|
|
Ειδήσεις
(2161)
(737)
(2225)
(1857)
(1071)
(601)
(281)
(313)
(1664)
(731)
(1847)
|
|
|
|
Εκτός λόγω ντόπιγκ ο Rhonex Kipruto, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα δρόμου
Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας
Ο Κενυάτης δρομέας Rhonex Kipruto, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ αγώνων 10 χιλιομέτρων σε δρόμο με 26:24 ( εδώ το τότε ρεπορτάζ μας από το ρεκόρ), τέθηκε προσωρινά σε αναστολή λόγω παράβασης κατά του ντόπινγκ, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Athletics Integrity Unit (AIU).
Ο Κιπρούτο, ο οποίος κέρδισε επίσης ένα χάλκινο μετάλλιο 10.000 μέτρων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 σε ηλικία 19 ετών, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ αγώνων δρόμου 10 χιλιομέτρων ένα χρόνο μετά.
Η AIU ανέφερε ότι ο Kipruto είχε τεθεί σε αναστολή «για τη χρήση απαγορευμένης ουσίας/μεθόδου (ABP)». Το ABP αναφέρεται στο Βιολογικό Διαβατήριο Αθλητή, το οποίο δείχνει αποκλίσεις που μπορούν να αποκαλύψουν τις επιπτώσεις του ντόπινγκ. Το βιολογικό διαβατήριο μπορεί να ανιχνεύσει πιθανές ανωμαλίες στις τιμές του αίματος που αξιολογούνται με την πάροδο του χρόνου, έστω κι αν ο αθλητής δεν είναι θετικός σε μια απαγορευμένη ουσία.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!
...διάβασε επίσης
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
|
|
Πρέπει να διαβάσετε
07 Νοέ 25
On Cloudboom Max για τη μέγιστη εμπειρία τρεξίματος
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης |
|
|
Η On συνεχίζει να καινοτομεί και να μας εντυπωσιάζει. Το νέο της μοντέλο για τρέξιμο είναι το Cloudboom Max το οποίο φέρνει το αγωνιστικό στυλ και τη γραμμή της σειράς Cloudboom σε μια προπονητική έκδοση για μέγιστη εμπειρία δρομικής προπόνησης.
|
|
|
|
|