Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second naak My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Mizuno Neo Vista 2

Saucony

NITECORE VASSILIKOS



Serres Ultra

Volos Half Marathon

X-treme Stores
Olyfer
12 Νοέ 23 ← πίσω

ΑΜΑ 2023: Κολιός και Κάσσου υπερασπίστηκαν τις νίκες τους στα 5χλμ. STOIXIMAN

Συνεπείς στο ραντεβού τους με το κορυφαίο γεγονός της πόλης ήταν και φέτος χιλιάδες δρομείς από όλη τη χώρα. Τα 5χλμ. STOIXIMAN ήταν η απόσταση με την οποία άνοιξε η σημερινή ημέρα του 40ου Επετειακού Μαραθωνίου Αθήνας, αυτή που χρωμάτισε τους δρόμους από το Σύνταγμα μέχρι το Παναθηναϊκό στάδιο.


Ο Νέστορας Κολιός συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις στη σεζόν και αναδείχθηκε νικητής στην απόσταση με 14.48, τίτλο που απέσπασε και το 2022.

“Ήταν πολύ ωραίος αγώνας, αν και κυνηγούσα από την αρχή να κάνω το ρεκόρ διαδρομής, αλλά ούτε φέτος το κατάφερα. Είμαι ευχαριστημένος από τη διαδρομή, θα συνεχίσω να έρχομαι και υπόσχομαι πως κάποια στιγμή θα σπάσω το ρεκόρ”, είπε ο αθλητής με το τέλος του αγώνα”, είπε ο νικητής του αγώνα. 

Στη δεύτερη θέση στο αγώνισμα τερμάτισε ο Γιώργος Κύρτσης με 14.55 και στην τρίτη ο Ορφέας Ιωάννου με 14.55.

Η Μαρία Κάσσου σε έναν αγώνα στα μέτρα της κατάφερε να υπερασπιστεί την περσινή της νίκη τερματίζοντας σε 16.46. Η αθλήτρια έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό την προετοιμασία της για την επόμενη χρονιά και ακόμη δεν είναι στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση. “Ήταν ένα καλό ξεκίνημα, μια καλή πρεμιέρα. Τελείωσα πιο αργά φέτος τους αγώνες οπότε ξεκίνησα και πιο αργά τις προπονήσεις. Είναι μια περίοδος που ψάχνω τα πατήματά μου και για μένα ο αγώνας ήταν ένα μεγάλο προπονητικό τεστ. Είμαι ευχαριστημένη από την επίδοση, αν και θα ήθελα το ρεκόρ διαδρομής που έχω από πέρυσι. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη μου και λατρεύω αυτόν τον αγώνα. Η ατμόσφαιρα είναι φοβερή”, σχολίασε η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ.


Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Μελίσσα Αναστασάκη με 16.55 και το χάλκινο η Ντενίσα Μπάλα με 17.03.

Ο δεύτερος στον αγώνα, Γιώργος Κύρτσης, δήλωσε:  “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου. Αυτή η νίκη είναι για τον πατέρα μου, τον οποίο έχασα πέρυσι από καρκίνο. Έτρεχα και είχα το μυαλό μου μόνο σε αυτόν. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα άλλο”.

“Ευχαριστώ την οικογένεια μου για τη στήριξη. Δυστυχώς λόγω ανωτέρας βίας δεν είναι εδώ, όμως η σκέψη τους, η συμπαράστασή τους μου έδωσαν δύναμη για να τερματίσω και μάλιστα στην τρίτη θέση”, είπε ο τρίτος, Ορφέας Ιωάννου. Η Μελίσσα Αναστασάκης δήλωσε:  “Πήγα πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Είναι ρεκόρ αυτό για μένα στα 5χλμ. Ήταν ένα καλό ξεκίνημα για τη σεζόν, όπου στοχεύω να πετύχω ρεκόρ στα 1.500 και 5.000 μ. Θα προετοιμαστώ στη Νότιο Αφρική για τη νέα σεζόν. Σε ότι αφορά στον αγώνα λατρεύω αυτή τη διαδρομή και πολλές φορές όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό λέω ότι τίποτα  δεν συγκρίνεται με τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό στάδιο”. Τέλος, η Ντενίσα Μπάλλα είπε: “Οι προπονήσεις μου έδειχναν ότι θα μπορούσα να πετύχω κάτι καλύτερο σήμερα από πλευράς επίδοσης. Δεν ήταν όμως η μέρα μου. Δεν στενοχωριέμαι. Απόλαυσα τη διαδρομή. Ο κόσμος ήταν εμψυχωτικός. Είχα καλές αντιπάλους. Έγινε ένας καλός αγώνας. Το σημαντικό είναι ότι κατάφερα να τερματίσω στο Καλλιμάρμαρο σε αυτή τη σημαντική διαδρομή”. 


Πηγη: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

ΔΕΊΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ATHENS MARATHON ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ LIVE ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Ντοκιμαντέρ Οι Πρωταθλητές : «Ο Κορυφαίος Μαραθωνοδρόμος» Ντοκιμαντέρ Οι Πρωταθλητές : «Πρωτοεμφανιζόμενοι και Βασιλιάδες»

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Σωματοδομή: Aπό τι εξαρτάται; Νέα επιστημονική έρευνα από τον Γιάννη Λουκά του ΤΕΦΑΑ Αθηνών δείχνει ότι η προπόνηση αντοχής επιφέρει διαφορετικές προσαρμογές στα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου
Στην προπόνηση ή τον αγώνα – έχουμε πάντα μαζί μας νερό με τον πιο υγιεινό τρόπο! Το υπέροχο βραδινό τρέξιμο, τα οφέλη και όσα πρέπει να προσέχουμε!
Nutrition News

athletin.gr

Πρέπει να διαβάσετε
01 Δεκ 25
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY
07 Νοέ 25
On Cloudboom Max για τη μέγιστη εμπειρία τρεξίματος
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η On συνεχίζει να καινοτομεί και να μας εντυπωσιάζει. Το νέο της μοντέλο για τρέξιμο είναι το Cloudboom Max το οποίο φέρνει το αγωνιστικό στυλ και τη γραμμή της σειράς Cloudboom σε μια προπονητική έκδοση για μέγιστη εμπειρία δρομικής προπόνησης.
04 Νοέ 25
Smart Training – Το μέλλον του home running experience με την TECHNOGYM
Το τρέξιμο δεν γνωρίζει όρια. Όμως η καθημερινότητα συχνά τα συναντά — από τον χρόνο, τον καιρό ή τις υποχρεώσεις. Γι' αυτό, όλο και περισσότεροι δρομείς ανακαλύπτουν τη δύναμη του smart training στο σπίτι:
29 Οκτ 25
PUMA Velocity NITRO™ 4: The Way Running Should Feel
Το τρέξιμο δεν είναι απλώς μια συνήθεια ή ένα πρόγραμμα. Είναι ρυθμός, αναπνοή, ελευθερία. Και για κάθε δρομέα, υπάρχει εκείνη η στιγμή που όλα δένουν αρμονικά, το σώμα, το μυαλό, η διαδρομή.
28 Οκτ 25
Olympia Marathon 2025: Εκεί που η δόξα του Μαραθωνίου, συναντά το Ολυμπιακό Πνεύμα!
Η 30η Νοεμβρίου 2025 θα σηματοδοτήσει μια νέα αυγή που θα λάμπει αιώνια, όπως ακριβώς και η ίδια η Αρχαία Ολυμπία. Τo Olympia Marathon δεν είναι απλώς ένας ακόμη αγώνας· είναι ένα ταξίδι στην καρδιά του Ολυμπισμού, μια διαδρομή που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και σε μετατρέπει σε πρωταγωνιστή μιας ζωντανής ιστορίας.


Runster


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse