Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Gold Nutrition athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

VICAN Aletheia



Lefkada Green Half Marathon Night Run

X-treme Stores

25 Μαϊ 15 ← πίσω

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη ο Ημιμαραθώνιος Βόλου

Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας

*δείτε επίσης: 1ος Ημιμαραθώνιος Βόλου & 22ος Δρόμος Υγείας, Φωτογραφίες

1ος Ημιμαραθώνιος Βόλου & 22ος Δρόμος Υγείας, βίντεο


Η αναβάθμιση του αγώνα του Βόλου που είχε ξεκινήσει από πέρυσι και είχε προαναγγελθεί ότι θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη φέτος, τελικά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο αγώνας έγινε πλέον Ημιμαραθώνιος, o 1ος Ημιμαραθώνιος Βόλου, η εκκίνηση και ο τερματισμός μεταφέρθηκαν στη παραλία της πόλης όπου το όλο event έκλεψε τη παράσταση, ενώ το ειδικό μετάλλιο και μπλούζα για τον αγώνα, η ηλεκτρονική χρονομέτρηση, και η μεγάλη υποστήριξη των χορηγών και των εθελοντών, όπως και οι σχεδόν παντού κλειστοί δρόμοι, έδωσαν στη διοργάνωση τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου αγώνα.

 

Ανάλογες ήταν οι παροχές και στον 22ο Δρόμο Υγείας 3 χιλιομέτρων, τον αγώνα που έγινε παράλληλα, που διατήρησε και ένωσε την αρίθμηση στη διοργάνωση που γινόταν εδώ και 21 χρόνια, πριν υπάρξει η σημερινή εξέλιξη.

 

Για του χρόνου, για τον 2ο Ημιμαραθώνιο Βόλου, αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση, με αντικατάσταση μερικών χιλιομέτρων του αγώνα από καλύτερα έστω και αν αυτό θα σημαίνει κλείσιμο και άλλων δρόμων, μεταφορά του αγώνα τον Απρίλη για να μην υπάρξει κάποια χρονιά θέμα ζέστης, πιστοποιημένη μέτρηση της διαδρομής, προσθήκη παιδικού αγώνα, site του αγώνα, και... βλέπουμε.

 

Στις 6.00 λοιπόν το απόγευμα του Σαββάτου δόθηκε η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου, και 15 λεπτά μετά έγινε και το 3αρι, ο Δρόμος Υγείας. Σε αυτόν αναδείχτηκε νικητής ο Γιάννης Γκαβαρδίνας με 11:26, δεύτερος ο Βαγγέλης Τζαρτζιάννης 11:36, τρίτος ο Βασίλης Σάμιος 11:51. Πρώτη γυναίκα και πέμπτη γενικής η Ευτυχία Φλώρου 12:03, δεύτερη η Ξανθίππη Φιλατζικιώτη 13:12, τρίτη η Μαρία Ελένη Τσιόβολου 13:37.

 

Στη κούρσα του Ημιμαραθωνίου αρχικά το προπορευόμενο γκρουπ είχε 5 αθλητές, μετά ξέφυγαν τρεις, ενώ από το 7ο χιλιόμετρο ο Νίκος Σκούταρης πήρε προβάδισμα. Λίγο μετά ο Νίκος Τσικούρας εγκατέλειψε, και από εκεί και πέρα ο Σκούταρης κράτησε τη διαφορά από τον δεύτερο. Πέρασε το μισό σε 39:52, και τερμάτισε σε 1:19:37. Δεύτερος ακολούθησε ο Δημήτρης Φράγκος με 1:21:29, που είχε να τρέξει αγώνα, από τον περσινό αγώνα του Βόλου (για το ταλέντο του είχαμε μιλήσει στο περσινό ρεπορτάζ). Τρίτος τερμάτισε ο Δημήτρης Καπετάνος με 1:22:39, τέταρτος ο Αχιλλέας Γιαννούλας 1:26:21, πέμπτος ο Βαγγέλης Καραγιάννης 1:27:22, έκτος ο ultra βουνίσιος Κώστας Τσαντός που σε μια σπάνια εμφάνιση στην άσφαλτο, έκανε 1:28:00.

 

Η νικήτρια του περσινού και όχι μόνο, αγώνα 16,5 χιλιομέτρων Χριστίνα Κισσονέργη, κέρδισε και φέτος με 1:49:16. Δεύτερη τερμάτισε η Έλενα Τζοβάρα 1:52:49, τρίτη η Μελίνα Παππά 1:55:15, τέταρτη Βένη Δημπάρη 1:56:19, πέμπτη Θώμη Κατμερού 1:57:53, έκτη η Βασιλική Κώστα 1:59:59. Πολυπληθέστερος σύλλογος ο ΣΜΝ Λάρισας, και ακολούθως ο ΑΠΣ Ζευς Πιερίας.

 

Ευχάριστη πρωτοτυπία (το μαρτυρά καλύτερα ενδεικτικά αυτό το βίντεο) που δεν έχει ξαναϋπάρξει σε αγώνα, όχι ότι είναι δύσκολο να γίνει αλλά δεν το είχε σκεφτεί κάποιος ως τώρα, ήταν ότι καθεμία γυναίκα από τις σχεδόν 50 που έτρεξαν, έπαιρνε στον τερματισμό και μία ανθοδέσμη, προσφορά του ανθοπωλείου-χορηγού και σκέψη των διοργανωτών.

 

Στον αγώνα έτρεξε ο τυφλός αθλητής Μιχάλης Ασλάνογλου με συνοδό τον Βασίλη Χαλκιά, με καρότσι οι ΑμεΑ Νίκος Μαλάτος που πάντα δίνει το παρόν και Δημήτρης Μπαρμπαγεωργόπουλος, ενώ και στο 3αρι μετείχαν 4 αθλητές με προβλήματα όρασης από το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Μαγνησίας ΑΣΑΜ Πειρατές.

 

Όσο για τους εθελοντές, περιττό να πει κανείς ότι χάρη σε αυτούς έγινε άρτια ο αγώνας. Περισσότερα για όλα αυτά, στο δελτίο τύπου που θα ακολουθήσει. Έτσι, για το δελτίο τύπου, άλλα βίντεο και φωτογραφίες και ό,τι άλλο, παρακολουθείτε το RunningNews.gr, το θέμα του φόρουμ για τον αγώνα, και τη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου στο facebook.

 
* Αναλυτικά, τα αποτελέσματα: http://www.runningnews.gr/item.php?id=22127


Προς το παρόν, το πρώτο βίντεο του αγώνα που ανέβηκε:

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για το Ορεινό Τρέξιμο – Προπονητικές Μέθοδοι, Τεχνική & Οφέλη Η Αναγκαιότητα των Προπονητικών Runs σε Ρυθμό Αγώνα!

Runster
Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Παπούτσια για τρέξιμο: Πως να διαλέξει τα παπούτσια του κάθε δρομέας Ένας σπασμένος σπόνδυλος δημιούργησε το πασίγνωστο Reverse Hyper
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2026 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2026
Nutrition News

Run for Stroke

SUUNTO

Sifnathlon

Life Run

IMERASIA Run

Rethymno

Πρέπει να διαβάσετε
12 Μαϊ 26
Την Παρασκευή 22 Μαΐου στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία ο «5ος αγώνας δρόμου Όλοι Μαζί – Όλοι ίσοι»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την συνδρομή της δομής «Γέφυρα» διοργανώνει  από τις 18 έως και τις 24 Μαΐου 2026 την «5η Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για Άτομα με Αναπηρία», με σύνθημα: «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι», ένας θεσμός που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού.

04 Μαϊ 26
SiFNaThLoN 30-31.05.2026: Το αθλητικό ραντεβου του τριημέρου του Αγ.Πνεύματος στη μαγευτική Σίφνο
Το πανέμορφο νησί της Σίφνου προσκαλεί δρομείς και κολυμβητές να ζήσουν μια μοναδική αθλητική εμπειρία! SiFNaThLoN 30-31.05.2026. Το αθλητικό ραντεβου του τριημέρου του Αγ.Πνεύματος στη μαγευτική Σίφνο
27 Απρ 26
23 Μαϊου Τρέχουμε στο Run For Stroke 2026 και στηρίζουμε ανθρώπους που επηρεαστεί από εγκεφαλικό
Το Σάββατο 23 Μαϊου 2026 τρέχουμε στον αγώνα δρόμου «Run For Stroke 2026» και στηρίζουμε ανθρώπους που επηρεαστεί από εγκεφαλικό επεισόδιο. Το Run For Stroke είναι ένας δρομικός αγώνας ευαισθητοποίησης αφιερωμένος στην πρόληψη, την ενημέρωση και τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί από εγκεφαλικό επεισόδιο.
17 Απρ 26
Evrytania Trail Races 2026: Η Ευρυτανία μας περιμένει 30 & 31 Μαϊου να τρέξουμε τα ελατοσκέπαστα μονοπάτια της
Σάββατο και Κυριακή 30-31 Μαΐου 2026 ο Σύλλογος “Ε4-ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ” συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Καρπενησίου το 5o EVRYTANIA TRAIL RACES με 7 αγώνες ορεινού τρεξίματος. 6K, 12K, 20K, 42K, 60K , 85K αλλά και τον παιδικο αγώνα Evrytanaki 1k.
05 Απρ 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.




Axios Running

Runster



©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome