Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Acerbis Sportitalia blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Mizuno

Runner Store

Nitecore VASILIKOSSoligeios Dromos

To 10ari tou Parkou

Heday Road

Green Half Marathon

Evklios Agonas Vounou

Poseidon Half Marathon

X-treme Stores
UltraMag
21 Απρ 24 ← πίσω

8oς Εύκλειος Αγώνας Βουνού

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ», υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, την υποστήριξη του ΟΝΑΔΕΑ (Οργανισμός Νεολαίας κ Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης), την υποστήριξη του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας κ Ανάπτυξης Υμηττού) και την εθελοντική προσφορά των ομάδων Δασοπροστασίας των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κρωπίας, Ηλιούπολης, Βύρωνα, της Ε.ΔΑ.ΠΥ.Γ (Εθελοντική Δασοπροστασία Πυρόσβεση Γλυφάδας), της Ο.ΔΙ.Κ (Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων) και του Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης διοργανώνει τον αγώνα βουνού “8ος ΕΥΚΛΕΙΟΣ” με δύο διαδρομές: 


1η διαδρομή:  15 χλμ με θετική υψομετρική +270 μ

 2η διαδρομή:   8,5 χλμ με θετική υψομετρική +190 μ

3. Δράση PLOGGING  5Km       


Σκοπός του Αγώνα 

Ο αγώνας γίνεται για να γνωρίσουμε την περιοχή του Νότιου Υμηττού και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία στην ανάγκη προστασίας του.

Καλύπτει μία περιοχή με πολύ όμορφη θέα προς το λεκανοπέδιο της Αττικής, πάνω από τους δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Βύρωνα.


Δικαίωμα συμμετοχής-Όριο συμμετοχών 

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.


Εγγραφές

Οι εγγραφές ξεκινάνε την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και θα κλείσουν την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024. 


Φόρμα Εγγραφής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στο:  https://bit.ly/efklios2024


Αντίτιμο συμμετοχής

Το αντίτιμο συμμετοχής θα πληρώνεται ηλεκτρονικά  με κάρτα στον λογαριασμό του ΕΥΚΛΗ της Τράπεζας Πειραιώς και δεν θα γίνονται δεκτές πληρωμές με άλλο τρόπο, παρά μόνο την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία. Ολοκληρωμένη θεωρείται η εγγραφή με πληρωμένο το αντίτιμο συμμετοχής. Μετά την πληρωμή θα λαμβάνετε επιβεβαιωτικό email.


1. Διαδρομή 15 χλμ με θετική υψομετρική +270 μ 

Εκκίνηση-τερματισμός: Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης

Ώρα εκκίνησης: 9:00 - Χρονικό όριο τερματισμού 3 ώρες


Περιγραφή διαδρομής

Η εκκίνηση γίνεται πίσω από το Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης. Τα πρώτα 200μ κινούμαστε σε ασφάλτινο δρόμο, μέσω χαλικόδρομου και χωμάτινου δρόμου (2,5χλμ) φτάνουμε στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης Αργυρούπολης, στο 3ο χλμ στρίβουμε αριστερά προς Αστυνομικά Ηλιούπολης και ανηφορίζουμε μέχρι το 4,2 χλμ.(σταθμός τροφοδοσίας). Συνεχίζουμε τον επίπεδο χωμάτινο δρόμο ακολουθεί ανηφορικό κομμάτι με ήπια κλίση με κατεύθυνση την μονή Αγίου Ιωάννη Καρέα 7,5 χλμ(σταθμός τροφοδοσίας).  Η επιστροφή γίνεται από τον ίδιο δρόμο.

Τα πακέτα συμμετοχής περιλαμβάνουν:

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip), απεικόνιση της θέσης των δρομέων σε πραγματικό χρόνο, αριθμό δρομέα και επιπλέον:

Κόστος συμμετοχής

Βασικό πακέτο

10 €

αναμνηστικό μετάλλιο, πορτοκαλάδα, χυμός, μπανάνα, νερό

Ενισχυμένο πακέτο

15 €

Ότι περιλαμβάνει το βασικό πακέτο και επί πλέον τεχνική μπλούζα


2. Διαδρομή 8,5 χλμ με θετική υψομετρική +190 μ 

Εκκίνηση-τερματισμός: Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης

Ώρα εκκίνησης: 10:00 


Περιγραφή διαδρομής

Η εκκίνηση γίνεται πίσω από το Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης και για 200 μ κινούμαστε σε ασφάλτινο δρόμο, ανηφορίζουμε μέσω χαλικόδορμου και χωμάτινου δρόμου για 2,5 χλμ και περνάμε από το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης Αργυρούπολης στο 3ο χλμ στρίβουμε αριστερά προς Αστυνομικά Ηλιούπολης και ανηφορίζουμε μέχρι το 4,2 χλμ(σταθμός τροφοδοσίας), όπου κάνουμε αναστροφή και επιστρέφουμε από τον ίδιο δρόμο.

Τα πακέτα συμμετοχής περιλαμβάνουν:

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip), απεικόνιση της θέσης των δρομέων σε πραγματικό χρόνο, αριθμό δρομέα και επιπλέον:

Κόστος συμμετοχής

Βασικό πακέτο

5 €

αναμνηστικό μετάλλιο, πορτοκαλάδα, χυμός, μπανάνα, νερό

Ενισχυμένο πακέτο

10 €

Ότι περιλαμβάνει το βασικό πακέτο και επί πλέον τεχνική μπλούζα


Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα

Η χρονομέτρηση θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα. Για την δράση PLOGGING δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση.

Με το πέρας των αγώνων θα σταλεί SMS στον κάθε συμμετέχοντα. Επιπλέον παρέχεται υπηρεσία live streaming. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες του αγώνα ημέρες.


Έπαθλα

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι-πρώτες του αγώνα και επιπλέον ο μεγαλύτερος και μεγαλύτερη ηλικιακά

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο. 


Έναρξη και πέρας διανομής των πακέτων συμμετοχής

Το σημείο διανομής του πακέτου συμμετοχής  θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

Καθώς και η λειτουργία της γραμματείας.
Σημεία Ελέγχου - Αποκλεισμός

Στις διαδρομές 8,5 και 15 χλμ οι σταθμοί Τροφοδοσίας λειτουργούν και σαν Σημεία Ελέγχου της διαδρομής.

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής ώστε να καταγράφονται από τους κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει με την άφιξή του στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Όποιος αθλητής δεν περάσει από όλους τους σταθμούς Ελέγχου θεωρείται άκυρος. Όποιος αθλητής παρατηρηθεί να κινείται εκτός της διαδρομής με τις ευκρινείς σημάνσεις καταγράφεται και ακυρώνεται.

Οι διαδρομές θα είναι αναρτημένες στο site του διοργανωτή www.efklis.gr. Αποτελεί ευθύνη των δρομέων να γνωρίζουν τις διαδρομές και να ακολουθούν την σήμανση και τις υποδείξεις των εθελοντών.

Ειδικό όχημα θα παρευρίσκεται στο βουνό σε περίπτωση που κάποιος τραυματιστεί ή κουραστεί σε σημείο δύσβατο ώστε να προσεγγιστεί από το ασθενοφόρο. 


Ιατρική Εξέταση

Για του ς συμμετέχοντες δρομείς στις διαδρομές 8,5 και 15 χλμ τρεις ημέρες πριν τον αγώνα θα σταλεί με ένα έντυπο υγειονομικών πληροφοριών το οποίο θα  συμπληρώσουν και παραδώσουν στην γραμματεία κατά την παραλαβή του πακέτου χρονομέτρησης. 

Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.    


3. Δράση PLOGGING 5 χλμ

Κατά την διάρκεια των αγώνων θα πραγματοποιηθεί και η δράση Plogging, δηλαδή περπατάω-τρέχω και μαζεύω σκουπίδια. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν σακούλα και γάντια μίας χρήσης για την συγκομιδή των σκουπιδιών που θα βρίσκουν στη διαδρομή τους τα οποία θα παραδώσουν στην γραμματεία της διοργάνωσης. 


Εκκίνηση-τερματισμός: Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης

Ώρα εκκίνησης: 10:00 

Όριο τερματισμού: 13:00 


Περιγραφή διαδρομής

Η εκκίνηση γίνεται από το Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης. Τα πρώτα 200μ κινούμαστε σε ασφάλτινο δρόμο, μέσω χαλικόδρομου και χωμάτινου δρόμου (2,5χλμ) φτάνουμε στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης Αργυρούπολης, όπου κάνουμε αναστροφή και επιστρέφουμε από τον ίδιο δρόμο.


Τα πακέτα συμμετοχής περιλαμβάνουν:

Γάντια μιας χρήσης και σακούλα για την συγκομιδή των σκουπιδιών. 

Τα σκουπίδια θα παραδίδονται σε διαμορφωμένο σημείο με κάδο μπλε και πράσινο.

Δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση. Δεν θα υπάρχουν νικητές γιατί είναι κοινωνική δράση.


Κόστος συμμετοχής

Βασικό πακέτο

2 €

αναμνηστικό μετάλλιο, πορτοκαλάδα, νερό

Το ποσό θα πληρώνεται στη Γραμματεία την ημέρα του αγώνα και θα χρησιμοποιηθεί για την αναδάσωση του Υμηττού.Εθελοντική προσφορά 

Ομάδες Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κρωπίας, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας κ Πυρόσβεσης Γλυφάδας (Ε.ΔΑ.ΠΥ.Γ), Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης και η Ομάδα Διαχείρισης κρίσεων(Ο.ΔΙ.Κ.). 


Κοινωνική προσφορά

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη υγιεινής σε συνεργασία με την πολύπειρη εθελοντική ομάδα ‘Πλησίον’

(https://www.facebook.com/Plision.Streetwork ) που από το 2005 συνδράμει άστεγους και οικογένειες σε οικονομική ανέχεια και όχι μόνο. Την ημέρα παραλαβής του πακέτου συμμετοχής μπορείτε να φέρετε κάποια από τα παρακάτω είδη: 

Γάντια μίας χρήσης, Αντισηπτικά, Μωρομάντηλα, Κρέμες - γάλα για μωρά, Κρουασάν, Χυμούς, Μπισκότα, Μπάρες δημητριακών, Σοκολάτες, Τσουρέκια, Κουβέρτες, Sleeping bag's.

Θα ανακοινωθούν μέσω των Social Media οι ημέρες παράδοσης των ειδών που θα συγκεντρωθούν και όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συνδράμετε και στη διαδικασία αυτή.


www.efklis.gr

https://www.facebook.com/efklis/


Το Δ.Σ. του “ΕΥΚΛΗ”


ΔΙΑΔΡΟΜΗ  8ου ΕΥΚΛΕΙΟΥ  8,5 χλμ 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ  8ου ΕΥΚΛΕΙΟΥ  15 χλμ ΔΡΑΣΗ PLOGGING 5 ΧΛΜ

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Hybrid Race: Η Νέα Τάση? Bodyweight Squats : τι είναι, πως γίνονται, που σε ωφελούν!

Poseidon Half Marathon
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Πώς να σταματήσεις το χρόνο με ένα ζευγάρι παπούτσια Επτά λεπτά ψυχής | Seven Minutes of Soul - Full Documentary by Panos Vlahos
Το mindset κάνει την διαφορά (Μindset makes the difference) Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024
Nutrition News

Run for the Kids with Disabilities

Puma Karalis

No finish Line

Crete Marathon

Axios Running Festival

VO2 store

Πρέπει να διαβάσετε
30 Μάρ 24
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY είναι για σένα
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
29 Μάρ 24
«Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Κυριακή απόγευμα 16 Ιουνίου 2024 στη Βούλα
Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει αγώνες απόστασης 2,5χλμ και 5χλμ σε κυκλική διαδρομή 2,5χλμ εντός του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας) με εκκίνηση και τερματισμό την πλαζ του ιδρύματος. Όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας.
07 Μάρ 24
HiPRO: ο σύμμαχός σου στην πρωτεΐνη, ενόψει του Ημιμαραθωνίου Αθήνας
Το μεγαλύτερο δρομικό event της Άνοιξης πλησιάζει και όλοι οι δρομείς, όπως κι εσύ, ανυπομονούμε για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2024. Είτε προετοιμάζεσαι να τρέξεις στα 21χλμ, είτε στα 5χλμ, είτε ακόμη και στο Family Run, σίγουρα βρίσκεσαι στην τελική ευθεία της προετοιμασίας σου!
06 Μάρ 24
On Cloudmonster 2: Ένα «τέρας» αντοχής στα πόδια μας
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
H On επιστρέφει δυναμικά και τη φετινή σεζόν με το Cloudmonster 2 το νέο καινοτόμο μοντέλο της ελβετικής εταιρίας. Ενα «τέρας» αντοχής στα πόδια μας ιδανικό για καθημερινά χιλιόμετρα , είτε για αφοσιωμένους δρομείς, είτε για πιο περιστασιακούς που ψάχνουν έναν αξιόπιστο σύμμαχο στις διαδρομές τους.
16 Φεβ 24
Τα νέα FuelCell SC Elite v4 και FuelCell Rebel v4 της New Balance
Η New Balance εξελίσσει το ρόστερ της πιο εκρηκτικής σειράς της με την ανακοίνωση του νέου FuelCell Rebel v4 και του νέου FuelCell SuperComp Elite v4 στην Ελληνική αγορά.

©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse