Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony TRIUMPH 22

Serres Ultra

Dromos Argolikou Kolpou

Evxidas

Patras Half Marathon

Poseidon Athens Half Marathon

X-treme Stores

10 Μάρ 24 ← πίσω

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Μεγάλη γιορτή για την πόλη, εξαιρετικές επιδόσεις για τους δρομείς

Με σύμμαχο τον ήλιο που δέσποζε στον αττικό ουρανό χιλιάδες δρομείς κάθε ηλικίας έδωσαν δυναμικά το “παρών” στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, το Family Run και τον αγώνα των 5 χλμ. ΟΠΑΠ, που πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική. H διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη

Όλα ήταν έτοιμα στις 9.00 το πρωί και οι δρομείς είχαν πάρει τη θέση τους στην αφετηρία, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ελάχιστα λεπτά πριν την επίσημη εκκίνηση, την οποία έδωσαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνος Ζόμπος και η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Ελένη Ζωντήρου μαζί με τη μικρή Αγάπη, ξεκίνησαν τον αγώνα τους οι δρομείς με τροχήλατα αμαξίδια. Ακολούθησε αμέσως μετά το πρώτο από τα τέσσερα μπλοκ δρομέων, στο οποίο είχαν ενταχθεί και οι αθλητές που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη παράλληλα με τον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Όσο το ποτάμι των δρομέων που ακολούθησε τη νέα διαδρομή του Ημιμαραθωνίου «έρρεε» διανύοντας τα πρώτα από τα 21χλμ του αγώνα, πολλοί από τους θεατές περιηγούνταν στα περίπτερα των χορηγών που είχαν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος και τους περίμεναν με πολλά χάπενινγκς και εκπλήξεις. 

Ακριβώς 25 λεπτά αργότερα, στις 9.25 σε μια άλλη γωνιά της πόλης, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από τη Λέσχη Αξιωματικών, δίνονταν η εκκίνηση για τον οικογενειακό αγώνα Family Run Τράπεζα Πειραιώς. Τα παιδιά που εκκίνησαν σε τέσσερα μπλοκ, έδειχναν εντυπωσιασμένα από την εικόνα των άδειων κεντρικών δρόμων της πόλης, και οι γονείς που τα συνόδευαν απολάμβαναν τον χρόνο που περνούσαν με τα παιδιά τους. Στην ίδια διαδρομή και τα παιδιά ΑμεΑ,  Special Olympics και μαθητές ειδικών σχολείων με τους φροντιστές τους, στην οποία έδωσαν την εκκίνηση η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο Α΄Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, η υφυπουργός Τουρισμού και εθνική συντονίστρια για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ,Έλενα Ράπτη και ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, Βασίλης Κουτεντάκης.

Λίγα λεπτά αργότερα οι νικητές του Family Run περνούσαν τη γραμμή του τερματισμού, για να ακολουθήσουν οι νικητές του Ημιμαραθωνίου, οι οποίοι ήταν και οι νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με τις επιδόσεις τους να αποτελούν ρεκόρ διαδρομής καθώς η φετινή διαδρομή είναι καινούρια. 

Όσο περνούσε η ώρα και οι δρομείς τερμάτιζαν, τα χαμόγελα ικανοποίησης έδιναν τη θέση τους στην κούραση. Το χειροκρότημα των θεατών ήταν αδιάκοπο, ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές που τους δρομείς υποδέχονταν μέλη της οικογένειας τους, άλλοτε ακολουθώντας το πνεύμα του καρναβαλιού- είδαμε να περνά τη γραμμή του τερματισμού μια μικρή πριγκίπισσα και ένας λιλιπούτειος Σούπερμαν- κι άλλοτε με μωράκια στο καρότσι ή με τα αγαπημένα τους κατοικίδια στην αγκαλιά. 


Στις 12 ακριβώς στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στο ύψος της οδού Ερμού, ένα δεύτερο κύμα δρομέων άρχισε να κινείται στην πόλη, καθώς σε επτά μπλοκς ξεκίνησε ο αγώνας των 5 χλμ. ΟΠΑΠ Την εκκίνηση έδωσαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο Α ΄Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και ο διευθυντής μάρκετινγκ του ΟΠΑΠ, Γιάννης Ρόκκας, με τους πρώτους δρομείς να τερματίζουν 15 λεπτά αργότερα. 

«Μια ακόμη διοργάνωση απαιτήσεων έφτασε στο τέλος της και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, γεγονός που μας γεμίζει χαρά και επιβεβαιώνει ότι η πολύμηνη και εντατική προετοιμασία απέδωσε καρπούς. Και φέτος ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας με μια νέα διαδρομή, το Family Run όσο και ο αγώνας των 5χλμ. που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του μεγάλου μας δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, απέδειξαν με τη μεγάλη συμμετοχή των δρομέων, αλλά και την αθρόα προσέλευση θεατών κατά μήκος των διαδρομών, ότι έχουν κατακτήσει μια θέση στην καρδιά τους και αποτελούν σταθερό πλέον δρομικό ραντεβού

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εργαζομένους και τους συνεργάτες του ΣΕΓΑΣ που χάρη στην εμπειρία τους και τη σκληρή δουλειά τους κατάφεραν να υλοποιήσουν το δύσκολο έργο της διοργάνωσης, τον Δήμο Αθηναίων που έχει αποδειχθεί συμπαραστάτης και αρωγός στην προσπάθεια μας, την Περιφέρεια Αττικής, τους χορηγούς μας και ιδιαιτέρως τον μεγάλο χορηγό του αγώνα, την Ergo, τον χορηγό του αγώνα των 5 χλμ, ΟΠΑΠ, την Τράπεζα Πειραιώς, το ΕΚΑΒ και την Ελληνική Αστυνομία, όπως και τους εθελοντές μας που προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Και περιμένουμε όλους στον επόμενο μεγάλο αγώνα, στο κορυφαίο δρομικό γεγονός, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Νοέμβριο στο Καλλιμάρμαρο»!, είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Ενθουσιασμένος με την πρώτη του παρουσία στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, ως Δήμαρχος Αθηναίων, ήταν ο κ. Χάρης Δούκας. «Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, είναι μία μεγάλη γιορτή, αφιερωμένη στον αθλητισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τη διεθνή φιλία. Είναι σταθερό σημείο συνάντησης δρομέων από ολόκληρο τον κόσμο, που τρέχουν για μία μοναδική εμπειρία κάτω από το Αττικό φως. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του Δήμου που έδωσαν φέτος τον καλύτερο τους εαυτό σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ για να έχουμε αυτή την άρτια διοργάνωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και ένα τεράστιο μπράβο σε όσους συμμετείχαν!», είπε ο Δήμαρχος.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2024 Athens Half Marathon

δείτε επίσης :

Ο Νίκος Σταμούλης μεγάλος νικητής και πρωταθλητής Ελλάδας στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας!.

Ντεμπούτο Ημιμαραθωνίου με πρωτάθλημα Ελλάδας για την Αναστασία Μαρινάκου!.

Η απόλυτη μάχη στο 5αρι του Ημιμαραθωνίου Αθήνας από Τάσση και Ιωάννου! - πρώτη η Μπάλλα.

πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Πως η άσκηση στη φύση ενισχύει την πνευματική διαύγεια Χαράλαμπος Πιτσώλης : Ο μαραθώνιος της ζωής και ο δρόμος προς τη δόξα

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Δοκιμάζουμε το Proto Runner 1 της Ena Kettlebells : Δεν ήταν (πάντα) αυτό που νομίζεις
«Η Σπηλιά του Πόνου»: Τα διδάγματα των μαραθωνοδρόμων για τη ζωή και τις επιχειρήσεις. Ποιο είναι το μότο τους Τα e-sports και γιατί είναι τόσο ελκυστικά για τους νέους πλέον
Nutrition News

Fitness EXPO

Crete Marathon

Thessaloniki Half Marathon


Πρέπει να διαβάσετε
13 Ιαν 25
4ο Koumaria Trail Series - 8 και 9 Φεβρουαρίου τρέχουμε στα βουνά της Πάτρας
Η ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ διοργανώνει τo Σάββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου 2025  για 4η χρονιά το Koumaria Trail Series, μια ολοκληρωμένη σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος, στον ευρύτερο χώρο των Πατρών.
20 Δεκ 24
Ena Proto Runner 1: Διαχρονική κομψότητα, μοντέρνος σχεδιασμός και κορυφαία απόδοση με άρωμα Ελλάδας
Το Proto Runner 1 είναι εδώ και είναι η υλοποίηση του οράματος της Ena Athletics, που συνδυάζει την πλούσια αθλητική κληρονομιά της Ελλάδας με την αιχμή της καινοτομίας. Ένα κομψό και τεχνολογικά προηγμένο παπούτσι για τρέξιμο, εμπνευσμένο από τη γενέτειρα του σύγχρονου αθλητισμού, σχεδιασμένο για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.
04 Νοέ 24
Το τρέξιμο ξεκινά από το RUNAWAY
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα
30 Οκτ 24
Το καλύτερο αθλητικό παπούτσι της New Balance, έγινε ακόμη καλύτερο!
Το «κλασικά πρώτο» στις επιλογές δρομέων και όχι μόνο, είναι ένα τέλειο blend όλων όσων χρειάζεται να έχει ένα κορυφαίο αθλητικό σήμερα. Απόλυτα υποστηρικτικό, ευχάριστα ελαφρύ και με ένα νέο επαναστατικό upper, είναι ικανό να καλύψει όλες τις θέσεις στον πάγκο των επιλογών για το τρέξιμο.
22 Οκτ 24
Φτιάξε το Δικό σου Custom Μπλουζάκι για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Elite Sports Group
Για τους δρομείς που προετοιμάζονται για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και θέλουν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό για τον εαυτό τους ή την ομάδα τους, η Elite Sports Group προσφέρει την ιδανική λύση.

©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse