Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony TRIUMPH 22

Serres Ultra

Dromos Argolikou Kolpou

Patras Half Marathon

Poseidon Athens Half Marathon

X-treme Stores

28 Ιουλ 24 ← πίσω

Τρίκαλα 2024: Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στα 800 μ. η Ρούσσου – Όριο για τη Λίμα η Ροδοπούλου

Η Ιουλιάννα Ρούσσου «έσπασε» τα χρονόμετρα στα 800 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων «Χρήστος Παπανικολάου-Σοφία Σακοράφα», τη δεύτερη και τελευταία μέρα των αγώνων.

Με την συναθλήτριά της στον ΓΣ Ηλιούπολης, Ναταλία Αμοριανού, να τη βοηθά να περάσει στο 1.02.5 τα πρώτα 400 μέτρα, η Ρούσσου άντεξε στο δεύτερο 400άρι και με χρόνο 2.05.20, διέλυσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 που είχε σημειώσει νωρίτερα στη σεζόν με 2.06.67. Δεύτερη τερμάτισε η Μαρία Σταυριανού (Παγχιακός) με 2.11.99 και τρίτη η Λεμονιά Κιούλιου (ΑΕ Μεσογείων) με 2.13.46.

Αυτή την επίδοση ήθελα να κάνω στη Σλοβακία, γιατί ήξερα πως ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Πήγε πολύ καλά σήμερα και βγήκε ο χρόνος που ήθελα, το πέρασμα ήταν πολύ καλό και σε αυτό βοήθησε και η συναθλήτρια μου. Σίγουρα δεν είχαμε τα σπρωξίματα που είχαμε στο Ευρωπαϊκό, ήταν μια σταθερή κούρσα, όπου ήξερα τι πρέπει να κάνω. Νιώθω ανακουφισμένη που πέτυχα το στόχο μου. Στόχος μου για το Παγκόσμιο είναι να διεκδικήσω μια θέση στον τελικό. Έχω την εμπειρία του Ευρωπαϊκού και ξέρω τα λάθη που πρέπει αν αποφύγω“, είπε μετά το τέλος των 800 μ. η αθλήτρια του Δημήτρη Πλατή.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της δεύτερης μέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 κατέκτησε η Παρασκευή Πουλλή (Δάφνη Ρόδου) στη σφυροβολία με βολή στα 56.13. Δεύτερη ήταν η Αφροδίτη Τζατζιμάκη (Ελ. Βενιζέλος) με 55.56 και τρίτη η Αμάντα Φραντζεσκάκη (Ελ. Βενιζέλος) με 54.03. Την καλύτερη βολή του αγώνα, πάντως, σημείωσε η Κύπρια Βαλεντίνα Σάββα, που αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού, με 66.60.

Μεγάλη κούρσα έκανε η Ελένη Ροδοπούλου (ΣΑΚΑ) στα 400 μ. με εμπόδια και έφτασε στη νίκη με ατομικό ρεκόρ, 1.00.53, ξεπερνώντας στο τελευταίο εμπόδιο την Κατερίνα Νατσιοπούλου (Αρχέλαος Κατερίνης) που τερμάτισε δεύτερη με 1.01.28. Η επίδοση της Ροδοπούλου είναι καλύτερη από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 (1.01.00). Χάλκινο μετάλλιο για την 16χρονη Ραφαηλία Γιαννουλίδου (ΑΣ Βεργίνα) με 1.02.39, χρόνος ένα εκατοστό πάνω από το ρεκόρ της. Η αθλήτρια που σπουδάζει στο Λονδίνο και καταφέρνει σε δύσκολες συνθήκες να συνδυάσει και την προπόνηση της, δήλωσε: “Πήγε πολύ καλά σήμερα η κούρσα. Ένιωθα πολύ δυνατή, δεν περίμενα να κάνω δύο δευτερόλεπτα ατομικό ρεκόρ, πόσο μάλλον το όριο για το Παγκόσμιο, έγινε όμως και χαίρομαι για την πρώτη πανελληνία νίκη μου. Το δυνατό μου σημείο είναι να κάνω την αλλαγή στην τελική ευθεία, κάτι που έκανα και σήμερα. Είχα δυνάμεις, πήγε ωραία η κούρσα και στο τελευταίο εμπόδιο έβλεπα το όριο να πλησιάζει. Θέλω μέχρι το τέλος της χρονιάς να πετύχω ένα ακόμη ατομικό ρεκόρ, γιατί όχι και χρόνο κάτω από τα 60.00. Σπουδάζω στο Λονδίνο και καταφέρνω να γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα σε ανοιχτό στάδιο με αρκετά χαμηλή θερμοκρασία. Θα συνεχίσω με ακόμη υψηλότερους στόχους“. Η Ροδοπούλου γυμνάζεται με τον Περικλή Χατζηαναστασιάδη.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης κυνήγησε μια καλή επίδοση και πέρασε πολύ γρήγορα τα πρώτα 200 μέτρα. Το χρονόμετρο έδειξε 52.60 για τον αθλητή του ΓΣ Κερατσινίου, ο οποίος, όμως, ακυρώθηκε για αντικανονικό πέρασμα στο τρίτο εμπόδιο και πρώτος ανακοινώθηκε ο δεύτερος της κούρσας, Μύρων Ρεθυμνιωτάκης του ΟΦΗ με 54.24. Προσωρινά δεύτερος ανέβηκε ο Γρηγόρης Ασπραδάκης (Αστέρας Αιγάλεω) με 54.40 και τρίτος ο Χριστόφορος Παπαγεωργίου (Πηγή Ευόσμου) με 55.84. Ωστόσο, η ομάδα του Ανδρεάδη υπέβαλε ένσταση και ύστερα από εξέταση του βίντεο, ο αθλητής δικαιώθηκε και επανήλθε στην πρώτη θέση, με δεύτερο τον Ρεθυμνιωτάκη και τρίτο τον Ασπραδάκη.

Ο Μύρων Ρεθυμνιωτάκης ανακοινώθηκε ως νικητής στα 400 μ. με εμπόδια, μετά την ακύρωση του Βλαδίμηρου Ανδρεάδη (162), όμως ο τελευταίος δικαιώθηκε στην ένσταση που υπέβαλε.


Η πολύ αμφίρροπη μάχη στο μήκος ανέδειξε νικήτρια τη δεύτερη του τριπλούν, Ζωή Ράπτη (ΑΓΣΙ) με 5.96, μόλις έναν πόντο μπροστά από την Μαριάννα Ζαφειρίδου (ΓΑΣ Αλεξάνδρεια). Χάλκινο μετάλλιο για την Μαγδαληνή Μαλάτου (ΑΓΣΙ) με 5.87, όσο πήδηξε και η τέταρτη Σοφία Τσαρσιταλίδου (Αίολος Πτολεμαΐδας), που είχε χειρότερη δεύτερη προσπάθεια (5.81-5.80).

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήγε πολύ καλά, είμαι πολύ ευχαριστημένη με την παρουσία μου. Η αθλήτρια είναι πως στο μήκος δεν περίμενα να πάω τόσο καλά, καθώς είχα και την κούραση από το τριπλούν. Στο τριπλούν ήθελα να κυνηγήσω μία καλύτερη επίδοση και να επιβεβαιώσω για μία ακόμη φορά φέτος το όριο για το Παγκόσμιο. Η χρονιά ήταν δύσκολη λόγω πανελληνίων, πέτυχα το στόχο μου και εκεί. Συνεχίζω με στόχο ακόμη καλύτερες επιδόσεις“, είπε η Ράπτη.


Νταμπλ για Σχοινοχωρίτη και Ραφαηλίδου – Μοιρασιά στο επί κοντώ

Δύο αθλήτριες, η Μαρία Ραφαηλίδου και η Κατερίνα Σχοινοχωρίτη διπλασίασαν τις νίκες τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων «Χρήστος Παπανικολάου-Σοφία Σακοράφα», τη δεύτερη μέρα των αγώνων. Στο επί κοντώ είχαμε δύο αθλήτριες να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητριών, ενώ τα 800 μ. και τα 200 μ. των ανδρών κρίθηκαν στο «νήμα».

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης Κ18 του 2022, Ηλιάνα Τριανταφύλλου (Αλέξανδρος Μακεδονίας) και του 2024 Αναστασία Μπουμπουλίδη (ΓΣ Κηφισιάς) μοιράστηκαν την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ. Και οι δύο έφτασαν  χωρίς απώλειες μέχρι τα 4.10, που πέρασαν με τη δεύτερη και στη συνέχεια απέτυχαν τρεις φορές στα 4.20. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ελένη Μήτση (Κερκυραϊκός) με άλμα στα 3.50.

Η χρονιά είχε αρκετές αλλαγές για εμένα, με μεγαλύτερη το ότι έφυγα στις ΗΠΑ. Το καλό είναι πως προσαρμόστηκα γρήγορα στα νέα δεδομένα. Είχα έναν τραυματισμό μέσα στη σεζόν και έμεινα αρκετά πίσω στις προπονήσεις. Τώρα είμαι καλά και ελπίζω σε μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σίγουρα θέλω να είμαι στον τελικό“, είπε η Τριανταφύλλου, που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Μανώλη Καραγιάννη.

Από την πλευρά της, η πρωταθλήτρια πριν από λίγες ημέρες στη Μπάνσκα Μπίστριτσα, είπε: “Κλείνει πολύ καλά η χρονιά. Ήμουν κουρασμένη οπότε ήταν μια αξιοπρεπέστατη επίδοση. Τώρα θα ξεκουραστώ και έπειτα θα επιστρέψω στις προπονήσεις με στόχο την Παγκόσμια Γυμνασιάδα τον Οκτώβριο“, είπε από την πλευρά της η Μπουμπουλίδη, που δε θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κ20, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί.

Η πρόσφατη εστεμμένη πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18, Μαρία Ραφαηλίδου (Πηγή Ευόσμου) πέτυχε το νταμπλ στα Τρίκαλα, καθώς μετά το δίσκο, κέρδισε και τη σφαίρα με βολή στα 14.68. Την ακολούθησε η Ηλέκτρα Χιουτακάκου (Γυμνάσιον Γαλατσίου) με 14.41 και τρίτη ήταν με 12.56 η Δήμητρα Λάκη (ΓΣ Λαγκαδά).

Σήμερα ήμουν αρκετά κουρασμένη, ωστόσο με αυτά τα δεδομένα πήγα καλά. Τώρα λίγες ημέρες ξεκούραση κι έπειτα προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20“, είπε η Ραφαηλίδου.

Νταμπλ και για την Κατερίνα Σχοινοχωρίτη στα σπριντ. Μετά τα 100 μ., η αθλήτρια του Αριστίωνα Άργους επικράτησε και στα 200 μ. με νέο ατομικό ρεκόρ, 24.51 (0.2). Τον εαυτό της ξεπέρασε και η Κάλλια Ρέμπελου (Νεάπολη Χαλκίδας) με 24.88, ενώ τρίτη ήταν η Ήβη Σενκάλα (ΟΦΚΑ Αγ. Δημητρίου) με 24.99.

Είμαι ικανοποιημένη πήγε πολύ καλά ο αγώνας, σταθερή χρονιά με καλές επιδόσεις. Δεν μπορώ να διαλέξω ακόμη ανάμεσα στα 100 μ. και 200 μέτρα. Το 2025 θέλω ακόμη καλύτερες παρουσίες και να διεκδικήσω τη συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση“, είπε η αθλήτρια από το Άργος, που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη και γυμνάζεται με τον Γιάννη Τσιτσιλιάνο.

Στα τελευταία μέτρα κρίθηκε η νίκη στα 800 μ. των ανδρών με τον Βασίλη Σαλπά (Δούκας) να υπερισχύει του Ανδρέα Γεωργίου (Αθηνόδωρος Αιγίου) με 1.52.61 (ατομικό ρεκόρ) έναντι 1.52.67. Ο Αριστείδης Κατσέλης (Νίκη Βύρωνα) τερμάτισε τρίτος σε 1.53.90, επίσης νέα ατομική επίδοση.

Είμαι χαρούμενος με τη νίκη και το νέο ατομικό ρεκόρ. Ήθελα να μπω να κάνω έναν δυνατό αγώνα και μου βγήκε. Είμαι πολύ χαρούμενος για όσα πέτυχα στη διάρκεια της χρονιάς και ανυπομονώ για την επόμενη που θα έρθει“, είπε ο Σαλπάς.

Ακόμα πιο αμφίρροπος ήταν ο τελικός των 200 μέτρων με τον Μιχάλη Κολυδά (ΑΟ Ερμής) να κερδίζει με θεαματική βουτιά με 21.77 (-0.1) τους Αντώνη Τζιαμπίρη (ΦΣΚΑ Κοζάνης) και Παναγιώτη Κεσκινίδη (Πολυνίκης Ορεστιάδας) που τερμάτισαν ελάχιστα πίσω του με 21.81 και 21.90. Στα 21.91 σταμάτησε το χρονόμετρο για τον τέταρτο Κώστα Φαρμάκη (ΓΣ Έδεσσας).

Είχα μια έντονη ενόχληση στο τέλος στη φτέρνα ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Είμαι χαρούμενος με τη νίκη μου και ελπίζω σε ακόμη καλύτερες παρουσίες το 2025, όπου θα διεκδικήσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20“, είπε ο νεαρός νικητής των 200 μέτρων.



πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Ο πρώτος ντοπαρισμένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων – Τι είχε πάρει Μεταξία Μπερτζελέα – Η πρώτη νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024 Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024
Ανανεώσου Μετά τις Γιορτές: Τα Συμπληρώματα που Χρειάζεσαι για να Ξεκινήσεις Δυναμικά το Νέο Έτος! Καφεΐνη: Friend of Foe?
Nutrition News

Fitness EXPO

Crete Marathon

Thessaloniki Half Marathon


Πρέπει να διαβάσετε
13 Ιαν 25
4ο Koumaria Trail Series - 8 και 9 Φεβρουαρίου τρέχουμε στα βουνά της Πάτρας
Η ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ διοργανώνει τo Σάββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου 2025  για 4η χρονιά το Koumaria Trail Series, μια ολοκληρωμένη σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος, στον ευρύτερο χώρο των Πατρών.
20 Δεκ 24
Ena Proto Runner 1: Διαχρονική κομψότητα, μοντέρνος σχεδιασμός και κορυφαία απόδοση με άρωμα Ελλάδας
Το Proto Runner 1 είναι εδώ και είναι η υλοποίηση του οράματος της Ena Athletics, που συνδυάζει την πλούσια αθλητική κληρονομιά της Ελλάδας με την αιχμή της καινοτομίας. Ένα κομψό και τεχνολογικά προηγμένο παπούτσι για τρέξιμο, εμπνευσμένο από τη γενέτειρα του σύγχρονου αθλητισμού, σχεδιασμένο για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.
04 Νοέ 24
Το τρέξιμο ξεκινά από το RUNAWAY
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα
30 Οκτ 24
Το καλύτερο αθλητικό παπούτσι της New Balance, έγινε ακόμη καλύτερο!
Το «κλασικά πρώτο» στις επιλογές δρομέων και όχι μόνο, είναι ένα τέλειο blend όλων όσων χρειάζεται να έχει ένα κορυφαίο αθλητικό σήμερα. Απόλυτα υποστηρικτικό, ευχάριστα ελαφρύ και με ένα νέο επαναστατικό upper, είναι ικανό να καλύψει όλες τις θέσεις στον πάγκο των επιλογών για το τρέξιμο.
22 Οκτ 24
Φτιάξε το Δικό σου Custom Μπλουζάκι για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Elite Sports Group
Για τους δρομείς που προετοιμάζονται για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και θέλουν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό για τον εαυτό τους ή την ομάδα τους, η Elite Sports Group προσφέρει την ιδανική λύση.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse