Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Mizuno

Saucony

NITECORE VASSILIKOS

Serres Ultra

Kallithea Run

Volos Half Marathon

Poseidon Half Marathon

Taygetos Challenge

X-treme Stores
Fitness EXPO
15 Οκτ 22 ← πίσω

Μεγάλη συμμετοχή και καλές επιδόσεις στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας

Με μεγάλη επιτυχία έγινε σήμερα στην πόλη της Πάτρας ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος “Φάνης Τσιμιγκάτος”. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση και ο Αθλητικός Όμιλος Πάτρας «Κούρος» υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του μεγάλου Πατρινού αθλητή – Μαραθωνοδρόμου Φάνη Τσιμιγκάτου και συμμετείχαν σε αυτόν χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών.

Ο Αχμέντ Ουχντά ήταν νικητής στους Άνδρες με 1 ώρα 05.53 και δεύτερος ήταν ο Αντέμ Κουνεό με 1.06.19. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κώστας Σταμούλης που διένυσε την απόσταση σε 1.06.36 και πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είναι 1.06.14 από το Νοέμβριο του 2021. Ο αθλητής έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει της νέας χρονιάς, όπου θα διεκδικήσει καλές παρουσίες στα 5.000 μ. και 10.000 μέτρα. Μία θέση πίσω τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης με 1.08.55 κι έπειτα ο Νίκος Σταμούλης με 1.09.14 στο ντεμπούτο του στην απόσταση.
Η πρώτη γυναίκα στον ημιμαραθώνιο ήταν η Κλεμεντίνε Μουκαντάνγκα με 1.11.23, ενώ πρώτη Ελληνίδα και τρίτη στο σύνολο ήταν η Δανάη Πασπάτη με 1.22.52 κι έπειτα η Ντενίς Δημάκη με 1.24.42.



Τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, αλλά και ο ομοσπονδιακός τεχνικός και τομεάρχης αλμάτων, Γιώργος Πομάσκι. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ βρέθηκε από νωρίς στην Πάτρα και παρακολούθησε την προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών όχι μόνο του Ημιμαραθωνίου, αλλά και των 5χλμ. και του παιδικού αγώνα. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Πελετίδη, όπως και με άλλους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και του στίβου. Η Πάτρα άλλωστε είναι μια πόλη με μεγάλη παράδοση στον στίβο και μεγάλη εμπειρία στη διεξαγωγή αγώνων.



Ο Νέστορας Κολιός μετά την επικράτηση του στα 10χλμ. στο Run Greece στα Ιωάννινα ήταν νικητής στο 5αρι της Πάτρας με 15.53 αφήνοντας πίσω του, τον Φίλιππο Σιώμο- Γκίζα με 16.13 και στην τρίτη τον Γιάννη Μπάρλο με 17.30. Η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την επόμενη χρονιάς συμμετείχε στα 5χλμ. και αναδείχθηκε νικήτρια με 17.49. Η Ιωάννα Λαυρανού ήταν δεύτερη με 19.37 και η Εύη Αυγέρη τρίτη με 20.25.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας Φάνης Τσιμιγκάτος 2022



πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ


Το δελτίο τύπου του Σ.Μ.ΑΧ. Φειδιππίδη :

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΤΡΑΣ "ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ"

Ένα σπουδαίο δρομικό γεγονός πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2022 στην Πόλη μας. Η πρώτη έκδοση του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, έφερε στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας (μαζί με τους μικρούς μας φίλους) περισσοτέρους από δύο χιλιάδες δρομείς. Οι απλοί συμμετέχοντες αλλά και οι θεατές είχαν την ευκαιρία να συναγωνισθούν ή να απολαύσουν αντίστοιχα μερικά από τα κορυφαία ονόματα πρωταθλητών-τριών μας, που αν συνυπολογίσουμε και την παρουσία των διεθνών δρομέων με τις υψηλού επιπέδου επιδόσεις, μας χάρισαν έναν αγώνα πρωτόγνωρο στους δρόμους της Πάτρας. Είναι αλήθεια ότι τέτοια συγκέντρωση δρομέων δεν έχει ξαναγίνει στην Πάτρα, αναφέροντας την τελευταία εικοσαετία που άρχισε να αναπτύσσεται σε τέτοιο βαθμό το δρομικό κίνημα και να πληθαίνουν οι αγώνες ανά την Ελλάδα και αυτό αποδεικνύεται από τον όγκο των συμμέτοχων, την πληθώρα των εξαιρετικών αθλητών και των αποτελεσμάτων, ξεπερνώντας σχεδόν κάθε άλλη εγχώρια διοργάνωση έκτος βέβαια του Μαραθωνίου Αθηνών. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή, στους διοργανωτές που από την πρώτη προσπάθεια ανέλαβαν την ευθύνη να ετοιμάσουν έναν επιβλητικό αγώνα (μεγάλης κλίμακας συμμετοχές, σπουδαίοι αθλητές, παράλληλες εκδηλώσεις) χωρίς να θέλουν να κινηθούν στην ασφάλεια των λιγότερων συμμετοχών με πιο εύκολη διαχείριση...Οργανωτικά κενά υπήρχαν και θα υπάρχουν (εχθρός του καλού είναι το καλύτερο) όμως το πρόσημο είναι θετικό (θετικότατο) και επιτέλους η Πάτρα, η πόλη των Μαραθωνοδρόμων, έχει και θα εξελίξει έναν αγώνα που της ΑΞΙΖΕΙ... Πολλά συγχαρητήρια σε εσάς απλοί δρομείς της Πάτρας, της Ελλάδας και Μαραθωνοδρόμοι του ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ (πολυπλυθέστερου Συλλόγου της Διοργάνωσης).

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Τι τύπος άσκησης είσαι; Τι είναι το reformer Pilates;

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Επίδραση της προπόνησης στην μορφολογία του μυός Περί προπονητικής - τα φαβορί και τα outsiders για τον Ημιμαραθώνιο Αθηνών - Σχόλια για Κλέμεντς και Μαρινάκου
Βίντεο : Σεμινάριο: «Γεφυρώνοντας την απόσταση μεταξύ Προπονητικής και Επιστήμης» Βίντεο : Σεμινάριο: Μαραθώνιος και καρδιά
Nutrition News

Pepsico Gives Back Kifissia

Half Marathon EXPO

Crete Marathon

Nafplio Marathon

Spetses

Πρέπει να διαβάσετε
06 Φεβ 26
Love is in the RUNAWAY – Σάββατο 14.02.2026
Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την αγάπη — για το τρέξιμο, την άσκηση και την καλή παρέα — με τον πιο RUNAWAY τρόπο. Το Love is in the RUNAWAY είναι ένα ανοιχτό running event για όλους, με Run, Strength και Yoga, που συνδυάζει κίνηση, ενέργεια και Valentine vibes. Σας περιμένουμε παρέες, ζευγάρια, φίλους ή και solo runners για να τρέξουμε και να γυμναστούμε όλοι μαζί στο RUNAWAY, Γεωργίου Λύρα 53, Κηφισιά.
02 Φεβ 26
Η New Balance παρουσιάζει τα νέα colourways του FuelCell SuperComp Elite v5
Η New Balance ανακοινώνει την άφιξη του FuelCell SuperComp Elite v5 σε Ελλάδα και Κύπρο To νέο αυτό version το οποίο αποτελεί το κορυφαίο αγωνιστικό μοντέλο για δρόμο, είναι σχεδιασμένο για δρομείς που στοχεύουν στην απόλυτη απόδοση από αγώνα 5 km, μέχρι και τον μαραθώνιο.
12 Ιαν 26
Αραφήνειος Δρόμος 2026: Στις 29 Μαρτίου τρέχουμε στην ομορφότερη δρομική διαδρομή της Ανατολικής Αττικής
Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου και ο ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ διοργανώνουν για 10η χρονιά τον «ΑΡΑΦΗΝΕΙΟ ΔΡΟΜΟ», την Κυριακή 29 Μαρτίου 2026. Η ομορφότερη δρομική διαδρομή στην Ανατολική Αττική, σας περιμένει να την τρέξετε με αγώνες 10χλμ και 5 χλμ για δρομείς καθώς και 1 χλμ. για παιδιά.
10 Ιαν 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.


Thermaikos Coastal Half Marathon

Axios Running

Runster



©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome