Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

Kallithea Night Run

Ionas

X-treme Stores
Athens Marathon EXPO 2026
04 Αυγ 24 ← πίσω

Συγκλονιστικός Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία και χάρισε στην Ελλάδα το 5ο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 - τα ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονιστικός Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία και χάρισε στην Ελλάδα το 5ο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ενόργανη γυμναστική, στους κρίκους.

Είναι το τρίτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Η βαθμολογία του, 15.100. Ταυτόχρονα ο «Άρχοντας των κρίκων» έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία των Αγώνων από το 1924 και μετά που κατακτάει 3 Ολυμπιακά μετάλλια στο συγκεκριμένο αγώνισμα, μετά το χρυσό στο Ρίο και το χάλκινο στο Τόκιο. Οι δύο Κινέζοι Λιου Γιανγκ (15.300) και Ζου (15.233) είχαν εξασφαλίσει από νωρίς το χρυσό και το ασημένιο και η μάχη για το βάθρο έγινε ανάμεσα στον Πετρούνια και τον Γάλλο Αϊτ Σαΐντ. Ο Γάλλος βαθμολογήθηκε με 15.000 και κάπως έτσι ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Θυμίζουμε όλα τα ως τώρα μετάλλια της Ελλάδας στο Παρίσι :

Κυριακή 4/8 : Συγκλονιστικός Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία και χάρισε στην Ελλάδα το 5ο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 - τα ΒΙΝΤΕΟ. ενόργανη γυμναστική χάλκινο

Παρασκευή 2/8 : Νέο μετάλλιο για την Ελλάδα, 15 λεπτά μετά από το προηγούμενο! Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου έγραψαν ιστορία! - τα ΒΙΝΤΕΟ. κωπηλασία χάλκινο

Παρασκευή 2/8 : Πέτρος Γκαιδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου Ολυμπιονίκες! Το 3ο μετάλλιο της Ελλάδας στο Παρίσι! - το ΒΙΝΤΕΟ. κωπηλασία χάλκινο

Πέμπτη 1/8 : Θρίαμβος ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στους Ολυμπιακούς ο Απόστολος Χρήστου! - το ΒΙΝΤΕΟ. κολύμβηση αργυρό

Τετάρτη 31/7 : Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, είναι γεγονός από τον Θοδωρή Τσελίδη!. τζούντο χάλκινο

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΕΟΕ :


Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην τεράστια καριέρα του


Με μια εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των κρίκων του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού, ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 15,100 βαθμούς.

Ο Πετρούνιας έγινε ο πρώτος Έλληνας γυμναστής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια και κατέχει πλέον την κορυφή στον πίνακα μεταλλίων του αγωνίσματος, παγκοσμίως. Είχε προηγηθεί το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και το χάλκινο στο Τόκιο το 2021.

Οι Κινέζοι Γιανγκ Λιου και Γινγκουάν Ζου κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις με 15,300 και 15,233 βαθμούς αντίστοιχα.

Σε έναν αγώνα με έντονο ανταγωνισμό, ο 33χρονος Πετρούνιας εκτέλεσε ένα άρτιο πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,300 και απέσπασε επίδοση 8,800 για την εκτέλεση, την υψηλότερη σε επίσημο αγώνα εντός του 2024.


Tα συγχαρητήρια της Σιμόν Μπάιλς στον Λευτέρη Πετρούνια


Η κορυφαία γυμνάστρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η Αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς είδε τον Λευτέρη Πετρούνια αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους κρίκους τον χαιρέτησε και του έδωσε θερμά συγχαρητήρια.

Αμέσως μετά ο Ελληνας Ολυμπιονίκης της ζήτησε και έβγαλαν μία φωτογραφία μαζί για να θυμούνται αυτή τη συνάντηση.

Η 27χρονο Σιμόν Μπάιλς έχει κατακτήσει τρία χρυσά στο Παρίσι και συνολικά 10 Ολυμπιακά μετάλλια από το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και μετά εκ των οποίων τα επτά χρυσά!



PARIS 2024 – Το Πρόγραμμα της Δευτέρας 5 Αυγούστου

Σκοποβολή

10:00 Ευθύμιος Μίτας – Εμμανουέλα Κατζουράκη – Skeet Μεικτό ομαδικό – Προκριματικά

16:30 Τελικός εφόσον προκιρθούν

Στίβος

11:40 Ελένη Πόλακ – Κατερίνα Στεφανίδη – Επί Κοντώ – Προκριματικά Group A

11: 40 Αριάδνη Αδαμοπούλου – Επί Κοντώ – Προκριματικά Group Β

13:50 Πολυνίκη Εμμανουηλίδου – Repechage 200m. Heat 1

20:00 Εμμανουήλ Καραλής – Επί Κοντώ – Τελικός

Ιστιοπλοΐα

13:23 Κάμερον Μαραμενίδης – Kite (Race 5,6,7,8)

16:35 Αριάδνη Σπανάκη / Οδυσσέας Σπανάκης – 470 (Race 7 & 8)

Ιππασία

15:00 Ιόλη Μυτιληναίου – Υπερπήδηση εμποδίων – Προκριματικά

Υδατοσφαίριση Ανδρών

16:10 ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ


Το Πρόγραμμα της Τρίτης 6 Αυγούστου για την Team Hellas (οι ώρες είναι Ελλάδος)


Καλαθοσφαίριση

12:00 ΕΛΛΑΔΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ιστιοπλοΐα

13:03 Κάμερον Μαραμενίδης – Kite (Race 6, 7, 8, 9, 10)

13:15 Οδυσσέας Σπανάκης / Αριάδνη Σπανάκη – 470 (Race 7, 8, 9, 10)

Υδατοσφαίριση Γυναικών

20:00 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Στίβος

21:15 Μίλτος Τεντόγλου – Άλμα εις Μήκος




















Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Ακατάλληλα παπούτσια, πως να τα καταλάβω; Τα απαραίτητα για το τρέξιμο: Ποια αξεσουάρ και εφαρμογές για κινητά αξίζουν πραγματικά

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Μαγνήσιο και CoQ10: δύο σημαντικοί σύμμαχοι για την ενέργεια και τη μυϊκή λειτουργία Πόση Πρωτεΐνη χάνει το Σώμα μας και πώς αναπληρώνεται;
Τροφή για σκέψη. Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι αθλητές! Τα φαβορί του 43ου ΑΜΑ, και δυο σχόλια για Γιώργο Σταμούλη και Ματίνα Νούλα Πού να πας για τρέξιμο στην Ελλάδα τον χειμώνα του 2026
Nutrition News

Athens Company Run and Aquathlon

AtLife

Salomon

Pavsanias Half Marathon

Lefkas Half Marathon

Πρέπει να διαβάσετε
25 Σεπ 26
New Balance SuperComp Rebel: Αγωνιστική αίσθηση στο καθημερινό σου τρέξιμο
Το νέο New Balance SuperComp Rebel φέρνει την ταχύτητα, τη δυναμική αίσθηση και την τεχνολογία ενός performance running shoe στην καθημερινή σου προπόνηση. Ελαφρύ, γρήγορο και σχεδιασμένο για να σε κάνει να θέλεις να ανεβάσεις ρυθμό, είναι ένα παπούτσι που αποδεικνύει πως το race-day feeling μπορεί να γίνει μέρος κάθε run.
18 Σεπ 26
Amadeus Clements και ena athletics μαζί: Δέσμευση στο τρέξιμο, στην ανθεκτικότητα και στην Ελλάδα
Ο Amadeus Clements μπήκε με φόρα στη δρομική επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες και έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις με αποκορύφωμα το 1:04:27 στον ημιμαραθώνιο, φέτος τον Ιανουάριο επίδοση που αποτελούσε εκείνη την περίοδο τη δεύτερη ταχύτερη καταγεγραμμένη επίδοση Έλληνα δρομέα και την ταχύτερη επίδοση Έλληνα δρομέα στον ημιμαραθώνιο σε ελληνικό έδαφος.
12 Σεπ 26
Athens Company Run 5k - 10k & Aquathlon στο Ολυμπιακό Χωριό 10-11 Οκτωβρίου
Το Athens Company Run επιστρέφει με αποστάσεις 5χλμ και 10χλμ στο  Εθνικό Αθλητικό – Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2026 στα πλαίσια των 13ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού με διοργανωτή τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Παράλληλα για δεύτερη χρονιά θα διεξαχθεί φέτος και αγώνας Aquathlon (κολύμβηση και τρέξιμο) μια μερα πριν, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
07 Σεπ 26
New Balance SC Elite v6: Φτιαγμένο για τη μέρα του αγώνα!
Όταν έχεις προπονηθεί για έναν συγκεκριμένο αγώνα, κάθε λεπτομέρεια μετράει. Το νέο New Balance SC Elite v6 έχει σχεδιαστεί ακριβώς για αυτή τη στιγμή: για runners που θέλουν να τρέξουν γρήγορα και να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο πλεονέκτημα όταν έρθει η ώρα να τα δώσουν όλα.
02 Σεπ 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.


Thermaikos Half Marathon

Runster




©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome