Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Acerbis Sportitalia blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Mizuno

Runner Store

Soligeios Dromos

To 10ari tou Parkou

Heday Road

Green Half Marathon

Evklios Agonas Vounou

Poseidon Half Marathon

X-treme Stores
Cognifuel
07 Απρ 24 ← πίσω

DUTh Campus Run 2024

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ “DUTh Campus RUN 2024”

7.000 μ. - 14.000 μ.

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ Δ.Π.Θ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 

Στο πλαίσιο εορτασμού των 40 ετών από την ίδρυση του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.), η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., διοργανώνει  αγώνα δρόμου με την υποστήριξη του Τ.Ε.Φ.Α.Α. και του Δ.Π.Θ. με την επωνυμία:

 

DUTh Campus Run (DCR) 2024

 

7.000 μ. και 14.000 μ.

 

Ημερομηνία:       

Κυριακή  7 Απριλίου 2024

Ώρα εκκίνησης

10:30 π.μ.

Αφετηρία:

Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ. 

Τερματισμός:

Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ. 

Απόσταση:            

7.000 μ. και 14.000 μ.

Διαδρομή:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί εξολοκλήρου σε ομαλή, επίπεδη χωμάτινη διαδρομή εντός της Πανεπιστημιούπολης του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή

Κόστος συμμετοχής:

ΔΩΡΕΑΝ

 

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Ελένη Δούδα, Κοσμήτορας Σ.Ε.Φ.Α.Α. - Δ.Π.Θ. 

 

Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής

Ηλίας Σμήλιος, Καθηγητής  Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.

 

Τεχνικός Αρχηγός

Μιχαήλ Πολυτσάκης,  Διδάσκων Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.

 

Υπεύθυνος Αφετηρίας & Τερματισμού

Γεώργιος Δαστερίδης Μέλος Ε.Ε.Π., Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.

 

Υπεύθυνη Εθελοντών

Φανή Μπερμπερίδου, Μέλος Ε.Ε.Π., Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.

 

Υπεύθυνος υλικών

Νικόλαος Μαντζουράνης, Μέλος Ε.Ε.Π., Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.

ΠΑΡΟΧΕΣ:

  • Αναμνηστικό - Συλλεκτικό μετάλλιο σε όλους/ες που θα τερματίσουν.
  • Αναμνηστικό φουλάρι του αγώνα.
  • Έπαθλο στους/στις 3 πρώτους/ες νικητές/τριες ανά διαδρομή (7.000 μ. και 14.000 μ.) και ανά ηλικιακή κατηγορία (για τα 7.000 μ.: 1η κατηγορία από 14 έως 49 ετών και 2η κατηγορία από 50 ετών και άνω, και για τα 14.000 μ.: 1η κατηγορία από 18 έως 49 ετών και 2η κατηγορία από 50 ετών και άνω).                                                                          

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ:

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του αγώνα, καθώς και οι γονείς-κηδεμόνες ανηλίκων αθλητών που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι για την καλή τους σωματική υγεία και την επαρκή ικανότητα τους να συμμετέχουν.

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ:

  • Οι διοργανωτές σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό πρώτων βοηθειών και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών/τριων.
  • Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί οποιοσδήποτε συμμετέχοντας/χουσα στη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του.
  • Στους αγώνες δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και τα παιδιά από 14 έως 18 ετών με έγγραφη δήλωση γονέα – κηδεμόνα.
  • Κατά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής, ο/η συμμετέχων/ουσα δρομέας βεβαιώνει την ανάληψη της προσωπικής του/της ευθύνης για τη συμμετοχή του/της. Για τη συμμετοχή παιδιών από 14 έως 18 ετών οι γονείς – κηδεμόνες θα υπογράψουν στη Γραμματεία Αγώνα αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι/ες οι δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Παιδιά ηλικίας 14 έως 18 ετών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον στην απόσταση των 7.000 μέτρων και θα πρέπει οι γονείς/κηδεμόνες τους να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης συμμετοχής στη διοργάνωση στη Γραμματεία του αγώνα, στον χώρο της εκκίνησης.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Ύπαρξη Υπεύθυνου Ιατρού Αγώνα με την υγειονομική κάλυψη Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής.

 


ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ:

Η διοργάνωσή θα υποστηρίζεται από 60 εθελοντές φοιτητές του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ., κυρίως από την Ειδικότητα Κλασικού Αθλητισμού.

 

ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΕΓΑΣ – ΓΓΑ:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει από ΕΟΔΥ/ΓΓΑ την ημέρα του αγώνα.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβληθούν ηλεκτρονικά σε ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί από την Οργανωτική Επιτροπή.                 

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: ΕΡΤ και Τοπικοί Σταθμοί

 

  • Για τους συμμετέχοντες - Οδηγίες & Επισημάνσεις

 

Α)  Σταθμοί υδροδοσίας:  Θα υπάρχουν 2 σταθμοί με νερά.

  1ος   σταθμός: Εκκίνηση – τερματισμός διαδρομής

  2ος   σταθμός: 3,5 χλμ 

 

200 μέτρα μετά από κάθε σταθμό θα υπάρχουν κάδοι για απόρριψη των πλαστικών μπουκαλιών

 

Β) Διαχείριση ιματισμού: Στον χώρο της αφετηρίας και σε προκαθορισμένο χώρο θα μπορούν οι δρομείς, εφόσον το επιθυμούν, να παραδίδουν τον ιματισμό τους το αργότερο 30΄ πριν την εκκίνηση, το οποίο θα παραληφθεί από τον δρομέα στον χώρο του τερματισμού με τη βοήθεια εθελοντών. Η σακούλα ιματισμού δεν πρέπει να περιέχει τιμαλφή καθώς η οργανωτική επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια τους. 

 

Γ) Ιατρική κάλυψη: Ιατρείο θα υπάρχει στην εκκίνηση και στον τερματισμό, ένα ασθενοφόρο στη ροή του αγώνα και παρουσία εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στα 3,5 χλμ.

 

Ε)  Εκκίνηση- χρονικό όριο:

Η εκκίνηση των 7.000 μέτρων θα δοθεί στις 10:30 π.μ. και το χρονικό όριο τερματισμού είναι 1 ώρα, από εκεί και πέρα οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Η εκκίνηση των 14.000 μέτρων θα δοθεί στις 10:45 π.μ. και το χρονικό όριο τερματισμού είναι 1 ώρα και 40 λεπτά, από εκεί και πέρα οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.

 

ΣΤ)  Παραλαβή αριθμού συμμετοχής:

Ο αριθμός συμμετοχής του/της δρομέα του αγώνα με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και το φουλάρι, θα παραληφθούν από τους/τις δρομείς την παραμονή του αγώνα από σημείο που θα ορίσει έγκαιρα η Οργανωτική Επιτροπή ή από 09.00΄π.μ. έως 10.00΄π.μ. την ημέρα αγώνα από τον χώρο της Γραμματείας του Αγώνα στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ.

 

Ζ) Εθελοντές:  Θα υπάρχει ικανός αριθμός εθελοντών που θα καλύψουν τις ανάγκες του αγώνα που θα προέρχονται από φοιτητές του Τ.Ε.Φ.Α.Α., κυρίως από την Ειδικότητα Κλασικού Αθλητισμού, και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Παραρτήματος Κομοτηνής. Επίσης τις υπηρεσίες της θα προσφέρει και η Τροχαία Κομοτηνής .

 

Η Οργανωτική Επιτροπή παρακαλεί όλους/ες του/τις δρομείς που θα λάβουν μέρος να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στους εθελοντές φοιτητές/τριες, καθώς θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να τους βοηθήσουν.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

 

Οι διαδρομές  είναι απόστασης: α) 7.000 μέτρων και β) 14.000 μέτρων,  σε ομαλό επίπεδο χωμάτινο δρόμο και τερματισμό όλων στο σημείο εκκίνησης. Η διαδρομή είναι άνευ δυσκολίας, πολύ γρήγορη για ατομικούς χρόνους για δρομείς, αλλά και πολύ προσιτή για οποιονδήποτε πολίτη θέλει να συμμετέχει, χωρίς υψομετρικές διαφορές σε ένα όμορφο δασύλλιο στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής του Δ.Π.Θ.

 

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ: Θα υπάρχουν κριτές-εθελοντές. Οι δρομείς θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή και υπευθυνότητα και να μην αλλάζουν πορεία αν δεν τους το υποδείξει κριτής ή εθελοντής.

       

1. ΑΓΩΝΑΣ 7.000 μέτρων

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κεντρική είσοδος κτιρίου Τ.Ε.Φ.Α.Α. - Δ.Π.Θ.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική είσοδος κτιρίου Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: 14 έως 49 ετών και από 50 ετών και άνω

Ανώτατο όριο συμμετοχών= 300 δρομείς

 

2. ΑΓΩΝΑΣ 14.000 μέτρων

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κεντρική είσοδος κτιρίου Τ.Ε.Φ.Α.Α. - Δ.Π.Θ.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική είσοδος κτιρίου Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: 18 έως 49 ετών και από 50 ετών και άνω

Ανώτατο όριο συμμετοχών= 200 δρομείς

 

Η Οργανωτική Επιτροπή επιφυλάσσεται του δικαιώματός της για οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα της διοργάνωσης ‘’DUTh Campus Run 2024’’ με έγκαιρη ειδοποίηση προς τους/τις συμμετέχοντες/χουσες.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Μεταξία Μπερτζελέα – Η πρώτη νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου Ο γάμος που έγινε στον Olympus Marathon

Poseidon Half Marathon
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Πώς να σταματήσεις το χρόνο με ένα ζευγάρι παπούτσια Επτά λεπτά ψυχής | Seven Minutes of Soul - Full Documentary by Panos Vlahos
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024
Nutrition News

Run for the Kids with Disabilities

Puma Karalis

No finish Line

Crete Marathon

Axios Running Festival

algotreat freeze massage gel

Πρέπει να διαβάσετε
30 Μάρ 24
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY είναι για σένα
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
29 Μάρ 24
«Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Κυριακή απόγευμα 16 Ιουνίου 2024 στη Βούλα
Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει αγώνες απόστασης 2,5χλμ και 5χλμ σε κυκλική διαδρομή 2,5χλμ εντός του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας) με εκκίνηση και τερματισμό την πλαζ του ιδρύματος. Όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας.
07 Μάρ 24
HiPRO: ο σύμμαχός σου στην πρωτεΐνη, ενόψει του Ημιμαραθωνίου Αθήνας
Το μεγαλύτερο δρομικό event της Άνοιξης πλησιάζει και όλοι οι δρομείς, όπως κι εσύ, ανυπομονούμε για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2024. Είτε προετοιμάζεσαι να τρέξεις στα 21χλμ, είτε στα 5χλμ, είτε ακόμη και στο Family Run, σίγουρα βρίσκεσαι στην τελική ευθεία της προετοιμασίας σου!
06 Μάρ 24
On Cloudmonster 2: Ένα «τέρας» αντοχής στα πόδια μας
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
H On επιστρέφει δυναμικά και τη φετινή σεζόν με το Cloudmonster 2 το νέο καινοτόμο μοντέλο της ελβετικής εταιρίας. Ενα «τέρας» αντοχής στα πόδια μας ιδανικό για καθημερινά χιλιόμετρα , είτε για αφοσιωμένους δρομείς, είτε για πιο περιστασιακούς που ψάχνουν έναν αξιόπιστο σύμμαχο στις διαδρομές τους.
16 Φεβ 24
Τα νέα FuelCell SC Elite v4 και FuelCell Rebel v4 της New Balance
Η New Balance εξελίσσει το ρόστερ της πιο εκρηκτικής σειράς της με την ανακοίνωση του νέου FuelCell Rebel v4 και του νέου FuelCell SuperComp Elite v4 στην Ελληνική αγορά.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse