Thessaloniki Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

Kallithea Half Marathon

Hercules Mountain Marathon

Paraktios Dromos Patras

X-treme Stores
Athens Marathon EXPO 2026
06 Αυγ 24 ← πίσω

Παρίσι 2024: Βλέπει ψηλά η Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ – εκτός η Αδαμοπούλου, ξεκινάει η Τζένγκο

Ένας από τους δυσκολότερους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων θα διεξαχθεί στο Stade de France, την Τετάρτη (7/8).

Πρόκειται για το επί κοντώ των γυναικών εκεί όπου θα συμμετάσχει η “χρυσή” ολυμπιονίκης του 2016 και τέταρτη το 2021, Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά όχι και η πρωτάρα στη διοργάνωση, Αριάδνη Αδαμοπούλου, που τραυματίστηκε στον προκριματικό. Στον προκριματικό του ακοντισμού θα αγωνιστεί αύριο και η Ελίνα Τζένγκο.



Ο τελικός του αγωνίσματος θα ξεκινήσει -σε νέα ώρα – στις 19.15 ώρα Ελλάδος με τη συμμετοχή 19 αθλητριών, που θα κληθούν να ξεκινήσουν τον αγώνα τους στα 4,40 μέτρα.

Η Στεφανίδη, με 4,73 μ. φετινό ρεκόρ και ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης θα είναι και πάλι πρωταγωνίστρια σε ένα τελικό όπου θα είναι όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, με εξαίρεση την Βρετανίδα Μόλι Κοντερί που ήταν άκυρη στον προκριματικό.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ μετά τη Ρώμη αντιμετώπισε έναν τραυματισμό, που την κράτησε πίσω και δε της επέτρεψε να κάνει όσους αγώνες θα ήθελε. Ακόμη κι έτσι η Στεφανίδη έχει και την εμπειρία να αντιμετωπίσει τις απαιτητικές συνθήκες του αγώνα, αλλά και την ικανότητα να ανέβει υψηλά και να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα, στην τέταρτη συμμετοχή της στη διοργάνωση.

Στον αγώνα μετέχει η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2023 Νίνα Κένεντι και η ολυμπιονίκης του Τόκιο Κέιτ Ναζότ.

Η Αδαμοπούλου στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση πήρε την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ με το άλμα στα 4,40 μ., ωστόσο θα είναι απούσα από τον αυριανό αγώνα. Το τράβηγμα που αισθάνθηκε η αθλήτρια στη διάρκεια του προκριματικού αποδείχθηκε σοβαρότερο και έτσι δεν είναι σε θέση να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο του Stade de France.

Ο μεγάλος αριθμός των αθλητριών αναμένεται να δημιουργήσει καθυστερήσεις τόσο στο ζέσταμα όσο και στη ροή του αγώνα.

Τα διαδοχικά ύψη: 4,40 μ. 4,60 μ. 4,70μ. 4,80 μ. 4,85 μ. 4,90 μ.

Στον προκριματικό η Ελίνα Τζένγκο

Τη διαδρομή της στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκινάει την Τετάρτη η Ελίνα Τζένγκο στον προκριματικό του ακοντισμού. Η έμπειρη αθλήτρια θέλει να κλείσει θέση στον τελικό του Σαββάτου και για να το πετύχει θα πρέπει είτε να κάνει το όριο των 62,00 μ. ,. είτε η επίδοση της να είναι μέσα στις 12 καλύτερες του προκριματικού. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχει πετύχει φέτος 61,71 μ. στο Πανελλήνιο του Βόλου, ενώ νωρίτερα είχε κατακτήσει την έκτη θέση στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης.



πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Όταν το «θέλω» γίνεται «πρέπει»: Η απώλεια του κινήτρου στον στον αθλητισμό Κάνω πρωταθλητισμό. Πώς μπορώ να διαχειριστώ το άγχος;

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Φυσική κατάσταση: Πώς θα διαπιστώσετε το επίπεδο της φόρμας σας Δυναμικό βάδισμα : η τεχνική του και τα μυστικά για να το κάνετε σωστά
Κάταγμα ισχίου. Και μετά τι; Ισχυαλγία
Nutrition News

Run For The Kids With Dissabilities

AtLife

Triple Tri

Vytina Forest Trail

Πρέπει να διαβάσετε
12 Σεπ 26
Athens Company Run 5k - 10k & Aquathlon στο Ολυμπιακό Χωριό 10-11 Οκτωβρίου
Το Athens Company Run επιστρέφει με αποστάσεις 5χλμ και 10χλμ στο  Εθνικό Αθλητικό – Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2026 στα πλαίσια των 13ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού με διοργανωτή τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Παράλληλα για δεύτερη χρονιά θα διεξαχθεί φέτος και αγώνας Aquathlon (κολύμβηση και τρέξιμο) μια μερα πριν, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
07 Σεπ 26
New Balance SC Elite v6: Φτιαγμένο για τη μέρα του αγώνα!
Όταν έχεις προπονηθεί για έναν συγκεκριμένο αγώνα, κάθε λεπτομέρεια μετράει. Το νέο New Balance SC Elite v6 έχει σχεδιαστεί ακριβώς για αυτή τη στιγμή: για runners που θέλουν να τρέξουν γρήγορα και να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο πλεονέκτημα όταν έρθει η ώρα να τα δώσουν όλα.
23 Αυγ 26
Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας - Πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α.) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 το απόγευμα, στο χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.Π.Α.Β. - πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας), αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Run for the kids with disabilities - Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία».
22 Αυγ 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.


B2Run

Runster




©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome