Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony TRIUMPH 22

Serres Ultra

Dromos Argolikou Kolpou

Patras Half Marathon

Poseidon Athens Half Marathon

X-treme Stores

19 Μαϊ 24 ← πίσω

3ος Αγώνας Μνήμης της «Γενοκτονίας των Ποντίων»

19 Μαΐου 1919.

Μια ημερομηνία τόσο φορτισμένη που προκαλεί πόνο όχι μόνο στην ψυχή αλλά και στο σώμα.

Ένας εφιάλτης από το χθες που στοιχειώνει το σήμερα. Μια ημερομηνία που θυμίζει σε κάθε Έλληνα, σε τούτη τη γη, πόσο βίαια άλλαξε η ανθρωπογεωγραφία του Πόντου, όταν ολόκληρα ελληνικά χωριά χάθηκαν τόσο ξαφνικά, σαν μην υπήρξαν ποτέ...

Η ΛΗΘΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!!!

Όσο θυμόμαστε, όσο εξυμνούμε τον πνευματικό πλούτο που οι Πόντιοι έφεραν μαζί τους φτάνοντας στην Ελλάδα, κανείς δεν χάνεται άδικα.

Τιμούμε τους Πόντιους, μνημονεύουμε όσους χάθηκαν, στηρίζουμε την προσπάθεια τους να κρατήσουν την ιστορία ζωντανή και ακέραια!!!

Ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Αγρινίου σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και τον Σύλλογο Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς», διοργανώνουν Αγώνα Δρόμου 5km αφιερωμένο στην ημέρα Μνήμης της «Γενοκτονίας των Ποντίων», ημέρα Κυριακή 19 Μαϊου 2024 στις 19:00 στην κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου.

Προκήρυξη αγώνα
3ος Αγώνας Αφιερωμένος στην ημέρα Μνήμης της «Γενοκτονίας των Ποντίων»


Ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Αγρινίου σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και τον Ποντιακό σύλλογο «Δημήτρης Ψαθάς», διοργανώνουν Αγώνα Αφιερωμένο στην ημέρα Μνήμης της «Γενοκτονίας των Ποντίων», ημέρα Κυριακή 19 Μαΐου 2024.


Αγώνας δρόμου : 5000 μέτρα για ηλικίες από 6 ετών και πάνω .


ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «3ος Αγώνας Δρόμου 5 km Αφιερωμένος στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2024
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ: ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΙΝΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ 5 km: ώρα 19:00 Κεντρική πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου
Αφετηρία- Διαδρομή 5000 μέτρων: Άγιος Κων/νος (πλατεία)- οδός Αγίου Κων/νου –Μακρυγιάννη – Εθνικής Αντιστάσεως - Ιωνίας – Αργυροκάστρου – Λέλας Καραγιάννη – Μεγάλης χώρας – Εθνικής Ανεξαρτησίας – Ιωνίας – Εθνικής Αντιστάσεως – Βοσπόρου – Βυζαντίου – 28ης Οκτωβρίου – Μαγνησίας – Σμύρνης. Τερματισμός Πλατεία Αγίου Κων/νου.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΠΑΘΛΑ
Στο Αγώνισμα των 5 km, Σε όλους τους αθλητές-τριες που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

Έγραφες του Αγώνα: Ημερομηνία έναρξης εγγραφών ημέρα Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 . Οι εγγραφές των αγώνων θα είναι μέχρι Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:00.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 5 km θα γίνονται:
Scoufaki suburban coffee house Αγίου Κωνσταντίνου & Σμύρνης 1 (απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Κων/νου).
Ώρες εγγραφής: 07:00-24:00 όλη την εβδομάδα (τηλέφωνο επικοινωνίας 6948687220) Unbroken gym, Παπαστράτου & Σμύρνης
Ώρες εγγραφής: 09:00-23:00 Δευτέρα ως Παρασκευή (τηλέφωνο επικοινωνίας 6942890255).
Γραφείου Εθελοντισμού : Πλατεία Λ.Μαβίλη (παλιός σταθμός τρένου)
Ώρες εγγραφής: 08:00-14:00 Δευτέρα ως Παρασκευή (τηλέφωνο επικοινωνίας 2641360688).

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

θα έχει πλήρη ιατρική κάλυψη (ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, της διαδρομής.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή -τρια, που θα συμμετέχουν στα 5 km αφού όλοι οι συμμετέχοντες – χουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Η Αθλητική – Πολιτιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τον σύλλογο μας σε συνεργασία με τον Δήμου Αγρινίου θα υλοποιηθεί με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα (ΚΥΑ ή Νομοθεσία).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κάθε συμμετέχων στον αγώνα των 5 km, θα καταβάλλει το αντίτιμο των οχτώ (8) ευρώ. Οι συμμετέχοντες στα 5 km κατά την εγγραφή τους θα παραλαμβάνουν τεχνικό μπλουζάκι του Αγώνα.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλεφωνα:
6948 687220
6942 890255

Θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς η παρουσία σας στον αγώνα. Σας περιμένουμε όλους!!!

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Ενδιαφέροντα στατιστικά των μαραθωνίων της Ελλάδας για το 2024 ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2024. Τα πάντα, όλα όσα έγιναν μέσα στο έτος, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα!

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Ο Ολυμπιακός Ημιμαραθώνιος στη συμπρωτεύουσα με 210 συμμετοχές Ο τύπος που πουλούσε κάθαρση στον ελληνικό αθλητισμό και κουνούσε το δάκτυλο σε όλους ήταν απλά άλλος ένας κοινός τραμπούκος;
Γιώργος Γκούντας : Η στήριξη πίσω από το Μετάλλιο. Μια πετυχημένη χρονιά Ο Παναγιώτης Μικρογιαννάκης στο Σπάρταθλο 2024 με στόχο το άγαλμα του Λεωνίδα και να προβάλει το έργο και την προσφορά της ActionAid!
Nutrition News

Fitness EXPO

Crete Marathon

Thermaikos Half Marathon


Πρέπει να διαβάσετε
13 Ιαν 25
4ο Koumaria Trail Series - 8 και 9 Φεβρουαρίου τρέχουμε στα βουνά της Πάτρας
Η ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ διοργανώνει τo Σάββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου 2025  για 4η χρονιά το Koumaria Trail Series, μια ολοκληρωμένη σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος, στον ευρύτερο χώρο των Πατρών.
20 Δεκ 24
Ena Proto Runner 1: Διαχρονική κομψότητα, μοντέρνος σχεδιασμός και κορυφαία απόδοση με άρωμα Ελλάδας
Το Proto Runner 1 είναι εδώ και είναι η υλοποίηση του οράματος της Ena Athletics, που συνδυάζει την πλούσια αθλητική κληρονομιά της Ελλάδας με την αιχμή της καινοτομίας. Ένα κομψό και τεχνολογικά προηγμένο παπούτσι για τρέξιμο, εμπνευσμένο από τη γενέτειρα του σύγχρονου αθλητισμού, σχεδιασμένο για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.
04 Νοέ 24
Το τρέξιμο ξεκινά από το RUNAWAY
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα
30 Οκτ 24
Το καλύτερο αθλητικό παπούτσι της New Balance, έγινε ακόμη καλύτερο!
Το «κλασικά πρώτο» στις επιλογές δρομέων και όχι μόνο, είναι ένα τέλειο blend όλων όσων χρειάζεται να έχει ένα κορυφαίο αθλητικό σήμερα. Απόλυτα υποστηρικτικό, ευχάριστα ελαφρύ και με ένα νέο επαναστατικό upper, είναι ικανό να καλύψει όλες τις θέσεις στον πάγκο των επιλογών για το τρέξιμο.
22 Οκτ 24
Φτιάξε το Δικό σου Custom Μπλουζάκι για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Elite Sports Group
Για τους δρομείς που προετοιμάζονται για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και θέλουν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό για τον εαυτό τους ή την ομάδα τους, η Elite Sports Group προσφέρει την ιδανική λύση.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse