Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Runner StoreHalf Marathon Thiva Epaminondas

X-treme Stores
UltraMag
30 Απρ 17 ← πίσω

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε και στη πράξη ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας
*δείτε επίσης: 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου & 24ος Δρόμος Υγείας 2017, φωτογραφίες

3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου & 24ος Δρόμος Υγείας 2017 BINTEO


Κάθε προσδοκία ξεπέρασε ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο το απόγευμα. Τα πάντα προγραμματίστηκαν με τις καλύτερες προδιαγραφές, και η διοργάνωση επιβραβεύθηκε από την αναγνώριστη των αθλητών, που 10 μέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα συμπλήρωσαν το ανώτερο ζητούμενο όριο εγγραφών. Με νέο προγραμματισμό για όποιες αλλαγές χρειάζονται, το 2018 θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερο όριο συμμετοχών.

"Κάθε ρεκόρ έσπασε πριν καν ξεκινήσει ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου" έλεγε το πραοαγωνιστικό ρεπορτάζ, και τα ρεκόρ συνεχίστηκαν και στον αγώνα, με το σπάσιμο των επιδόσεων διαδρομής από τον Νίκο Σκούταρη 1.17.49, και τη 18χρονη Χριστίνα Κατζουράκη από τη Νίκη Βόλου που έκανε τη πολύ καλή επίδοση 1.28.54 τερματίζοντας 13η γενικής. Επίσης ο χρόνος του νικητή στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων Αλέξη Παπαλεξίου 16.59, είναι επίδοση που αναλογικά αποτελεί και αυτή ρεκόρ (μέχρι πέρυσι ο Δρόμος Υγείας ήταν απόστασης 3 χιλιομέτρων).

Ο Νίκος Σκούταρης επανέλαβε λοιπόν τη πρωτιά που σημείωσε και το 2015, όπου τότε έκανε 1.19.37, ενώ πέρυσι δεν έτρεξε στον αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Αντώνης Κακαρόντζας με 1.18.03. Οι δύο δρομείς πήγαιναν μαζί από το ξεκίνημα ως το 19ο χιλιόμετρο, όπου τότε ξέφυγε ο Νίκος Σκούταρης. Τρίτος τερμάτισε με 1.18.59 ο Δημήτρης Φράγκος (ακολουθούσε αρκετά κοντά τους πρώτους στα πρώτα 2/3 του αγώνα) και έτσι έκανε το 3 στα 3 όσον αφορά το βάθρο του αγώνα: 2ος το 2015, 3ος πέρυσι και φέτος.

Δεύτερη γυναίκα μετά τη  Χριστίνα Κατζουράκη (1.28.54) τερμάτισε η Αργυρώ Βελαώρα με 1.48.11, τρίτη η Μαρία Λυπιρίδου 1.49.40. Στον Δρόμο Υγείας τον Αλέξη Παπαλεξίου (16.59) ακολούθησαν οι Χρήστος Καραζήσης 17.27, Γιάννης Γκαβαρδίνας 18.47. Στις γυναίκες κέρδισε η Γεωργία Ζούζουλα με 21.42, και ακολούθησαν οι Τζούλια Μαργίζου 22.10, Μαρία Δημητρίου 23.33. Εκατοντάδες παιδιά έτρεξαν τον δικό τους αγώνα 500 μέτρων που ήταν μη ανταγωνιστικός.

36 δρομείς από τη Κύπρο, με ομαδική αποστολή από τον Ευ Ζην Λεμεσού, καθώς και άλλες συμμετοχές, έδωσαν διεθνή διάσταση στον αγώνα, ενώ την επόμενη ημέρα έγινε η αδελφοποίηση Ευ Ζην - ΣΔΥ Βόλου.Πλούσιες ήταν οι παροχές κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα: Στην αφετηρία, στον τερματισμό, στο 4ο χλμ, στο 7ο χλμ, στο σημείο αναστροφής (10,55ο χλμ), στο 14ο και στο 17ο χλμ. DIOS / ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Στο σημείο αναστροφής (10,5ο χλμ) τζελ από τη Pharmnet, στο 17ο χλμ ισοτονικό από τη Herbalife διατροφή – Αδαμόπουλος Ιωάννης, και στον τερματισμό προϊόντα-δώρα των χορηγών, και πιο συγκεκριμένα από την ΕΨΑ, Ζαγορίν, Μπισκότα Παπαδοπούλου, Καρακατσάνης, Ταμπακιώτης, και πίτσα από το Basilico cucina&pizza italiane Volos. Όσοι κυνηγούσαν χρόνο 1.30, 1.40, 1.50 και 2.00, τους βοήθησαν έμπειροι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου με διακριτικά pace maker και ενδυμασία από τον χορηγό Saucony.

Όλοι οι αθλητές είχαν τις δικές τους αξέχαστες στιγμές, υπήρξαν όμως και ορισμένοι που δικαιωματικά έκλεψαν στη παράσταση και ήταν περιζήτητοι σε δημοσιογράφους και συναθλητές. Η κα Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου από τη Κύπρο πολύτεκνη μητέρα με αθέατη αναπηρία έτρεξε το Δρόμο Υγείας οικογεναιακώς, τιμήθηκε από τη διοργάνωση, μίλησε για αυτό που πρεσβεύει για να γίνει διαρκώς πιο γνωστό στο κόσμο. Στον αγώνα μετείχαν αρκετοί επίσης ΑμεΑ αθλητές. Εξάλλου, δυο 81χρονοι έτρεξαν τα 21 χιλιόμετρα, απόσταση "ρουτίνα" για αυτούς, ο Γιώργος Θέμελης από τα Τρίκαλα, ο Ανδρέας Παμπακάς από τον Ευ Ζην Λεμεσού.
Η διοργάνωση δεν έκλεισε το Σάββατο, αλλά τη Κυριακή, που πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή αδελφοποίησης Ευ Ζην Λεμεσού - ΣΔΥ Βόλου σε κλίμα κάτι περισσότερο από αδελφικό.

Περισσότερα από 100 giga φωτογραφιών και βίντεο θα φορτωθούν σταδιακά τις επόμενες ημέρες, μια ακόμη προσφορά της διοργάνωσης όπως κάνει κάθε χρονιά σε όσους τιμούν τρέχοντας τον αγώνα. Τη Δευτέρα η διοργάνωση ξεκινά τον προγραμματισμό για το 2018 όπου τα πάντα θα είναι ακόμη πιο πολύ βελτιωμένα.

Τα αποτελέσματα: http://runningnews.gr/item.php?id=31174


ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:


ΕΨΑ
ΔΙΟΣ
Ζαγορίν
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας
Saucony
Pharmnet 
RunningNews.gr (χορηγός επικοινωνίας)
Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε (Μπισκότα Παπαδοπούλου)
Καρακατσάνης 
Φιλομήλα
Puppets 
Ταμπακιώτης 
Peugeot
Aspirina
Περιβαλλοντική Βόλου Καραλής Βασίλης
Portaria hotel 
Nefeli hotel
Τυπογραφείο Σάμιος
Άνθη Φυτά Κλόντζας
Basilico cucina&pizza italiane Volos
Κένταυρος (κέντρο αποκατάστασης)
Basilico cucina&pizza italiane Volos
Herbalife διατροφή – Αδαμόπουλος Ιωάννης
Παπαγιάννης ΑΕ
Ιατρού cleaning

 

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας
ΕΠΦΑ (Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας) 
Τροχαία Βόλου
Λιμενικό Σώμα Βόλου
Οργανισμός Λιμένος Βόλου
ΕΚΑΒ

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Spartan Race: Η μοναδική εμπειρία των αγώνων με εμπόδια, στην καλύτερή της εκδοχή Spartan Race. Ο μεγαλύτερος αγώνας με εμπόδια στον κόσμο

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Αν τρέχω, χρειάζεται να κάνω προπόνηση δύναμης για τα πόδια; Hybrid Race: Η Νέα Τάση?
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για την Ενυδάτωση, την Αφυδάτωση και την σημασία των Ηλεκτρολυτών για τους Δρομείς! Πρωτεϊνικό Smoothie! Η Ενέργεια σε Ένα Ποτήρι!
Nutrition News

Salomon

Πρέπει να διαβάσετε
15 Ιουν 24
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY είναι για σένα
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
30 Μαϊ 24
Styx Trail Race 2024: Ο πιο μουσικός αγώνας ορεινού τρεξίματος
Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "ΔΙΑΒΑ", σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, διοργανώνει το Styx Trail Race 2024, powered by The NorthFace, ως μέρος του Helmos Mountain Festival. Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
23 Μαϊ 24
16 Ιουνίου «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Στηρίζουμε τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, αγκαλιάζουμε τον θεσμό της ΑΝΑΔΟΧΗΣ
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας),


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse