Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second naak My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Άρθρα
Mizuno Neo Vista 2

Saucony

NITECORE VASSILIKOS

ECO Life

Serres Ultra

Volos Half Marathon

X-treme Stores
Olyfer
15 Οκτ 20 ← πίσω

Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2020

Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας
Κάθε χρόνο στο αντίστοιχο θέμα μας μιλούσαμε για τη διαρκή πρόοδο του δρομικού κινήματος, την αύξηση των δρομέων που πετυχαίνουν ικανοποιητικό χρόνο κάτω των 3 ωρών, και βέβαια για τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς που κατακτούσαν τις πρώτες θέσεις στον πίνακα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων.

Πέρυσι η λίστα έκλεισε με 198 δρομείς. Ούτε ένας δεν θα φανταζόταν ότι η λίστα του 2020 θα είχε μόλις 9. Βέβαια, με όσα συνέβησαν και συμβαίνουν με την πανδημία του covid-19, και τις ματαιώσεις σχεδόν όλων των αγώνων παγκοσμίως, οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν αδύνατο. Αν συνοψίσουμε, θα δούμε ότι μόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έγιναν απροβλημάτιστα Μαραθώνιοι, αλλά ούτως ή άλλως εκείνη την εποχή διεξάγονται πολύ λίγοι. Έκτοτε σχεδόν όλοι ματαιώθηκαν, ενώ κάποιοι λίγοι έγιναν μόνο με ελίτ μαραθωνοδρόμους. Σε χώρες όπως η Βουλγαρία έγιναν Μαραθώνιοι κανονικά, έστω με λιγότερες συμμετοχές. Και στη χώρα μας έγιναν από το καλοκαίρι και μετά κάποιοι μικροί αγώνες με αυστηρούς όρους, αλλά βέβαια κανένας Μαραθώνιος.

Πρώτος για το 2020 αναδεικνύεται δικαιωματικά ο Κώστας Γκελαούζος με το 2.14.44 που πέτυχε στη Βαλένθια. Δεύτερος είναι ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος που σημείωσε στο Χιούστον 2.32.07. Ακολουθεί ο Χριστόφορος Τσαντούλας με 2.39.35 στο Dorney.

Σημειώνουμε ότι στις 11 Δεκεμβρίου ο Κώστας Κρητικός σημείωσε σε Μαραθώνιο στο Ντουμπάι 2.50.44, βελτιώνοντας το 2.53.50 που πέτυχε τον Ιανουάριο στον διεθνή αγώνα της ίδιας πόλης.


Η τελική λίστα του 2020

Θυμίζουμε ότι πολογίζονται οι επιδόσεις μέχρι 3 ώρες για τους άνδρες, και μέχρι 4 ώρες για τις γυναίκες, όπως έχει καθιερωθεί από δημιουργίας του RunningNews.gr. Παλιότερα δεν ήταν τόσο πολλοί οι αθλητές και αθλήτριες που έμπαιναν στη λίστα, αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, και έπεται ακόμη καλύτερη συνέχεια, ένα ακόμη δείγμα της ανάπτυξης του δρομικού κινήματος από όποια πλευρά και αν το δει κανείς! (σημ: το κείμενο είχε γραφτεί προ covid-19). Καταρτίζουμε τη λίστα όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της IAAF και AIMS, με τον μικτό χρόνο σε προτεραιότητα, και τον καθαρό σε παρένθεση. Όσοι έχουν μικτό χρόνο που δεν θα τους εντάσσει στη λίστα, και καθαρό που θα τους έβαζε, αναφέρονται επίσης.




Εκτός από τις επιδόσεις, αναφέρουμε επίσης το έτος γέννησης κάθε αθλητή, καθώς και τον σύλλογο με τον οποίο δηλώθηκε στον αγώνα, ή αν δεν είναι διαθέσιμος, ο σύλλογος με τον οποίο δηλώνεται συνήθως.
 Από το 2016 καθιερώσαμε να βάζουμε και υπερσύνδεσμο που οδηγεί στο ρεπορτάζ ή τα αποτελέσματα για την επίδοση του κάθε αθλητή.



ΑΝΔΡΕΣ (όλες οι επιδόσεις κάτω από 3 ώρες)
 Αθλητής – Έτος γέννησης - Σύλλογος - Επίδοση – Τόπος – Ημερομηνία


,1 Γκελαούζος Κώστας 1990 Παναθηναϊκός ΑΟ 2.14.44 Βαλένθια 6/12
,2 Θεοδωρακάκος Δημήτρης 1978 ΓΣ Αστέρας 90 Αιγάλεω 2.32.07 Χιούστον 19/1
,3 Τσαντούλας Χριστόφορος 1979 Πανελλήνιος ΓΣ 2.39.35 Dorney 4/10
,4 Σηφάκης Μανώλης 1973 Αγία Βαρβάρα Κρήτη 2.39.44 Austin Τexas 16/2
,5 Μπόλιας Αλέξανδρος 1982 Α.Ο. Μυκόνου / osbet by tzefalis 2.43.23 2.43.19 Σεβίλλη 23/2
,6 Κρητικός Κωνσταντίνος Μ30   London City Athletics Club 2.50.44 Ντουμπάι 11/12
,7 Μηνάς Πέτρος 1982 ΣΔ Βέροιας 2.52.46 2.52.43 Βάρνα 7/11 
,8 Καμπουρόπουλος Αλέξανδρος 2.58.06 2.57.38 Μαρακές 26/1
,9 Μανιουδάκης Κωστής 1973 Ζαρός Κρήτη 2.59.11 Austin Τexas 16/2


Στη περίπτωση που διαπιστώνετε κάποιο λάθος, ή χρειάζεται κάποια προσθήκη, ενημερώστε μας με e-mail στο info @ runningnews.gr παραθέτοντας εφόσον χρειάζεται και το ανάλογο λινκ για επιβεβαίωση.

Η λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων με βάση τους καθαρούς χρόνους


Κατόπιν παραπόνων που γίνονται κατά καιρούς και δεν αφορούν εμάς αλλά τους κανονισμούς της IAAF, θεωρούμε δίκαιο να δημοσιεύσουμε τη λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων και σε 2ο πίνακα, που θα έχει ως βάση τους καθαρούς χρόνους των δρομέων , κάτι που κάναμε αρχής γενομένης από το 2019.

Οι κανονισμοί θεωρούν επίσημο τον μικτό χρόνο (το σχετικό θέμα: Gun time vs chip time: γιατί η κατάταξη στους αγώνες γίνεται με βάση τον μεικτό χρόνο runningnews.gr/item.php?id=22884), αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να δημοσιεύσουμε και τον "ανεπίσημο" πίνακα που θα λαμβάνει υπόψη τα net time.

Σημειώνουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που διοργανώσεις δεν δίνουν net time (μην ξεχνάμε μάλιστα ότι εκτός από τις διοργανώσεις που δεν δίνουν, μπορεί σε οποιονδήποτε αγώνα ένα τσιπ να μη πιάσει την εκκίνηση), και σε όσους δρομείς δεν είχαν net, βάλαμε ως net τον μικτό (αλλιώς άλλωστε δεν θα γινόταν να έχουν κατάταξη στον πίνακα). Δίπλα στο net time τους έχουμε και έναν αστερίσκο ώστε να γνωρίζουμε για ποιους ως "net" είναι ο μικτός.

Είχαμε πει ότι θα δημοσιεύουμε τους πίνακες και στις δύο εκδόσεις τους, αλλά λόγω των συνθηκών, φέτος δεν χρειάζεται να κάνουμε ανάλογη δημοσίευση.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2025 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2025

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Σωματοδομή: Aπό τι εξαρτάται; Τα Σημαντικά Οφέλη της Αερόβιας Προπόνησης
Νέα επιστημονική έρευνα από τον Γιάννη Λουκά του ΤΕΦΑΑ Αθηνών δείχνει ότι η προπόνηση αντοχής επιφέρει διαφορετικές προσαρμογές στα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου Αν ένας αθλητής πρέπει να χάσει βάρος, με τι ρυθμό πρέπει να το κάνει;
Nutrition News

Salomon

Πρέπει να διαβάσετε
01 Δεκ 25
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY
07 Νοέ 25
On Cloudboom Max για τη μέγιστη εμπειρία τρεξίματος
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η On συνεχίζει να καινοτομεί και να μας εντυπωσιάζει. Το νέο της μοντέλο για τρέξιμο είναι το Cloudboom Max το οποίο φέρνει το αγωνιστικό στυλ και τη γραμμή της σειράς Cloudboom σε μια προπονητική έκδοση για μέγιστη εμπειρία δρομικής προπόνησης.
04 Νοέ 25
Smart Training – Το μέλλον του home running experience με την TECHNOGYM
Το τρέξιμο δεν γνωρίζει όρια. Όμως η καθημερινότητα συχνά τα συναντά — από τον χρόνο, τον καιρό ή τις υποχρεώσεις. Γι' αυτό, όλο και περισσότεροι δρομείς ανακαλύπτουν τη δύναμη του smart training στο σπίτι:
29 Οκτ 25
PUMA Velocity NITRO™ 4: The Way Running Should Feel
Το τρέξιμο δεν είναι απλώς μια συνήθεια ή ένα πρόγραμμα. Είναι ρυθμός, αναπνοή, ελευθερία. Και για κάθε δρομέα, υπάρχει εκείνη η στιγμή που όλα δένουν αρμονικά, το σώμα, το μυαλό, η διαδρομή.
28 Οκτ 25
Olympia Marathon 2025: Εκεί που η δόξα του Μαραθωνίου, συναντά το Ολυμπιακό Πνεύμα!
Η 30η Νοεμβρίου 2025 θα σηματοδοτήσει μια νέα αυγή που θα λάμπει αιώνια, όπως ακριβώς και η ίδια η Αρχαία Ολυμπία. Τo Olympia Marathon δεν είναι απλώς ένας ακόμη αγώνας· είναι ένα ταξίδι στην καρδιά του Ολυμπισμού, μια διαδρομή που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και σε μετατρέπει σε πρωταγωνιστή μιας ζωντανής ιστορίας.


Runster


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse