων είναι μια από τις πιο ουσιαστικές δεξιότητες ζωής. Χτίζουμε ρεαλιστικά μονοπάτια για την επίτευξή τους όταν αυτό γίνεται αργά, με πίστη, επιμονή και σταθερότητα. Αυτό γίνεται ακόμα πιο δελεαστικό όταν το καταφέρνουμε μέσω της άσκησης, μένουμε δραστήριοι και συνάμα το απολαμβάνουμε!

 

 

Το τρέξιμο αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή προπόνησης για να διατηρήσετε το σώμα σας σε μια υγιή κατάσταση. Το σημαντικότερο όμως είναι πως με το τρέξιμο δεν ασκείται μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό, το πνεύμα και η αποφασιστικότητα σας. Σας βοηθά να χτίσετε δυνατό χαρακτήρα, να ανακαλύψετε στοιχεία της προσωπικότητας σας που μπορεί έως τότε να σας ήταν άγνωστα. Θα κάνετε ένα ταξίδι μέσα σας που θα σας δώσει υποσχέσεις για πολλούς νέους προορισμούς τρεξίματος αλλά και ζωής.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Βάλε αυτά τα τρόφιμα στην διατροφή σου και θα δεις τις επιδόσεις σου να απογειώνονται L-Γλουταμίνη: Ο Σύμμαχος της Αποκατάστασης…και όχι μόνο

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Γιατί ο έλεγχος του μέσου ρυθμού είναι το ήμισυ του παντός στους δρόμους αντοχής (από 3000 έως 42195 μέτρα) Τρέξιμο παντού, πως και γιατί
6 προπονήσεις ταχύτητας για να τρέξεις το γρηγορότερο 5άρι σου 4 προπονήσεις trail running για κάθε τύπο δρομέα
Nutrition News

Runster

FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
11 Φεβ 21
Δοκιμάζουμε το νέο adidas ULTRABOOST 21 - Μια HI ENERGY εμπειρία running
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η adidas παρουσίασε πριν λίγες μέρες το νέο ULTRABOOST 21, την ανανεωμένη έκδοση του πιο επιτυχημένου running παπουτσιού της εταιρείας και μας υπόσχεται πως αυτό το running μοντέλο θα μας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας σε κάθε διασκελισμό.
27 Ιαν 21
Cryosauna Therapy: Κλείσε θέση στην Ολόσωμη Κρυοθεραπεία που θα απογειώσει τις επιδόσεις σου!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων. Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι μία διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζονται στο σώμα μας πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που ενισχύουν την θεραπευτική δράση
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.


©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse