Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Runner Store

Nitecore VASILIKOS

Vartholomio Triathlon

X-treme Stores
Cetilar
14 Απρ 24 ← πίσω

8ος Μαραθώνιος Κρήτης 2024

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

στον 8ο Μαραθώνιο Κρήτης

Αφιερωμένο στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη

Ειρηναίου Γαλανάκη

 

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

 

Ο Μαραθώνιος Κρήτης αποτελεί μία πολιτιστική και, κυρίως, αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται στα Χανιά από το 2016. Αποτελεί τον μοναδικό στην Ελλάδα Πράσινο Μαραθώνιο και εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αθλητικών διοργανώσεων (καλεντάρι) του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Είναι αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη, ο οποίος ανέπτυξε σημαντικό θρησκευτικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο στην Κρήτη, ενώ ο Αγώνας Δρόμου των 10 χλμ. είναι αφιερωμένος στον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έδωσε τη ζωή του προασπίζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο. Για τον 8ο Μαραθώνιο Κρήτης, ο Αγώνας Δρόμου των 5 χλμ. είναι αφιερωμένος στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και ο Αγώνας Δρόμου των 2,5 χλμ. είναι ενταγμένος στις Ολυμπιακές Αξίες. Ο Μαραθώνιος Κρήτης περιλαμβάνει ποικίλες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και κορυφώνεται με τους Αγώνες:

 

Μαραθώνιου Δρόμου, 10 χλμ., 5 χλμ. & 2,5 χλμ.


Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων (Σ.Δ.Υ.Χ.), με συνδιοργανωτές τους Ο.Τ.Α. την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με την υποστήριξη του Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, του Ε.Α.Κ. Χανίων, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, της Τροχαίας Χανίων, της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, την Ένωση Ξενοδόχων, το Εμπορικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (Ε.Β.Ε.), τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, και τελεί υπό αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του ΣΕΓΑΣ, του ΕΟΤ, της AIMS και της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.

Η Τεχνική Επιτροπή σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις και στους αγώνες του 8ου Μαραθωνίου Κρήτης την

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Οι αγώνες σε δημόσια οδό περιλαμβάνουν:

-          Μαραθώνιο Δρόμο (42.195 μ.), αφιερωμένο στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη.

-          Αγώνα Δρόμου 10 χλμ., αφιερωμένο στη μνήμη του Ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

-          Αγώνα    Δρόμου          5          χλμ.                    -                         δυναμικού       βαδίσματος,                 αφιερωμένο    στο μουσικοσυνθέτη    Μϊκη Θεοδωράκη.

-          Αγώνα   Δρόμου   2,5    χλμ.    -  δυναμικού  βαδίσματος,  ενταγμένος  στις Ολυμπιακές Αξίες.

 

Την Παρασκευή 12-4-2024 και το Σάββατο 13-4-2024 θα προηγηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024

 • Συλλογή του κότινου για τη βράβευση των αθλητών από την Αρχαία Ελιά των Βουβών του Δήμου Πλατανιά.

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

 

 • Λαμπαδηδρομία από τους Δήμους με κατάληξη ορθόδοξη ακαδημία Κρήτης (Κολυμπάρι), στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη.
 • Τελετή έναρξης 8ου Μαραθωνίου Κρήτης

 

Όροι διεξαγωγής των αγώνων

 

1.  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

 

 

2.  ΑΦΕΤΗΡΙΑ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Στον 8ο Μαραθώνιο Κρήτης οι νέες ελκυστικές διαδρομές (για ρεκόρ), όλων των αγωνισμάτων έχουν διαμορφωθεί με σκοπό αφενός την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των δρομέων και αφετέρου τη ανάδειξη πολιτιστικών στοιχείων της περιφέρειας και της πόλης των Χανίων και έχουν αφετηρία και τερματισμό το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (Ε.Α.Κ.) Χανίων.


Ο Μαραθώνιος, τα 10 χλμ. και τα 5 χλμ. είναι πιστοποιημένα από την ΑΙMS.

 


 

 

3.  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

3.1 Μαραθώνιος Δρόμος

Αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη Ώρα Εκκίνησης: 07:30


 

 

Περιγραφή της διαδρομής: Εκκίνηση από Ελευθ. Βενιζέλου (έξω από την κεντρική είσοδο του σταδίου Χανίων) - Χατζημιχάλη Γιάνναρη (Αγορά) – Χάληδων – Κουντουριώτη (παλιό λιμάνι) – πλατεία Τάλω – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή - Μονής Γωνιάς – Κων/νου Παλαιολόγου – Σελίνου – Γεωργιακάκηδων - κόμβος Κλαδισού – Παλαιά Εθνική οδός – Μάλεμε – αναστροφή 200 μ. πριν τον κόμβο του Ταυρωνίτη – Παλαιά Εθνική οδός – Καλαμάκι – Στρατή Παντελάκη – Αγ. Αποστόλων (βόρεια του πάρκου) – Χρυσή Ακτή – Δασκαλογιάννη – κόμβος Χρυσής Ακτής – Παλαιά Εθνική οδός – κόμβος Κλαδισού - Κισσάμου – Σκαλίδη – Χατζημιχάλη Γιάνναρη (Αγορά) – Ελευθ. Βενιζέλου – Εθνικό Στάδιο Χανίων (Έλενας Βενιζέλου) – Τερματισμός (100 μ.).


3.2 Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.

Αφιερωμένος στον Ήρωα Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη. Ώρα Εκκίνησης: 08:00

 

Περιγραφή της διαδρομής: : Εκκίνηση από Ελευθ. Βενιζέλου (έξω από την κεντρική είσοδο του σταδίου Χανίων) - Χατζημιχάλη Γιάνναρη (Αγορά) – Χάληδων – Κουντουριώτη (παλιό λιμάνι) – πλατεία Τάλω – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή - Μονής Γωνιάς – Κων/νου Παλαιολόγου – Σελίνου – Γεωργιακάκηδων - κόμβος Κλαδισού – Παλαιά Εθνική οδός - κόμβος Χρυσής Ακτής – Δασκαλογιάννη - αναστροφή (τέρμα Χρυσής Ακτής) – Δασκαλογιάννη – κόμβος Χρυσής Ακτής - Παλαιά Εθνική οδός – κόμβος Κλαδισού - Κισσάμου – Σκαλίδη – Χατζημιχάλη Γιάνναρη (Αγορά) – Ελευθ. Βενιζέλου–Εθνικό Στάδιο Χανίων (Έλενας Βενιζέλου)– Τερματισμός (100 μ.).

 

3.3 Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.

Αφιερωμένος στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ώρα Εκκίνησης: 09:00Περιγραφή της διαδρομής: Εκκίνηση από Ελευθ. Βενιζέλου (έξω από την κεντρική είσοδο του σταδίου Χανίων) - Χατζημιχάλη Γιάνναρη (Αγορά) – Χάληδων – Κουντουριώτη (παλιό λιμάνι) – πλατεία Τάλω – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή - Μονής Γωνιάς – Κων/νου Παλαιολόγου – Σελίνου – αναστροφή (στα 130 μ.) – Σελίνου – Μονής Γωνιάς - Κισσάμου – Σκαλίδη – Χατζημιχάλη Γιάνναρη (Αγορά) – Ελευθ. Βενιζέλου – Εθνικό Στάδιο Χανίων (Έλενας Βενιζέλου) – Τερματισμός (100 μ.).

 

 

3.4 Αγώνας Δρόμου 2,5 χλμ.

Ενταγμένος στις Ολυμπιακές Αξίες.

Ώρα Εκκίνησης: 12:00

 


 

 

Περιγραφή της Διαδρομής: Εκκίνηση από Ελευθ. Βενιζέλου (έξω από την κεντρική είσοδο του σταδίου Χανίων) - Χατζημιχάλη Γιάνναρη (Αγορά) – Σκαλίδη - Πειραιώς – Πατριάρχου Γερασίμου – Μελετίου Μεταξάκη - Σκαλίδη – Χατζημιχάλη Γιάνναρη (Αγορά) – Ελευθ. Βενιζέλου – Εθνικό Στάδιο Χανίων (Έλενας Βενιζέλου) – Τερματισμός (100 μ.).

 

Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτες με τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα της Διοργάνωσης: www.crete-marathon.gr

 

 

 1. 4.  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι Αγώνες Δρόμου της Διοργάνωσης του Μαραθωνίου Κρήτης έχουν την

έγκριση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., μέλους της WA, και διεξάγονται σύμφωνα με τα

Άρθρα και τις Διατάξεις των Κανονισμών "Competition Rules” της WA της

Association of International Marathons and Distance Races (A.I.M.S.) και του


 

Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 2020-21.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο παρόν έγγραφο υπόκειται στους Κανονισμούς της WA της A.I.M.S. και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., ενώ παράλληλα τα Άρθρα με όλες τις Διατάξεις τους, τα οποία διέπουν τα Αγωνίσματα σε Δημόσια Οδό, τίθενται αυτόματα και καθολικά σε ισχύ. (www.segas.gr, www.iaaf.org/about-iaaf/documents/rules-regulations)

Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής η τήρηση των κανονισμών των παρακάτω άρθρων (Κεφ 1, Άρθρα 6 – 7 & Κεφ. 7, Άρθρο 55), σύμφωνα με τα οποία συγκεκριμένες ενέργειες θεωρούνται ως βοήθεια και κατά συνέπεια ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:

 

Τίθενται αυτόματα και καθολικά σε ισχύ οι διατάξεις των:

 

Τόμος Γ - Κεφ. 1

Άρθρο 6 – Βοήθεια προς τους Αθλητές Άρθρο 7– Ακύρωση αγωνιζόμενου Τόμος Γ - Κεφ. 7

Άρθρο 55– Αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό Βασικές διατάξεις προς τήρηση:

Άρθρο 6.2 Κάθε αθλητής που παρέχει ή δέχεται βοήθεια εντός του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια ενός αγωνίσματος (συμπεριλαμβανομένων και όσων προβλέπονται στα Άρθρα 17.14, 17.15, 54.10 και 55.8 των Τεχνικών Κανονισμών) θα δέχεται προειδοποίηση από τον Έφορο και θα ενημερώνεται ότι, αν αυτό επαναληφθεί, θα αποκλειστεί από το συγκεκριμένο αγώνισμα Σημ.: Στις περιπτώσεις που υπάγονται στο Άρθρο 6.3.1 των Τεχνικών Κανονισμών, η ακύρωση θα μπορεί να γίνεται χωρίς προειδοποίηση.

 

Άρθρο 6.3.1. Δεν επιτρέπεται Καθοδήγηση στο ρυθμό τρεξίματος (pacing) από πρόσωπα που δεν συμμετέχουν στον ίδιο αγώνα δρόμου, από αθλητές που υπολείπονται έναν γύρο ή που πρόκειται να υπερκαλυφθούν κατά έναν γύρο ή από οποιοδήποτε είδος μηχανικής συσκευής (εκτός από εκείνες που επιτρέπονται σύμφωνα με το Άρθρο 6.4.4 των Τεχνικών Κανονισμών).

 

Άρθρο 55.8.8. Ο αθλητής που δεχθεί (από άλλον) ή πάρει ο ίδιος αναψυκτικό ή νερό από σημείο διαφορετικό από τους επίσημους σταθμούς, εκτός από τις περιπτώσεις που αυτό δίνεται για ιατρικούς λόγους από τους κριτές του αγώνα ή υπό την επίβλεψη αυτών, ή πάρει το αναψυκτικό άλλου αθλητή, θα πρέπει, αν αυτό είναι το πρώτο του παράπτωμα, να δεχθεί προειδοποίηση από τον Έφορο κατά κανόνα με την επίδειξη κίτρινης κάρτας. Αν υποπέσει δεύτερη φορά στο ίδιο παράπτωμα, ο Έφορος θα ακυρώνει τον αθλητή, κατά κανόνα με την επίδειξη κόκκινης κάρτας. Στην περίπτωση αυτή ο αθλητής θα αποχωρεί αμέσως από τον αγώνα. Σημ.: Ένας αθλητής θα μπορεί να λαμβάνει από άλλον αθλητή ή να δίνει σε άλλον αθλητή αναψυκτικό, νερό ή σπόγγους, υπό τον όρο ότι αυτά τα μεταφέρει από την εκκίνηση ή τα έχει συλλέξει ή παραλάβει σε κάποιον από τους επίσημους σταθμούς. Ωστόσο, τυχόν συνεχιζόμενη υποστήριξη από έναν αθλητή προς έναν ή περισσότερους άλλους αθλητές με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να θεωρηθεί ως αθέμιτη βοήθεια, και αυτό θα μπορεί να επιφέρει προειδοποίηση ή και ακύρωση σύμφωνα με όσα

περιγράφονται παραπάνω.


 1. 5.  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

►    Κάθε δρομέας έχει δικαίωμα να εγγραφεί και να συμμετάσχει σε ΕΝΑ μόνο αγώνισμα.

Οι δρομείς που θα συμμετάσχουν ανά αγώνισμα είναι απαραίτητο να έχουν γεννηθεί ως ακολούθως:

-          Για τον Μαραθώνιο Δρόμο γεννημένοι-ες από το 2006 και μεγαλύτεροι/ες.

-          Για τον Αγώνα     Δρόμου των 10     χλμ. γεννημένοι/ες από το 2009      και μεγαλύτεροι/ες.

-          Για   τον   Αγώνα   Δρόμου    των   5    χλμ.    γεννημένοι/ες  από    το   2012   και μεγαλύτεροι/ες.

-          Στον Αγώνα Δρόμου των 2,5 χλμ. μπορούν να συμμετάσχουν δρομείς όλων των ηλικιών με τις εξής προϋποθέσεις: γεννημένοι/ες το 2017 και μεγαλύτεροι/ες. Επίσης μπορούν να συμμετέχουν κανονικά και παιδιά μικρότερης ηλικίας 2018, 2019, κ.ο.κ., αλλά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ με συνοδεία ενηλίκων.

-         Στον αγώνα των 5 χλμ. μπορούν να συμμετάσχουν οργανωμένα και οι

μαθητές/τριες γυμνασίων και λυκείων.

-          Στον αγώνα των 2,5 χλμ. μπορούν να συμμετάσχουν οργανωμένα και οι μαθητές/τριες δημοτικών σχολείων.

 

 • Για τους μαθητές/τριες κατά την εγγραφή τους στη θέση: «Σύλλογος ή

Club», βάζουν το σχολείο που ανήκουν.

 

·         Για ατομικές ή ομαδικές εγγραφές σχολείων για ανήλικους/ες δρομείς με έτη γέννησης 2006 και μικρότερους/ες, πρέπει να σταλεί υπεύθυνη δήλωση από τον gov.gr, γονέα ή κηδεμόνα (με κείμενο που υπάρχει στην ιστοσελίδα των εγγραφών), με e-mail στο chaniarunners@gmail.com με ΘΕΜΑ: το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα/σας, το σχολείο και ο αγώνας της επιλογής του/της (π.χ. Παπαδάκης Γιάννης, 1ο ΓΕΛ Χανίων, 5 χλμ. ή 2,5 χλμ.). Τις επόμενες ημέρες ο συμμετέχων θα λάβει e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής του.

 

Όλοι οι δρομείς υποχρεωτικά τρέχουν με πλήρη αθλητική περιβολή.

 

 1. 6.  ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

 

6.1  Έπαθλα

 • Βαρύτιμα Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές/τριες της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών κάθε αγώνα δρόμου (Μαραθώνιος, 10 χλμ. και 5 χλμ.).
 • Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους Άνδρες και στις τρεις πρώτες Γυναίκες, στις παρακάτω κατηγορίες του Μαραθωνίου: (18-29), (30-39), (40-49), (50-59), (60-69), (70+).
 • Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στον πρώτο νικητή και στην πρώτη νικήτρια του Μαραθώνιου Δρόμου (700 ευρώ), στο δεύτερο νικητή και στη δεύτερη νικήτρια του Μαραθώνιου Δρόμου (500 ευρώ), στον τρίτο νικητή και στην τρίτη νικήτρια του Μαραθώνιου Δρόμου (300 ευρώ).
 • Δωροεπιταγές    (αγορά σε είδος) θα δοθούν στον πρώτο νικητή και στην

πρώτη νικήτρια των 10 χλμ. και 5 χλμ. (300 ευρώ), στο δεύτερο νικητή και


στη δεύτερη νικήτρια των 10 χλμ. και 5 χλμ. (200 ευρώ), στον τρίτο νικητή και στην τρίτη νικήτρια των 10 χλμ. και 5 χλμ. (100 ευρώ).

 • Κύπελλα απονέμονται στα τρία πρώτα Αγόρια και στα τρία πρώτα Κορίτσια Λυκείων των 5 χλμ. γεννηθέντες τα έτη (2006-2007-2008).
 • Κύπελλα απονέμονται στα τρία πρώτα Αγόρια και στα τρία πρώτα Κορίτσια Γυμνασίων των 5 χλμ. γεννηθέντες τα έτη (2009-2010-2011).
 • Κύπελλα απονέμονται στα τρία πρώτα Αγόρια και στα τρία πρώτα Κορίτσια Δημοτικών των 2,5 χλμ, γεννηθέντες τα έτη (2012-2013-2014).
 • Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο της Διοργάνωσης.

 

 • Οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον αγώνα δρόμου της επιλογής τους θα έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν το δίπλωμα συμμετοχής τους μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Διοργάνωσης: www.crete-marathon.gr


 

6.2  Ειδικές Βραβεύσεις

Με απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής θα απονεμηθούν ειδικές βραβεύσεις στις παρακάτω διακρίσεις:

 • Ειδική βράβευση στον πρώτο αθλητή και στη πρώτη αθλήτρια ΑΜΕΑ του Μαραθωνίου
 • Ειδική βράβευση στον πρώτο αθλητή και στη πρώτη αθλήτρια ΑΜΕΑ, του Μαραθωνίου
 • Ειδική βράβευση στους τρεις (3) πρώτους αθλητές ή αθλήτριες ΑΜΕΑ, του Μαραθωνίου.

Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.

Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.

(Προτεραιότητα βράβευσης ΑΜΕΑ έχουν οι αθλητές ή οι αθλήτριες τρεξίματος)

 • Ειδικές βραβεύσεις μαζικότερης συμμετοχής (πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή με βάση τον αριθμό των μελών της ομάδας που τερμάτισαν)

-          Στο Μαραθώνιο

-          Στον Αγώνα Δρόμου των 10 χλμ.

-          Στον Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ.

 • Ειδική βράβευση μαζικότερης συμμετοχής (πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή σχολείου δευτ/μιας εκπ/σης) με βάση τον αριθμό των μελών του σχολείου που τερμάτισαν, στον Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ.
 • Ειδική βράβευση μαζικότερης συμμετοχής (πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή σχολείου πρωτ/μιας εκπ/σης) με βάση τον αριθμό των μελών του σχολείου που τερμάτισαν, στον Αγώνα Δρόμου των 2,5 χλμ.
 • Από όλους τους αγώνες μετά τις απονομές, θα γίνει κλήρωση δωροεπιταγών επί των παρόντων (με βάση τον αριθμό συμμετοχής).

6.3  Παροχές

α. Παροχές ανά συμμετοχή:

 1. Αριθμός συμμετοχής (BIB Number).
 2. Έντυπο ενημερωτικό υλικό.
 3. Δίπλωμα συμμετοχής.
  1. Αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού.
  2. Φωτογραφίες αγώνα.
   1. T-Shirt διοργάνωσης στα 10 χλμ., 5 χλμ. και 2.5 χλμ. Ανδρικό-Γυναικείο με μανίκι, στο μαραθώνιο (42.195 μ.) Ανδρικό - Γυναικείο με μανίκι ή αμάνικο.
   2. Τσάντα διοργάνωσης.
    1. Σακίδιο διοργάνωσης στο ενισχυμένο πακέτο σε όλους τους αγώνες.
    2. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
     1. Αποτελέσματα στο διαδίκτυο για όλους τους δρομείς.

 

β. Άλλες παροχές:

Για όσους/ες εγγραφούν στους Αγώνες του Μαραθωνίου, των 10 χλμ. των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. θα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις και προσφορές όσον αφορά μέσα μετακίνησης, χώρους διαμονής, εστίασης, διασκέδασης, πολιτισμού οι οποίες θα ανακοινώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην ιστοσελίδα της Διοργάνωσης www.crete-marathon.gr.

 

 

7.  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 

7.1  Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλους τους αγώνες θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, με ηλεκτρονική οn-line εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.crete-marathon.gr

 


 

 

7.2  Είδη Εγγραφής

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα. Οι μεμονωμένες εγγραφές ανηλίκων πραγματοποιούνται από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

β. Ομαδικές, οι οποίες περιλαμβάνουν έξι (6) δρομείς και άνω. Οι ομαδικές εγγραφές αφορούν την εγγραφή μίας ομάδας τουλάχιστον έξι (6) δρομέων, οι οποίοι ανήκουν στον ίδιο σύλλογο/ομάδα και μπορούν να συμμετέχουν σε όποιο αγώνισμα της επιλογής τους.

Οι ομαδικές εγγραφές αφορούν αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, οικογένειες αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ως Αρχηγός της Ομάδας αυτός/τη που δημιουργεί την Ομάδα και τη δηλώνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της


Διοργάνωσης. Ο Αρχηγός της Ομάδας την εκπροσωπεί για διάφορα θέματα επικοινωνίας με τους διοργανωτές και μπορεί να συμμετάσχει και ο ίδιος ως δρομέας-μέλος της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6945587822.

γ. Δωρεάν εγγραφές παιδιών

Αφορά μόνο την οργανωμένη εγγραφή μαθητών/τριών (π.χ. ανά σχολείο) και όχι τη μεμονωμένη (ανά άτομο) συμμετοχή τους στους αγώνες των 5 χλμ. και 2,5 χλμ.).

Εγγραφές για τους Αγώνες Δρόμου των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. :

Η εγγραφή και η υπεύθυνη δήλωση γονέων ή κηδεμόνων για τους Αγώνες Δρόμου των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. είναι απαραίτητες ακόμη και στην περίπτωση που παρέχεται δωρεάν για παιδιά – μαθητές.


 

8.  ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής (σε ευρώ) για την εγγραφή κάθε δρομέα ανά αγώνα εμφανίζεται στον παρακάτω πίνακα.

 

 

ΕΙΔΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

10χλμ.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

5χλμ.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

2,5χλμ.

Κόστος εγγραφής ανά συμμετοχή έως 29 Φεβρουαρίου 2024

Ατομική

25

13

10

8

Ομαδική-Σύλλογοι Δρομέων- Φοιτητές/Άνεργοι ΑΜΕΑ

 

20

 

10

 

8

 

6

Παιδική

 

 

0

0

Κόστος εγγραφής ανά συμμετοχή από 1 Μαρτίου 2024

Ατομική

30

15

12

10

Ομαδική-Σύλλογοι Δρομέων Φοιτητές/Άνεργοι ΑΜΕΑ

 

25

 

12

 

10

 

8

Παιδική

 

 

0

0


 • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024.

 

8.1  Τρόποι Πληρωμής

 • On-line πληρωμή μέσω της ιστοσελίδας: www.crete-marathon.gr. θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά (πληρωμή με κάρτα) κατά την εγγραφή σας και πριν την ολοκλήρωση της, διαφορετικά θεωρείται άκυρη.

 

Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή με μειωμένο κόστος ενός συμμετέχοντα σε κάποιον αγώνα θα πρέπει να σταλεί το απαραίτητο δικαιολογητικό, εντός 3 ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης συμμετοχής με e-mail στο chaniarunners@gmail.com με ΘΕΜΑ: το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και ο αγώνας της επιλογής του (π.χ. Παπαδάκης, 5 χλμ.). Τις επόμενες ημέρες ο συμμετέχων θα λάβει e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής του.

 


 

 

Αν ο συμμετέχων δε λάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα επιβεβαίωση εγγραφής στο e-mail που έχει δηλώσει, πρέπει να επικοινωνήσει με την Τεχνική Επιτροπή στο chaniarunners@gmail.com

Εγγραφές θα γίνουν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών με την αυτοπρόσωπη εγγραφή του συμμετέχοντα (πληρωμή μόνο με μετρητά), την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εγγραφών. Το Κέντρο Εγγραφών θα λειτουργήσει στο Εθνικό Στάδιο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 59, Χανιά).

 

8.2  Πολιτική ακυρώσεων

Για την ακύρωση της συμμετοχής στον Μαραθώνιο Κρήτης 2024 ισχύουν τα ακόλουθα:

α. Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής με ευθύνη του δρομέα έως 29 Φεβρουαρίου 2024 επιστρέφεται το αντίτιμο της συμμετοχής του πλην των εξόδων τραπέζης.

β. Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής με ευθύνη του δρομέα μετά τις 1 Μαρτίου 2024 δεν επιστρέφεται το αντίτιμο της συμμετοχής του.

γ. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα με ευθύνη του διοργανωτή ή ένεκα ιδιαίτερων λόγων, συμψηφίζεται με επόμενη διοργάνωση ή επιστρέφεται στο ακέραιο το αντίτιμο της συμμετοχής.

 

9.   Κοινωνικό Μέρισμα

Θα διατεθεί χρηματικό ποσό (κοινωνικό μέρισμα) για την ενίσχυση των ειδικών σχολείων του νομού Χανίων, από μέρος του ποσού των εγγραφών των δρομέων και


από την εθελοντική προσφορά από τα παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

 

10.  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στους αγώνες με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε συμμετέχοντες όλων των αγώνων δρόμου της Διοργάνωσης σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Είναι απαραίτητο όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και, ειδικότερα, να έχουν υποβληθεί σε καρδιολογικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κάθε συμμετέχοντα, διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με ατομική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων τους, υπογράφοντας τη σχετική υπεύθυνη δήλωση, η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έντυπη ή ηλεκτρονική Δήλωση Εγγραφής για κάθε αγώνα της Διοργάνωσης. Δρομείς ΑΜΕΑ που έχουν ανάγκη συνοδού κατά τη διάρκεια του αγώνα οφείλουν να εξασφαλίσουν μόνοι τους τον συνοδό τους. Κατά τη διάρκεια κάθε αγώνα, προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στις περιοχές εκκίνησης και τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία των διαδρομών για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

 

 

11.  ΦΥΛΑΞΗ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ

Θα παρέχεται η δυνατότητα στους δρομείς να παραδίδουν τον ατομικό τους ιματισμό πριν την έναρξη του αγώνα στον οποίο συμμετέχουν και να τον παραλαμβάνουν μετά τον τερματισμό τους στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.

(Ανδρέα Παπανδρέου 59, Χανιά).

.

 

12.  ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται σε όλους τους δρομείς των αγώνων στην εκκίνηση, στον τερματισμό, καθώς και ανά 2,5 χλμ.

Κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, ανά 2,5 χλμ.

Θα διατίθενται ισοτονικά ποτά στους δρομείς στην εκκίνηση, τον τερματισμό, καθώς και ανά 2,5 χλμ., ακόμη μπάρες στα 7,5 – 17,5 – 25 – 35 χλμ., μπανάνες στα 12,5 – 20 – 30 – 37,5 χλμ., τζελ και προϊον τύπου κόλα στα 20 – 32,5 χλμ., και σφουγγάρια στα 10 – 17,5 – 32.5 – 40 χλμ.

Ακόμη, θα υπάρχει δυνατότητα παροχής προσωπικών ποτών και συμπληρωμάτων από συνοδευτικά των δρομέων πρόσωπα ανά 5 χλμ., από το 5ο χλμ. και μετά.

 

13.  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Σε κάθε χιλιόμετρο των διαδρομών του Μαραθωνίου, των 10 χλμ. και των 5 xλμ. θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

 

 

14.  ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Μαραθώνιο Δρόμο είναι έξι ώρες (6:00΄) από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης στις 7:30 (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Μαραθώνιο μέχρι τις 13:30).


Για τον Αγώνα Δρόμου των 10 χλμ. το χρονικό όριο είναι μιάμιση ώρα (1:30΄) από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης στις 8:00 (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Αγώνα των 10 χλμ. μέχρι τις 09:30).

Για τον Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ. το χρονικό όριο είναι μία ώρα (1:00΄) από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης στις 9:00 (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Αγώνα των 5 χλμ. μέχρι τις 10:00).

Για τον Αγώνα Δρόμου των 2,5 χλμ. το χρονικό όριο είναι 50 λεπτά (50΄) από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης στις 12:00 (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Αγώνα των 2,5 χλμ. μέχρι τις 12:50).

 

15.  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

15.1  Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των αγώνων της Διοργάνωσης, καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει πιστοποιημένη εταιρεία χρονομέτρησης. Για τον λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς στον Μαραθώνιο, στους Αγώνες των 10 χλμ. των 5 χλμ. και 2,5 θα πρέπει να φέρουν το chip χρονομέτρησης που θα παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών. Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν:

Για τον Μαραθώνιο Δρόμο: στην εκκίνηση, στον τερματισμό και στο 21,1χλμ. Επίσης, οι δρομείς θα έχουν ενδιάμεσους χρόνους και σημεία ελέγχου κατά μήκος της διαδρομής και στα ακραία σημεία της.

Για τους Αγώνες Δρόμου των 10 χλμ. των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ.: στην εκκίνηση και στον τερματισμό και στα ακραία σημεία της διαδρομής.


 

15.2  Αποτελέσματα

Για όλους τους Αγώνες Δρόμου της Διοργάνωσης του Μαραθωνίου Κρήτης στους οποίους υπάρχει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τίθενται σε ισχύ τα Άρθρα και Διατάξεις των Κανονισμών της W.A., της A.I.M.S. και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στην ιστοσελίδα της Διοργάνωσης www.crete-marathon.gr μετά τη λήξη των αγώνων. Τυχόν ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα ανάρτησης των αποτελεσμάτων.

Η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων θα γίνει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων.                 

 

16.  ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

Τόπος:   Εθνικό Στάδιο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 59, Χανιά). Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:

Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Απριλίου 2024 από τις 10:00 έως τις 20:00.

 

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης, καθώς επίσης και το υπόλοιπο υλικό της Διοργάνωσης.

 

17.  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων θα διεξαχθούν ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, κοινωνικού, οικολογικού χαρακτήρα, οι οποίες θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της Διοργάνωσης.

18.  ΑΠΟΝΟΜΕΣ

11:00  Στους τρεις πρώτους του Μαραθωνίου, των 10 χλμ. και 5 χλμ.

13:30  Σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες.

 

 

Χανιά, 30 – 10 – 2024

 

Η Τεχνική Επιτροπή ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ:                           Γρυφάκης Μάνος ΜΕΛΗ:  (αλφαβητικά)                                Αρκαλάκη ΄Αντζελα

Γεωργαράκη Νάνσυ Λιναράκης Μάνιος Πολυχρονάκη Ελένη Τζαγκαράκη Βάνα Χαραλαμπάκης Εμμανουήλ Χουλάκης Μιχαήλ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:    Μητρόπαπας ΚωνσταντίνοςΣου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Hybrid Race: Η Νέα Τάση? Bodyweight Squats : τι είναι, πως γίνονται, που σε ωφελούν!

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Από τα Στάδια στην Τεχνολογία: Πρωτοπόροι Χορηγοί στον Αθλητικό Κόσμο Περί προπονητών: μνήμη Βαγγέλη Βαγιανού
Πως να αποφύγουμε τις στομαχικές διαταραχές κατά το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων Οι 8 Βιταμίνες, Μέταλλα και Συστατικά, που θα σου δώσουν την ώθηση που χρειάζεσαι!
Nutrition News

Run for the Kids with Disabilities

Salomon

B2RUN

Thessaloniki Night Half Marathon

algotreat freeze massage gel

Πρέπει να διαβάσετε
22 Μαϊ 24
B2Run Aθens 2024: Το μεγαλύτερο Corporate Running Party έρχεται για 4η φορά στο ΟΑΚΑ στις 18 Ιουνίου
Στις 18 Ιουνίου προσθέστε στο καλεντάρι της εταιρίας σας έναν διαφορετικό εταιρικό αγώνα δρόμου, που όχι μόνο σας προπονεί, αλλά παράλληλα βελτιώνει τις σχέσεις και την καθημερινότητα με τους συναδέλφους σας
16 Μαϊ 24
16 Ιουνίου «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Στηρίζουμε τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, αγκαλιάζουμε τον θεσμό της ΑΝΑΔΟΧΗΣ
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας),
15 Μαϊ 24
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY είναι για σένα
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
14 Μαϊ 24
Κυριακή 26 Μαΐου στη Θήβα ο 3ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώνει στις 26 Μαΐου 2024 στην πόλη της Θήβας τον 3ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», μια διοργάνωση εφαλτήριο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των ΑμεΑ σε αγώνες δρόμου και άλλες μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις.
01 Μαϊ 24
Ραντεβού 19 Μαϊου στην Κηφισιά για τους αγώνες δρόμου προσφοράς «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat»
PepsiCo Gives Back: Υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, η PepsiCo Hellas διοργανώνει Αγώνες Δρόμου για όλους! Το «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat» θα πραγματοποιηθεί σε μια καταπράσινη διαδρομή στην Κηφισιά, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024

©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse