Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ενημέρωση
Saucony TRIUMPH 22

Serres Ultra

Dromos Argolikou Kolpou

Patras Half Marathon

Poseidon Athens Half Marathon

X-treme Stores

05 Νοέ 23 ← πίσω

ΑΜΑ 2023: Ένα ηχηρό μήνυμα ειρήνης θα εκπέμψει η Τελετή Έναρξης του Μαραθωνίου της Αθήνας

ΣΕΓΑΣ

Ένα καλλιτεχνικό δρώμενο, το οποίο αφουγκράζεται το μήνυμα για ειρήνη που εκπέμπεται αυτή τη στιγμή από τη μία άκρη του πλανήτη στην άλλη, υπόσχονται οι συντελεστές της Τελετής Έναρξης, του 40ου Μαραθωνίου της Αθήνας.

Φέτος, συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή, Γρηγόρη Λαμπράκη και ο Μαραθώνιος που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του, δεν μπορεί παρά να υμνήσει τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά στα οποία αφοσιώθηκε ο μαραθωνοδρόμος της ειρήνης και βαλκανιονίκης του μήκους.

Το Δημοτικό Θέατρο Τέχνης του Δήμου Μαραθώνα (ΔΗΘΕΜΑ) έχει αναλάβει την τέλεση του καλλιτεχνικού δρώμενου, σε σκηνοθεσία του, Νίκου Γκεσούλη και οι πρόβες των συντελεστών συνεχίζονται πυρετωδώς. Στην τελετή, θα λάβουν μέρος δύο επαγγελματίες ηθοποιοί και 50 παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο του Μαραθώνα.

50 παιδάκια θα σχηματίσουν το σύμβολο της ειρήνης

Ο σκηνοθέτης του ΔΗΘΕΜΑ, κ. Γκεσούλης αναφέρθηκε στην κεντρική ιδέα του δρώμενου και στους πρωταγωνιστές του. “Θέλουμε μία σεμνή τελετή. Έτσι κι αλλιώς, το μήνυμα της ειρήνης που θέλουμε να στείλουμε είναι ηχηρό από μόνο του. Ο Γιώργος Βαρσαμάκης έχει γράψει την πρωτότυπη μουσική της τελετής και ο συγγραφέας Θανάσης Σκρουμπέλος, το κείμενο. Το δοξαστικό θα το τραγουδήσει ο Κωνσταντίνος Σκούντζος και το κείμενο θα το ακούσουμε από τον ηθοποιό, Ηλία Γκογιάνο. Τα 50 παιδάκια του σχολείου μας θα σχηματίσουν το σύμβολο της Ειρήνης με τις σχολικές τσάντες τους μπροστά από τον Τύμβο. Τα παιδιά θα συμμετέχουν ως μαθητές που ακούν ένα μάθημα ιστορίας, το οποίο το διδάσκει ένας από τους ηθοποιούς μας. Ο ηθοποιός θα έρθει μπροστά στα παιδιά κρατώντας σ’ ένα φανάρι το φως, το πνεύμα μας. Είναι ένας άνθρωπος που ταξίδεψε στο χρόνο, από την Αρχαία Ελλάδα στο σήμερα για να μεταλαμπαδεύσει αξίες και ιδανικά στα νέα παιδιά”.

O δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας και οι φορείς του δήμου “αγκάλιασαν” με θέρμη και ενθουσιασμό την Τελετή Έναρξης και τη Λαμπαδηδρομία που θα λάβουν χώρα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στον Τύμβο του Μαραθώνα και δεν το κρύβουν.

Νιώθω δέος κάθε φορά που ασχολούμαι με τον Μαραθώνιο, κάθε φορά που τρέχει ο λογισμός μου στην ιστορία μας και πιο συγκεκριμένα στην ιστορία του δήμου μας. Είναι ύψιστη τιμή που ο δήμος μας συμμετέχει στην Τελετή Έναρξης του Μαραθωνίου της Αθήνας. Το σημαντικότερο είναι ότι στην Τελετή συμμετέχουν 50 παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Μαραθώνα και τούτο είναι μια βιωματική εκπαίδευση για τα παιδιά μας. Μαθαίνουν την ιστορία, αλλά και τις αξίες που εκπορεύονται από τη Μάχη του Μαραθώνα”, τόνισε ο υπεύθυνος του ΔΗΘΕΜΑ, Γιώργος Λέπουρης.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Δοκιμάζουμε το Proto Runner 1 της Ena Kettlebells : Δεν ήταν (πάντα) αυτό που νομίζεις

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Πώς να διαχειριστείτε την κόπωση όταν αθλείστε Μικροτραύμα: Γιατί είναι ωφέλιμο, και όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να μεγαλώσεις τους μύες σου
Χαράλαμπος Πιτσώλης : Ο μαραθώνιος της ζωής και ο δρόμος προς τη δόξα Όλη η τηλεοπτική μετάδοση : 71η Τελετή Aπονομής Αθλητικών Βραβείων ΠΣΑΤ
Nutrition News

Fitness EXPO

Crete Marathon

Thessaloniki Half Marathon


Πρέπει να διαβάσετε
13 Ιαν 25
4ο Koumaria Trail Series - 8 και 9 Φεβρουαρίου τρέχουμε στα βουνά της Πάτρας
Η ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ διοργανώνει τo Σάββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου 2025  για 4η χρονιά το Koumaria Trail Series, μια ολοκληρωμένη σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος, στον ευρύτερο χώρο των Πατρών.
20 Δεκ 24
Ena Proto Runner 1: Διαχρονική κομψότητα, μοντέρνος σχεδιασμός και κορυφαία απόδοση με άρωμα Ελλάδας
Το Proto Runner 1 είναι εδώ και είναι η υλοποίηση του οράματος της Ena Athletics, που συνδυάζει την πλούσια αθλητική κληρονομιά της Ελλάδας με την αιχμή της καινοτομίας. Ένα κομψό και τεχνολογικά προηγμένο παπούτσι για τρέξιμο, εμπνευσμένο από τη γενέτειρα του σύγχρονου αθλητισμού, σχεδιασμένο για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.
04 Νοέ 24
Το τρέξιμο ξεκινά από το RUNAWAY
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα
30 Οκτ 24
Το καλύτερο αθλητικό παπούτσι της New Balance, έγινε ακόμη καλύτερο!
Το «κλασικά πρώτο» στις επιλογές δρομέων και όχι μόνο, είναι ένα τέλειο blend όλων όσων χρειάζεται να έχει ένα κορυφαίο αθλητικό σήμερα. Απόλυτα υποστηρικτικό, ευχάριστα ελαφρύ και με ένα νέο επαναστατικό upper, είναι ικανό να καλύψει όλες τις θέσεις στον πάγκο των επιλογών για το τρέξιμο.
22 Οκτ 24
Φτιάξε το Δικό σου Custom Μπλουζάκι για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Elite Sports Group
Για τους δρομείς που προετοιμάζονται για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και θέλουν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό για τον εαυτό τους ή την ομάδα τους, η Elite Sports Group προσφέρει την ιδανική λύση.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse