Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Runner Store

Nitecore VASILIKOS

Vartholomio Triathlon

X-treme Stores
Cetilar
12 Μαϊ 24 ← πίσω

Lighthouse Mykonos Experience Fast

Προκήρυξη Αγώνα


Το EVOLUTION TRAINING CLUB, προκηρύσσει τον αγώνα «LIGHTHOUSE MYKONOS EXPERIENCE FAST RUNNING 7 km & FUN RUN 3 km & FAMILY RUN 1 km».


Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 12/05/2024 στον Φάρο ΑΡΜΕΝΙΣΤΗ Μυκόνου, περιοχή ΦΑΝΑΡΙ,

ως εξής:


 • Στις 10.30 π.μ. εκκίνηση FAMILY RUN 1 km

 • • Στις 11.00 π.μ εκκίνηση FUN RUN 3 km & FAST RUNNING 7km


Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και ιχνηλάτηση των πεζοποριακών διαδρομών της Μυκόνου.

Το όραμα μας είναι η δημιουργία ενός δρομικού κινήματος στο νησί των ανέμων, η επαφή των αθλούμενων με τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους, ενδυναμώνοντας έτσι την σχέση με την ιστορία του τόπου τους, την αγάπη και τον σεβασμό για άθληση, την αξία του «Ευ αγωνίζεσθαι», καθώς και η προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού.


Ιστορική αναδρομή:


Ο   Φάρος   Αρμενιστής   είναι   ένα   από   τα   χαρακτηριστικά κτίσματα της Μυκόνου. Βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή Φανάρι, σ’ έναν λόφο που παλαιότερα ονομαζόταν Βουρβούλακας, δηλαδή βρυκόλακας. Εικάζεται ότι η ονομασία προήλθε, για να φοβερίζει τα παιδιά, ώστε να μην πλησιάζουν στα απότομα βράχια, που ήταν πολύ επικίνδυνα.Εικόνα που περιέχει εξωτερικός χώρος/ύπαιθρος, ουρανός, φάρος, κτίριο Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα


Ο Φάρος, αν και εγκαταλελειμμένος σήμερα, αποτελεί σημείο συνάντησης  των  επισκεπτών  του  νησιού  και  καταφύγιο  για νεαρά ζευγάρια .Η στρατηγική του θέση προσφέρει εξαιρετική θέα, ιδανικό κάδρο για αναμνηστικές φωτογραφίες, αλλά και

μέρος για  αγνάντεμα και χαλάρωση. Αρχικά, όμως, ο Αρμενιστής χτίστηκε, για να αποφευχθούν τα θαλάσσια ατυχήματα. Την αφορμή έδωσε ένα ναυάγιο που έγινε την άνοιξη του 1877.


Το ναυάγιο

Το βρετανικό ατμόπλοιο “Βόλτα” άπλωνε τηλεγραφικό καλώδιο στη θάλασσα και έπλεε στο στενό πέρασμα Τήνου  και  Μυκόνου  που  ήταν  σκοτεινό.  Την  ημέρα  του  ναυαγίου  στην  περιοχή  επικρατούσε  ομίχλη  με αποτέλεσμα οι δύο κορυφές , «Προφήτης Ηλίας ο Βορνιώτης» και «Ανωμερίτης», να μοιάζουν σαν στεριά που χωριζόταν από τη θάλασσα. Ο κυβερνήτης του πλοίου το οδήγησε στην υποτιθέμενη θάλασσα και το “Βόλτα” προσέκρουσε στα βράχια και βυθίστηκε αύτανδρο. Μετά το ναυάγιο ο φωτισμός του περάσματος κρίθηκε επιτακτικός.


Το χτίσιμο του Φάρου και ο εξελιγμένος μηχανισμός του

Ο Αρμενιστής χτίστηκε το 1890 και εξοπλίστηκε με το πιο σύγχρονο φωτιστικό μηχάνημα της εποχής, που είχε εκτεθεί και βραβευτεί ένα χρόνο πριν, στη διεθνή έκθεση του Παρισιού. Ο μηχανισμός βασιζόταν σε μια εφεύρεση με κρυστάλλους του Αυγούστου Φρενέλ που έγινε αποκλειστικά για χρήση σε φάρους.Ο Φάρος της Μυκόνου ήταν από τους πρώτους που εξοπλίστηκαν με το πρωτοποριακό για την εποχή μηχάνημα .Η ισχύς του μηχανισμού ήταν τέτοια που λέγεται ότι ένας ηλικιωμένος που έμενε στην Τήνο απέναντι από τον Αρμενιστή, χρησιμοποιούσε τα βράδια το φως του για να βλέπει. Το κτίριο εκτός από το μηχανισμό, διέθετε

δωμάτια  για  να  μένουν  οι  φαροφύλακες,  κουζίνα,  τουαλέτα,  βοηθητικούς  χώρους  και  εσωτερική  στέρνα. Σήμερα, ο αρχικός μηχανισμός του Φάρου βρίσκεται στον κήπο του Ναυτικού Μουσείου της Μυκόνου και εκτίθεται στο κοινό.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ


Ημερομηνία διεξαγωγής: 12/05/2024


Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Φάρος ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ Μυκόνου, περιοχή ΦΑΝΑΡΙ


Link τοποθεσίας αγώνα «PATHFINDER MYKONOS LIGHTHOUSE CHALLENGE FAST RUNNING 7 km & FUN RUN 3 km & FAMILY RUN 1km»:


https://maps.app.goo.gl/HgYhT5M1wjMwHoow7


Ώρα εκκίνησης: 10:30 π.μ. & 11.00 π.μ


Απόσταση αγώνα: 1 km, 3 km & 7 kmΠεριγραφή διαδρομής- Τεχνική ενημέρωση:


Όλες οι διαδρομές έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον Φάρο, τον Αρμενιστή .  Στην εκκίνηση - τερματισμό υπάρχει χωμάτινο τερέν για 150 μέτρα και μετά τσιμέντο και άσφαλτος.


 • Στο FAMILY RUN 1 km όλα τα παιδιά τρέχουν μαζί με έναν τουλάχιστον γονέα υποχρεωτικά με σημείο εκκίνησης τον Φάρο, τον Αρμενιστή. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε ευθεία προς τον οικισμό του κάστρου για 500m και κάνουμε αναστροφή με θέα το μαγευτικό φάρο της Μυκόνου που είναι και το σημείο τερματισμού( νερά μπανάνες , ισοτονικά).


 • Η διαδρομή του FUN RUN  3 km έχει επίσης σημείο εκκίνησης τον Φάρο, κατευθύνεται ευθεία προς τον οικισμό του κάστρου 1,5 χλμ ( νερά , μπανάνες ), έπειτα φτάνει πάνω από τον οικισμό του Κάστρου.Στη συνέχεια, κάνουμε αναστροφή με γεμάτες μπαταρίες, για να ανταμώσουμε πάλι τον μαγευτικό Φάρο της Μυκόνου, τον Αρμενιστή.


 • Η διαδρομή FAST RUNNING 7 km με σημείο εκκίνησης τον Φάρο τον Αρμενιστή κατευθύνεται προς τον οικισμό του Κάστρου (1,5χλμ νερά , μπανάνες , ισοτονικά) και συνεχίζουμε δεξιά προς τα Παραδείσια, όπου ατενίζουμε τον οικισμό του Αγίου Στεφάνου, το Νέο Λιμάνι και τη χώρα της Μυκόνου. Φτάνουμε στο 3ο  χλμ και στρίβουμε αριστερά στις Φοινικιές και ακολουθεί ένα απαιτητικό ανηφορικό κομμάτι. Κατόπιν, διανύουμε τα 4,5 χλμ ακολουθώντας την ίδια διαδρομή με αντίθετη φορά. Απομένει 1,5 χιλιόμετρο ευθεία, ελαφρώς κατηφορική προς τον τερματισμό στον Φάρο με μαγευτική θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου!Ο αγώνας θα διεξαχθεί με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Καλό αγώνα!!! Καλό τερματισμό!!!

Σηματοδότηση: Η σήμανση του αγώνα έχει μπλε χρώμα με τέλειες & παύλες. (Κώδικας Μορς) Faros : F . . - . A . - R . - . O - - - S . . .

Run : R . - . U . . - N - . 7 - - . . .

3 . . . . .


1 . . - - -

Χάρτες- Υψομετρικά:
Τροφοδοσία:


Στη διαδρομή των 3 km θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας:


 • Στο 1,5 km ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ


Στη διαδρομή των 7 km θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας:


 • Στα 1,5 km ΝΕΡΑ/ΙΣΟΤΟΝΙΚΟ ΠΟΤΟ/ΜΠΑΝΑΝΕΣ

 • Στα 4,5 km ΝΕΡΑ/ΙΣΟΤΟΝΙΚΟ ΠΟΤΟ/ΜΠΑΝΑΝΕΣ


Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα:

Η  χρονομέτρηση  θα  γίνει  ψηφιακά  με  chip  στο  δρομικό  παπούτσι  και  τα  επίσημα  αποτελέσματα  θα αναρτηθούν αμέσως μετά τους αγώνες, ενώ θα δημοσιευθούν αφού επικαιροποιηθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.


Ώρα Προσέλευσης:

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης το αργότερο 30’ λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα αγωνιστούν.


Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Οι αθλητές κάτω των 18 ετών πρέπει να έχουν την σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.


Διανομή των αριθμών:

Οι  συμμετέχοντες  θα  μπορούν  να  παραλάβουν  το  πακέτο  συμμετοχής  τους  και  το  αθλητικό  υλικό  στις 11/05/2024 από 12:00 μ.μ.-20:00 μ.μ. στην παρακάτω τοποθεσία (ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EVOLUTION TRAINING CLUB).Τοποθεσία παραλαβής αθλητικού υλικού(link τοποθεσίας): https://maps.app.goo.gl/h7w2ovHQtVuwZC1y5

Χρονικό όριο αγώνα:

Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν:


Α) τα 1 km σε 15’ λεπτά Β) τα 3 km σε 30’ λεπτά Γ) τα 7 km σε 90’ λεπτά


Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.


Έπαθλα/παροχές:

Θα βραβευθούν οι έξι πρώτοι άντρες και οι έξι πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης στον αγώνα των 3km και 7km.


Στον αγώνα του 1 km μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι ηλικίες, αλλά θα βραβευθούν τα τρία πρώτα αγόρια και τα τρία πρώτα κορίτσια κάτω των 12 ετών.


Σε περίπτωση που κάποιος έχει κάνει εγγραφή στον αγώνα των 3km ή 7km, συμμετέχει δωρεάν στον αγώνα του 1km, αν συνοδεύει κάποιο παιδί.


Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό. Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 12:15 μ.μ.


Περίοδος εγγραφής:

Από 02/04/2024 μέχρι την 10/05/2024 Υπάρχει όριο 150 συμμετοχών. Μετά την συμπλήρωση αυτών, ανεξάρτητα από το αν έχει φτάσει η ημερομηνία λήξης εγγραφών ή όχι, θα κλείσουν οι δηλώσεις.Κόστος συμμετοχής:


 • 15€ στα 1 km

 • 25€ στα 3 km

 • 30€ στα 7 km Link εγγραφών:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=0a4950e15e82abd0dc90589e388a8bd8&l=GR&g= 0Δηλώσεις συμμετοχής – Τρόπος εξόφλησης εγγραφής:


ΒΗΜΑ 1ο: Οι αθλητές δηλώνουν συμμετοχή μέσα από τη φόρμα που έχει ετοιμάσει ο σύλλογος στο internet.


ΒΗΜΑ 2ο: Εξοφλείται το κόστος συμμετοχής ΜΟΝΟ με κάρτα εντός 5 εργάσιμων ημερών από την στιγμή της εγγραφής.


Web site αγώνα: www.pathfindermykonos.com


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6985710633 ΚΥΡΙΑΖΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Φώτης Ζησιμόπουλος. Πρότυπο αφοσίωσης, αντοχής και αποφασιστικότητας Μανώλης Πούρικας : Οι εμμονές που σε κάνουν καλύτερο αθλητή

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
On Cloudmonster Hyper: Το πρώτο supertrainer της On είναι εδώ και σε πετάει… τερατωδώς στα σύννεφα! Foam Rollers: Η χρήσιμη συμβολή τους στην αποκατάσταση και χαλάρωση των μυών και οι 8 πιο Αποτελεσματικές Ασκήσεις!
Η Ψυχολογία του Μυϊκού Πόνου στον Αθλητισμό και το Τρέξιμο Cardio Προπόνηση – Ποια είναι τα Είδη Cardio, τα 6 Σημαντικά Οφέλη και οι 7 Καλύτερες Ασκήσεις
Nutrition News

Salomon

Πρέπει να διαβάσετε
15 Ιουν 24
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY είναι για σένα
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
30 Μαϊ 24
Styx Trail Race 2024: Ο πιο μουσικός αγώνας ορεινού τρεξίματος
Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "ΔΙΑΒΑ", σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, διοργανώνει το Styx Trail Race 2024, powered by The NorthFace, ως μέρος του Helmos Mountain Festival. Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
23 Μαϊ 24
16 Ιουνίου «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Στηρίζουμε τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, αγκαλιάζουμε τον θεσμό της ΑΝΑΔΟΧΗΣ
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας),
22 Μαϊ 24
B2Run Aθens 2024: Το μεγαλύτερο Corporate Running Party έρχεται για 4η φορά στο ΟΑΚΑ στις 18 Ιουνίου
Στις 18 Ιουνίου προσθέστε στο καλεντάρι της εταιρίας σας έναν διαφορετικό εταιρικό αγώνα δρόμου, που όχι μόνο σας προπονεί, αλλά παράλληλα βελτιώνει τις σχέσεις και την καθημερινότητα με τους συναδέλφους σας
14 Μαϊ 24
Κυριακή 26 Μαΐου στη Θήβα ο 3ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώνει στις 26 Μαΐου 2024 στην πόλη της Θήβας τον 3ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», μια διοργάνωση εφαλτήριο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των ΑμεΑ σε αγώνες δρόμου και άλλες μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse