Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony TRIUMPH 22

Serres Ultra

Dromos Argolikou Kolpou

Patras Half Marathon

Poseidon Athens Half Marathon

X-treme Stores

25 Φεβ 24 ← πίσω

Ο υπερμαραθωνοδρόμος Νίκος Κόντης τρέχει 400 χιλιόμετρα στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

* στη φωτογραφία επάνω δεξιά ο Νίκος Κόντης, από τον Γύρο Θεσσαλίας 270 χιλιομέτρων το 2022

«Δεν ξεχνώ… 57 ψυχές ζητούν δικαίωση». Φορώντας μπλούζα με το συγκεκριμένο μήνυμα για την τραγωδία των Τεμπών, ο Λαρισαίος υπερμαραθωνοδρόμος, Νίκος Κόντης, θα τρέξει 400 χλμ στη μνήμη των ανθρώπων, που είδαν το νήμα της ζωής τους να κόβεται, όταν το επιβατικό τρένο, στο οποίο επέβαιναν με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με μια εμπορική αμαξοστοιχία.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 8:00 το πρωί του Σαββάτου (24/2) από τον σταθμό Λαρίσης, από όπου ξεκίνησε η μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία.

Μαζί με τον Νίκο Κόντη τρέχει και ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, που η μητέρα του είναι θύμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Οι δυο τους τρέχουν κρατώντας ένα κερί, το οποίο θα ανάβουν σε κάθε μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό που θα συναντούν στην διαδρομή τους, όπου θα σταματούν και θα φωνάζουν τα ονόματα και των 57 θυμάτων.

Στα Τέμπη, στο σημείο όπου πριν από 12 μήνες «πάγωσε» ο χρόνος, θα φτάσουν μετά από τέσσερις ημέρες, στις 27 Φεβρουαρίου περίπου τα μεσάνυχτα, οπότε και συνέβη η τραγωδία.

«Είναι στη μνήμη των παιδιών αυτών»

Ο Νίκος Κόντης μίλησε στο Action24 για την προσπάθειά του και ενημέρωσε πως θα τρέχει από σήμερα, Σάββατο (24/2), έως και την Τρίτη για να φτάσει στο «σημείο μηδέν», όπως αποκάλεσε το σημείο του δυστυχήματος.

«Η κίνηση δεν είναι συμβολική. Οι περισσότεροι κάθονται και βλέπουν και κρίνουν από μακριά.Εγώ αποφάσισα να κάνω ενέργειες μαζί με όσους έχασαν τα αγαπημένα τους άτομα, τους τραυματίες και όλο τον κόσμο που πιστεύει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, για να ζήσουμε πιο ελεύθερα, πιο δημοκρατικά και πιο δίκαια», είπε ο Νίκος Κόντης, μιλώντας στο Action24 για την προσπάθειά του, κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα «Δεν ξεχνώ», αλλά και μία λίστα με τα ονόματα των θυμάτων.

Και συμπλήρωσε: «Αυτή η κίνηση που κάνω είναι στη μνήμη των παιδιών αυτών, σε αυτές τις ψυχές, που θα τρέξω μαζί τους».

Απαντώντας σε όσους εκφράζουν ανησυχίες για την ασφάλεια του, καθώς θα τρέχει στον δρόμο, ανάμεσα σε οχήματα, ο ίδιος ανέφερε πως αισθάνεται πιο ασφαλής να τρέξει μέχρι τα Τέμπη από το να μπει στο τρένο.

«Νιώθω πιο ασφαλής να πάω με τα πόδια στο σημείο μηδέν, από το να ταξιδέψω με το τρένο», δήλωσε ειδικότερα και κατήγγειλε πως ακόμα και τώρα, έναν χρόνο μετά, «το δίκτυο είναι πολύ ελλιπές».

Με τη σειρά του, ο Χριστόφορος Κωνσταντινής επεσήμανε: «Δεν ξεχνάμε ούτε εμείς, ούτε ο ελληνικός λαός… 57 νεκροί και 180 τραυματίες. Ένας λαός φωνάζει για δικαιοσύνη, οι υπεύθυνοι κρύβονται πίσω από τις ασυλίες τους και κουνούν το δάχτυλο, τα βαγόνια θανάτου λειτουργούν κανονικά, όπως και πριν».


πηγή : https://www.in.gr
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Χαράλαμπος Πιτσώλης : Ο μαραθώνιος της ζωής και ο δρόμος προς τη δόξα Όλη η τηλεοπτική μετάδοση : 71η Τελετή Aπονομής Αθλητικών Βραβείων ΠΣΑΤ

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Πώς να διαχειριστείτε την κόπωση όταν αθλείστε Μικροτραύμα: Γιατί είναι ωφέλιμο, και όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να μεγαλώσεις τους μύες σου
Ανανεώσου Μετά τις Γιορτές: Τα Συμπληρώματα που Χρειάζεσαι για να Ξεκινήσεις Δυναμικά το Νέο Έτος! Καφεΐνη: Friend of Foe?
Nutrition News

Fitness EXPO

Crete Marathon

Thessaloniki Half Marathon


Πρέπει να διαβάσετε
13 Ιαν 25
4ο Koumaria Trail Series - 8 και 9 Φεβρουαρίου τρέχουμε στα βουνά της Πάτρας
Η ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ διοργανώνει τo Σάββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου 2025  για 4η χρονιά το Koumaria Trail Series, μια ολοκληρωμένη σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος, στον ευρύτερο χώρο των Πατρών.
20 Δεκ 24
Ena Proto Runner 1: Διαχρονική κομψότητα, μοντέρνος σχεδιασμός και κορυφαία απόδοση με άρωμα Ελλάδας
Το Proto Runner 1 είναι εδώ και είναι η υλοποίηση του οράματος της Ena Athletics, που συνδυάζει την πλούσια αθλητική κληρονομιά της Ελλάδας με την αιχμή της καινοτομίας. Ένα κομψό και τεχνολογικά προηγμένο παπούτσι για τρέξιμο, εμπνευσμένο από τη γενέτειρα του σύγχρονου αθλητισμού, σχεδιασμένο για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.
04 Νοέ 24
Το τρέξιμο ξεκινά από το RUNAWAY
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα
30 Οκτ 24
Το καλύτερο αθλητικό παπούτσι της New Balance, έγινε ακόμη καλύτερο!
Το «κλασικά πρώτο» στις επιλογές δρομέων και όχι μόνο, είναι ένα τέλειο blend όλων όσων χρειάζεται να έχει ένα κορυφαίο αθλητικό σήμερα. Απόλυτα υποστηρικτικό, ευχάριστα ελαφρύ και με ένα νέο επαναστατικό upper, είναι ικανό να καλύψει όλες τις θέσεις στον πάγκο των επιλογών για το τρέξιμο.
22 Οκτ 24
Φτιάξε το Δικό σου Custom Μπλουζάκι για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Elite Sports Group
Για τους δρομείς που προετοιμάζονται για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και θέλουν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό για τον εαυτό τους ή την ομάδα τους, η Elite Sports Group προσφέρει την ιδανική λύση.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse