|
Ειδήσεις
(2105)
(664)
(2112)
(1697)
(1023)
(571)
(279)
(298)
(1620)
(727)
(1772)
|
|
|
|
Γκαλά Φιλοθέης: Επίδοση οχταετίας για την Πεσιρίδου, γρήγορη Εμμανουηλίδου. Φοβερή Γκούσιν και 1,94 στο ύψος - τα βίντεο
* δείτε επίσης : Filothei Women Gala 2024 : η πλήρης μετάδοση της ΕΡΤ.
Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ήταν ένα από τα πρόσωπα που έκλεψαν την παράσταση στο Γκαλά της Φιλοθέης, καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα 100 μ. εμπ. με 12.99 (2,2).
Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου έτρεξε την απόσταση κάτω από τα 13.00 για πρώτη φορά από το 2016 κι έδειξε είναι σε άριστη κατάσταση και σε θέση να απειλήσει ακόμη και το ατομικό της ρεκόρ (12.93). Η αθλήτρια έφυγε απογοητευμένη από τη Ρώμη, ωστόσο κατάφερε να ανακάμψει και να βρει τον καλό της εαυτό.
Νικήτρια της κούρσας ήταν η Πολωνή Κλαούντια Βόγτουνικ με το πολύ καλό 12.67 και τρίτη πίσω από την Ελληνίδα η Ναταλία Χριστοφή με 13.10. Η Σοφία Ιωσηφίδου ήταν πέμπτη με 13.57 και αν δεν είχε χτυπήσει στο εμπόδιο θα μπορούσε να διεκδικήσει καλύτερη επίδοση.
“Είχα πολύ άγχος πριν τον αγώνα γιατί ήξερα πως αυτός ο αγώνας θα με κράταγε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου εμφάνιση, καθώς έτρεξα για πρώτη φορά από το 2016 κάτω από τα 13.00, αλλά με στενοχωρεί που δεν έδειξα αυτόν τον εαυτό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες“, είπε η αθλήτρια μετά το τέλος του αγώνα. Η Πεσιρίδου στις 22 του μηνός θα αγωνιστεί στο μίτινγκ της Μαδρίτης.
Βίντεο ΕΡΤ :
Ε. Πεσιρίδου: «Να κλείσω τη σεζόν με ατομικό ρεκόρ».
Στη δεύτερη θέση η Ελισάβετ Πεσιρίδου.
Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 100 μ., λίγες μόλις ημέρες από τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης και την όγδοη θέση στα 200 μέτρα. Η νεαρή αθλήτρια ήταν νικήτρια στην απόσταση με 11.29 (1,6) κάνοντας μια όμορφη τεχνικά κούρσα επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή της κατάσταση. Δεύτερη με 11.39 ήταν η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου και τρίτη η Κουνί (Ελβετία) με 11.58.
“Ένιωθα πάρα πολύ καλά σήμερα έκανε μια όμορφη κούρσα στην οποία έτρεξα γρήγορα και αισθανόμουν πολύ χαλαρά. Το στάδιο είναι πολύ όμορφο και η ατμόσφαιρα επίσης. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεκδικήσει μια ακόμη καλύτερη επίδοση“, είπε η Εμμανουηλίδου.
Βίντεο ΕΡΤ :
Πρώτη με άνεση η Εμμανουηλίδου με χρόνο 11.29.
Π. Εμμανουηλίδου: «Θα προκριθώ και στα 100μ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Στο μήκος νικήτρια αναδείχθηκε Η Μιλίσα Γκαρντάσεβιτς με 6,73 μ. και καλύτερη Ελληνίδα ήταν η σταθερότερη φέτος στο αγώνισμα, Ανδριάνα Γκόγκα, με άλμα στα 6,44 μ. (1,9) και την τέταρτη θέση. Η αθλήτρια του Νίκου Στυλιανίδη ολοκλήρωσε αισίως τον έβδομο αγώνα της με άλμα πάνω από τα 6,40 μ., σε μια χρονιά όπου έφτασε το ρεκόρ της στα 6,55 μέτρα. Μία θέση πίσω της ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Μαρία Στεφανοπούλου με καλύτερη προσπάθεια στα 6,19 μ. (2,1), που ωστόσο δεν είχε σήμερα το ρυθμό που θα ήθελε.
Στο επί κοντώ νικήτρια αναδείχθηκε η Πασκάλ Στοκλιν (Ελβετία) με 4,51 και ακολούθησε με την ίδια επίδοση η Χανκα Κλέκνερ. Η Αριάδνη Αδαμοπούλου ξεπέρασε με τη δεύτερη τα 4,38 και κατέλαβε την τέταρτη θέση, ενώ η Ελένη Πόλακ έμεινε στην έκτη θέση με 4,25μ. και χαμένες στη συνέχεια προσπάθειες στα 4,38 μέτρα. Η 16χρονη Αναστασία Μπουμπουλίδη έκανε έναν ακόμη καλό αγώνα, αφού πέρασε πάνω από τα 4,10 μέτρα.
Στις εξέδρες του σταδίου Στέλιος Κυριακίδης βρέθηκαν φίλοι του στίβου όλων των ηλικιών που έδωσαν παλμό, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.
Τους αγώνες διοργάνωσε ο ΑΟ Φιλοθέης με το Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού.
Δείτε αποτελέσματα
Φοβερή Γκούσιν και 1,94 μέτρα στο ύψος
Η Τατιάνα Γκουσιν έκανε σήμερα τον καλύτερο αγώνα της ζωής της, καθώς εκμεταλλεύτηκε την φοβερή της κατάσταση και το ένθερμο κοινό στις εξέδρες στο Γκαλά Γυναικών της Φιλοθέης.
Το ύψος των γυναικών ήταν δίχως αμφιβολία το αγώνισμα της διοργάνωσης – για μία ακόμη χρονιά – αφού οι αθλήτριες που μετείχαν ήταν σε εξαιρετική κατάσταση.
Η Γκούσιν ξεπέρασε με τη δεύτερη το 1,94μ. ισοφάρισε το απόλυτο ατομικό της ρεκόρ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον αγώνα. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου νωρίτερα πέρασε με την πρώτη το 1,92 μ. και ισοφάρισε το ρεκόρ της στον ανοιχτό. Η 30χρονη με το γνωστό της πάθος και ενθουσιασμό προσπάθησε στη συνέχεια να υπερβεί τα 1,96μ., ύψος στο οποίο είχε καλές προσπάθειες.
Η Γκουσιν θα συνεχίσει τους αγώνες της το Σάββατο στο Μπρνο με στόχο ακόμη μεγαλύτερα ύψη.
Νικήτρια στο ύψος των γυναικών ήταν η μοναδική Αντζελίνα Τόπιτς με άλμα στα 1,94 μέτρα. Η αθλήτρια στη συνέχεια άφησε το 1,96μ. για να δοκιμάσει στα 2,00μ., ύψος που σήμερα δεν κατάφερε να ξεπεράσει, όμως, είναι σίγουρο πως θα πετύχει στις επόμενες εμφανίσεις της. Τρίτη στο αγώνισμα ήταν η Ουκρανή Τσουματσένγκο με 1,90 μέτρα.
“Το χάρηκα πολύ, το Γκαλά Φιλοθέης είναι ο αγαπημένoς μου αγώνας. Μου αρέσει το στάδιο η μουσική και σήμερα ήταν εδώ όλοι οι αγαpημένοι μου άνθρωποι, οπότε σήμερα δε θα μπορούσα να κάνω κάτι λιγότερα. Τα άλματα στο 1,96 μ. ήταν καλά, ωστόσο στο 1,94 μ. άδειασα λιγάκι και δεν είχα τη φρεσκάδα που ήθελα. Ο μεγάλος στόχος παραμένει η πρόκριση στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας μου. Όλες τις προηγούμενες φορές ήμουν τραυματισμένη και δεν μπόρεσα να αγωνιστώ“, είπε η αθλήτρια με το τέλος του αγώνα.
τα βίντεο από την ΕΡΤ :
Τ. Γκούσιν: «Άρχισα να κλαίω στο 1,94 από συγκίνηση, ψυχικά είχα αδειάσει στο 1,96».
Το έκανε η Γκούσιν - Ατομικό ρεκόρ στα 1,94.
Κυνηγάει το ατομικό ρεκόρ η Γκούσιν, ξεπερνά και τα 1,92.
Πέρασε και το 1,90 η Γκούσιν και πανηγύρισε έξαλλα.
Τρομερό άλμα στα 1,87 από την Τατιάνα Γκούσιν.
Το στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” γέμισε και φέτος από τους φίλους του στίβου, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες που διοργανώνει ο ΑΟ Φιλοθέης και ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού.
Στις εξέδρες βρέθηκαν πολλοί παλιοί πρωταθλητές, αλλά και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών.
Η Αντριάνα Γκόγκα (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!
...διάβασε επίσης
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
|
|
Πρέπει να διαβάσετε
04 Νοέ 24
Το τρέξιμο ξεκινά από το RUNAWAY
|
|
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα
|
|
30 Οκτ 24
Το καλύτερο αθλητικό παπούτσι της New Balance, έγινε ακόμη καλύτερο!
|
|
Το «κλασικά πρώτο» στις επιλογές δρομέων και όχι μόνο, είναι ένα τέλειο blend όλων όσων χρειάζεται να έχει ένα κορυφαίο αθλητικό σήμερα. Απόλυτα υποστηρικτικό, ευχάριστα ελαφρύ και με ένα νέο επαναστατικό upper, είναι ικανό να καλύψει όλες τις θέσεις στον πάγκο των επιλογών για το τρέξιμο.
|
|
|
|