Under Armour Clone
Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Εξοπλισμός
Saucony
Kallithea Half Marathon
Efklios Marathon
Olympic Health Run
X-treme Stores

19 Αυγ 21 ← πίσω

Ξεκίνησε ο Άγης την προσπάθεια του «2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή» (UPDATE 10/9)

Την μεγάλη πορεία που για την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου από την Αθήνα ο Άγης Εμμανουήλ με στόχο να τρέξει ως τη Γλασκώβη

Διαβάστε τα τελευταία νέα:


10.09.2021

Έχει σχεδόν διασχίσει την Ιταλία ο Άγης Εμμανουήλ, κατευθύνεται στα σύνορα για Γαλλία!


18.08.2021

Στο δρόμο από την Αθήνα για Γλασκώβη τρέχοντας ο Άγης Εμμανούηλ

http://www.runningnews.gr/lib_photos/news21a/08/2021_08_18_Agis.jpg



Ακολουθείστε την προσπάθεια του Άγη live στα social media

στη σελίδα της δράσης εδω:
https://www.facebook.com/2421-km-for-Climate-Change-2421ClimateRun-109317518090277/


και στους προσωπικούς του λογαριασμούς

https://twitter.com/Agis_Emmanouil

https://www.facebook.com/agis.emmanouil

https://www.instagram.com/agisemmanouil




Παρακάτω μερικές ακόμα πληροφορίεγια τη δράση: «2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή»


Γεια σας,

 

Είμαι ο Άγης Εμμανουήλ, είμαι ηθοποιός, αλλά  τα τελευταία 7 χρόνια η ενασχόληση μου με την υπεραπόσταση έχει κερδίσει μεγαλύτερο μέρος στην καρδιά μου από ότι το θέατρο.

Τρέχω μαραθώνιο σχεδόν κάθε χρόνο από το 1996 (σύνολο 25) και τον Ιούλιο του  2014 διοργάνωσα κι εκτέλεσα μία ακτιβιστική, ανεξάρτητη και περιβαλλοντική δράση για την προστασία του αιγιαλού, την  "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό"

 

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πενθήμερο της δράσης  γεννήθηκε η επόμενη δράση, το "Run & Act". Ένα θηριώδες πρότζεκτ 2000 χιλιομέτρων που συνδύαζε τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό- υπερμαραθώνιο και θέατρο- στον τόπο που γεννήθηκαν.

 

Δεν έπαψα να το προσπαθώ από εκείνη την ημέρα (11/8/2014) μέχρι και πριν την πανδημία για  να κατορθώσω την παραγωγή, Ταυτόχρονα εντατικοποιήθηκαν οι προπονήσεις και αυξήθηκαν οι συμμετοχές μου σε αγώνες υπεραποστάσεων.

http://www.runningnews.gr/lib_photos/news21a/07/2021_07_04_agis.jpg

 

Το Δεκέμβρη που μας πέρασε κι ενώ ήμουν στην αποκατάσταση μετά από ενα δωδεκάμηνο με  4 υπερμαραθώνιους και 2 μαραθωνίους, παρακολουθούσα στο Νέτφλιξ το "A life on our planet" του  95 χρονου  Σερ Ντέιβιντ Αττένμπορο. Πρόκειται για έναν φυσιοδίφη δημοσιογράφο ο οποίος όλη του τη ζωή, καταγράφει τη χλωρίδα και την πανίδα του πλανήτη στα υπέροχα ντοκιμαντέρ του, τα οποία μας ταξιδεύουν σε μέρη που όλοι θα θέλαμε να βρεθούμε. Ο άνθρωπος αυτός, εθνικό πια κεφάλαιο της Βρετανίας και του κόσμου ακόμα και σε αυτή την ηλικία είναι ενεργός και μπροστάρης του οικολογικού κινήματος.

 

Στο "A life on our planet" περιγράφει ένα δυσοίωνο και δυστοπικό  μέλλον που είναι το πιο  πιθανό να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Ευαισθητοποιήθηκα τόσο από αυτά που είδα ώστε μέσα σε μια στιγμή αποφάσισα πως έχω καθήκον να κάνω κάτι ...

 

Έτσι γεννήθηκε η δράση "2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή".Πρόκειται για έναν Υπερμαραθώνιο 2421 χιλιομέτρων σε 80 μέρες ο οποίος θα περάσει μέσα από 7 χώρες και θα διανυκτερεύσει σε 60 πόλεις. Θα ξεκινήσει από την Αθήνα στις 11/8 για να καταλήξει στη Γλασκώβη την 1η Νοέμβρη. Εκεί, από την 1/11 μέχρι και τη 12//11 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη διάσκεψη (Cop 26) για το κατεπείγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, για πολλούς η πιο κρίσιμη για το μέλλον της ανθρωπότητας.

 

Η δράση αυτή αποσκοπεί στην άμεση ενημέρωση, ευαισθητοποίηση κι ενεργοποίηση των πολιτών μιας και τα χρονικά περιθώρια αντίδρασης της ανθρωπότητας έχουν περιοριστεί τρομακτικά.

 

Καθένας μας ξέρει πως η κλιματική αλλαγή είναι κάτι κακό και  ίσως κάποιοι γνωρίζουν σε μεγαλύτερο βάθος το ζήτημα. Τελευταία είδα ένα ακόμα ντοκιμαντέρ του Αττένμπορο, το "Breaking Boundaries". Σε αυτό ένας Σουηδός επιστήμονας ο Γιόχαν Ρόκστρεμ κατέληξε πως 9 είναι τα συστήματα που επηρεάζουν τη σταθερότητα του πλανήτη, την "Υγεία" του δηλαδή. Τέσσερα από αυτά έχουν φύγει από την ασφαλή ζώνη, βρίσκονται στην επικίνδυνη και οδεύουν προς την άκρως επικίνδυνη όπου εκεί οι καταστάσεις και οι αλληλεπιδράσεις θα είναι με συντηρητικές προβλέψεις,  ανεπίστροφες. Η βιοπικοιλότητα, το διοξείδιο του άνθρακα, η αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 2 Κελσίου, η οξίνιση των ωκεανών, η ρύπανση από τα 100000 νέα υλικά που έχουμε δημιουργήσει, η αποψίλωση των δασών,  χάρη στον Ρόκστρεμ και τους συνεργάτες του  είναι πια μετρήσιμα και μπορούμε να ξέρουμε με ακρίβεια που βαδίζουμε. Ο ίδιος υποστηρίζει πως πρέπει να αντιδράσουμε σα να πρόκειται να πέσει αστεροειδής στη γη. Όπως σε μια τέτοια περίπτωση θα αφήναμε τα πάντα για να βρούμε τρόπο να σωθούμε έτσι πρέπει να πράξουμε και τώρα. Με λίγα λόγια ... τώρα τρέχουμε...

 

Πιστεύω πως εμείς ο δρομείς οφείλουμε περισσότερο από όλους να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα να αλλάξει ο τρόπος σκέψης και ο δικός μας και όλων. Ανήκουμε στους ανθεκτικούς, υγιείς, προσαρμοστικούς και οικονομικούς ανθρώπους. Είμαστε αγωνιστές για ιδίον όφελος, παράλληλα όμως έχουμε αναπτύξει μια κοινωνική συνείδηση και κάποιοι και προσφορά. Αναγνωρίζουμε μάλλον περισσότερο από όλους την αναγκαιότητα  καθαρού αέρα και νερού. Ζούμε σε έναν πλανήτη που η πανδημία έχει σκοτώσει σε 1,5 χρόνο περίπου 4 εκατομύρια ανθρώπους, ενώ κάθε χρόνο πεθαίνουν 7,5 εκατομύρια  άνθρωποι από αναπνευστικά νοσήματα. Το σύστημα του γλυκού  νερού οδεύει προς την επικίνδυνη ζώνη και η δυστοπική πραγματικότητα του Mad Max έρχεται όλο και πιο κοντά.

 

Οι ανάγκες της δράσης δεν καλύφθηκαν μέχρι σήμερα από την πολιτεία ή από την  ιδιωτική πρωτοβουλία. Η δράση όμως θα ξεκινήσει όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα στις 11/8 από την Αθήνα. Πλέον δεν είναι στο χέρι μου ή μάλλον στο ... πόδι μου αν θα φτάσει στη Γλασκώβη. Στη Γλασκώβη πρέπει και οφείλουμε να δώσουμε το παρόν κυρίως για τα παιδιά μας και τις αξίες που θέλουμε να τους εμφυσήσουμε. Θα είναι μια νίκη όλων και όχι ενός. Άλλωστε μόνος μου ίσως πάω πιο γρήγορα, μαζί όμως θα πάμε σίγουρα πιο μακρυά.

 

Συμπράξετε ώστε να φτάσω στην αφετηρία κι εγώ θα σας πάω στον τερματισμό 

 

Διεύθυνση Crowdfunding: https://makeachamp.com/agis/37843

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Πρόγραμμα προπόνησης 5χλμ για ερασιτέχνες δρομείς Υπερκόπωση από την προπόνηση: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Μιτοχόνδρια & Κρεατίνη Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν γυμναζόμαστε νηστικοί;
Διώξε το στρες, χάσε βάρος και βελτίωσε την υγεία σου! Με ποιο τρόπο η γυμναστική επηρεάζει την ψυχολογία μας
FitnessPulse

CYBEX AVI

Salomon

Athens Company Run

Runster

Πρέπει να διαβάσετε
16 Σεπ 21
UA HOVR™ Mega 2 Clone: Τεχνολογικά Εξελιγμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε Δρομέα!
Η τεχνολογία στο επάνω μέρος του Mega 2 Clone, προσαρμόζεται ανάλογα με το σχήμα και το πάτημα του ποδιού κάθε δρομέα, με σκοπό να αποτρέπει τις τριβές που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς.
14 Σεπ 21
Τρέξε στον κορυφαίο Ημιμαραθώνιο του Navarino Challenge
Το Navarino Challenge, η κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού επιστρέφει για 9η χρονιά στην Costa Navarino και την Πύλο, στη Μεσσηνία, ενώνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Με το παγκόσμιο μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει»
03 Σεπ 21
New Balance Lerato: Περισσότερα χιλιόμετρα… γρηγορότερη αποκατάσταση…
Επιμέλεια: Γιωργος Σπύρος
Από καινοτομία που εξελίχθηκε σε απαίτηση, η προσθήκη πλάκας ανθρακονημάτων κυριαρχεί πλέον στη σχεδίαση των κορυφαίων αθλητικών παπουτσιών του κόσμου και γράφει το νέο κεφάλαιο στη βίβλο του τρεξίματος σε σελίδες γεμάτες (επιστροφή) ενέργεια(ς).
26 Αυγ 21
Πήγαινε το τρέξιμό σου μπροστά με το νέο βραβευμένο adidas 4DFWD
Η adidas παρουσιάζει τη νέα έκδοση του running παπουτσιού, adidas 4DFWD, που αποτελεί το επόμενο βήμα στην καινοτομία της σχεδιασμένης με βάση data, 3D printed ενδιάμεσης σόλας, η οποία δημιουργήθηκε για να σε πηγαίνει μπροστά.
19 Αυγ 21
Ξεκίνησε ο Άγης την προσπάθεια του «2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή» (UPDATE 10/9)
Είμαι ο Άγης Εμμανουήλ, είμαι ηθοποιός, αλλά  τα τελευταία 7 χρόνια η ενασχόληση μου με την υπεραπόσταση έχει κερδίσει μεγαλύτερο μέρος στην καρδιά μου από ότι το θέατρο.

©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse