Παρίσι 2024: Ένατη θέση για την Τατιάνα Γκούσιν στον τελικό του ύψους, 7η η Κουλιτσένκο. Ο Φραντζεσκάκης στην 12η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων - τα ΒΙΝΤΕΟ
Το ολυμπιακό ταξίδι της Τατιάνας Γκούσιν ολοκληρώθηκε σήμερα, στην τέταρτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, στον τελικό του ύψους όπου κατέλαβε την ένατη θέση με άλμα στο 1,86 μέτρα.
Η έμπειρη αθλήτρια πέτυχε μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες της καριέρας της, ώστε κι αν δεν κατάφερε να ανέβει υψηλότερα, όπως ήταν ο αρχικός της στόχος.
Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου ξεκίνησε με ένα πολύ καλό και έγκυρο άλμα στα 1,86 μ., ωστόσο οι προσπάθειες της στα 1,91 μ. δεν ήταν αυτές που θα της επέτρεπαν να συνεχίσει στον αγώνα. Η 30χρονη, παρότι είναι μια αθλήτρια που διακρίνεται χρόνια, μετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και κατάφερε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα μετά τη ΝίκηΜπακογιάννη το 1996, που μετέχει σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.
"Είμαι ευγνώμων για τη φετινή χρονιά"
Πάντα χαμογελαστή, αλλά και λίγο θυμωμένη, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει σήμερα το 1,91 μ., εμφανίστηκε στις δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η Τατιάνα Γκούσιν, που δήλωσε ευγνώμων για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε.
“Γλυκόπικρη γεύση που αφήνει ο σημερινός αγώνας, γιατί έκανα φανταστικό προκριματικό, τώρα στον τελικό περίμενα κάτι καλύτερο. Με απογοήτευσα λίγο στο 1,91 μ., σφίχτηκα και το άλμα δε βγήκε τεχνικά όπως θα έπρεπε. Ο αγώνας ξεκίνησε αρκετά ψηλά για τα δεδομένα μου. Πρώτη φορά στην καριέρα μου ξεπέρασα πρώτο άλμα το 1,86 μ., όπου ήταν ένα πολύ καλό άλμα. Για αυτό και δε μπορώ να μου συγχωρέσω ότι δεν πέρασε στη συνέχεια το 1,91 μέτρα”, είπε η Γκούσιν και συνέχισε.
“Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για εμένα, μέχρι το Φλεβάρη δούλευα για να μπορέσω να στηρίξω την αθλητική μου καριέρα οπότε μου μένει ένα “εάν” για το πως θα ήμουν σήμερα εδώ εάν έκανα ολόκληρη τη χρονιά όπως έκανα μετά το Φλεβάρη. Θα είχα κάτι παραπάνω να δώσω; Οπότε θέλω και ελπίζω να μπορέσω να το κάνω την επόμενη χρονιά, γιατί ξέρω πως μπορώ να είμαι εκεί σε καλύτερα άλματα, οπότε θέλω να το δω αυτό. Αυτή η χρονιά νομίζω είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρα μας. Θα είμαι ευγνώμων για τη χρονιά που πέρασε”.
Βίντεο Στην 9η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Τατιάνα Γκούσιν
Βίντεο Βγάζει «καθαρά» την... υποχρέωση του 1.86μ η Τατιάνα Γκούσιν
Βίντεο Έβδομη Ολυμπιονίκης η Κύπρια Έλενα Κουλιτσένκο
Βίντεο Ukraine's Yaroslava Mahuchikh takes gold in the women's high jump final
Βίντεο δηλώσεις Γκούσιν
Ο Φραντζεσκάκης στην 12η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων
Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέλαβε την 12η θέση στη σφυροβολία στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με βολή στα 73,34 μέτρα.
Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρη βολή, συνέχισε με 73,34 μ. και έστειλε εκτός τομέα τη σφύρα στην τρίτη του προσπάθεια. Ο 24χρονος πρόσθεσε μια ακόμη παρουσία σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, έστω κι αν δεν μπόρεσε να πιάσει τα μέτρα που ήθελε και αντιπροσωπεύουν τις δυνατότητες του.
Ο Φραντζεσκάκης μετείχε για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και για πρώτη στον τελικό, γεγονός που από μόνο του είναι μεγάλη επιτυχία.
“Σήμερα ήταν μια τεράστια ευκαιρία για ένα καλό πλασάρισμα, όμως, την έχασα. Ένιωθα σε φοβερή κατάσταση στο ζέσταμα και έκανα και μεγάλες βολές. Όταν ξεκίνησε ο αγώνας είχα άγχος, δεν έκανα αρνητικές σκέψεις, ωστόσο ήξερα πως θέλω ατομικό ρεκόρ για να βρεθώ στην οχτάδα, οπότε δεν έκανα σίγουρη βολή στα 75 μ., είπα να ρισκάρω για μια μεγάλη προσπάθεια. Η οχτάδα έκλεισε τελικά λίγο πάνω από τα 77,00 μέτρα εφικτή για εμένα επίδοση. Ένα μήνα τώρα έχω βρει τον εαυτό μου, καθώς η σεζόν έχει πάει χάλια. Είχα μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά μπορώ να πω πως τα παιδιά που πήραν τα μετάλλια ήταν αυτοί που το άξιζαν, έστω και αν δεν πέτυχαν σήμερα μεγάλες βολές. Εγώ θα επανορθώσω στο μέλλον”, είπε ο αθλητής με το τέλος του αγώνα μιλώντας στην ΕΡΤ.
Νικητής του αγώνα ήταν ο Καναδός Έθαν Κάτζμπεργκ με 84,12 μ. και ακολούθησαν οι Χάλαζ (Ουγγαρία) και Κόχαν (Ουκρανία) με 79,97 μ. και 79,39 μ., αντίστοιχα.
βίντεο Δεν βρήκε την βολή που έψαχνε και έμεινε 12ος ο Φραντζεσκάκης
Βίντεο δηλώσεις Φραντζεσκάκη
πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!
Η ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ διοργανώνει τo Σάββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου 2025 για 4η χρονιά το Koumaria Trail Series, μια ολοκληρωμένη σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος, στον ευρύτερο χώρο των Πατρών.
Το Proto Runner 1 είναι εδώ και είναι η υλοποίηση του οράματος της Ena Athletics, που συνδυάζει την πλούσια αθλητική κληρονομιά της Ελλάδας με την αιχμή της καινοτομίας. Ένα κομψό και τεχνολογικά προηγμένο παπούτσι για τρέξιμο, εμπνευσμένο από τη γενέτειρα του σύγχρονου αθλητισμού, σχεδιασμένο για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα
Το «κλασικά πρώτο» στις επιλογές δρομέων και όχι μόνο, είναι ένα τέλειο blend όλων όσων χρειάζεται να έχει ένα κορυφαίο αθλητικό σήμερα. Απόλυτα υποστηρικτικό, ευχάριστα ελαφρύ και με ένα νέο επαναστατικό upper, είναι ικανό να καλύψει όλες τις θέσεις στον πάγκο των επιλογών για το τρέξιμο.
Για τους δρομείς που προετοιμάζονται για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και θέλουν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό για τον εαυτό τους ή την ομάδα τους, η Elite Sports Group προσφέρει την ιδανική λύση.