Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony



Serres Ultra

Dromos Argolikou Kolpou

Kallithea Run

Volos Half Marathon

Poseidon Half Marathon

X-treme Stores

16 Μάρ 24 ← πίσω

Φανταστικός Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 20χλμ. βάδην στο μίτινγκ του Ντούντιτσε

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ βρίσκεται αναμφίβολα στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση των τελευταίων ετών.

Ο έμπειρος αθλητής κατέλαβε την 10η θέση στα 20χλμ. βάδην στο μίτινγκ του Ντούντιτσε με 1 ώρα 21.55 και κατέβηκε για πρώτη φορά από το 2016 το φράγμα της 1 ώρας 22. Ο αθλητής βάζει πλέον πλώρη για συμμετοχή στην τέταρτη Ολυμπιάδα της καριέρας του.

Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας σημείωσε δύο σπουδαίες εμφανίσεις, αφού το περασμένο Σάββατο ήταν νικητής στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με 1.22.33. Ο Παπαμιχαήλ ισοφάρισε την πέμπτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του – τον ίδιο χρόνο πέτυχε και στους Ολυμπιακούς του 2016 – κι έδειξε πως το 20άρι του πηγαίνει και είναι θέση να απειλήσει ακόμη και το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παπαμιχαήλ έχει πετύχει τις πέντε επιδόσεις της καριέρας του στα 20χλμ. σε ολυμπιακές χρονιές!

Το επίπεδο του αγώνα ήταν ιδιαίτερα υψηλό και νικητής αναδείχθηκε ο Αουγκούστο Ροντρίγκεζ (Περού) με 1.19.41 και ακολούθησε οριακά πίσω του ο Μπράιαν – Ντάνιελ Πιντάδο (Εκουαδόρ) με 1.19.44. Οι πρώτοι έξι του αγώνα ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με χρόνο κάτω από 1.21.

Ο αθλητής αναμένεται να κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αττάλειας.

Κριτούλης και Αλικανιώτη το πρώτο ελληνικό ζευγάρι στη σκυτάλη

Στο μίτινγκ του Ντούντιτσε αγωνίστηκε το πρώτο ελληνικό δίδυμο στο νέο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας απόσταστασης 42χλμ.. Ο Γιώργος Κριτούλης και η Σοφία Αλικανιώτη ήταν νικητές με 3 ώρες 18.38, που θα καταχωρηθεί ως το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα.

Ο Κριτούλης διένυσε την πρώτη και τρίτη διαδρομή όπου ήταν από 11 χιλιόμετρα και η Αλικανιώτη τη δεύτερη και τέταρτη συνολικά 20χλμ. Η σκυταλοδρομία είναι το δεύτερο αγώνισμα του βάδην, που θα είναι στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Συνολικά 25 ομάδες θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι 22 θέσεις θα κλείσουν στο Παγκόσμιο κύπελλο βάδην της Αττάλειας και οι υπόλοιπες τρεις θα προκύψουν από τις λίστες με τις επιδόσεις και δεν θα τις καλύψουν εκπρόσωποι χωρών που έχουν ήδη προκριθεί.


πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
20 χρόνια πριν : 11ος Μαραθώνιος Ρώμης, 13 Μαρτίου 2005 Ο Ολυμπιακός Ημιμαραθώνιος στη συμπρωτεύουσα με 210 συμμετοχές

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για το Ορεινό Τρέξιμο – Προπονητικές Μέθοδοι, Τεχνική & Οφέλη Η Αναγκαιότητα των Προπονητικών Runs σε Ρυθμό Αγώνα!
Κίνδυνος Αφυδάτωσης τον Χειμώνα Σωματοδομή: Aπό τι εξαρτάται;
Nutrition News

Marathon Telmissos

Πρέπει να διαβάσετε
12 Ιαν 26
Αραφήνειος Δρόμος 2026: Στις 29 Μαρτίου τρέχουμε στην ομορφότερη δρομική διαδρομή της Ανατολικής Αττικής
Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου και ο ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ διοργανώνουν για 10η χρονιά τον «ΑΡΑΦΗΝΕΙΟ ΔΡΟΜΟ», την Κυριακή 29 Μαρτίου 2026. Η ομορφότερη δρομική διαδρομή στην Ανατολική Αττική, σας περιμένει να την τρέξετε με αγώνες 10χλμ και 5 χλμ για δρομείς καθώς και 1 χλμ. για παιδιά.
10 Ιαν 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.
01 Ιαν 26
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY


Thermaikos Coastal Half Marathon

Axios Running

Runster


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse