Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony TRIUMPH 22

Serres Ultra

Dromos Argolikou Kolpou

Patras Half Marathon

Poseidon Athens Half Marathon

X-treme Stores

08 Σεπ 24 ← πίσω

2ος Οινιάδειος Δρόμος (ΑΝΑΒΟΛΗ)

Ο αγώνας αναβάλλεται λόγω τεχνικών θεμάτων. Θα προκύψει σύντομα νέα ενημέρωση.

 Εκ της γραμματείας

Α.Σ.Δρομέων Αιτωλικού
---

Προκήρυξη 2ου Οινιάδειου δρόμου αφιερωμένου στο αρχαίο θέατρο Οινιάδων.

Το θέατρο των Οινιαδών βρίσκεται στη θέση Τρίκαρδος, κοντά στο χωριό Κατοχή του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σε κοντινή απόσταση από τον Αχελώο ποταμό και τις παραποτάμιες περιοχές

Κατά την αρχαιότητα οι Οινιάδες ήταν η δεύτερη σε μέγεθος και σημασία πόλη των Ακαρνάνων μετά την Στράτο και το θέατρό της αποτελεί δείγμα του υψηλού πολιτισμικού επιπέδου της πόλης ενώ χτίστηκε τον 4ο αιώνα πχ.

O Σύλλογος Δρομέων Αιτωλικού με την τεχνική υποστήριξη του Συλλόγου Τελμησσού Νέας Μάκρης Μαραθώνα θα διοργανώνουν τον 2ο Οινιάδειο αγώνα δρόμου 11,5km και 5000m καθώς και 1000m για παιδιά δημοτικού. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 08 Σεπτέμβριου 2024 στην Κατοχή.

Οινιάδειος δρόμος 11,5 km

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024

Εκκίνηση/Τερματισμός: Κεντρική πλατεία κατοχής (βλέπε χάρτη διαδρομής ΕΔΩ)

Ώρα εκκίνησης: 18:30

Απόσταση αγώνα: 11,5 km.

Για τη διεξαγωγή του αγώνα, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS. Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 11,5km θα υπάρχουν 3 σταθμοί υποστήριξης (2.5, 5.8, και 8,9 km) καθώς και στον τερματισμό με εμφιαλωμένο νερό.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή «επίσημοι» αθλητές (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο), αλλά και ανεξάρτητοι αθλούμενοι. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο 11,5km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2008 ή και νωρίτερα (≥16 ετών).

Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου των 11,5 km, τίθεται χρονικός περιορισμός 1 ώρας και 40 λεπτά, για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της τροχαίας Μεσολογγίου.

Βραβεύσεις-Έπαθλα: Κύπελλο θα απονεμηθεί στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες). Με κύπελλο επίσης θα βραβευθούν οι νικητές/τριες των ηλικιακών κατηγοριών του δρόμου 11,5km (Ανδρών: 16-29, 30-44, 45-59, 60-69 και 70+ και γυναικών 16-29, 30-49 και 50+). Οι δρομείς που θα τερματίσουν στον δρόμο 11,5km, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Ασφάλεια αγωνιζομένων–Υγειονομική κάλυψη: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, θα φροντίσει η Αστυνομία και η Τροχαία Μεσολογγίου, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, αλλά και στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Περιφερειακό Ιατρείο Κατοχής σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών. Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Παράλληλα με τον Οινιάδειο δρόμο 11,5km, θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου/δυναμικού βάδην 5 km και 1000m. Στο δρόμο/δυναμικό βάδην 5000m καλούνται να πάρουν μέρος μαθητές/τριες γυμνασίου καθώς και ενήλικες. Στο δρόμο των 1000m, καλούνται να πάρουν μέρος μόνο μαθητές Δημοτικού (6-12 ετών). Η εκκίνηση του δρόμου των 5000m και 1000m θα δοθεί επίσης από την κεντρική πλατεία της Κατοχής στις 18:35 και 18:40 αντίστοιχα ενώ στο ίδιο σημείο θα είναι και ο τερματισμός (βλέπε χάρτη διαδρομής ΕΔΩ).

Βραβεύσεις-Έπαθλα: Κύπελλο θα απονεμηθεί στους τρεις πρώτους/τες της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες) στα 5000m και 1000m. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα των 5000 και 1000m θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων, είναι η προσκόμιση της μαθητικής ταυτότητας και η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από τον παρακάτω σύνδεσμο

Για δήλωση συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ

Β) ή με φυσική παρουσία στον κ. Σαραντάρα (6977532960)

Η συμμετοχή στον αγώνα 11,5km και 5000m είναι 5 ευρώ, που θα καταβληθούν στη γραμματεία του αγώνα με την παραλαβή του αγωνιστικού υλικού. Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα 1000m είναι δωρεάν.

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής, λήγει την Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024 στις 24:00. Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων (Κυριακή 08-09-2024) οι διοργανωτές θα δεχθούν εξαιρετικά περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα επικοινωνείτε με τον κ. Σαραντάρα Μάκη 6977532960.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Κυριακή: 08-09-2024

16.30-18.20: Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου Κεντρική Πλατεία Κατοχής

18.30: Εκκίνηση Οινιάδειου δρόμου 11,5km

18.35: Εκκίνηση δρόμου 5000m

18.40: Εκκίνηση δρόμου 1000m

20.00-20.30: Απονομή επάθλων

20.30: Κεράσματα (μπουφές) αθλητών με ποικιλία πολλών τοπικών προϊόντων

21:00: Λήξη αγώνων

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Χαράλαμπος Πιτσώλης : Ο μαραθώνιος της ζωής και ο δρόμος προς τη δόξα Όλη η τηλεοπτική μετάδοση : 71η Τελετή Aπονομής Αθλητικών Βραβείων ΠΣΑΤ

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Ενδιαφέροντα στατιστικά των μαραθωνίων της Ελλάδας για το 2024 ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2024. Τα πάντα, όλα όσα έγιναν μέσα στο έτος, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα!
Το κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης για κάθε απόσταση (5k, 10k, Half & Marathon)! Αναλύοντας τις 4 Δρομικές Ζώνες Προπόνησης – Αντοχής, Κατώφλι, Ταχύτητας και Σπρίντ!
Nutrition News

Fitness EXPO

Crete Marathon

Thermaikos Half Marathon


Πρέπει να διαβάσετε
13 Ιαν 25
4ο Koumaria Trail Series - 8 και 9 Φεβρουαρίου τρέχουμε στα βουνά της Πάτρας
Η ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ διοργανώνει τo Σάββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου 2025  για 4η χρονιά το Koumaria Trail Series, μια ολοκληρωμένη σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος, στον ευρύτερο χώρο των Πατρών.
20 Δεκ 24
Ena Proto Runner 1: Διαχρονική κομψότητα, μοντέρνος σχεδιασμός και κορυφαία απόδοση με άρωμα Ελλάδας
Το Proto Runner 1 είναι εδώ και είναι η υλοποίηση του οράματος της Ena Athletics, που συνδυάζει την πλούσια αθλητική κληρονομιά της Ελλάδας με την αιχμή της καινοτομίας. Ένα κομψό και τεχνολογικά προηγμένο παπούτσι για τρέξιμο, εμπνευσμένο από τη γενέτειρα του σύγχρονου αθλητισμού, σχεδιασμένο για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.
04 Νοέ 24
Το τρέξιμο ξεκινά από το RUNAWAY
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα
30 Οκτ 24
Το καλύτερο αθλητικό παπούτσι της New Balance, έγινε ακόμη καλύτερο!
Το «κλασικά πρώτο» στις επιλογές δρομέων και όχι μόνο, είναι ένα τέλειο blend όλων όσων χρειάζεται να έχει ένα κορυφαίο αθλητικό σήμερα. Απόλυτα υποστηρικτικό, ευχάριστα ελαφρύ και με ένα νέο επαναστατικό upper, είναι ικανό να καλύψει όλες τις θέσεις στον πάγκο των επιλογών για το τρέξιμο.
22 Οκτ 24
Φτιάξε το Δικό σου Custom Μπλουζάκι για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Elite Sports Group
Για τους δρομείς που προετοιμάζονται για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και θέλουν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό για τον εαυτό τους ή την ομάδα τους, η Elite Sports Group προσφέρει την ιδανική λύση.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse