PepsiCo Gives Back
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Άρθρα
Runner Store

Nitecore VASILIKOSHeday Road

Konitsa

X-treme Stores
Cognifuel
11 Απρ 24 ← πίσω

Αυτά είναι τα 14 Σημαντικά Οφέλη του Μαγνησίου για την Υγεία!

Το μαγνήσιο είναι ένα στοιχείο που υπάρχει άφθονο στη φύση.


Είναι το 9ο πιο διαδεδομένο στοιχείο στο σύμπαν, το 8ο στο φλοιό της γης και το 3ο στη θάλασσα.


Πήρε το όνομά του από τη Μαγνησία της Θεσσαλίας. 


Οι Ρωμαίοι το έλεγαν Magnesia alba λόγω του λευκού χρώματος των ανθρακικών αλάτων που βρίσκονταν στο νομό Μαγνησίας.


Για πρώτη φορά απομονώθηκε το 1808 από τον Σερ Χάμφρι Ντέιβι (Sir Humphry Davy) ενώ το 19ο αιώνα το χρησιμοποιούσαν ως αντιόξινο, υπακτικό και ως αντίδοτο σε δηλητήρια.


Αποτελεί το κεντρικό άτομο στο μόριο της χλωροφύλλης, μίας σύνθετης χημικής ένωσης, η οποία δίνει το πράσινο χρώμα στα φυτά και έχει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και επομένως στην επιβίωση των φυτών.


Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχουν αυξανόμενες αποδείξεις για την ευεργετική δράση του μαγνησίου σε πολλές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.


Στον ανθρώπινο οργανισμό, αποτελεί το 4ο σε συγκέντρωση κατιόν μετά το νάτριο, το κάλιο και το ασβέστιο και το 2ο στον ενδοκυττάριο χώρο μετά το κάλιο. 


Το ανθρώπινο σώμα περιέχει 22-26 gr μαγνησίου τα οποία βρίσκονται κυρίως στα οστά και στους μυς και μόνον το 1% βρίσκεται στον εξωκυττάριο χώρο.


Η βιολογική δράση του μαγνησίου οφείλεται στην ικανότητά του να κάνει χηλικές ενώσεις (πολύ σταθερές ενώσεις που σχηματίζονται μεταξύ μεταλλικών στοιχείων όπως το μαγνήσιο, ο σίδηρος κ.ά. και οργανικών ενώσεων όπως η αιμοσφαιρίνη, η χλωροφύλλη, η τριφωσφονική αδενοσίνη-ATP κ.ά.), αλλά και να ανταγωνίζεται τη δράση του ασβεστίου.


Το μαγνήσιο συμμετέχει ως συμπαράγοντας σε περισσότερες από 300 χημικές αντιδράσεις όπως η σύνδεση ορμονών (ινσουλίνη, θυροξίνη, τεστοστερόνη κ.ά.) με τον υποδοχέα και η έκφραση της βιολογικής δράσης τους, η μεταφορά του σήματος νευροδιαβιβαστών (ντοπαμίνη, κατεχολαμίνες, σεροτονίνη, GABA κ.ά.), η σύνθεση νουκλεϊκών οξέων και πρωτεϊνών, ο μεταβολισμός των υδατανθράκων και των λιπών, η μυϊκή σύσπαση, η δραστηριότητα των νευρώνων, ο αγγειοκινητικός τόνος, η σύνδεση του ασβεστίου στους διαύλους του.


Γενικότερα, το μαγνήσιο διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ρύθμιση της ενέργειας του σώματος, στη λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος καθώς και στην υγεία των οστών ενώ θεωρείται ο φυσικός ανταγωνιστής ασβεστίου.


Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που συμβάλλει στην λειτουργία του οργανισμού και του εγκεφάλου. 


Έχει πολλά διαφορετικά οφέλη για την καρδιά, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τη διάθεσή. 


Μπορεί να βρεθεί σε μια ευρύτερη ποικιλία τροφών όπως φυλλώδη χόρτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους και φασόλια, πολλοί άνθρωποι όμως δεν λαμβάνουν επαρκή ποσότητα στη διατροφή τους. 


Το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για τον εγκέφαλο και το σώμα σας στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης, 


Ωστόσο, αν και βρίσκεται σε μια ποικιλία τροφών όπως φυλλώδη χόρτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους και φασόλια, πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν την συνιστώμενη ποσότητα μαγνησίου από τη διατροφή τους.


Ποια είναι τα 14 βασικά οφέλη μαγνησίου για την υγεία;


1. Εμπλέκεται σε εκατοντάδες βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα σας.


Το μαγνήσιο βρίσκεται σε όλο το σώμα. 


Στην πραγματικότητα, κάθε κύτταρο στο σώμα σας περιέχει αυτό το μέταλλο και το χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.


Περίπου το 60% του μαγνησίου στο σώμα σας βρίσκεται στα οστά, ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται στους μύες, στους μαλακούς ιστούς και στα υγρά, συμπεριλαμβανομένου του αίματος.


Ένας από τους κύριους ρόλους του, είναι να δρα ως συμπαράγοντας στις βιοχημικές αντιδράσεις που εκτελούνται συνεχώς από τα ένζυμα. Συμμετέχει σε περισσότερες από 600 αντιδράσεις στο σώμα σας, εκ των οποίων:


Παραγωγή ενέργειας: μετατροπή της τροφής σε ενέργεια


Σχηματισμός πρωτεΐνης: δημιουργία νέων πρωτεϊνών από αμινοξέα


Επιδιόρθωση γονιδίων: βοηθά στη δημιουργία και επιδιόρθωση DNA και RNA


Μυϊκό σύστημα: βοηθούν στη μυϊκή σύσπαση και χαλάρωση


Ρύθμιση του νευρικού συστήματος: ρυθμίζει τους νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι μεταφέρουν μηνύματα σε όλο τον εγκέφαλο και το νευρικό σας σύστημα


2. Ενισχύει την απόδοση της άσκησης


Κατά τη διάρκεια της άσκησης, χρειάζεστε περισσότερο μαγνήσιο από ότι όταν ξεκουράζεστε.


Το μαγνήσιο βοηθά στη μεταφορά του σακχάρου στο αίμα στους μυς σας και στην απόρριψη του γαλακτικού οξέος, το οποίο μπορεί να συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της άσκησης και να προκαλέσει κόπωση.


Μελέτες:


Μελέτες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τη βελτίωση της απόδοσης της άσκησης σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και σε εκείνους με ανεπάρκεια σε αυτό το θρεπτικό συστατικό.


Σε μια μελέτη που συμμετείχαν 2.570 γυναίκες φάνηκε ότι η υψηλότερη πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να συσχετίζεται με αυξημένη μυϊκή μάζα και δύναμη.


Σε μια παλαιότερη μελέτη, οι παίκτες βόλεϊ που κατανάλωναν 250 mg μαγνησίου ημερησίως παρουσίασαν βελτιώσεις στα άλματα και τις κινήσεις των χεριών τους.


Ακόμη, μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου προστατεύουν ορισμένους δείκτες μυϊκής φθοράς σε επαγγελματίες ποδηλάτες.


3. Μπορεί να καταπολεμήσει την κατάθλιψη


Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου και στη διάθεση γι’ αυτό όταν τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμού είναι χαμηλά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης.


Στην πραγματικότητα, μια ανάλυση δεδομένων σε περισσότερα από 8.800 άτομα έδειξε ότι όσοι ήταν κάτω των 65 ετών με τη χαμηλότερη πρόσληψη μαγνησίου είχαν 22% μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης. 


Συνεπώς η συμπλήρωση μαγνησίου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.


Σε μια μελέτη 8 εβδομάδων, η λήψη 500 mg μαγνησίου ημερησίως οδήγησε σε σημαντικές βελτιώσεις στα συμπτώματα κατάθλιψης, σε άτομα που είχαν ανεπάρκεια σε αυτό το θρεπτικό συστατικό.


Επιπλέον, μια μελέτη 6 εβδομάδων σε 126 άτομα έδειξε ότι η λήψη 248 mg μαγνησίου την ημέρα μείωσε τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους, ανεξάρτητα από τα επίπεδα μαγνησίου.


4. Μπορεί να υποστηρίξει υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα


Μελέτες αναφέρουν ότι περίπου το 48% των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 έχουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στο αίμα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του σώματος να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.


Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερο μαγνήσιο, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.


Τα συμπληρώματα μαγνησίου βοηθούν στην ενίσχυση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, έναν βασικό παράγοντα που εμπλέκεται στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.


Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου βελτίωσαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.

5. Μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς


Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιά σας. 


Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα υψηλής αρτηριακής πίεσης, τα οποία μπορεί να αποτελούν παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.


Μια άλλη έρευνα συνέδεσε την υψηλή πρόσληψη μαγνησίου με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και υψηλής αρτηριακής πίεσης .


Επιπλέον, μια άλλη έρευνα αναφέρει ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου βελτίωσαν πολλούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων τριγλυκεριδίων, LDL (κακής) χοληστερόλης, HDL (καλής) χοληστερόλης και συστολικής αρτηριακής πίεσης, ειδικά σε άτομα με ανεπάρκεια μαγνησίου.


6. Διαθέτει αντιφλεγμονώδη οφέλη


Η χαμηλή πρόσληψη μαγνησίου συνδέεται με αυξημένα επίπεδα φλεγμονής, η οποία παίζει βασικό ρόλο στη γήρανση και τις χρόνιες ασθένειες .


Μια έρευνα αποτελούμενη από 11 μελέτες έδειξε ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου μείωσαν τα επίπεδα CRP σε άτομα με χρόνια φλεγμονή.


Άλλες μελέτες αναφέρουν παρόμοια ευρήματα, που δείχνουν ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου μπορεί να μειώσουν την CRP και άλλους δείκτες φλεγμονής, όπως η ιντερλευκίνη-6.


Επιπλέον, ορισμένες έρευνες συνδέουν την ανεπάρκεια μαγνησίου με το αυξημένο οξειδωτικό στρες, το οποίο σχετίζεται με φλεγμονή.


7. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των κρίσεων της ημικρανίας


Οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες μπορεί να είναι επώδυνοι και συχνά προκαλούν συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο και φωτοευαισθησία.


Τα άτομα που έχουν συχνά ημικρανίες είναι πιθανότερο να έχουν ανεπάρκεια μαγνησίου.


Στην πραγματικότητα, αρκετές μελέτες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου προλαμβάνουν και ανακουφίζουν τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες.


Σε μια μελέτη, η συμπλήρωση με 1 γραμμάριο μαγνησίου παρείχε ανακούφιση από οξείες κρίσεις ημικρανίας πιο γρήγορα και αποτελεσματικά απ΄ ότι ένα κοινό φάρμακο.


8. Ενισχύει την υγεία των οστών


Το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας των οστών και την προστασία μείωσης οστικής πυκνότητας. 


Στην πραγματικότητα, το 50-60% του μαγνησίου του σώματός σας βρίσκεται στα οστά.

Ορισμένες μελέτες έχουν συσχετίσει τα χαμηλά επίπεδα αυτού του μετάλλου με υψηλότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης. Μια κατάσταση που κάνει τα οστά πιο εύθραυστα και αδύναμα.


Μια 3ετής μελέτη αποτελούμενη από 358 άτομα που υποβλήθηκαν σε αιμοκάθαρση - μια θεραπεία που βοηθά στην απομάκρυνση των αποβλήτων και του νερού από το αίμα - έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν μικρότερη ποσότητα μαγνησίου παρουσίασαν 3 φορές περισσότερα κατάγματα από εκείνους με την υψηλότερη πρόσληψη.


Επιπλέον, μια πρόσφατη έρευνα 12 μελετών συνέδεσε την υψηλή πρόσληψη μαγνησίου με αυξημένη οστική πυκνότητα στο ισχίο και τον αυχένα του μηριαίου, και οι δύο περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατάγματα.


9. Βοηθά στον ύπνο


Τα συμπληρώματα μαγνησίου χρησιμοποιούνται συχνά ως φυσική θεραπεία για προβλήματα ύπνου όπως η αϋπνία.


Αυτό συμβαίνει επειδή το μαγνήσιο ρυθμίζει αρκετούς νευροδιαβιβαστές που εμπλέκονται στον ύπνο, όπως το γάμμα αμινοβουτυρικό οξύ.


Μια ανασκόπηση σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας με αϋπνία διαπίστωσε ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου μείωσαν τον χρόνο που χρειάζονταν οι άνθρωποι για να κοιμηθούν κατά μέσο όρο 17 λεπτά (45Αξιόπιστη πηγή).


Μια άλλη μελέτη σε σχεδόν 4.000 ενήλικες συνέδεσε την αυξημένη πρόσληψη αυτού του ορυκτού με βελτιώσεις στην ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου (46Αξιόπιστη πηγή).


Επιπλέον, μια άλλη μελέτη συσχέτισε την υψηλότερη πρόσληψη μαγνησίου σε γυναίκες με μειωμένη πιθανότητα να αποκοιμηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας (47Αξιόπιστη πηγή).


10. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων άγχους


Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το μαγνήσιο βοηθά στη θεραπεία και την πρόληψη του άγχους.


Για παράδειγμα, μια μελέτη σε 3.172 ενήλικες έδειξε ότι η  αυξημένη πρόσληψη μαγνησίου έχει χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους.


Ακόμη, μια μικρότερης διάρκειας μελέτη 6 εβδομάδων γνωστοποίησε ότι η λήψη 248 mg μαγνησίου την ημέρα μείωσε σημαντικά τα συμπτώματα του άγχους.


Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα στρες στον οργανισμό.


Μια 3 μήνη έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους.


11. Μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα του PMS


Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο είναι συχνό σύνολο σωματικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων των γυναικών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία. 


Μερικά από αυτά είναι  κατακράτηση νερού, κράμπες στην κοιλιά, κούραση και ευερεθιστότητα.


Ορισμένες έρευνες αναφέρουν ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, καθώς και άλλων καταστάσεων, όπως οι κράμπες της περιόδου και οι κρίσεις ημικρανίας.


Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι τα επίπεδα μαγνησίου αυξομειώνονται κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου σε όσους έχουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου. 


Ως εκ τούτου, τα συμπληρώματα μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των κρίσεων εμμηνορροϊκής ημικρανίας.


Μια παλαιότερη μελέτη μάλιστα επιβεβαιώνει ότι η λήψη 250 mg μαγνησίου την ημέρα βοήθησε στη μείωση του φουσκώματος, της κατάθλιψης και του άγχους σε 126 γυναίκες με PMS σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου.


12. Βοηθά στη Ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης


Ανεξάρτητα από ένα οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου και υψηλής αρτηριακής πίεσης ή απλά επιθυμείτε να διατηρείτε υγιή πίεση αίματος, το μαγνήσιο είναι εκείνο που με τη προσθήκη στη διατροφή βοηθά αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των αρνητικών συνεπειών της υπέρτασης.


13. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου


Σύμφωνα με έρευνες στα άτομα με αυξημένη ποσότητα μαγνησίου στον οργανισμό τους μειώνεται το ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 13%. 


Το συμπλήρωμα μαγνησίου, ανεξάρτητα οικογενειακού ιστορικού ή όχι, είναι μια πολύ καλή επιλογή για την πρόληψη του καρκίνου.


14. Είναι ασφαλές και ευρέως διαθέσιμο


Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο μέταλλο για την υγεία. 


Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 400–420 mg την ημέρα για τους άνδρες και 310–320 mg την ημέρα για τις γυναίκες.


Η λήψη αυτού του ευεργετικού μετάλλου μπορεί να γίνει τόσο μέσω της διατροφής αλλά και από συμπληρώματα διατροφής.


Μερικές πηγές τροφών πλούσιες σε μαγνήσιο:


Σπόροι κολοκύθας, σπανάκι, αμύγδαλα, κάσιους, μαύρα φασόλια, καστανό ρύζι, σολομός και αβοκάντο.


Επίσης, με το Συμπλήρωμα Διατροφής UltraMag® Oro θα αναπληρώσετε ιδανικά τα επίπεδα μαγνησίου.


Είναι το μοναδικό σκεύασμα μαγνησίου που χρησιμοποιεί τη Σουκροσωμική Τεχνολογία  για τη μεταφορά και απόδοση του εν λόγω στοιχείου στον οργανισμό. 

Το UltraMag® Oro χάρη στη σουκροσωμική τεχνολογία εξασφαλίζει:


Υψηλή και γρήγορη απορρόφηση του μαγνησίου


Αποφυγή γαστρεντερικών διαταραχών


Χορήγηση ανεξάρτητα από την τροφή


Απουσία μεταλλικής γεύσης

Διατίθεται σε μορφή σκόνης που διαλύεται απευθείας στο στόμα


Δεν χρειάζεται νερό


Έχει ευχάριστη γεύση


Θα βρείτε το UltraMag® Oro στα Φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στα Ηλεκτρονικά Φαρμακεία.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Τι παιχνίδια παίζονται στην πλάτη του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης; Το χριστουγεννιάτικο τραγούδι της World Athletics χωρίς Τεντόγλου και χωρίς βάδην!
9 Συμβουλές για να βελτιώσεις την αντοχή σου στο τρέξιμο 8 Συνήθειες για να γίνεις καλύτερος και αποτελεσματικός Δρομέας
Nutrition News

Run for the Kids with Disabilities

SUUNTO

B2RUN

Thessaloniki Night Half Marathon

algotreat freeze massage gel

Πρέπει να διαβάσετε
16 Μαϊ 24
16 Ιουνίου «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Στηρίζουμε τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, αγκαλιάζουμε τον θεσμό της ΑΝΑΔΟΧΗΣ
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας),
14 Μαϊ 24
Κυριακή 26 Μαΐου στη Θήβα ο 3ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώνει στις 26 Μαΐου 2024 στην πόλη της Θήβας τον 3ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», μια διοργάνωση εφαλτήριο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των ΑμεΑ σε αγώνες δρόμου και άλλες μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις.
01 Μαϊ 24
Ραντεβού 19 Μαϊου στην Κηφισιά για τους αγώνες δρόμου προσφοράς «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat»
PepsiCo Gives Back: Υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, η PepsiCo Hellas διοργανώνει Αγώνες Δρόμου για όλους! Το «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat» θα πραγματοποιηθεί σε μια καταπράσινη διαδρομή στην Κηφισιά, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024
30 Μάρ 24
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY είναι για σένα
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
29 Μάρ 24
«Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Κυριακή απόγευμα 16 Ιουνίου 2024 στη Βούλα
Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει αγώνες απόστασης 2,5χλμ και 5χλμ σε κυκλική διαδρομή 2,5χλμ εντός του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας) με εκκίνηση και τερματισμό την πλαζ του ιδρύματος. Όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse