Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Acerbis Sportitalia blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Εξοπλισμός
Quantum Nicosia Marathon

Saucony

Think Fit

NiteCore Vassilikos

Heday Road

Kiriakideia Filothei

Vouliagmeni Lake Run

Poseidon Half Marathon

X-treme Stores
Douni Health
05 Απρ 23 ← πίσω

SALT BOOSTER CAPS: O Ρυθμιστής ηλεκτρολυτών

SALT BOOSTER CAPS

Είναι ένα συμπλήρωμα ρύθμισης ηλεκτρολυτών, που σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες όλων των αθλητών κατά την διάρκεια δραστηριοτήτων όπως τρέξιμο, ορειβατική πεζοπορία, ποδηλασία, κολύμβηση ποδόσφαιρο, μπάσκετ.


Η ανισορροπία ή η μείωση των επιπέδων των ηλεκτρολυτών στο σώμα σε συνδυασμό με την απώλεια υγρών, λόγω της έντονης σωματικής άσκησης και της εφίδρωσης, οδηγεί σε κόπωση, θερμική φόρτιση (heat stress), εξάντληση του οργανισμού, αλλά και σε εμφάνιση κραμπών και μυϊκών τραυματισμών. Ο συνδυασμός ηλεκτρολυτών και βιταμίνης D του Salt  Booster Caps, συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών στο σώμα.


Πού βοηθούν οι ηλεκτρολυτες 

Είναι  προφανές  ότι  η  άσκηση   και  η  έντονη  προπόνηση  αφυδατώνουν το σώμα. Κατά  την  έντονη  δραστηριότητα Παρατηρείται  απώλεια  νερού λόγω        εφιδρώσεων  και  ταυτόχρονη  απώλεια  ηλεκτρολυτών.

Η απώλεια  αποθεμάτων του νερού του σώματος  κατά  20%, μειώνει την αθλητική μας  απόδοση έως και 50%. 

Οι ηλεκτρολύτες  είναι βασικά μέταλλα τα οποία βρίσκονται στα ούρα, το αίμα, και τον ιδρώτα. 

ΟΙ ηλεκτρολύτες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη σύσπαση των μυών, τη σωστή λειτουργία των νεύρων, τη μετακίνηση των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα σας, τη διατήρηση της οξεοβασικής ισορροπίας και τη διατήρησης της ενυδάτωσης στον οργανισμό.  

Οι πιο  σημαντικοί  ηλεκτρολύτες στο σώμα μας  είναι το νάτριο (Na +), το κάλιο (K +), και το χλώριο (Cl2). 

Το νάτριο  βρίσκεται στο εξωκυττάριο υγρό (το υγρό που βρίσκεται ανάμεσα στα κύτταρα) το κάλιο είναι  ο κύριος ηλεκτρολύτης του ενδοκυττάριου υγρού (το υγρό που βρίσκεται μέσα στα κύτταρα). 

Οι  ηλεκτρολύτες  αυτοί  διαδραματίζουν  πολύ  σημαντικό  ρόλο στην  ρύθμιση του όγκου των υγρών μεταξύ ενδοκυττάριου και εξωκυττάριου χώρου.

 Το νάτριο και το κάλιο  εμπλέκονται στην ισορροπία της αρτηριακής πίεσης και της ισορροπίας μεταξύ του ενδοκυττάριου και εξωκυττάριου περιβάλλοντος. 

Τα   χαμηλά επίπεδα ασβεστίου, καλίου και νατρίου επηρεάζουν αρνητικά τη μυϊκή σύσπαση προκαλώντας μυϊκή αδυναμία και σοβαρές μυϊκές συσπάσεις.

Οι μυς και οι νευρώνες επηρεάζονται άμεσα από τη δράση των ηλεκτρολυτών

Από τις βασικές ρυθμίσεις των ηλεκτρολυτών στον οργανισμό είναι:

 • Ζωτικές λειτουργείες: Οι ηλεκτρολύτες αποτελούν βασικό παράγοντα λειτουργίας του νευρικού συστήματος και των μυών
 • Μυϊκή λειτουργία: Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη μυϊκή συστολή καθώς επιτρέπει στις μυϊκές ίνες να κινούνται μεταξύ τους κατά τη συστολή τους. Από την άλλη πλευρά, το μαγνήσιο, επιτρέπει τη μυϊκή χαλάρωση μετά τη συστολή.
 • Ρύθμιση pH :Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει διαταραχή της οξεοβασικής ισορροπίας, δηλαδή μετατόπιση του pH του σώματος. Στο σώμα μία αλλαγή του pH επιφέρει και αλλαγές στο εσωτερικό περιβάλλον προς όξινο ή αλκαλικό.
 • Λειτουργία νευρικού συστήματος: Πράγματι, οι νευρώνες για να λειτουργήσουν χρειάζονται την παρουσία ηλεκτρολυτών. Ο εγκέφαλος στέλνει νευρικά σήματα μέσω των νευρώνων, παρουσία νατρίου (ηλεκτρολύτης).
 • Ενυδάτωση : Το νερό περιέχεται στο σώμα μας σε 70% ποσοστό, αυτό σημαίνει πως είναι απαραίτητο να διατηρηθούν οι απαραίτητες ποσότητες στο σώμα μας. Οι ηλεκτρολύτες παίζουν πρωταρχικό ρόλο για τη ρύθμιση της οσμωτικότητας. Η οσμωτικότητα είναι μια μέτρηση του συνολικού αριθμού διαλυμένων ουσιών σε ένα υγρό διάλυμα δηλαδή με πιο απλά λόγια η οσμωτικότητα του ορού βοηθάει στη διάγνωση της αφυδάτωσης.
Γιατί  SALT BOOSTER

Οι ανάγκες μας κατά την διάρκεια  της  άσκησης  αυξάνονται και πρέπει να στηρίξουμε το σώμα μας και να το ενυδατώσουμε καθ’ όλη την  διάρκεια  της προπόνησης αλλά  και  πριν,  και μετά . Όταν οι ανάγκες αυτές δεν μπορούν να καλυφθούν μέσω της διατροφής ή της πρόσληψης νερού τότε  το  SALT  BOOSTER  CAPS   αποτελεί  τον ιδανικό  ρυθμιστή  ηλεκτρολυτών

ΟΦΕΛΗ

 1. Διατηρεί τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών 
 2. Ενισχύει την απορρόφηση υγρών – καλύτερη ενυδάτωση
 3. Μειώνει την εξάντληση του οργανισμού
 4. Μειώνει τη θερμικό στρες  κ την κόπωση
 5. Μειώνει τις μυϊκές κράμπες
 6. Μειώνει τους μυϊκούς τραυματισμούςΠεριεκτικότητα ανά κάψουλα                                                                                   

 • 215 mg Na      Νάτριο
 • 63 mg  K        Κάλιο
 • 22 mg Ca       Ασβέστιο
 • 11 mg Mg       Μαγνήσιο
 • 100 IU Vit. D Βιταμίνη D


Η σύνθεση  του ,  επιτρέπει  να  πίνουμε  όσο  νερό χρειάζεται ο οργανισμός  μας,  και όχι όσο  νερό  απαιτείται για  να  διαλυθούν  αναβρύζοντες  ταμπλέτες ηλεκτρολυτών η σκόνες. Τα  SALT BOOSTERS  είναι ειδικά  σχεδιασμένα για όλους  τους αθλητές:

 • Δεν  έχουν γλυκαντικά
 • Δεν περιέχουν γλουτενη
 • Δεν περιέχουν  αμφισβητήσιμα  συστατικά
 • Δεν είναι απαγορευμένα  από  τους  Διεθνείς  Οργανισμούς
 • Η ορθή  βιομηχανική παραγωγή (GMP)  και  ο σωστός  σχεδιασμός του προιόντος
 • Επιτρέπουν την  γρήγορη απορρόφηση και χώνεψη.


* Η  προτεινόμενη  δοσολογία  είναι μια  κάψουλα  ανά  30 -60 λεπτά  κατά  την διάρκεια της  άσκησης. Δεν θα πρέπει να υπερβαίνουμε  τις  10 κάψουλες ημερησιώς.


Για περισσότερες πληροφορίες:

ABBIMED 

DΕLOU 1,KIFISSIA 14562

T: +30 210 8019895

F: +30 210 8019899

e-mail: info@abbimed.gr

www.abbimed.grH εταιρεία   ΑBBIMED έχοντας ως   στόχο και όραμα να συνεχίσει να επενδύει στην ελληνική επιχειρηματικότητα, να προάγει την καινοτομία, την ποιότητα και να ανταποκρίνεται υπεύθυνα απέναντι στους αθλητές και αθλούμενους κάθε ηλικίας προσφέρει προϊόντα προστιθέμενης αξίας. 
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Το χιουμοριστικό βίντεο του Ημιμαραθωνίου Κρήτης για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο : «Τι θέση βγήκες;» LIVE STREAMING 40ος Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός | Τελετή Έναρξης Μαραθωνίου

Poseidon Half Marathon
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Γνωρίστε κάθε λεπτομέρεια για την Πρωτεΐνη - και τον σημαντικό της ρόλο στον οργανισμό & το τρέξιμο ΑΜΑ 2023: Διατροφικά Tips για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, Μέρος 3ο
7 τρόποι για αυξημένη αντοχή στο τρέξιμο ΑΜΑ 2023: Tapering για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Nutrition News

Brooks

Drink Ready

fitness awardsalgotreat freeze massage gel

Πρέπει να διαβάσετε
17 Νοέ 23
Τρέξιμο: Η προπονητική προετοιμασία για τη νέα χρονιά ξεκινάει στο RUNAWAY
Ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας πέρασε στην ιστορία και έτσι κλείνει για τους περισσότερους δρομείς ένας μεγάλος αγωνιστικός και προπονητικός κύκλος, ενώ όπως κάθε χρονιά η διοργάνωση συγκεντρώνει νέους φίλους του τρεξίματος που πλέον θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα.
13 Νοέ 23
Οι adidas Runners Athens δίνουν μοναδικό boost ενέργειας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Οι adidas Runners Athens εκτόξευσαν και φέτος την ενέργεια των δρομέων στα ύψη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με πάρα πολλές δράσεις και περισσότερα από 600 μέλη του community να συμμετέχουν στη μεγαλύτερη δρομική γιορτή, αυτό το σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου.
27 Οκτ 23
Μια νέα σελίδα δημιουργείται στο Αγωνιστικό Running – με τα FAST-FWD NITRO ELITE & FAST-R NITRO ELITE!
Η εταιρεία αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τεχνολογία Nitro και δημιουργεί δύο ξεχωριστά μοντέλα το κάθε ένα σχεδιασμένο ειδικά έτσι ώστε να καλύπτει τις εκάστοτε ανάγκες για μικρές ή μεγάλες αποστάσεις.
24 Οκτ 23
Cryosauna Therapy: Προσφορά Θεραπεία Κρυοσάουνας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο με 15 ευρώ!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων που ενισχύουν την θεραπευτική δράση και αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη γκάμα προβλημάτων με ταχύτερα αποτελέσματα.
13 Οκτ 23
Εάν θες ένα μόνο παπούτσι για τρέξιμο, αυτό είναι το NB Fresh Foam X 1080
Για τον αμερικανικό κολοσσό στο χώρο των αθλητικών ειδών, το 1080 είναι το καλύτερο παπούτσι που κατασκευάζει, όπως περήφανα αναφέρει η New Balance, τοποθετώντας το στο μοναδικό σημείο που τέμνονται η επαυξημένη άνεση, οι επιδόσεις του υψηλότερου επιπέδου και η καθημερινή, έντονη χρήση.

©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse