Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Άρθρα
Saucony

Ioannina Lake Run

Lamia Night Run

Marathon Half Marathon

Chios Half Marathon

X-treme Stores
11 Μάρ 21 ← πίσω

… Και κάπως έτσι, ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου αναβάλλεται για 2η συνεχόμενη χρονιά

Κώστας Παλάντζας

«Αίτημα έγκρισης διεξαγωγής του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου στις 18 Απριλίου 2021, βάση του εγκεκριμένου πρωτοκόλλου από τη ΓΓΑ» http://www.runningnews.gr/item.php?id=47750 στείλαμε στη ΓΓΑ στις 8 Μαρτίου. Γνωρίζοντας όσα γίνονται σε βάρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των ατομικών αθλημάτων, ουσιαστικά ξέραμε εκ των προτέρων την απάντηση που θα λάβουμε. Αρχικά, απάντηση δεν ήρθε, έτσι στις 10 Μαρτίου επανήλθαμε με νέο μέιλ όπου γράψαμε: «Καλή σας ημέρα. Υπενθυμίζουμε το αίτημα και παρακαλούμε σε άμεση απάντηση. Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια για να ετοιμάσουμε έναν αγώνα τέτοιου βεληνεκούς. Επίσης σε περίπτωση διεξαγωγής του αγώνα προσκαλούμε την ηγεσία της ΓΓΑ να παρευρεθεί, καθώς ο αγώνας θα σηματοδοτήσει την επανέναρξη του αθλητισμού μετά από ένα χρόνο lockdown, στη χώρα όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο Κλασικός Αθλητισμός, ο Μαραθώνιος. Ευχαριστούμε.»

Τη φορά αυτή, η απάντηση ήρθε και είναι η εξής:

«Καλημέρα σας,

Η συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα δεν προβλέπεται από την ισχύουσα ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία επιτρέπονται αγώνες πρόκρισης και οι αγώνες συγκεκριμένων πρωταθλημάτων.

https://gga.gov.gr/images/%CE%A6%CE%95%CE%9A_895%CE%92_06_03_2021.pdf


Ελπίζουμε σύντομα τα επιδημιολογικά δεδομένα να επιτρέψουν το άνοιγμα και νέων δραστηριοτήτων στον αθλητισμό.

Με εκτίμηση,

Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. »


ΚΥΑ λοιπόν. Κοινή Υπουργική Απόφαση. ΚΥΑ που διαχωρίζει τα αθλήματα σε εκλεκτά και σε Β’, ή μάλλον τελευταίας κατηγορίας. ΚΥΑ που χωρίζει αθλητές και πολίτες σε προνομιούχους και σε αποπαίδια. Όσοι κλωτσάνε μπάλα και αγκαλιάζονται στις φάσεις, μπορούν να παίζουν. Οι άλλοι των ατομικών αθλημάτων που ποτέ δεν χρειάζεται να έχουμε επαφή, υπάρχει άλλωστε και το πρωτόκολλο που ενέκρινε η ΓΓΑ, ας πάμε να πνιγούμε. ΚΥΑ που τα δίνει όλα στα εμπορικά – τηλεοπτικά σπορ, και γκρεμίζει τον Κλασικό Αθλητισμό, τον Μαραθώνιο, οι οποίοι όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στη χώρα μας αλλά κανένα υπουργείο δεν ενδιαφέρθηκε να προστατέψει. ΚΥΑ που έχει ημερομηνία έναρξης 4 Μαρτίου 2021 και λήξης 16 Μαρτίου 2021, αλλά η πραγματική της ημερομηνία ξεκινά ένα χρόνο πριν, και θα λήξει άγνωστο πότε. Ίσως, για να γίνω και λίγο κακός, όταν έρθουν οι τουρίστες. Θεωρητικά, καθώς ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου επρόκειτο να γίνει 1 μήνα και 2 ημέρες μετά … τη λήξη της ΚΥΑ, θα έπρεπε να πάρει άδεια διεξαγωγής. Πρακτικά, γνωρίζουμε ότι η παλινωδία των μέτρων για τον covid-19, θα μας έβγαζε τρελούς αν πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να φτιάχναμε τον αγώνα, να δίναμε για t-shirts και μετάλλια δεκάδες ευρώ περιμένοντας το θαύμα της διεξαγωγής. Θα κοροϊδεύαμε και τους αθλητές από όλη την Ελλάδα που θα γράφονταν και θα προσδοκούσαν τη συμμετοχή.

Κοινή Υπουργική Απόφαση… Για όλα τα άλλα υπουργεία, θα μπορούσα να βρω ένα ίχνος δικαιολογίας. Αλλά για το Υπουργείο που αντιπροσωπεύει τον Αθλητισμό και υπογράφει σε κάθε ΚΥΑ την ταφόπλακα για τον αθλητισμό της χώρας μας, τι να πει κανείς... «Γενική Γραμματεία Super League» http://www.runningnews.gr/item.php?id=46965 έγραφα στις 4 Νοεμβρίου, και δικαιώθηκα όχι τώρα. Από τότε. Η ΓΓΑ και το υφυπουργείο αθλητισμού είναι για να προστατεύουν ΟΛΑ τα αθλήματα και τους αθλητές. Όχι για να βρίσκουν λύσεις για τα εμπορικά σπορ από τη 1η μέρα, και 4μισυ μήνες μετά το lockdown νο 2 να συνεχίζουν το λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στα ατομικά αθλήματα. Με το μέτρο παρωδία μάλιστα «ως 3 άτομα στην άσκηση» που έγινε εδώ και μερικές ημέρες ακόμη μεγαλύτερη παρωδία, καθώς δεν επιτρέπεται η μετακίνηση με ιχ για άσκηση σε ασφαλή χώρο. Και καλά, οι δρομείς, μπορούμε να ξεκινήσουμε τρέχοντας και έξω από το σπίτι μας. Ο κολυμβητής όμως πως θα πάει στη θάλασσα αν μένει χιλιόμετρα μακριά? Τα παιδιά γιατί να κινδυνεύσουν αν ασκηθούν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας που είναι κοντά στο σπίτι τους, αντί να πάνε με όχημα πχ σε πάρκο? Φυσικά, ούτε για τους ΑμεΑ ή για όσους διαθέτουν βεβαίωση γιατρού δεν προβλέφθηκε κάποια εξαίρεση. Κι αυτοί πρέπει να πηγαίνουν πεζοί ή με ποδήλατο. ΕΛΕΟΣ.

Συγχαρητήρια στο υπουργείο που με την υπογραφή στην κάθε ΚΥΑ πέτυχε να επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ έκαστο σε 3 παιδιά που έπαιζαν μπάσκετ. Ας παίζανε playstation στο σπίτι για να μη τιμωρούνταν. Συγχαρητήρια και για τα παιδιά που οδηγήθηκαν στο τμήμα επειδή έπαιζαν μπάλα στην αλάνα. Συγχαρητήρια για το πρόστιμο στον μοναχικό χειμερινό κολυμβητή που δεν φορούσε μάσκα. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμένα, για τη σύλληψή μου, τη δικογραφία και το πρόστιμο των 5.000 ευρώ που πεζοπορούσα μόνος. Κάνατε διάσημο το έργο μας και ευχαριστούμε ειλικρινά, δεν το γράφω για αστείο. Μας γνώριζε ο αθλητικός χώρος, μας έμαθε το Πανελλήνιο. Ανάλογα της εξέλιξης που θα υπάρξει θα μας κάνετε ακόμη περισσότερο, ή υπερβολικά περισσότερο, διάσημους.

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου αναβάλλεται λοιπόν για 2η συνεχόμενη χρονιά καθώς το Κράτος αδυνατεί να μας προστατεύσει. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διεξαχθεί το φθινόπωρο. Και τότε, το αν θα γίνει θα εξαρτάται από την Πολιτεία. Όσες εγγραφές έχουν γίνει πέρυσι και φέτος, ισχύουν κανονικά για όποτε γίνει ο αγώνας. Όποιος θέλει, μπορεί να ζητήσει επιστροφή του ποσού στο ακέραιο. Οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά, για όποτε θα γίνει ο αγώνας.

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου επρόκειτο να γίνει στις 18 Απριλίου. Ο Αθλητισμός είναι Γιορτή, και τίποτα, ΤΙΠΟΤΑ, ΤΙΠΟΤΑ δεν τον σταματά. Το Σαββατοκύριακο 17-18 Απριλίου χιλιάδες αθλητές θα κάνουν την προπόνησή τους ή τον αγώνα τους, οποιασδήποτε απόστασης, στη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Βόλου από την παραλία προς τις Αλυκές, ατομικά, και βάσει των κανονισμών που θα ισχύουν τότε. Το ίδιο θα κάνω και εγώ εκείνη την Κυριακή, συμβολικά στις 9.00 το πρωί που επρόκειτο να γίνει ο αγώνας. Και σε όλη την Ελλάδα εκείνη την ημέρα οι δρομείς μπορούν να αφιερώσουν την προπόνησή τους ανεξαρτήτως απόστασης στον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου ως ένα άτυπο virtual. Όλοι θα μπορούν να μας στέλνουν φωτογραφικό υλικό ώστε να το αναρτήσουμε, ως ανάμνηση και ως αντικατάσταση ενός αγώνα που η Πολιτεία δεν βρήκε τρόπο να προστατεύσει.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Ποια οφέλη παίρνουμε από την συμμετοχή σε αγώνες τρεξίματος? Εγκάρσιος κοιλιακός: Γιατί και πως να τον γυμνάσω

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Φυσική Άσκηση: Διαφοροποιούνται τα Οφέλη Ανάλογα με την Ώρα που θα Ασκηθούμε; Ασκήσεις και συμβουλές διατροφής που θα βοηθήσουν τα παιδιά να ψηλώσουν πιο γρήγορα
Θέλω κι εγώ από αυτό!! Γιατί κάνουμε πεζοπορία : Ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ του 2020
Nutrition News

Rundome.gr

Runster.gr

Mykonos Running Festival

Πρέπει να διαβάσετε
12 Ιουλ 22
Το Rundome ανοίγει στο κέντρο της Αθήνας αυτήν την Παρασκευή 15/07 και θα γίνει το αγαπημένο Running Specialist Store της πόλης
Ένας καινούργιος χώρος για όλους τους δρομείς έρχεται στις 15 Ιουλίου, Μητροπόλεως 76, στο κέντρο της Αθήνας. Το Rundome, ανοίγει τις πόρτες του στους φίλους του τρεξίματος και τους υποδέχεται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χώρο στην καρδιά της πόλης για να προσφέρει high end υπηρεσίες.
11 Ιουλ 22
«Αυτό το παπούτσι είναι για σένα»

Είναι πράγματι τόσο απλό. Το νέο 1080v12 της New Balance με τεχνολογία Fresh Foam X είναι σχεδιασμένο για όλους. «Εάν φτιάχναμε μόνο ένα αθλητικό παπούτσι, αυτό θα ήταν το 1080»

06 Ιουλ 22
Ανεβάστε Ταχύτητα με το Κορυφαίο και Πολυαναμενόμενο Puma Deviate Nitro Elite Racer!
Το νέο Deviate Nitro Elite Racer της PUMA θα ξεπεράσει κάθε σας προσδοκία κάνοντας τη διαφορά με τεχνολογίες και χαρακτηριστικά άλλου επιπέδου.
11 Ιουν 22
ΟΠΑΠ MARATHON expo 2022 - Εκεί όπου αθλητισμός και πολιτισμός τέμνονται δημιουργικά
Η ΟΠΑΠ MARATHON expo, η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση αθλητικών ειδών και εξοπλισμού στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά στο εκθεσιακό κέντρο Κλειστό Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) από τις 9 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2022.

©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse