PepsiCo Gives Back
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Runner Store

Nitecore VASILIKOSHeday Road

Konitsa

X-treme Stores
Cetilar
19 Μαϊ 24 ← πίσω

7ος Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων

Ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων συνδιοργανώνει με την Εταιρεία Αθλητικών Events My Adventure, με την θεσμική στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου και υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ, τον 7ο Ημιμαραθώνιο αγώνα στα Ιωάννινα (21.097,5μ), τους παράλληλους αγώνες 5.000μ. (Entry Race) και 10.000μ.(για πρώτη φορά από φέτος), τον παιδικό αγώνα 1.000μ. (Μαθητών Δημοτικών Σχολείων) και τον αγώνα 1.000μ Α.Μ.Ε.Α.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Σημείο Εκκίνησης – τερματισμού: Πλατεία Μαβίλη (Λίμνη Παμβώτιδα).

Αγώνας Δρόμου 10.000μ, Ώρα εκκίνησης:17:30μμ

Παιδικός Αγώνας 1.000μ (Μαθητών Δημοτικών Σχολείων), Ώρα εκκίνησης:17:00μμ

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ημιμαραθώνιος αγώνας , Ώρα εκκίνησης: 09.30 πμ

Αγώνας Δρόμου 5.000μ, Ώρα εκκίνησης: 09:50 πμ

Αγώνας Δρόμου 1.000μ Α.Μ.Ε.Α., Ώρα εκκίνησης:11:45πμ

1. ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ιωαννίνων είναι ίσως ο ταχύτερος αγώνας 21km επειδή δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις καιρικές συνθήκες (άνεμο, υψηλή θερμοκρασία) και έχει μηδενική υψομετρική διαφορά. Παράλληλα χαρίζει στους δρομείς μοναδική θέα χάρη στη φυσική ομορφιά του τοπίου.

Θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση σε κάθε χιλιόμετρο, ενώ θα λειτουργούν πέντε (5) σταθμοί τροφοδοσίας.

Το όριο τερματισμού για τον Ημιμαραθώνιο δρόμο είναι οι 2.30 ώρες (150΄), για τα 10km 90 λεπτά (90’), για τα 5km 60 λεπτά (60 ΄). Μετά το πέρας της παραπάνω χρονικής περιόδου, οι αθλητές θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα υπάρχει με σημείο ελέγχου στην εκκίνηση, στο ενδιάμεσο και στον τερματισμό. Απαραίτητη προϋπόθεση οι δρομείς να φορούν το ηλεκτρονικό τσιπ χρονομέτρησης μαζί με το νούμερό τους για την έγκυρη χρονομέτρησή τους.

2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο, τα 10.000μ. και τα 5.000μ. και τον παιδικό αγώνα , θα πρέπει να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024.

Οι ομαδικές δηλώσεις συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο, τα 10.000μ. και 5.000μ. θα πρέπει να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 03 Μαΐου 2024.

Για τον παιδικό αγώνα όταν οι συμμετοχές καλυφθούν (250) δεν θα λειτουργεί η φόρμα εγγραφής παιδικού αγώνα.

 • Για να συμμετάσχει δρομέας στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για να συμμετάσχει στον Αγώνα Δρόμου των 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.
 • Η συμμετοχή αθλητών κάτω των 18 ετών θα πρέπει να συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση γονέα ή κηδεμόνα η οποία θα πρέπει να αποσταλεί υπογεγραμμένη ηλεκτρονικά στο info@ioanninahalfmarathon.gr ή να κατατεθεί στη Γραμματεία του αγώνα κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής.
 • ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο αγώνας δρόμου των 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων είναι δωρεάν και έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές – τριες γεννημένοι –ες έως το έτος 2014. Όριο συμμετοχής: 250 μαθητές.


Τρόποι Εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

               α. Ηλεκτρονικά από την Τρίτη 26/03/2024 στην επίσημη σελίδα του αγώνα: http://ioanninahalfmarathon.gr/registration  και η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (κάρτα ανάληψης μετρητών) στο site της My Adventure, μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος της Τράπεζας Eurobank

              β. Αυτοπροσώπως στο κατάστημα αθλητικών ειδών FIFTH ELEMENT της πόλης των ΙωαννίνωνΟι  εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα. Κατά την παραλαβή του αθλητικού εξοπλισμού, είναι απαραίτητη η επίδειξη της ταυτότητας. Σε περίπτωση παραλαβής εξοπλισμού άλλου δρομέα, απαραίτητη είναι η επίδειξη  φωτοαντίγραφου της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του εκπροσώπου του. Οι ανήλικοι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή ατομικά, θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο δημόσιο έγγραφο – πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας τους, προκειμένου να παραλάβουν τον αθλητικό τους εξοπλισμό.

β. Ομαδικές, για 10 άτομα και πάνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή Αγώνα Δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια,
εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Η έκπτωση που παρέχεται στην ομαδική εγγραφή είναι 5 ευρώ ανά άτομο στον Ημιμαραθώνιο και τους αγώνες 10.000μ και 5.000μ. και μόνο για το ενισχυμένο πακέτο . Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας αρχηγός της ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι ο ίδιος δρομέας. Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών. Ο αρχηγός της ομάδας κατά την παραλαβή του εξοπλισμού της ομάδας του, θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα, καθώς και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συνδρομής συμμετοχής της ομάδας του. Αν δεν καταστεί δυνατή η παραλαβή του εξοπλισμού από τον αρχηγό, θα πρέπει επισήμως να υποδειχθεί στη διοργάνωση ο αντικαταστάτης του, ως εκπρόσωπος της ομάδας, ο οποίος κατά την παραλαβή θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητά του και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας. Σε περίπτωση που υπάρχουν ανήλικοι δρομείς στην ομάδα, ο αρχηγός της ομάδας καθίσταται υπεύθυνος να συμπληρώσει στην αίτηση συμμετοχής τα στοιχεία των γονέων/κηδεμόνων τους ώστε να είναι δεκτή η αίτηση τους, προκειμένου να παραλάβει τον εξοπλισμό τους.

Για την ηλεκτρονική παραλαβή της φόρμας ομαδικής εγγραφής πατήστε ΕΔΩ.

Για τυχόν διευκρινήσεις επί των ομαδικών εγγραφών οι ενδιαφερόμενες ομάδες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων προκειμένου να λάβουν οδηγίες για την σύνταξή της αλλά και για την κατάθεση των χρηματικών ποσών [υπεύθυνοι ομαδικών εγγραφών Ευάγγελος Τσίμαρης (Πρόεδρος) τηλ. 6908383781, Οδυσσέας Κουκέσης (Αναπ.Γραμματέας) 6974077599].

Επισημαίνεται ότι κατά την υποβολή της ομαδικής εγγραφής θα πρέπει να επισυνάπτεται και το αποδεικτικό κατάθεσης του χρηματικού ποσού (με αιτιολογία κατάθεσης την εγγραφή στους αγώνες του 7ου Ημιμαραθωνίου Ιωαννίνων) προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή. Υποβολή ομαδικής εγγραφής και αποδεικτικού πληρωμής στο sydromioanninon@gmail.com

Τραπεζικοί λογαριασμοί κατάθεσης (αφορούν ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ μέσω του ΣΔΙ και ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ εγγραφές)

 1. ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:
  ΙΒΑΝ: GR4707500100001010004836600
 2. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:
  ΙΒΑΝ: GR5901103590000035929638928


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

γ. Για τον παιδικό αγώνα οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στην επίσημη σελίδα του αγώνα και σε ξεχωριστή φόρμα εγγραφής για τα παιδιά.

3. ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το αντίτιμο συνδρομής συμμετοχής ανά Αγώνα Δρόμου φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Αντίτιμο πακέτου αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΗ
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 17€ 12€
10.000μ 17€ 12€
5.000μ. 17€ 12€


Τα πακέτα συμμετοχής είναι τα εξής:

7ος Ημιμαραθώνιος

17€ ενισχυμένο πακέτο με επίσημο t-shirt του αγώνα σε μέγεθος επιλογής του δρομέα

ή 10€ το απλό πακέτο

Αγώνας 10km

17€ ενισχυμένο πακέτο με επίσημο t-shirt του αγώνα σε μέγεθος επιλογής του δρομέα

ή 10€ το απλό πακέτο

Αγώνας 5km (Entry Race)

17€ ενισχυμένο πακέτο με επίσημο t-shirt του αγώνα σε μέγεθος επιλογής του δρομέα

ή 10€ το απλό πακέτο

 

4. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική κάλυψη, καθώς και πρωτοβάθμια περίθαλψη από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του και πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά στη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση θανάτου, τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί οποιοσδήποτε συμμετέχων στη διοργάνωση ή θεατής αυτής τόσο κατά την προσέλευση, διάρκεια ή αποχώρησή του από αυτή.

5. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει θεσμοθετήσει τις παρακάτω κατηγορίες αθλητών και αθλητριών για τον 7ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο και τον αγώνα δρόμου 5.000μ.

21km

 • Γενική Κατηγορία Ανδρών
 • Άνδρες έως 39
 • Άνδρες 40-49
 • Άνδρες 50-59
 • Άνδρες 60 ετών και άνω
 • Γενική Κατηγορία Γυναικών
 • Γυναίκες έως 39
 • Γυναίκες 40-49
 • Γυναίκες 50-59
 • Γυναίκες 60 ετών και άνω

10km

 • Γενική Κατηγορία Ανδρών
 • Άνδρες έως 39
 • Άνδρες 40-49
 • Άνδρες 50-59
 • Άνδρες 60 ετών και άνω
 • Γενική Κατηγορία Γυναικών
 • Γυναίκες έως 39
 • Γυναίκες 40-49
 • Γυναίκες 50-59
 • Γυναίκες 60 ετών και άνω

5km

 • Γενική Κατηγορία Ανδρών
 • Άνδρες έως 39
 • Άνδρες 40-49
 • Άνδρες 50-59
 • Άνδρες 60 ετών και άνω
 • Γενική Κατηγορία Γυναικών
 • Γυναίκες έως 39
 • Γυναίκες 40-49
 • Γυναίκες 50-59
 • Γυναίκες 60 ετών και άνω


Για όλες τις κατηγορίες ισχύει η απαίτηση της παρουσίας τουλάχιστον 6 αθλητών για την νομιμοποίησή τους. Σε διαφορετική περίπτωση οι αθλητές και αθλήτριες εμπίπτουν στην προηγούμενη κατηγορία.

 Οι αθλητές και αθλήτριες που θα βραβευτούν ως νικητές στη Γενική Κατηγορία δεν θα βραβευθούν στην ηλικιακή τους κατηγορία.

 • Μετάλλια θα απονεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς.
 • Δίπλωμα Συμμετοχής για όλους τους συμμετέχοντες δρομείς με το ονοματεπώνυμο και τον χρόνο επίδοσης θα δίδεται ηλεκτρονικά από το site της διοργάνωσης και την εταιρεία «My Adventure», που έχει την τεχνική υποστήριξη του αγώνα.


6. ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές για τους νικητές στον αγώνα 10.000μ θα ξεκινήσουν 19:00μμ(18/05), των 21km και 5km θα ξεκινήσουν στις 12:00πμ (19/05) στην Πλατεία Μαβίλη. Παρακαλούνται οι δρομείς που θα διακριθούν στις κατηγορίες να παραμείνουν στον χώρο απονομών προκειμένου να παραλάβουν το έπαθλό τους. 


7. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email: info@ioanninahalfmarathon.gr

Επίσημο site αγώνα: https://www.ioanninahalfmarathon.gr

Facebook: www.facebook.com/ioanninahalfmarathon 

Facebook: https://www.facebook.com/SDIOANNINON/

Τηλ. 6908383781 (Τσίμαρης Ευάγγελος , Πρόεδρος Σ.Δ.Ιωαννίνων)

Ο 7ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος και η πόλη των Ιωαννίνων σας περιμένουν….

Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Μαραθώνιος Κοπεγχάγης : με βάρκα την ελπίδα, καπετάνιος ο Καραΐσκος - σχόλια για Βιέννη, Θεσσαλονίκη Φώτης Ζησιμόπουλος. Πρότυπο αφοσίωσης, αντοχής και αποφασιστικότητας

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Οι 5 πιο κοινές αιτίες που προκαλούν πόνο στη πλάτη και πως θα τις αντιμετωπίσετε Μάθε τα πάντα για την Προπόνηση και Αποκατάσταση με Μυϊκή Ηλεκτροδιέγερση – Νέο COMPEX Mini με Bluetooth στο ThinkFit.gr!
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024
Nutrition News

Run for the Kids with Disabilities

SUUNTO

B2RUN

Thessaloniki Night Half Marathon

VO2 store

Πρέπει να διαβάσετε
16 Μαϊ 24
16 Ιουνίου «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Στηρίζουμε τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, αγκαλιάζουμε τον θεσμό της ΑΝΑΔΟΧΗΣ
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας),
14 Μαϊ 24
Κυριακή 26 Μαΐου στη Θήβα ο 3ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώνει στις 26 Μαΐου 2024 στην πόλη της Θήβας τον 3ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», μια διοργάνωση εφαλτήριο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των ΑμεΑ σε αγώνες δρόμου και άλλες μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις.
01 Μαϊ 24
Ραντεβού 19 Μαϊου στην Κηφισιά για τους αγώνες δρόμου προσφοράς «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat»
PepsiCo Gives Back: Υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, η PepsiCo Hellas διοργανώνει Αγώνες Δρόμου για όλους! Το «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat» θα πραγματοποιηθεί σε μια καταπράσινη διαδρομή στην Κηφισιά, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024
30 Μάρ 24
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY είναι για σένα
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
29 Μάρ 24
«Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Κυριακή απόγευμα 16 Ιουνίου 2024 στη Βούλα
Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει αγώνες απόστασης 2,5χλμ και 5χλμ σε κυκλική διαδρομή 2,5χλμ εντός του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας) με εκκίνηση και τερματισμό την πλαζ του ιδρύματος. Όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse