Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Ενημέρωση
Mizuno

Saucony

Castle Run


Cardio Run

X-treme Stores
Herbalife
14 Οκτ 21 ← πίσω

Μεταγωνιστικό δελτίο τύπου - 4ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ

4ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ

«Στις Γειτονιές της Αθήνας»

ΜΕΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο του Πεδίου Άρεως για τέταρτη φορά ο Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας» από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΛ.ΑΣ. και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ. και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλησης για Όλους UESpT.

 

Από νωρίς το πρωί, το πανέμορφο Πάρκο, ο μεγαλύτερος φυσικός πνεύμονας της Αθήνας,  πλημμύρισε από δρομείς, έτοιμους να γεμίσουν και τις γύρω γειτονιές του, σε διαδρομές των πέντε και δέκα χιλιομέτρων, των οποίων οι εκκινήσεις δόθηκαν δυναμικά αλλά τμηματικά από τις 08:30, περίπου και μετά, τηρώντας το εγκεκριμένο από την αρμόδια Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υγειονομικό πρωτόκολλο προστασίας από την Covid19. Εκπρόσωποι Φορέων τίμησαν με την παρουσία τους την Εκδήλωση. Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, κ. Δημόπουλος Γιώργος, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ., κ. Σάμιος Κωνσταντίνος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, κ. Λέκκα Παύλο, ο οποίος έτρεξε και τον Αγώνα, η Πρόεδρος του Σ.Δ.Υ. Αθήνας κα Μπερτσάτου Ελένη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, κ. Τσιμακίδης Σταύρος και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Αγ. Παρασκευής Santa Athletic Club και μέλος  του Δ.Σ. της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ., κ. Τσαγκάρης Βασίλης. Παρών, όπως πάντα, και ο δημοσιογράφος, Ηρακλής Αθανασόπουλος.

 

Πριν την εκκίνηση του Αγώνα, κυριάρχησε συγκινητική ατμόσφαιρα, καθώς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για την πρόσφατη απώλεια δύο πολύτιμων εθελοντών του διοργανωτή Συλλόγου, Α.Π.Σ. «Αθηναίοι Δρομείς», της κας Πετροπούλου Παναγιώτας και του κου Μπαξεβάνη Αθανάσιου, μέλος του Σ.Δ.Υ. Αθήνας, παρουσία συγγενών τους. Επιπλέον, ενεργοποιήθηκε για μια ακόμη φορά και η περιβαλλοντική ευαισθησία, συγκεντρώνοντας παλιές ηλεκτρικές μικροσυσκευές με την ευγενική συνδρομή του ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου, κας Εύης Ρόδη.

 

Τον Αγώνα των 5 & 10 χιλιομέτρων ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλοι οι δρομείς. Όμως, κάποιοι και κάποιες εξ’ αυτών πρώτευσαν και κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις, ήτοι:

 

 

 

ΑΓΩΝΑΣ 10ΧΛΜ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 1. DE WINTER NINA 41:27
 2. ΛΑΛΑΚΗ ΝΑΤΑΛΙΑ 44:33
 3. MOUAIMI NΙΚΟΛΙΝΑ 48:57


 

ΑΓΩΝΑΣ 10ΧΛΜ

ΑΝΔΡΕΣ

                                           1. ALIMI MORTEZA 33:38

2. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 37:28

3. ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΝΙΚΟΣ 38:53

 

ΑΓΩΝΑΣ 5ΧΛΜ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 1. ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ 23:42
 2. ΡΟΔΗ ΕΥΗ 24:55
 3. ΠΟΛΥΖΟΥ ΆΝΝΑ 25:59


 

ΑΓΩΝΑΣ 5ΧΛΜ

ΆΝΔΡΕΣ

1. REZAI SAMIL 16:11

2. ΔΑΦΝΗΣΓΙΩΡΓΟΣ 16:37

3. ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 18:41

 

Ακολούθησαν κληρώσεις.

Πρώτα, έγινε κλήρωση, μεταξύ των ανωτέρω, δύο ζευγαριών παπουτσιών, Saucony Ride, ευγενική  προσφορά της εν λόγω Εταiρείας, με τυχερούς τον Γεωργόπουλο Χριστόφορο και την  Πολύζου Άννα.

Κατόπιν, κληρώθηκαν δύο ζώνες-τσαντάκια, WANTALIS  για όλους τους συμμετέχοντες δρομείς, ευγενική προσφορά της Εταιρείας αθλητικών ειδών OUTRUN.

Τέλος, έξι τυχεροί κέρδισαν, αντίστοιχα, έξι παγούρια με δύο καλαμάκια σιλικόνης για έκαστο για παντός είδους εξορμήσεις, ευγενική προσφορά της Εταιρείας Alpin Outdoors Activities.

 

Στα πρόσωπα όλων ήταν φανερός ο ενθουσιασμός τους τόσο για την όμορφη, αν και απαιτητική διαδρομή, όσο και για «την ανταμοιβή τους», με προϊόντα που τους περίμεναν στο τέλος του Αγώνα.

 

Καθώς όλοι οι εθελοντές και ο καθένας ξεχωριστά, είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε διοργάνωση του Συλλόγου και η βοήθειά τους είναι πάντα πολύτιμη, οι FILIPPINO VOLUNTEERS βραβεύτηκαν από τον υπεύθυνο εθελοντών και Ειδικό Γραμματέα, Ηλία Μπέλλο ως η πολυπληθέστερη ομάδα Εθελοντών στον Αγώνα.

 

Πριν ολοκληρωθεί η Εκδήλωση, συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης, ΕΡΤ από την εκπομπή ΜΕ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ που απαθανάτισε τις τελευταίες σκηνές της  Εκδήλωσης, ενώ ο Πρόεδρος των Αθηναίων Δρομέων, κ. Λεμπέσης Ευάγγελος έδωσε συνέντευξη, αναφορικά με τον Αγώνα στον απεσταλμένο δημοσιογράφο, Ηλία Κούκο και παρότρυνε τον κόσμο να βγει στον δρόμο και να τρέξει, γιατί το τρέξιμο είναι η απόλυτη υγεία!

 

Η αποφώνηση ήταν ιδιαίτερη. Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Όλοι μαζί κάτω από το Άγαλμα του Κωνσταντίνου με διάπλατο χαμόγελο έκλεισαν τον 4ο Αγώνα Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας», στέλνοντας μόνο θετικά μηνύματα και ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2022.

 

Θερμές ευχαριστίες σ’ όλους, δρομείς, εθελοντές, απλούς θεατές αλλά και στους Φορείς που αγκάλιασαν την Εκδήλωση και την απογείωσαν!

 
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας»

4ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας»

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς»

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Περιφέρεια Αττικής

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

 • Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
 • Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)
 • Ελληνική Αστυνομία ΕΛ.ΑΣ.
 • Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθλησης για όλους UESpT

 

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

 • Δήμο Αθηναίων - ΟΠΑΝΔΑ
 • Δημοτική Αστυνομία Δήμου Αθηναίων
 • ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
 • Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
 • FILIPPINO VOLUNTEERS
 • FOTO TREXOUME
 • ZOTEN

 

ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ

 • Χορηγός Ενυδάτωσης ΒΙΚΟΣ Α.Ε.
 • ΗΠΕΙΡΟΣ Ζεμύθα ProteinBars
 • ΕΤΑΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ SAUCONY
 • ΚΡΙ ΚΡΙ SUPER SPOON HIGH PROTEIN
 • Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική ΜΑΡΕΤΣΗΣ
 • Herbalife Nutrition
 • Emelia
 • Ψητοπωλείο «Ο Γιώργος»
 • OUTRUN
 • ALPIN OUTDOORS ACTIVITIES

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΩΝΑ

 • ΕΡΤ Τηλεόραση
 • ΕΡΑΣΠΟΡ 101.8
 • Ηρακλής Αθανασόπουλος

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • RUNNINGNEWS.GR
 • RUNMAG
 • RUN247
 • SKYWALKER

 

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Ελάχιστες οι πιθανότητες θανάτου σε αγώνες δρόμου Θλάση στον Τετρακέφαλο ή «τράβηγμα» : Ποια είναι η θεραπεία;

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Πόσο δυνατός είσαι; Spider Curls/ Biceps Workout. Η απόλυτη άσκηση των δικεφάλων
Πρόγραμμα προπόνησης 5χλμ για ερασιτέχνες δρομείς Υπερκόπωση από την προπόνηση: Συμπτώματα και αντιμετώπιση
Nutrition News

CYBEX AVI

Salomon

Athens Marathon EXPO

Thessaloniki Half Marathon

Πρέπει να διαβάσετε
10 Οκτ 21
Emelia: Μελάσα ανώτερης ποιότητας – μοναδικής γεύσης
Ως μία από τις 9 θρεπτικότερες τροφές του πλανήτη, η μελάσα από ζαχαροκάλαμο είναι μια Yπερτροφή, που καλύπτει συνολικά τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού προκειμένου να παραμένει υγιής. Όμως κάθε μελάσα διαφέρει από την ποιότητα των ζαχαροκάλαμων, τον τρόπο συγκομιδής τους και τη μέθοδο παραγωγής της. Η Emelia είναι μελάσα ανώτερης ποιότητας και μοναδικής γεύσης, διότι δεν είναι προϊόν σύνθλιψης και απόσταξης
30 Σεπ 21
Mizuno Running. Συλλεκτική Έκδοση Wave Skyrise 2 Amsterdam
Τιμώντας την Ιαπωνική της κληρονομιά, η Mizuno συνεργάζεται ξανά με το Rijksmuseum για να σχεδιάσει αυτή την συλλεκτική έκδοση για τον Μαραθώνιο του Άμστερνταμ 2021 του οποίου είναι επίσημος χορηγός. Η έμπνευση του σχεδίου προέρχεται από τα διάφορα εκθέματα του Ασιατικού Περιπτέρου
16 Σεπ 21
UA HOVR™ Mega 2 Clone: Τεχνολογικά Εξελιγμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε Δρομέα!
Η τεχνολογία στο επάνω μέρος του Mega 2 Clone, προσαρμόζεται ανάλογα με το σχήμα και το πάτημα του ποδιού κάθε δρομέα, με σκοπό να αποτρέπει τις τριβές που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς.
14 Σεπ 21
Τρέξε στον κορυφαίο Ημιμαραθώνιο του Navarino Challenge
Το Navarino Challenge, η κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού επιστρέφει για 9η χρονιά στην Costa Navarino και την Πύλο, στη Μεσσηνία, ενώνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Με το παγκόσμιο μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει»
03 Σεπ 21
New Balance Lerato: Περισσότερα χιλιόμετρα… γρηγορότερη αποκατάσταση…
Επιμέλεια: Γιωργος Σπύρος
Από καινοτομία που εξελίχθηκε σε απαίτηση, η προσθήκη πλάκας ανθρακονημάτων κυριαρχεί πλέον στη σχεδίαση των κορυφαίων αθλητικών παπουτσιών του κόσμου και γράφει το νέο κεφάλαιο στη βίβλο του τρεξίματος σε σελίδες γεμάτες (επιστροφή) ενέργεια(ς).

©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse