PepsiCo Gives Back
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Runner Store

Heday Road

Konitsa

X-treme Stores
UltraMag
19 Μαϊ 24 ← πίσω

20ος Δρόμος Θυσίας Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας

O Δήμος Ηρωικής πόλεως Νάουσας σε συνεργασία με τα αθλητικούς συλλόγους του Δήμου συνδιοργανώνουν τον αγώνα «20ος Δρόμος Θυσίας» την Κυριακή 19 Μαΐου 2024.

 

Οι διαδρομές του αγώνα είναι: Α) 6,5 χλμ. και Β) Αγώνας μαθητών δημοτικού-γυμνασίου 1 χλμ.

 

 • Τόπος Εκκίνησης:Πάρκο Νάουσας.
 • Τόπος Τερματισμού:Πάρκο Νάουσας.
 • Ημερομηνία Διεξαγωγής:Κυριακή 19 Μάϊου 2024
 • Ώρα Εκκίνησης αγώνα μαθητών: 9:40 π.μ.
 • Φόρμα εγγραφής: Μέσα από την ιστοσελίδα www.naoussa.gr/e-services/apply-race
 • Χρονομέτρηση: 6,5 χλμ. Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά (chip).
 • Απονομές θα γίνουν μετά το τέλος του αγώνα δρόμου
 • Οι εγγραφές ξεκινούν από την Δευτέρα 4/3/2024 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 15/05/2024.
 • Σε όλους τους συμμετέχοντες στη διαδρομή των 6,5 χλμ. θα δοθεί αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι και αναμνηστικό μετάλλιο.

·         Ώρα Εκκίνησης αγώνα 6,5 χλμ:10:00 π.μ.

·         Κόστος εγγραφής: Δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες

 

Πληροφορίες-επικοινωνία

Facebook:     Δήμος Ηρωικής πόλης Νάουσας E-mail:                      culturenaoussa@gmail.com Site:                      naoussa.gr


Αγώνας: 20ος Δρόμος Θυσίας 6,5 χλμ

 

 1. 1.  Περιγραφή διαδρομής 20ου Δρόμου Θυσίας 6,5χλμ: Η αρχή της διαδρομής είναι επίπεδη σε απόσταση 1χλμ. Στη συνέχεια οδηγούμαστε ανηφορικά για 800μ. και μετά κατηφορίζουμε σε λιθόστρωτο δρόμο για 200 μέτρα και στη συνέχεια ακολουθούμε την παραποτάμια διαδρομή για 500μ. (2,5χλμ.). Στη συνέχεια με ανηφορική πορεία συνεχίζουμε στην παραποτάμια διαδρομή της Αράπιτσας και μέσω του περιβάλλοντα χώρου της εκκλησίας της Υπαπαντής, φτάνουμε στο μνημείο του Χώρου Θυσίας των Ναουσαίων Ηρωίδων που θυσιάστηκαν με τα παιδιά τους στο βάραθρο του ποταμού κατά το Ολοκαύτωμα της Νάουσας τον Απρίλιο του 1822 (3,5χλμ.). Η πορεία συνεχίζεται κατηφορικά διασχίζοντας παλιές οδούς μέχρι την Πλατεία Καρατάσου στο κέντρο της πόλης. Κατόπιν η διαδρομή περνά από το Δημαρχείο και τον πύργο του ρολογιού, ένα κτίριο του 1895. Στη συνέχεια η διαδρομή περνά από τον ιστορικό «Στραβό Πλάτανο» ηλικίας άνω των 600 ετών που ταυτίζεται με την ίδρυση της πόλης της Νάουσας, την οδό Ανταρτών και την Πλατεία Αλωνίων, παραδοσιακές γειτονιές της πόλης. Η διαδρομή συνεχίζεται κατηφορικά για 800μ. μέχρι την τελική ευθεία του τερματισμού (6,5χλμ.).

 

Προφίλ και σκίτσο 6,5 χλμ.

Θετική υψομετρική: περίπου 400μ.2.  Τροφοδοσία:

Υδροδοσία των αθλητών: Στους σταθμούς θα προσφέρεται νερό σε μπουκαλάκια 500ml.

 

χλμ

Σταθμοί

Νερό

3,5°

1ος

*

6,5°

Τερματισμός

*

 

 1. 3.  Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής. Οι αθλητές από την ηλικία 15 έως 18 θα συμμετάσχουν έπειτα από προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης υπογεγραμμένη από τον νόμιμο κηδεμόνα.

 

 1. 4.   Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι εγγραφές ξεκινούν από την Παρασκευή 1-3-2024 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 15-5-2024. Εγγραφές της τελευταίας στιγμής δεν θα γίνουν δεκτές.

 

Φόρμα εγγραφής: Μέσα από την ιστοσελίδα www.naoussa.gr/e-services/apply-race

 

 1. 5.  Ηλικιακές Κατηγορίες & Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών, όλοι με έπαθλα και κύπελλα και οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες: 17 έως 29, 30 - 39, 40 – 49, 50 - 59 και 60 ετών και άνω.

Για τις γυναίκες: 17 έως 29, 30 – 39, 40 – 49, 50 - 59 και 60 ετών και άνω.

Οι νικητές της γενικής κατηγορίας δεν εξαιρούνται από τις ηλικιακές.

Για να θεωρείται έγκυρη μια κατηγορία, θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον έξι (6) συμμετοχές στους άνδρες και έξι (6) συμμετοχές στις γυναίκες.

 1. 6.  Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
 2. 7.   Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών το Παρασκευή απόγευμα 17/5/2024 από το Δημαρχείο μεταξύ 18:00 και 20:00 και την Κυριακή 19/5/2024 στην αφετηρία (Γραμματεία διοργάνωσης) μεταξύ 08:00 π.μ. και 09:30 π.μ.

 

Πληροφορίες-επικοινωνία:

Facebook: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας E-mail: culturenaoussa@gmail.com

Site:    naoussa.gr

 

Αγώνας μαθητών δημοτικού-γυμνασίου 1 χλμ

Η διαδρομή θα κινείται μέσα στο δημοτικό πάρκο Νάουσας και είναι δωρεάν.

Βραβεύσεις μαθητών: Θα βραβευτούν τα τρία πρώτα αγόρια και τρία πρώτα κορίτσια του δημοτικού. Επίσης θα βραβευτούν τα τρία πρώτα αγόρια και τρία πρώτα κορίτσια του γυμνασίου. Αναμνηστικά μετάλλια θα αποδοθούν σε όλους τους τερματίσαντες.

 

Φόρμα εγγραφής: Μέσα από την ιστοσελίδα www.naoussa.gr/e-services/apply-race

 

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ιατρική υποστήριξη: Ιατρός και ασθενοφόρο θα υπάρχει στην εκκίνησηκαι στον τερματισμό.

Ώρα Απονομών: Οι απονομές των επάθλων όλων των αγωνισμάτων της διοργάνωσης θα γίνουν την Κυριακή

19/05/2024 στον χώρο του τερματισμού μετά το τέλος του αγώνα.


ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 

 1. 1.   ΓΕΝΙΚΑ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις, επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση, έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.

 

 1. 2.  ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό.

 

 1. 3.  ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών.

 

 1. 4.    ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: Επιτρέπεται εξωτερική υλική βοήθεια (τροφή, ρουχισμός) προς τους αθλητές. Επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

 

 1. 5.   ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό, συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής, που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας, υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού. Η διοργάνωση θα τοποθετήσει 100μ μετά τους σταθμούς τροφοδοσίας και άλλους κάδους ή σακούλες απορριμμάτων με κριτές, για να δώσει τη ευκαιρία στους δρομείς να τρέξουν και να μην σταματήσουν στους σταθμούς. Υποχρεωτικά όμως στους κάδους ή στις σακούλες αυτές, θα πετάξουν τα πλαστικά μπουκάλια ή τα σκουπίδια από πιθανή χρήση Jel ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι.

 

 1. 6.    ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα.

 

 1. 7.  ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του.

 

8.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ : Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες ή άλλη αιτία), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

 

 1. 9.  ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο τρέξιμο εντός του αστικού ιστού της πόλης και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Επίσης θα πρέπει να εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό γι' αυτό το θέμα. Την υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό πρόσφατα, υπογράφουν ηλεκτρονικά όταν πραγματοποιούν την δήλωση τους. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνης σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
 2. 10.   ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

 

 1. 11.     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Η διοργάνωση διατηρεί τα αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης του αγώνα από συνεργάτες στους οποίους αναθέτει το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση του υλικού.
  1. 12.   ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: Για τις διαδρομές δεν υπάρχει χρονικό όριο.

 

Γενικός Υπεύθυνος: Στέλλιος Δάγγας (τηλ.: 6973 283865) Υπεύθυνος εγγραφών: Γιώργος Μπιλούρης (τηλ.: 6973 945967)

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Μαραθώνιος Κοπεγχάγης : με βάρκα την ελπίδα, καπετάνιος ο Καραΐσκος - σχόλια για Βιέννη, Θεσσαλονίκη Φώτης Ζησιμόπουλος. Πρότυπο αφοσίωσης, αντοχής και αποφασιστικότητας

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Τι παιχνίδια παίζονται στην πλάτη του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης; Υπολογιστής - Πόσο γρήγορα θα τρέχατε στο απόγειο της καριέρας σας;
11 Μύθοι και Αλήθειες για το πιο Διαδεδομένο Παγκοσμίως Συμπλήρωμα στον χώρο της Άσκησης, την Κρεατίνη – Πως βελτιώνει την αντοχή και την αποκατάσταση στο τρέξιμο Με ποιους 7 τρόπους θα περιορίσετε τις υψηλές τιμές του Γαλακτικού Οξέος στους Μυς
Nutrition News

Run for the Kids with Disabilities

Salomon

B2RUN

Thessaloniki Night Half Marathon

algotreat freeze massage gel

Πρέπει να διαβάσετε
16 Μαϊ 24
16 Ιουνίου «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Στηρίζουμε τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, αγκαλιάζουμε τον θεσμό της ΑΝΑΔΟΧΗΣ
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας),
14 Μαϊ 24
Κυριακή 26 Μαΐου στη Θήβα ο 3ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώνει στις 26 Μαΐου 2024 στην πόλη της Θήβας τον 3ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», μια διοργάνωση εφαλτήριο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των ΑμεΑ σε αγώνες δρόμου και άλλες μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις.
01 Μαϊ 24
Ραντεβού 19 Μαϊου στην Κηφισιά για τους αγώνες δρόμου προσφοράς «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat»
PepsiCo Gives Back: Υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, η PepsiCo Hellas διοργανώνει Αγώνες Δρόμου για όλους! Το «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat» θα πραγματοποιηθεί σε μια καταπράσινη διαδρομή στην Κηφισιά, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024
30 Μάρ 24
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY είναι για σένα
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
29 Μάρ 24
«Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Κυριακή απόγευμα 16 Ιουνίου 2024 στη Βούλα
Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει αγώνες απόστασης 2,5χλμ και 5χλμ σε κυκλική διαδρομή 2,5χλμ εντός του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας) με εκκίνηση και τερματισμό την πλαζ του ιδρύματος. Όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse